Дюкански метаморфози - 112 тема

• 47 121
  • 1 015
  •   1
Отговори
# 525
  • софия
Тази вечер на черешата, а утре на ягодата  Wink
Даниа, готин за плакнене на очи, че нещо ми глождат от работа  Joy
Славеееее.....  newsm08 Да не те подгони оня с черпака Simple Smile))
Той само да ми дойде. Mr. GreenНе счерпак,с тиганЯ ще го подгоня.Трябваше да си дойде от прованса,че довечера т.е. след малко сме на концерт.Ни звук ,ни стон.Ма и аз се инатя,няма да звъня пък. Tired
Дария,ВЪХ.Я го прати на Ягодките,наИш колко свободни места има. Whistling

# 526
  • Пловдив
Аз написах за рачешките ролца в първия пост в червено. След доста дискусии и след като приятелка, която е била във Франция и момиче от нас, което е било в Англия казаха, че техните ролца не се различават от нашите го написах. Доколкото си спомням в едно от интервютата ,преведени от Фанси същи се споменаваха. И не се говори за опашки от раци, а за ролца от раци.

# 527
Здравейте момичета,
има ли някоя от вас която да е отслабнала на режим 2/0?

# 528
Sagittarius, страхотна си. Изключително привлекателна, чаровна. Браво!

# 529
  • Някъде там...
И не се говори за опашки от раци, а за ролца от раци.
Shocked Опашките от раци са  от сурими и са много по-вкусни от ролцата.

# 530
  • Варна
Охаааааааааааааа, вижте - режимно мИсо с пИрушинаааааааа.

# 531
Само да отбележа нещо.
Това, че има мацки, постигнали завидни резултати с  Култура, рачешки ролца с процент на въглехидратите значително надвишаващ този на белтъчините, Ескузиа 0,2 % и не помня още какво - не прави тези продукти режимни.
Културата си е с 3,5 % мазнини, това е. В книгата пише за млечни продукти с 0% мазнини.
Тук няма такива.

Сирене няма с 0% масленост, има момичета, които си ядат и в ударния режим сирене лайт /което всъщност пак е с добавени растителни мазнини/ и отслабват, дори изварата ни не е напълно безмаслена.
Но не е вярно, че всякаква извара е по-добре от сирене, защото в някои от изварите на пазара има маргарин - не е упоменат на опаковката, но вкусът не може да бъде сбъркан.

Рачешките ролца не са еднакви навсякъде.
Няма какво да го повтаряме това. Във френските ролца рибата е повече - а това е съществено.

В Ескуизата има полифруктоза, сгъстител  от брашно на някакво дърво /каквото и да е то, rien го обясни./ Това, че е с ниска масленост не я прави режимна.
И няма нищо лошо, че употребяваме тези продукти, съборазяваме се с това, което е достъпно и налично в нашата страна, но нека не ги заклеймяваме като режимни.
Защото не са. Simple Smile

Всеки си прави личностни настройки към режима и се нагажда, както му е угодно и това е хубавото - не да канализираме всичко и да набиваме канчета какво може и какво не, защото и без това се ограничаваме - нека поне ограниченията си сами да избираме, придържайки се максимално към оригинала.
И да не го забравяме, все пак, защото отиваме в други режими.

Пожелавам ви приятно изкарване на Ягодите! Simple Smile

# 532
Аз пък имам нов доктор Блян ЦЪК Crazy Crazy Crazy
Петък ли стана? Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 533
  • София
Момиета приемате ли ме в отбора.
До миналата седмица бях кръмеща майка,но след операция от апандисит в четвъртък,вече се присламчвам към отбора на отслабващите:)
Нямам много,но все пак си трябва режим.
От понеделник съм на първа линия(разбира се сигурно и въпроси ще имам),а до тогава ще се насладя на вкусотиите в халдилника и ще разуча по-добре зиетката на Дюкан.
Успех на всички!

# 534
slan4ogled  Hug
приемаме те ето
ти и петъчната вечеря.

# 535
Ох и аз да се изкажа за режимните храни. Ясно е, че няма такива храни- основни храни, които да са напълно безмаслени. А и не може да се яде само месо и яйца. Дюкан няколко пъти натърти в книгата, че важното е да не се отказваме. Той е направил своите изследвания на база не само отслабване, а и мотивация и издръжливост, което е много важно за продължаване на режима. И с Култура и с Ескуиза, може да е по- бавно, но поне е разнообразно и бихме продължили повече време.
Вярно е, че всеки сам избира какво точно да яде.

Лично аз не мога без кис. мляко, ям Култура, когато няма- Верея. Ако не беше кексчето и млякото незнам дали бих издържала. Дори в момента си хапвам, тракийска салата (режимна естествено с пил. пържолка- ама магазинската, щот ми е по- вкусна от домашно приготвената.
Когато ям крема без карамела на другия ден нямам минус, ама като ми се яде- хапвам си го.

...спирам...

# 536
  • София
И не се говори за опашки от раци, а за ролца от раци.
Shocked Опашките от раци са  от сурими и са много по-вкусни от ролцата.

Да, така е Simple SmileSimple Smile
Едното се казва sticks (crab sticks) , а другото  lobster tail, само не виждам защо спорим за името. Тук има ясни факти. Нека, ако трябва да се оспорва да оспорваме тях- режимни ли са съставките, отговарят ли на логиката на режима и най-важното, заради което изобщо написах първия си пост- редно ли е подобна реакция на зададен логичен въпрос на нелогично дефинирано твърдение в първата страница.
Ако лично трябва да си давам мнението-ами...пред възможността да ям захар и нишесте, омесено с рибни остатъци, нарушавайки режима, избирам да ям кисели краставици и чили сос Twisted Evil, пак нарушавайки го.
Но не си натрапвам мнението като експерт, нали?
Мисля да спрем спора, ако някой наистина мнооого иска да стигнем до експертно мнение, можем да пишем на Дюкан  Mr. Green и да снимаме състава на "нашите ролца"

# 537
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Аз пък имам нов доктор Блян ЦЪК Crazy Crazy Crazy

Ако го грабна, дали ще се забележи  Whistling   gydi

Един откуп дали става?   Flutter Party

# 538
Охаааааааааааааа, вижте - режимно мИсо с пИрушинаааааааа.

Бих си хаплана от това мИсце  chef
Абе момичета, недейте така бе...Децата отидаха в мама и довечера сме сами... Смилете се над моя мъж...

# 539
Каква е тази дандания? Нещо обсъждате ролцата от раци, значи ще ви снимам моите в хладилника.Но довечера... Не съм чела, само да ви питам дали е позволено яденето на режимна торта/ овесен блат и крем от диетичен пудинг/ във втори етап- протеиновите дни? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт