Бенки

• 309 991
  • 863
  •   1
Отговори
# 615
На мен ми се появиха много червени точици през бременността. Не съм питала лекарката за тях, ще чакам да споделиш какво ти е казала твоята.

# 616
според мен е от липса на витамини Rolling Eyes появата на червени точки

# 617
  • София
според мен е от липса на витамини Rolling Eyes появата на червени точки
не са от липса на витамини, ако става дума за тези релефните малки червени точки, като бенки. Причините за появата им е различна - от слънце, бременност, стареене, стрес...имаха си някакво име, но не се сещам в момента  newsm78 Със сигурност знам, че не трябва да се пипат/чоплят, тъй като видоизмененията им са доста опасни.

# 618
ragazza, стареене и бременост при мен не е и стрес не е newsm78 Но говорим за съвсем малки точици имам и една на лицето и по корема. все повече и повече изникват. Elyah чакам да се включи Rolling Eyes

# 619
И аз си имам много бенки..Какво правя? Е как какво, ами гледаме се-няма начин  Laughing

# 620
  • София
ragazza, стареене и бременост при мен не е и стрес не е newsm78 Но говорим за съвсем малки точици имам и една на лицето и по корема. все повече и повече изникват. Elyah чакам да се включи Rolling Eyes

Включвам се , но без конкретен отговор, за което се извинявам Embarassed Точно се връщам от Токуда - д-р Попова ми махна още една бенка - доста голяма, с няколко шева. През цялото време докато лежах на масата и траеше процедурата ми течаха сълзите  cry така и не остана време да питам за червените точки ... нещо много се изнервих покрай тези бенки  smile3518, макар че тя ме успокоява непрекъснато. Когато отида за резултатите от хистологията и да ми махат конците се надявам вече да съм в кондиция и ще разпитам подробно.
Тя всеки път казва, че щом бенката е махната навреме, опасност няма ... надявам се да е така. Praynig

# 621
Включвам се , но без конкретен отговор, за което се извинявам Embarassed Точно се връщам от Токуда - д-р Попова ми махна още една бенка - доста голяма, с няколко шева. През цялото време докато лежах на масата и траеше процедурата ми течаха сълзите  cry така и не остана време да питам за червените точки ... нещо много се изнервих покрай тези бенки  smile3518, макар че тя ме успокоява непрекъснато. Когато отида за резултатите от хистологията и да ми махат конците се надявам вече да съм в кондиция и ще разпитам подробно.
Тя всеки път казва, че щом бенката е махната навреме, опасност няма ... надявам се да е така. Praynig

При нея може ли да се отиде с направление от личен лекар, само за преглед?

# 622
  • София

При нея може ли да се отиде с направление от личен лекар, само за преглед?

Мисля че да, защото момичето на регистратурата всеки път пита? "Вие с направление или платено?".

# 623
И аз да споделя опит. Имам много бенки- по цялото тяло, под двете гърди и три на лицето. Ходя периодично на прегледи. От провинцията съм. Преди около половин година при  една командировка в София- за друг проблем ходих в "Пикасо". Там беше и професора/руснак,ох забравих му името Embarassed/ Той като ме видя и вика: "Идвай да ти махаме всички бенки от лицето- промоция имаме и наведнъж ще ги махнем". Леле, втрещих се- така изведнъж и веднага, решавай. Попитах някакъв проблем ли вижда- той казва "не", от естетична гледна точка. Ама аз не се съгласих. Едната бенка е на бузата ми/тип Сидни Крауфорд/ и много си я харесвам. Другата е отдолу на брадата и не се забелязва. Заради третата на челото/като индийка съм/ се наложи като тинейджърка да си обърна бретона на друга страна, за да я прикривам. Февруари месец обаче вече взе да ме притеснява, защото при всяко ресане на косата я закачах. И реших вече да я махам. Отидох при най-добрия ни кожен лекар и за 10 минути с местна упойка и лазер ми я махна заедно с двете бенки под гърдите ми, защото ги закачах със сутиена. Докато зарасне раната доста зор видях, защото постоянно забравях и при всяко ресане откъртвах образувания струпей. Все още имам белег,а вече са минали доста месеци. Но с малко макиаж се прикрива. Поне не ми пречи.   

# 624
  • Попово
мацки, извинявам се предварително ако е коментирано, но може ли координати на специалист в тази област във Варна, че имам една бенка която за 3 години доста порастна и ми закача на сутиена, на гърба е и бих икала да ме прегледа доктор.

# 625
  • София
Имам и едни червени точици - изпъкнали - каза че това е Юрукова кожа. Може да се махнат ако искам, но иначе не са проблем.
И аз имам такива че вени точки Thinking Да знаеш каква е причината да се образуват?

Та значи днес д-р Попова ми обясни че тези червени точки (забравих им името) се образуват на определен тип кожа (като моята примерно Confused - бяла, с много бенки, чувствителна) от възрастта. Голямо значение има и наследствеността. При мен тати е с мноооого бенки. С времето ще стават все повече. Махат се лесно с лазер - от козметична гледна точка. От дерматологична не са проблем Naughty.
Излезнаха ми и резултатите от махнатите бенки - двете сини (син невус) не са проблемни. Третата - кафява и нарастваща от известно време) е с "погранична активност", което ще рече че е имало реална опасност да се превърне в злокачествено образувание. Добре че сме я махнали.

успех на всички

# 626
ок, явно е от чувствителната кожа, защото при мен го няма нито факторът застаряване, нито наследственост и нямам чак толкова бенки по тялото си newsm78 ако се сетиш как точно се казват-ще съм ти благодарна  bouquet

# 627
Здравейте!Аз имам около 12 бенки на лицето и най-интересното е, че са само на лявата част от лицето ми.Досега който и да съм питала всеки ми казва да не ги пипам, т.е. да не се махат, но мен започна да ме притесняват.С течение на годините се увеличават.Преди няколко месеца видях, че е излязла поредната бенка.Всички са различни по големина, цвят, някои са релефни, други плоски.Досега четох в нета за методите на премахване и цените.Доколкото разбрах цената за 1 бенка е около 200 лв., а ако трябва да махна всичките или няколко Rolling Eyes
Моля за съвет към кой специалист да се обърна за консултация  bouquet

# 628
  • София
Аз си махах бенки преди две години и струваше по 20лв на бенка. Проверих общо на 3 места и цената беше все 20-25лв.(с лазер).
 Сега, като намаляха слънчевите дни, пак ще ходя да махам.

# 629
мацки, извинявам се предварително ако е коментирано, но може ли координати на специалист в тази област във Варна, че имам една бенка която за 3 години доста порастна и ми закача на сутиена, на гърба е и бих икала да ме прегледа доктор.
Доктор Томов(младия).Кабинета му е срещу пицария Донатело(на Червения площад-името на улицата не се сещам)

Общи условия

Активация на акаунт