Бенки

• 309 815
  • 863
  •   1
Отговори
# 150
Много се радвам че попаднах случайна на темата,която много ме вълнува.Имам 4бемки на лицето на дясната буза и имам голямо желание да ги махна.До сега каквото съм прочела и консултирала за бемките си мисля че е най-добре да се махнат оперативно а за др.методи(лазар,ток,азот...)винаги се крие някакъв риск да не рецидивира.Личната лекърка и дерматолози ме съветват да не ги пипам но мен много ме дразнят.Не се страхувам от самата операция а да не ми останат грозни белези,все пак са на лицето.Препоръчайте ми добър специалист от Варна но предпочитам да е в болница или частна клиника,не мога да се доверя ня някой който ще ме оперира в частния си кабинет.Консултирахсе с въпросния др.Томов и той ми предложи да ме оперира в ч.кабинет но не ми гарантира че няма да останат грозни белязи,прозвучами като дай парите ще те оправя но не гарантирам.Не беше и евтено,и затова се отказах.Ако някой може да ми помогне.
съфорумка ми беше препоръчала частна клиника, ама забравих коя, не съм ходила още че немога да се наканя, ще разровя къде бях записала координати и ще ти ги дам Peace

# 151
Момичета много съм притеснена живея в чужбина и нямам вузможност да посетя лекар,но през последната половин година ми излезнаха ужасно много бемки плоски са но ужасно ме комплексират,вече нямат брой-излизат по гърба ,лицето,деколтето,ръцете а вече забелязвам и по краката.Непрекъснато излизат и нови и вече незнам какво да правя,много съм притеснена ,а съм само на 20г!!!Аз попринцип приличам на баба си която е с много бенки но все пак като всяко момиче съм суетна и се интересувам все пак могат ли да се премахнат тези бенки които са плоски и вярно ли е това което чувам че дори да се премахнат с лазер те отново излизат на други места и плоските бемки само с лазер ли се премахват и винаги ли остават белези?Просто не искам да се сещам за лятото ,направо ми се плаче като се погледна  Cry Cry Cry Cry Cry

# 152
отчаяна колкото и да скъпо, посещението при лекар е наложително. Предполагам, че е на генна основа и не е нещо притеснително, но все пак трябва да се вземат мерки както по отстраняването им (т.к си млада), така и по ограничаване на появата им.
Успех!

# 153
и аз така смятам, ами интересно ми е как се ограничава появата им? newsm78

# 154
И аз имам една голяма...към 1 см диаметър...и се си мисля че някой светъл ден искам да я махна, но като съм слушала всякакви ужаси ,че можело да се появи пак и да станат повече ми се убива желанието. Confused А и не ми пречи чак толкова много май...ще си я гледкам още...

# 155
И аз имам доста бенки, но не помня това някога да ме е притеснявало. Какво като имам, това не ме прави по-малко привлекателна  Peace

До някъде, бенките са генетично заложени. И брат ми и аз имаме доста. Важно е да нямаме здравословни проблеми  с тях, а това, че някой няма да ме хареса с бенки, въобще не ме е притеснявало никога  Wink

# 156
ми то и мен не ме притеснява, но ме притесняват проблемите до които водят, и още по- лошото е, че понякога не можеш да ги хванеш навреме Peace

# 157
Преди малко пуснах подобна темичка.,късно видях ,че има вече такава.Преди около 2 м си махнах две бемки на челото като едната беше доста издадена.Доктора ми каза ,че са по опасни като са на нас от колкото да се махнат и че много малко видове неставали за махане.Процедурата беше 5 мин. и сега се чувствам много по добре от преди и не ми пречат но притеснението макар и малко си остава.

# 158
  • Стара Загора
И моят съпруг има много и се притеснявам.мисля като се върнем лятото в БГ да идем на дерматолог, обаче как ще го навия newsm78 ooooh!

# 159
Ianiкa, къде ходи да си ги махаш и с лазер ли беше?

# 160
Аз си махнах бенка преди две седмици. Първо отидох на дерматолог, за да прецени може ли да се махне и по какъв начин. Оттам ме пратиха на хирург и той ми я премахна с електрокоагулатор/мисля, че така се казваше/. Без болка, без кръв, без нищо. Сега на мястото имам коричка, мажа с едно кремче против белези и чакам да видя резултата. Изследваха бенката, казаха ми, че не е опасна и по-добре, че съм я махнала. Дано всичко да е минало добре!

# 161
Ianiкa, къде ходи да си ги махаш и с лазер ли беше?

Зад окръжна болница  се намира Кожния център.На втория етаж  в дясно кабинета.Няма как да го объркаш защото винаги е лудница там.Немога да ти помогна с името на доктора , така и не го запомних.Може само във вторник да отидеш , през останалото време май не е там.Надявам се да съм ти помогнала  newsm10

# 162
Изследваха бенката, казаха ми, че не е опасна и по-добре, че съм я махнала.
Добре,но след като не е опасна,защо по-добре,че си я  махнала??Дали не е,защото нормално имаме десетки бемки по тялото и ще смъкнат куп пари,ако почнем да ги махаме?

# 163
Аз имам бенка на дупето и отпред и когато раждах акушерките ми казаха да си ги махна,но досега никога като съм ходила на гинеколог не са и споменавали за тях.Но ме е страх и за сега ще си ги нося. newsm03

# 164
И аз имам няколко бенки за махане. Имам  три на лицето, не много големи колкото върха на топлийка и една голяма на гърба. Тези на лицето, като че ли потъмняха и мъничко се увеличиха по време на бремеността. Искам да ги махна, обаче, лошото е ,че една от тях е точно по средата на носа и не мога да си представя как точно ще ми поставят местна упойка там. Предполагам, че ще е много болезнено. Другото , което ме притеснява е да не останат грозни белези, все пак са на лицето ми....Абе голямо чудене и страх, обаче ще трябва да ги махна #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт