Бенки

• 309 682
  • 863
  •   1
Отговори
# 360
Ми де да знам аз..... Laughing така кажете да се успокоя  Laughing мерси tedi_b
Wink

# 361
Аз имам 100 бенки, но миналия месец си махнах само две. Така прецени онкохирурга. Махат се само, ако нарастват, по- големи са от 1 см., черни са и имат люспички. В противен случай не се пипат. Махнаха ми ги с операция с местна упойка. Не боли. Поне по време на операцията. Но сега едната раничка започна да става червена и да трупа келоид. Направо пощурях, защото е на лицето. Другата е идеална и естествено е на място, което не се вижда. Мажех ги с гентамицин, банеоцин, йодасепт докато зарастнат. Сега ги мажа с невен и мадекасол. Какво да правя с този грозен белег?

# 362
........ Но сега едната раничка започна да става червена и да трупа келоид. Направо пощурях, защото е на лицето. Другата е идеална и естествено е на място, което не се вижда. Мажех ги с гентамицин, банеоцин, йодасепт докато зарастнат. Сега ги мажа с невен и мадекасол. Какво да правя с този грозен белег?
На контролен преглед при хирурга или дерматолог ходила ли си? Те би трябвало да те посъветват нещо  Rolling Eyes

# 363
Какво е келоид?

# 364
Но сега едната раничка започна да става червена и да трупа келоид.

А това нормално ли е? Защото и моята взе да става червена и нещо се притесних, мислех да ходя пак на лекар.

# 365
Келоид става при някои рани, най- често при тези, които се възпаляват и нагнояват. Това е уплътнение на кожата и тъканите, в началото е и червено, после избледнява, но остава подуто и твърдо. Жалко, че баш на лицето ми стана.

# 366
  • Пловдив
Аууууу много страшно звучи!!!!

# 367
Момичета и момчета, спокойно няма нищо страшно. Както бях писала и преди - не боли. Страхът основно е по- голям. Оставяте се в ръце на професионалисти. Аз честно да си призная като чаках минути преди да ме разрежат пуснах по една сълза. А по принцип съм доста силна натура. Човек трябва много да иска нещо, за да го постигне. Ако сте решили да си махате някои бенки и мислите, че не можете да живеете цял живот с тях, просто действайте. Аз имах две на лицето като едната ми бе на лявата буза и беше доста голяма - диаметър 1 см. кръгла тъмно кафява. Сега имам белег и непрекъснато се гледам в огледалото дали ще зарастне или не. Обаче облекчението че тези гадинки ги няма е ОГРОМНОООООООО. Пластичният лекар ме увери, че такива шевове ми е направила че няма да остане нищо.Та по- напред бях писала че са ми открили в бенката калцификат. Нищо особено не е! Обадих се на Д-р Пейчева и тя ме успокои. Мога да дам и снимки да видите през какви етапи се преминава. Аз честно да си призная от доста време исках да го направя, но все нещо ме спираше. Страхът, това че се излагам доста на слънце, това че трябва да ходя на работа с белези и др. Като четох форума се впечатлих най-вече от постовете на Исайкова, и мога да кажа че тя ме тласна към действие. Но след това разбрах, че Исайкова все още не се е подложила на процедура.  Защо от 2 години се каниш?

# 368
  • На края на света !
момичета ето една оптимистична статия за бенките ,надявам се да ви е успокоила поне малко Peace
http://www.karierist.com/lady/beautyhealth/bz_013.html

# 369
  • София
От години обмислям премахването на две мутантски бенки и след темата май съм готова...мисля да се консултирам в онкологията при тази д-р Пейчева
Моля ви, пишете тя приема ли с направление и къде и кой евентуално после трябва да се търси за самата манипулация?
Доколкото разбрах - ако няма медицинска причина за премахването - се заплаща изцяло, така ли е и какъв е ценоразписа за процедурата?

# 370
а това келоида- злокачествено образование ли се явява Rolling Eyes

# 371
Според мен не е злокачествено  Naughty
Нали знаеш какво е кела.Те такова нещо е, твърдо образувание трудно зарастващо. Но понеже е струпване на голямо количество епителни клетки остава груб белег. Не знам дали може да се лекува.Може би с мехлемите за белези на силиконова основа.

# 372
защото аз имам на единия белег такова чудо и незнам ккаво да правя?

# 373
Tedito, от колко време си така? Консултирай се с дерматолог.

# 374
от след като ми махнаха бенката

Общи условия

Активация на акаунт