Програмата за детегледачките - 2

• 34 288
  • 374
  •   1
Отговори
# 135
След напразно ходене до Социалното в Казанлък с радост намерих и изчетох темата за програмата за баби пенсионерки от 2009.Горе долу ми се изясниха нещата.Остават въпросите :
1) От кога започва подаването на документи
2) Въпросната баба пенсионерка какъв набор от документи трябва да подготви
3) Кога точно трябва да отпиша дъщеря си от яслата (тя ще тръгва през Септември)
Мисля ,че някъде бях чела че и двамата родители трябва да работят и да се осигуряват.Това така ли е или е достатъчно само майката да се води на работа.
Предварително благодаря на Клео. Hug

# 136
Някои може ли да ми каже дали е прието и от кога влиза в сила?Аз уж рових за информация но да ви призная не се справих особено, ДА СЕ ИЗВИНЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО АКО Е БАНАЛНА ТЕМА!

От 2009 Peace

# 137
Момичета извинявайте, но дойде и моят ред да изляза отпуска  Heart Eyes
Връщам се на 1-ви септември и тогава с радост ще отговоря на въпросите ви  Peace

Моля ви, ако имате спешен въпрос просто прегледайте тази и предишната тема назад, сигурна съм че ще намерите отговор там  Peace

# 138
  • София
Момичета извинявайте, но дойде и моят ред да изляза отпуска  Heart Eyes
Връщам се на 1-ви септември и тогава с радост ще отговоря на въпросите ви  Peace

Моля ви, ако имате спешен въпрос просто прегледайте тази и предишната тема назад, сигурна съм че ще намерите отговор там  Peace

spam2 Embarassed Весело  изкарване на отпуската ти желая,за да се завърнеш с нови сили за отговори и напътствия Heart Eyes

# 139
Здравейте на всички смели мамички, поели тежкия път на борба с държавните институции, за да си извоюват с пот, кръв и нерви, това, което им се полага.Благодаря ви за подробната информация, но имам някои конкретни въпросчета - ако можете, моля да ми отговорите.
Та:
-детенце е на 1г.7м.В момента го гледа една жена, 43г., пенсионерка е по здравословни причини. Наела съм я  не по програмата. Може ли да се включим? Тя има ли право, след като е пенсионерка?
-какви документи са ми нужни на мен при положение, че съм свободна професия.
Благодаря ви мами  bouquet.

# 140
Пенсионерите ще могат да работят по програмата от догодина. Необходимите документи са посочени в първия пост на първа страница Peace

# 141
Благодаря ви мами.

# 142
  • София/Варна
yo, ако е пенсионирана поради инвалидност и има право да работи, можеш да я наемеш. Ако случая е такъв пиши, защото аз имам инфо по темата, моята бавачка е със степен на инвалидност.

# 143
  • -
Мами,надявам се да не е много глупав въпроса ми,но се чудя-програмата за пенсионерки от 2009г...това означава ли че жената няма да си получава пенсията,защото се води на работа назначена от държавата? newsm78 или ще може и пенсията и тази заплата заедно да взима?Благодаря ви Hug

# 144
  • Бургас
Не знам как съм пропуснала новата тема. Сега само я маркирам и се връщам назад, за да прочета какво сте написали.
Аз най-сетне си намерих жена, пенсионерка. Надявам се, живот и здраве,  от нова година да ми поолекне малко във финансово отношение с помощта на програмата.

# 145
  • София
Клео, момичета, моля ако можете да ми разясните някои неща по удръжките върху тези 220лв.
Майка ми започна по програмата от месец юни, 2 седмици преди да започна работа, със знанието на социалните. Изплатиха й 57лв. Днес отиваме да изтегли тя парите от касата за юли и изненада, в картата има 170лв.  #CrazyТова са 50лв удръжки. Ако вие не можете да ми помогнете, моля да му ориентирате към някого, защото това си е обирджийство. Naughty И въобще не проумявам как може да се слагат удръжки на минимална работна заплата.  newsm78

# 146
  • София
Клео, момичета, моля ако можете да ми разясните някои неща по удръжките върху тези 220лв.
Майка ми започна по програмата от месец юни, 2 седмици преди да започна работа, със знанието на социалните. Изплатиха й 57лв. Днес отиваме да изтегли тя парите от касата за юли и изненада, в картата има 170лв.  #CrazyТова са 50лв удръжки. Ако вие не можете да ми помогнете, моля да му ориентирате към някого, защото това си е обирджийство. Naughty И въобще не проумявам как може да се слагат удръжки на минимална работна заплата.  newsm78

Ето изчисленията по данъците и осигуровките за минималната работна заплата за родените до 1960 г.:

брутна заплата - 220,00 лева 
осигурителен доход - 220,00 лева

фонд "Пенсии" - 19,36 лева 
фонд "ОЗМ" - 3,08 лева 
фонд "Безработица" - 0,88 лева 
ДЗПО в УПФ - 0,00 лева 
здравни осигуровки - 5,28 лева 

общо осигурителни вноски - 28,60 лева 

облагаем доход - 191,40 лева 
ДОД - 19,14 лева 
чиста сума - 172,26 лева

Разликата от около 2 лв. (ако си описала нещата прецизно) може да идва от изискванията на банката за неснижаем остатък по картата.

# 147
  • София
tonia, благодаря за отговора.
Не знам какъв е неснижаемия остатък, но предполагам са тези 2 лева.

За мен това си е подигравка - 172,26 лева за да гледаш 5 дни в седмицата по 8 часа /в много случаи и повече/ дете. Ние доплатихме на майка ми 50лв. миналият месец, сега ще увеличим парите на 100, защото с 172 лв. не може да си покрие храната дори.

ПП: А защо минимална работна заплата се облага?

# 148
  • София/Варна
ПП: А защо минимална работна заплата се облага?

След намаляването на ДОД отпадна необлагаемия минимум като има една ставка за  всички доходи (10%).

# 149
Извинявам се много,че не успях да прочета всичко назад Embarassed,но имам следния въпрос: в петък детегледачката ми е проверила и социалния работник и е казал,че няма пари за включване на нови жени по програмата и евентуално септември-октомври пак да проверим.Има ли нещо такова и сблъсквали ли сте се с подобен проблем?Благодаря предварително за отговорите
Редактирам ,за да допълня че преди малко аз лично ходих до Бюрото по социални грижи и Бюрото по труда и от двете места ми казаха,че програмата не е спряна,но нови майки до ново нареждане няма да бъдат включени,защото пари няма.Това е положението остава само да чакам и да се надявам...

Последна редакция: пн, 18 авг 2008, 17:18 от very

Общи условия

Активация на акаунт