Ядрено-магнитен резонанс?

• 295 953
  • 277
  •   1
Отговори
# 135
Здравей, конкретни ограничения няма, доколкото зная. Всъщност въпросът е в упойката: естествено е, че е добре да са по-малко упойките, но това се преценява от лекарите за всеки конкретен случай, преценявайки внимателно ползите и вредите. За да отговоря по-конкретно - ние сме правили ЯМР през 3 месеца, защото се е налагало.
Приемът на противогърчови средства не влияе пряко на решението за ЯМР, нито на упойката: упойка си се слага и на деца, които са на непрекъсната терапия.
Много странно обаче ми прозвуча това "не е ясен": какво не му е ясно? Не могат да го разчетат или се е разместило изображението? Ако е първият вариант, консултирай се и с други лекари. Ако е вторият: потърси друг анестезиолог и/или апарат. Peace

# 136
ЯМР е правен в Пловдив ,и  апарата не е с  голяма разделителна способност ,имаме мозъчни лезии  от дясно и  трябва да ни се направи нов за да се разбере с точност какво имаме и дали това не предизвиква пристъпите.

# 137
A oт ЯМРто в Пловдив ,само снимки ли имате или и запис на диск на цялото изследване!

# 138
имаме диск с разчитането

# 139
И на диска не се ли вижда добре всичко! Confused

# 140
казаха  че не се вижда,защото беше много малка,даже го носихме в Александровска болница и др Петков ренгинолог каза че няма нищо но ...затова и направиха скенер в св Наум и там видяха че има неврол увреждане,аз ходих и при др К Георгиев и той каза че е необходим втори ямр ,зада се види с точност.Днес пък лекарката казала ме не било наповърхноста-хипосфера,ами по навътре не знам ,чудя се дали да не отида още при един неврохирург да видим тои какво ще каже.

# 141
Щом д-р Георгиев е казал втори ЯМР - значи трябва да се направи. Там в Св. Иван Рилски има добър нов апарат - 2 тесли. Не се чака и дълго за записване. Тел. 02/952 36 29
Вярно е, че може би няма да ви е толкова удобно в София, но по-добре, отколкото пак да не стане.

# 142
Освен ,че е нов ЯМР то ,не е за пренебрегване ,че там са и специализирани специалисти по мозъка! Peace
Според мен даже точните специалисти е по важния фактор!

# 143
  • Варна
Ванче а ямр във Терапията как е знаеш ли?

# 144
Да ЯМР апаратурата в УМБАЛ ,,Света Марина" гр.Варна е нов и качествен.
Екипа ,който работи е много внимателен и добър!

# 145
Така е, Ваня, защото е много важно специалистите в ЯМР-то да не броят мухите, а да гледат внимателно и да направят необходимото, за да се види достатъчно добре съответната част на мозъка, в която евентуално би имало патология. Peace

# 146
Пиша ,това защото имам личен опит ,известна болница ,чудесна апаратура ,и мозъка ни разбира се е ,,наред".
Но при консулта с неврохирурга ,ни показа ,черно на бяло ,направо ти боде очите ,3 лезии! Sad

# 147
Миналата седмица ми правиха ЯМР на шията. Аз бях много притеснена за цялата процедура, тъй като никой нищо не ми бе обяснил. На следващия ден след процедурата започна да ме боли яйчника (а от две години не ме е болял по този начин). Дали можеда е от ЯМР? По време на процедурата бях с дънки и колан (с метална катарама), но доктора не ме накара да ги махна. Дали може да има връзка това с болките в яйчника ми?

# 148
Ееее, как може да не ти каже за колана?!

предупредиха ме още при записването на час да махна всичко метално от себе си - обеци, пръстени и прочие.

На твое място бих се обадила поне по телефона за консултация.

След резонанса имах метален вкус в устата си - не знам при другите дали е присъствало това неприятно усещане...

# 149
Миналата седмица ми правиха ЯМР на шията. На следващия ден след процедурата започна да ме боли яйчника (а от две години не ме е болял по този начин). Дали можеда е от ЯМР? По време на процедурата бях с дънки и колан (с метална катарама), но доктора не ме накара да ги махна. Дали може да има връзка това с болките в яйчника ми?

И аз се интересувам от последствията от ЯМР...
Надя, какво стана с болките в яйчника? От  ЯМР ли се оказа? Обади ли се на лекар?

Общи условия

Активация на акаунт