Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 40

• 25 814
  • 288
  •   1
Отговори
# 225
  • София
nandelche лека бременност, тортичката е впечатляваща.Възхищавам ти се Heart Eyes
Синеочке фигурката е мноооого сполучлива и весела Hug чакам и останалите.
radinna много нежна
petia_tag и аз да се наредя за парченце Praynig

# 226
  • София
Blueeye, каква съм заблеяна, вчера си мислих много за твоя сумист, ами на мен ми заприлича на такъв още като видях снимката в темата...Викам си - не знам какво е трябвало да бъде това, но на мен ми прилича на сумист, отивам в албума ти - о, то било сумист...Първо се зарадвах, че съм права, но после реших да ти пиша, че това си е твоя заслуга, добре си го направила! Но...пропуснах да пиша и destini ме подсети:)))  Хубав ден:)

# 227
  • у дома
petia_tag, защо не дойдеш и вкъщи да спретнеш една тортичка за домашна употреба  Mr. Green ina.gg, сигурна съм, че няма да се изложиш, чакам с нетърпение да видя тортичката  Hug

Синеочке фигурката е мноооого сполучлива и весела Hug чакам и останалите.

destini, мисля да няма повече фигурки  Mr. Green  Hug dimitrina73  Hug  bouquet

# 228
  • Бургас
Момичета, благодаря за похвалите  bouquet
Кажете ми как избягвате плисетата отстрани на тортата - стана ужасно грозно, а вашите са едни такива изпънати, сякаш не са пипани с ръце Praynig
И аз мога да потвърдя, че с боичките от Метро си се оцветява шоколадовото тесто - всичките ми цветенца, без розовите са от оцветен бял шоколад.

# 229
blueeye® - аз вчера, на тъгъдък през темата и въобще не съм го видяла този дебелия чаровник..... Но сега като го разгледах така неоцветен, първата асоциация е за сумист, а втората за някакво дебело индийско божество... те имат някакви такива. Но, е много, много готин. Давай го оцветен да му видим розовите мръвки. Сигурна съм че ще е уникален....
radinna - http://uk.youtube.com/watch?v=IsrgS9eB1bE&feature=related
Изгледай внимателно това клипче. Ще видиш как се "издърпват" плисетата. Нооооо... да знаеш че изобщо не е толкова лесно, колкото изглежда Naughty

# 230
  • Пловдив
Момичета, ако имам възможност при следващата кръгла торта ще направя клипче как аз заглаждам торта. Не е никак сложно, стика покритието да е достатъчно еластично за да не се къса  Simple Smile

# 231
Момичета, благодаря ви за вчерашните бързи съвети. Но от топлото този фондан така се разтопи, че...  ooooh!

Както и да е не стигнах до втория етаж и украсих само първия, ето бледия ми резултат. На това топло време хич не се правят торти  Shocked

Извинявам се за качеството на снимката, ама с телефона набързо я снимах, преди да се е разпаднала и да сме я занесли на рождения ден)))

Но за сметка на видя, вкуса й беше  Hug ухааа...
Ползвах рецептата за трота рафаело, но вместо само крем ганаш, блатовете напоих с карамелизирани натрошени бадеми и уиски (почти като вкус на сникерс стана), а крема го доразбърках, за да стане повече и със течна готварска сметана, предварително разбита...

# 232
ina.gg не се коси, тортичката изглежда чудесно!

# 233
ina.gg, тортата ти е много весела.
А моят първи марципан Варна отиде в боклука.  Cry В хладилника беше стегнал добре, но почти веднага се поотпусна. Слагах нишесте - пак не се стегна като за точене и го хвърлих. Май трябваше да съм по-търпелива  Blush
Всъщност колко твърда трябва да е сместа, за да се покрие тортата без проблем?

# 234
Всъщност колко твърда трябва да е сместа, за да се покрие тортата без проблем?
А, сега де??? Как се обяснява с думи твърдостта на тесто??? newsm78. Виж клипчето по-горе. Предполагам че това е някаква готова маса. Бая твърда изглежда, Варната трябва да е по-мека. Като натиснеш с пръст, топката преди разточване...може биииии..... като хляб на 2 дни... или като средно мек пластелин... или като тесто за хляб... знам ли как да го опиша.... Нишестето не се слага вътре, защото нагарча после. И моята боза не е  стегнала добре, но довечера като се прибера ще видя какво да я правя... Май ще я смесвам с шоколад..... Не ми се хвърлят 3 дози..... Thinking
ina.gg - Поздравления за веселата тортичка. Браво!!!

# 235
  • Банкя
Да се похваля вече и аз имам Уилтон.
Подариха ми го за РД.
 И да попитам за какво са едни бели пластмасови триъгълници-нещо подобно.
Никъде не видях в книжката да ги ползват.

# 236
  • Пловдив
Да се похваля вече и аз имам Уилтон.
Подариха ми го за РД.
 И да попитам за какво са едни бели пластмасови триъгълници-нещо подобно.
Никъде не видях в книжката да ги ползват.

Сглобяват се и се ползват като поставка за книгата  Wink

# 237
  • Банкя
О- о-о благодаря.

# 238
добро утро, пак благодаря на всички за похвалите
laskova, моля те може ли да споменеш рецептата в каква тавичка я печеш и колко дебела торта става. Тука е мястото да спомена, че аз без да си представя нещо не го почвам и да предложа като  пускаме рецепти да споменаваме и тези две подробности тавичка и дебелина например "в 20 см тава става 5 см дебела торта"
kukuk, забравих да кажа за боичките - внимателно разтварям капсулите /те са от две части/ и изсипвам съдържанието /прахчето/ в малко шишенце. Аз ползвам шишенцата в които продават мления джинджифил-много са удобни малки и с добре прилепващи капачки. После с мерителна лъжичка или нещо друго взимам и разреждам с капка вода или изсипвам в стъклена чинийка и ползвам за палитра когато работя с четка.

# 239

Shocked Леле, колко лесно и бързо работят хората с прословутия фондан!!!! Shocked Shocked Shocked

Пепи, ти хубава ще снимаш и ще ни покажеш себе си, но АЗ, ако се снимам, ще стана следващата Валентина Хасан в нет пространството. Направо не разбирам защо на някои им идва толкова лесно, а за такива като мен е направо мъка.

Ина-ГГ, много ти е сладуреста тортата! Изобщо не си се изложила, много е хубава!

Общи условия

Активация на акаунт