Програмата за детегледачките - 2

• 34 260
  • 374
  •   2
Отговори
# 120
Благодаря ти,Клеопатра!!Почти ми стана ясно! Rolling EyesКато го сътворя ще го покажа тук за одобрение.Жалко,че го нямя някъде по образец и само да попълня данните си.Страх ме е пак да не ме върнат!
Просто трябва това което съм ти цитирала да го има данни, няма как да те върнат  Peace

# 121
Здравейте,
отново от мен. Както си и мислех закучи се работата още в НОИ.
Моля за съвет ако някой е имал този проблем (Клеопатра-дали имаш опит с това?)

Днес е първият ми работен ден след 315 дена отпуск. Чинно съм попълнила декларацията по чл.54 и идеята беше днес да се внесе в НОИ и утре да подам молба за удостоверение. НОООО не! така казаха от НОИ. Според НОИ (една служителка-едва ли Христозков мисли така) тази декларация може да бъде приета само след като Декл-я 1 за съответния месец е подадена. За тези, които не знаят какво е декл-я 1-това е декл-ята съпътстваща заплатите и платените осигуровки. Разбирайте, че мога да подам декл-я по чл 54 след като изплатим заплатите за м.Август, тоест едва началото на септември. #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Това е затоврен кръг-наистина-аз какво да правя този месец? Наистина моят случай не е такъв, но ако жената не иска да работи без договор 1 месец, кой ми гледа детето? трябва да изляза в опуск след като 10м не съм била на работа-доооста нагло-кой ще ме търпи.
Понеже съм счетоводител много добре знам, че обзещетенията по чл 53 и 54 не се посочват в декл-я 1.....не разбирам каква е връзката.
Утре ще правя втори опит....ако не успея....незнам. Няма никаква координация между институциите-не, че откривам топлата вода...

Моля ако някой е имал този проблем да помага.
Благодаря

# 122
Здравейте,

Днес е първият ми работен ден след 315 дена отпуск. Чинно съм попълнила декларацията по чл.54 и идеята беше днес да се внесе в НОИ и утре да подам молба за удостоверение. НОООО не! така казаха от НОИ. Според НОИ (една служителка-едва ли Христозков мисли така) тази декларация може да бъде приета само след като Декл-я 1 за съответния месец е подадена. За тези, които не знаят какво е декл-я 1-това е декл-ята съпътстваща заплатите и платените осигуровки. Разбирайте, че мога да подам декл-я по чл 54 след като изплатим заплатите за м.Август, тоест едва началото на септември. #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Това е затоврен кръг-наистина-аз какво да правя този месец? Наистина моят случай не е такъв, но ако жената не иска да работи без договор 1 месец, кой ми гледа детето? трябва да изляза в опуск след като 10м не съм била на работа-доооста нагло-кой ще ме търпи.
Понеже съм счетоводител много добре знам, че обзещетенията по чл 53 и 54 не се посочват в декл-я 1.....не разбирам каква е връзката.
Утре ще правя втори опит....ако не успея....незнам. Няма никаква координация между институциите-не, че откривам топлата вода...

Благодаря
mimi22 аз самата не ползвам програмата и затова не съм запозната съвсем с всичко  Confused
За съжаление наистина докато хората не се върнат от отпуска нищо не мога да направя  Sad
Накарай ги поне да ти обяснят защо практикуват по този начин, най-добре ако можеш да вземеш и името на служителката  Peace
 Иначе ако имаш проблем предполагам знаеш , че можеш да си ползваш натрупаната платена отпуска. Peace

# 123
Здравейте,

Благодаря
За съжаление е така.При мен беше същия проблем когато прехвърлих майчинството на мъжа ми и се върнах на работа.Не стига че ходих сама да си подавам документите,ами чак днес си получих парите от януари и февруари.Работодателите ми не бяха подали декларация 1,защото хорицата не бяха вкарали осигуровки за 6 месеца.Нямаш особено голям избор.Просто ще трябва да ги изчакаш и това е.Аз направих следното:Отидох в НОИ,дадох си моите документи декл. по чл.53 беше моята и останалите бомаги и се споразумях,че за парите ще чакам когато шефовете ми си пуснат декларация 1.Така си спестих едно разкарване до НОИ. Успех! Hug

# 124
Днес успях да подам декларацията, въпреки че не е подадена декл-я 1 за август.

След няколко разговора и консултации със служители там, я приеха. Прие я служителката, която вчера отказа.
Дори мога да подам молбата за удостоверението днес.
Във връзка с декларацията за промяна на обстоятелствата изрично питахме-казаха (от 103 стая), че сега не е необходима, но в момента , в който се подпише договора трябва да се внесе в 3 дневен срок. Трябва да се внимава, защото понякога подписват договорите със задна дата и да не се прескочи този срок-има глоби.

Ще ви информирам как върви при мен процедурата и нататък.

Успех.

# 125
Привет, включвам и аз в темата, защото много ме интересува. От 27 септември трябва да се върна на работа, защото изтичат моите 315 дни. Намерих жена, която да гледа детето ми и която е съгласна да работи по програмата. Тя е майка на 3 год. дете, което тръгва на градина. Тя е безработна в момента и е трудно да намери работа от 8 - 17 часа, за да го води и взима от градината, не може да разчита на друг. И така двете направихме "кооперация".  Мислех да оформим документите по-рано, че като се върна на работа ще ми е трудно да се "размотавам" по институциите, но явно това ме чака. Пък и исках детенцето ми да свикне с нея, преди да се върна в офиса. От това, което чета разбрах, че трябва да започна работа, за да задвижа процедурата. Права ли съм?
А ако реша да се върна на работа малко по-рано, например на 1 септември, ще мога ли да се възползвам от програмата? Мога ли да движа някакви документи, докато още съм в къщи?

# 126
   Ще следя темата, че искам да се възползвам от програмата. Има ли "подходящи" и "неподходящи" сезони/месеци за кандидатстване? Т.е. бройките кога се отпускат за всяка област - в началото на годината или...?

Благодаря, предварително и предполагам са дискутирани преди въпросите  Embarassed

# 127
Май е най-удачно да се върнеш на работа и веднага след това да си пуснеш платения отпуск, стига шефът да няма против. Така си осигуряваш време да оформиш документите.

# 128
  • София
дами, първо благодарности за отделеното време и положения труд да ни информирате!!! аплодисменти за вас и реформаторкия ви дух!

аз работя , а малката е на грижите на баба си сега, но от есен на ясла;
за д асе ползваме от програмата за баби гледачки от 2009 г трябва да отпиша миа от новата година, нали?
това ми е вариант , ако не се приспособи добре към ясла и трябва да я отписваме / поне баба да получава парички от държавата/

# 129
  • Плевен
Здравейте.
Извинявам се ако ще повторя някой въпрос,но ми е невъзможно да изчета цялата тема.
Искам да се включа в програмата за детегледачките,малката септември прави 2 години,интересуваме
какви документи трябва да подготвя и проблем ли е ,че баба й която ще я гледа живее в друго населено място,
друга област.Благодаря предварително.

# 130
дами, първо благодарности за отделеното време и положения труд да ни информирате!!! аплодисменти за вас и реформаторкия ви дух!

аз работя , а малката е на грижите на баба си сега, но от есен на ясла;
за д асе ползваме от програмата за баби гледачки от 2009 г трябва да отпиша миа от новата година, нали?
това ми е вариант , ако не се приспособи добре към ясла и трябва да я отписваме / поне баба да получава парички от държавата/

Ванилка да, не трябва да ходи на ясла, ако искаш да ползваш програмата.
Аз също смятах да я ползвам откакто тони стана на 2, ама свекито е в друг град и няма да се получи.. А нямам в Пловдив наличен безработен.. Та ще чакам и аз до януари да ползвам баба ми (тя е пенсионерка)..
Като говорех преди месец и с бюрото по труда и с ДСП ми казаха, че трябва да се направи временна регистрация в града, в който майката работи, ако лицето, което ще гледа детето е от друг град.. Защото работното място било дома на детето и не можело да бъде в друг град.. И съответно при проверка ако я няма детегледачката на работното си място - спират програмат (при 3то нарушение мисля, че казаха), а проверки правели (така ми казаха) 2 пъти месечно или по-често по тяхно усмотрение..

# 131
Здравейте и от мен! Искам да попитам за програмата баби гледачки 2009 от кога трябва да се подават документи, в края на годината ли? И още нещо в края на февруари 2009 ще родя второто си дете, ще мога ли да ползвам програмата? 

# 132
Някои може ли да ми каже дали е прието и от кога влиза в сила?Аз уж рових за информация но да ви призная не се справих особено, ДА СЕ ИЗВИНЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО АКО Е БАНАЛНА ТЕМА!

# 133
  • русе
Здравейте! Изчетох цялата тема назад. Дъщеричката ми ще навърши 2г в началото на февруари 2009г. Няма да я пускам на ясла, а ще я оставя на грижите на майка ми, която е пенсионерка. Искам да се върна на работа още есента на тази година, знам че за времето до  2 г ще ми изплащат и 50% от майчинството. Мога ли обаче от началото на следващата година, когато приемат проектозакона, да включа майка ми в програмата, след като вече съм започнала работа? Или трябва да отложа и започването на работа за януари?

# 134
 Стеф77, доколкото знам, не виждам причина да отлагаш връщането си на работа. Просто през януари или февруари, когато си решиш ще се включиш в Програмата се включваш. Мисля, че не е казано да се възползваш веднага с почването на работа и иначе не можеш. Документите за дете под 2 години и над 2 години са различни, които ще изискат от теб.

Общи условия

Активация на акаунт