Ядрено-магнитен резонанс?

• 295 951
  • 277
  •   1
Отговори
# 105
здравейте,
ние също трябва да правим нов ямр на синът ми. искам да попитам винаги ли се заплаща упойката? в един ден ли протича всичко или заради анестезията трябва да има болничен престой? сега съм се насочила към Токуда - имате ли отзиви за там?
а коя б-ца е Св. Иван Рилски?
благодаря и ви пожелавам усмихнат ден!
Всичко приключва за 1-2 часа.Не се хоспитализира.И да упойката навсякъде се плаща,тя не включена към направлението.
За Токуда съм чувала много добри отзиви,но нямам лични впечатления.

# 106
Зависи на какво и колко ти е спешно

# 107
Имаме направление за ЯМР на детето(на 6г). Записаха ни в Токуда-болница за изследването, но не ми дадоха номер за уговорката с анестезиолог  newsm78 Прерових им сайта на болницата и точно на отделение Анестезиология и интензивно лечение няма координати  Shocked  Хайде, помагайте!

# 108
Предстои ми изследване с ЯМР ИСКАМ ДА ЗНАМ КОЛКО 6ТЕ МИ СРТУВА защото сам без направление и дали в гр.Габрово апарата е добър???

# 109
Mac_Dre , моя съвет е да си го направиш в ВМА-София, тук няма кой да ти го разчете правилно, казвам го от опит.
За цената,  зависи от контрастното вещество, със или без упойка, на мой познат му струваше 320 лв.

# 110
Погледнете ,какво откриват днес във Варна! Peace

http://www.zdrave.net/Portal/News/Default.aspx?evntid=a10tQwu3wGM%3d

# 111
Здравейте мами,

Предварително се извинявам за безпокойството, но имам едно питане.
Задължително ли е вкарването на контрастно вещество при ЯМР и има ли някакви проблеми от него?

# 112
На моите синове правиха мозъчен ЯМР. Не са вкарвали никакво вещество, само ги упоиха с маска.

# 113
Причината е в местожителството ти:) В България общо взето никой не се замисля може ли да спести на детето една упойка или не...

# 114
Здравейте мами,

Предварително се извинявам за безпокойството, но имам едно питане.
Задължително ли е вкарването на контрастно вещество при ЯМР и има ли някакви проблеми от него?
Контрасното вещество се слага ако специалистите се усъмнят в нещо и за да се види по ясно!
Но ако изследването се прави с добър ЯМР ,например във ВМА ,Правителствена или Токуда ,където апаратурата е с голяма разделиделна способност,няма нужда от контрастно вещество!

# 115
Някой правил ли е в Св. Иван Рилски по здр.каса.И на нас ни дойде време за ЯМР даже закъсняваме и чух че те имат нов апарат.
Нека някой да сподели поне координати и мнение.
За Токуда мога да кажа.Ние правихме там миналата година.Доволна съм.Резултата обаче го дават на другия ден.Относно анестезиолога когато си записвах часа ми дадоха тел. и на него.Трябваше да се обадя 2 дни предварително за инструкции.
Мисля че беше да е гладен и жаден преди анестезията.Бързо излезнахме слава Богу и поседяхме 2 часа след това под наблюдение.
В тази тема преди 2-3 месеца ако не се лъжа  прочетох че в Токуда след инцидент някакъв отказвали на малки деца.
По отношение на разчитането не знам какво да кажа.Мисля че мога да направя сравнение с оня израз касаещ песимистите и оптимистите-чашата за първите била наполвина празна а за оптимистите наполовина пълна.В Токуда бяха оптимисти дано и Бог така е решил.

# 116
Моите впечатления от направеното през май изследване в Токуда са положителни относно вниманието и обгрижването от страна на лекарите и отрицателни относно организацията на провеждането.

# 117
В Св. Иван Рилски трябваше да правят някъде от средата на март по здравна каса - аз ходих преди това, привлекли са кадри от други ЯМР-та, така че би трябвало да са квалифицирани. Не знам обаче кой ги разчита. Намира се на подземния етаж - там, където е архивът. Дотук съм с информацията, чакам други включвания:)) Ако има нужда, мога да отскоча...

# 118
Ние правихме ЯМР  миналата година в Русе. Др. Джендова ни го прави и сме много доволни. Записа ни извънредно, даже се обади да ни насочи по пътя, а бе супер мацка. Колкото за упойката, тя не се слага просто, защото лекарите така искат, ами защото няма друг начин да се направи изследването. Как да кажеш на малко дете да стой мирно дълго време ? И друго се сетих, то това е някакъв вид приспивателно, не е точно упойка. Не е толкова опасно.

# 119
Rumididi, има начин - биха могли поне да пробват да направят изследването в спящо състояние, или да дадат капчици през устата, или да бият диазепам в дупето. Не казвам, че винаги може да стане, но в България просто никой никога не го прави, дори когато се вижда, че упойката създава проблеми на детето и крие рискове. Това, което се слага, си е упойка: всяка упойка има няколко компонента: при ЯМР не се слага само приспивателната компонента, вероятно някой лекар се е опитал да те успокои. Относно ефекта от тези упойки: общо взето, доколкото знам, самите медикаменти се изчистват бързо, но всяка една анестезия си е шок за организма, чисто функционално... Ако става дума за веднъж - ок, няма проблем. Но ако се прави на всеки 3 месеца, плюс операции, то тогава следва да са предвидени някакви алтернативи  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт