Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 40

• 25 789
  • 288
  •   1
Отговори
# 195
Въпроса е, че нямам подложка с подпори, а украсата така съм я замислила, че да са "слепени" двете торти, а не втория етаж да е във въздуха на подпора.

laskova,тъкмо изгледах филмчето, благодаря, но проблема е, че нямам откъде да взема такива подпорки...((( а на шошчета да сложа, те са много тънки... направо не знам какво да правя. Освен да забия два-три молива, обвити в станиол, а?  newsm78

Мисля че, трябва да издържат шишчетата, ако ги облепиш по 3 например и забиеш на няколко места ще стане доста стабилно.

# 196
Ето разрез на тортата от вчера, стана супер вкусна и всички искаха допълнително  Laughing Тортата е от типа на " Гараша" ама е много по-лесна за правене, нарича се Chocolate "California Gold Rush Cake"

За тези, които питаха за пеперудките пускам снимки. Направих ги с готова моделираща маса, пачуорк кутери и после ги оцветих. Кукличката направих от ММФ.

Последна редакция: пн, 07 юли 2008, 13:18 от laskova

# 197
Ванче, аз съм старателната със списъка, бре!  Blush Ама като ми вземаш акъла с невероятни творения, така е-следя те под лупа!  Hug

Ина_ГГ, позволи ми да изкажа моето мнение без да имам голям опит в тортоправенето, но дано ти е от полза. А другите момичета ще ти дадат съвети от опит. Снимката, която показваш, е на сватбена торта или поне сайтът е такъв. В западните държави традиционните сватбени торти са нещо като много твърд кекс със сухи плодове вътре-твърдо, стабилно, не се реже, не се слагат кремове по средата. Т.е. тези красиви етажи, дето ги гледаш, са супер издържливи, неронливи, няма да се разпльокат и разтекат от фондана отгоре и от тежестта на горните етажи. Затова хората могат да си позволят да ги вирнат такива високи. Ако ще правиш крехки пандишпанови блатове, ако ще ги сиропираш и слагаш крем или мус между тях, от сега се приготви за ядове по вдигането на етажите. Казвам ти това, не за да те разкандардисвам, а ако мога да ти спестя нервите и да се ориентираш към по-нисък модел торта. Аз също исках за РД на детето да направя 2-3 етажа, ама си останах само с ядовете и с тортата от сладкарницата.

Прекрасни торти отново от ВСИЧКИ! Браво на майсториците!   bouquet

# 198
  • Пловдив
Момичета, пак красоти виждам. Сори, че няма да ви изброя поименно, но сте много  Simple Smile

blueeye®, фигурката ми прилича на сумист- надявам се наистина да си искала него да направиш  Simple Smile И мерси, че мислиш за мен. Днес все едно нищо ми е нямало. Просто се бях сванала.. не беше дископатия, и за щастие бързо се оправих.

laskova, аз пак ще питам за пеперудите. Предизвикаха голям интерес, защото виждам, че и други момичета са питали.

ina.gg, забивай шишчетата, а горната торта трябва да ти е на подложка увита с прозрачно фолио- диаметър малко по-малък от диаметъра на тортата  Wink

# 199
Маpи, ми те тортите са готови, само трябва да ги "сглобя".
_Пепи_ ,май така ще направя ще увия две-три шишчета с фолио и ще поставя втотия етаж както си е директно върху подложката, и ще замаскирам с украса от страни, че подложката е малко по-голяма от тортата(((

И то трябва да я направя едва ли не за половин час тази украса и сглобяването...

Мерси, момичета за съветите, утре след рождения ден ще се отчета))) Дано имам успех  Hug  Peace

# 200
Здравейте всички. Не съм влизала от месеци но имам извинение - бях на инжекции и на легло от януари после имаше и други екстри ама сега доки каза че съм добре и в средата на седмия месец. Доста стресирана разбира се. Да почна с благодарности затова че непрекъснато ме зареждахте с позитивизъм и желание да стана и да врътна една тортичка. да знаете че съм изчела всички темички. Сега и аз да се отчета миналата седмица имахме годишнина  и ето резултата

Последна редакция: пн, 07 юли 2008, 13:28 от nandelche

# 201
  • у дома
blueeye®, фигурката ми прилича на сумист- надявам се наистина да си искала него да направиш  Simple Smile И мерси, че мислиш за мен. Днес все едно нищо ми е нямало. Просто се бях сванала.. не беше дископатия, и за щастие бързо се оправих

newsm44 newsm44 то вярно, че съм го надписала, ама  Mr. Green радвам се, че си добре  Hug

nandelche, дано проблемите са зад гърба ти  Praynig честита годишнина  Hug bouquet laskova    bouquet

# 202
  • София
nandelche, страхотна тортичка, как ги правиш тези маргаритки и от какво?
Безпроблемна бременност до края  preggo

ssiillvvyy аз съм слагала рози от шоколадова маса върху тирамису без проблем, а те са си и тежички. Ето тук се вижда.http://www.foto.bg/data/4887/medium/IMG_01297.jpg

А ето и моята бърза плодова тортичка за домашна употреба. Simple Smile Пандишпанени блатове на Наталина, кремчето с крема сирене на Пепи, вътре има и банани.

# 203
Здравейте всички. Не съм влизала от месеци но имам извинение - бях на инжекции и на легло от януари после имаше и други екстри ама сега доки каза че съм добре и в средата на седмия месец. Доста стресирана разбира се. Да почна с благодарности затова че непрекъснато ме зареждахте с позитивизъм и желание да стана и да врътна една тортичка. да знаете че съм изчела всички темички. Сега и аз да се отчета миналата седмица имахме годишнина  и ето резултата
........................

Страхоооотно изглежда - нямам думи!!!
Браво за героизма и таланта!!!  chef

Какви сладкарски бои използваш,  много ми харесват цветовете?! Flutter

# 204
nandelche  страхотна етортата,и аз да питам от какво и как си ги правила маргаритите?.Леко бременеене

petia_tag   много е хубава тортичката
laskova  давай рецептата

# 205
  • Пловдив

newsm44 newsm44 то вярно, че съм го надписала, ама  Mr. Green радвам се, че си добре  Hug

Ти пък ако си мислеш че съм го прочела. Отворих, видях и коментирах... а надписи много не чета  Embarassed

nandelche, страхотна торта. Честита ви годишнина и скоро да се похвалиш със здраво бебче  Wink

petia_tag, ох, обожавам такова плодови изкушения  Simple Smile

# 206
 Embarassed  мноооого  благодаря на всички за маргаритките използвах готова бързосъхнеща маса, но понже съм на специален режим на полу-движение я оставих бяла - за да не се напъвам да меся много -много и това удължи с около 24 часа процедурата защото трябваше да изчакам всичко да изсъхне и после оцветявах с четка. За големите площи ползвах спрейче за парфюм като му свикнеш става много удобно. Пари за аерограф няма. Боичките са от вида на http://thumb15.webshots.net/t/50/650/8/32/78/2273832780102684295CCLdkb_th.jpg но от 2 поредни години. и са различни нали в БГ имаме едни стандарти, но това в случая създава преливането. За маргаритките използвах    т Кадемлия. Листенцата ги изрязвах по истински листа, а процедурата по правенето я има в албумчето с тортичката. Самата тортичка е шоколадово орехова торта без брашно мисля че някъде съм давала рецептата ако някой иска ще я издиря сред моите постове
petia_tag твоята плодова тортичка е направо фърси ужасното е че съм с 15 кила отгоре и очевидно това се отразява изключително положително върху апетита ми

# 207
 Embarassed  мноооого  благодаря на всички за маргаритките използвах готова бързосъхнеща маса, но понже съм на специален режим на полу-движение я оставих бяла - за да не се напъвам да меся много -много и това удължи с около 24 часа процедурата защото трябваше да изчакам всичко да изсъхне и после оцветявах с четка. За големите площи ползвах спрейче за парфюм като му свикнеш става много удобно. Пари за аерограф няма. Боичките са от вида на http://thumb15.webshots.net/t/50/650/8/32/78/2273832780102684295CCLdkb_th.jpg но от 2 поредни години. и са различни нали в БГ имаме едни стандарти, но това в случая създава преливането. За маргаритките използвах    т Кадемлия. Листенцата ги изрязвах по истински листа, а процедурата по правенето я има в албумчето с тортичката. Самата тортичка е шоколадово орехова торта без брашно мисля че някъде съм давала рецептата ако някой иска ще я издиря сред моите постове
petia_tag твоята плодова тортичка е направо фърси ужасното е че съм с 15 кила отгоре и очевидно това се отразява изключително положително върху апетита ми

# 208
 Embarassed нещо се сбъгна съжалявам не мога и да го изтрия

Последна редакция: пн, 07 юли 2008, 14:30 от nandelche

# 209
Eeee, не не очаквах да видя точно тези бои, признавам си Grinning
А ефектът със спрейчето е невероятно сполучлив!

Маргаритите са като истински - браво!  chef

Общи условия

Активация на акаунт