ОКТОМВРИЙКА чака времето да мине, да вземе отпуск и да си почине!

• 20 008
  • 287
  •   1
Отговори
# 135
renni79, Параход и аз имам гадене от няколко дни, но само като пътувам. Аз се чудя дали не е от напредването на бременността, някой преди време беше спменал, че в третия триместър ще започне отново нощното пишкане, та се чудя дали това не важи и за гаденето.
EkaterinaM и аз мисля да си взема крем Бочко против подсичане, май няма майка дето да не е останала много доволна от този продукт. Ние скоро бяхме на гости на едно бебе и майката сложи от крема и на свивките на крачетата от вътрешната страна и под мишничките. Чудя се дали е необходимо, много ли се подсичат бебетата в тази област?

# 136
  • Бургас
Да и на мен ми препоръчаха шампоанчето на Мустела,било много хубаво.

# 137
Една статия за Sebamed и Mustela: http://www.momentofpeace.net/2008/sebamed_mustela

Аз лично май ще се спра на Sebamed.

# 138
  • София
Благодаря за отговорите.
Пуки, не е нещо сериозно, не съм повръщала, но непрекъснато ми се гади. Минава ми за половин час след като се нахраня и после пак се появява.Чудя се дали е от някоя храна или си е поредната екстра от бремнността.

Бочко-то наистина е супер, но пък мойта щерка се е подсичал само 2-3 пъти и нямам никакъв опит с кремовете против подсичане, но те всички са с цинк, така че каквато и да е марка става.
Параход, аз също открих СебаМед случайно и съм много доволна. Сега за морето купих подхранващия бебешки лосион да мажа дъщеря ми след баня. Реших да си мажа лицето с него- е толкова мекчика и подхранена кожата ми не е била от никакъв крем.

# 139
За крем против подсичане (особено на дудката и ) използвам медикоидеал. За бочко -  не се сещам .  Да не е един с едно таралежче. Не съм го ползвала но ако е добър ще го пробвам и за каката.

# 140
  • Варна
Аз искам да питам тука имаме ли си чужбинска мама, която може да ни снабди с капките Инфакол? Искам тях да ползвам за коликите и да си поръчам 3 шишенца.
Малко диагонално чета,че имам мн работа в офиса-тези капки ги има също и в Гърция-казват се ИНФАКОЛИКИ, може и оттам да се снабдим
Крисси,видях я на живо-подробности -довечера,че сега не е удобно

# 141
Северинка, моето не се е подсичало на друго място освен по дупето, но всяко бебе си има различна структура и е индивидуално  Wink

# 142
  • София
Здравейте, мили мами!

Честит имен ден на Трикси и Недялка! Бъдете здрави, обичани и много щастливи!
Трикси, за кога сте запланували Цигов чарк? Скоро? Дано!

Захванали сте едни полезни теми и дискусии /както е отбелязала Севи/ и наистина е много интересно и полезно да се чете. Аз много, много не мога да се включа по темите за количките и легълцата, но това, което споделяте е много полезно.

tanyaaz, това, което си пуснала като линкове за количка и кошарка и на мен много ми допадат като съотношение екстри-цена.

За бебешката козметика - аз само един път съм била на училището на 9 месеца, но там се говореше определено за ползването на медицинска козметика /мустела или себа мед/ и останах с впечатлението, че себа мед е по-щадяща, по-подходяща и изобщо по-добрата ...
Осносно въпроса лосион, крем или олио ... аз разбрах, че зависи от възраста на бебето и от сезона. По-тежката консистенция за по-малки бебета и за през зимата.
Трябва да си видя записките за по-точна информация или пък мамите, които са по-паметливи и бяха на училището да се включат.

И ... искам да повдигна темата за ваничките за къпане. Със стойка ли, анатомична ли /ама това вътре не е ли много твърдо и не подпира ли чорката /особено/ на бебето/ или обикновена, но с наклон и мека поставка вътре? Пълна загадка за мен ...  Simple Smile

Мами, много прегръдки от мен!
Чета ви редовно и ви се радвам много, но се включвам рядко.

На мамите, които им предстоят почивки по морета и планини или пък са там - нека ваканциите да са им много приятни и спокойни с любимите хора!

# 143
Привет хубавелки  Hug  love001

Аз изчезнах за една седмица и не съм писала, но сега отново ще се завърна  smile3534.
Ще се върна по-напред в темата да видя за кво иде реч и се включвам отново.

# 144
Мда, Параход ме подсети, освен количката активно ползвах и кенгуру, в някои случаи е по-удобно - за излизане набързо например (нямаше кого да повикам да стои при бебето, докато мръдна набързо и навсякъде с него  Simple Smile). Чета много за слинг-овете, изглеждат удобни и е хубаво бебчето да е до теб, ама много сложни за употреба ми идват, отде толкова акъл и сръчност  Mr. Green

# 145
  • Lovech
Здравейте, момичета! Hug
Аз се завърнах от двуседмичният си престой по родното Черноморие и като видях колко теми сте изписали, реших първо да пиша, а после да се захващам да чета! Добре че съм в отпуска та дано смогна.
Надявам се всички да сте добре и да не се е случвало нещо неприятно, докато ме нямаше.
Аз си изкарах почивката добре, почерняла съм, бебето не ми е създавало никакви проблеми, имам чувството, че му беше хубаво във водата, защото изобщо не съм имала контракции и втвърдявания на корема, каквито имах няколко дена преди тръгването. Утре съм на консултация, и ще видим.
Така, толкова от мен, сега отивам да ви чета. Laughing

# 146
За козметиката- ще се въздържа да се изказвам. Аз с Джонсън (лавандула) шампоан за коса и тяло го къпя моя все още. Като по малък го и мажех със същата марка олио, ужким да го успокоява и заспива по- бързо, ама дръжки... Забелязала бях, че от едно друго шишенце бебешко олио пак на Джонсън му се дразнеше кожата, така че имам чувството, че нещо оплескват производителите с качеството на някои серии, не че е толкова лоша тая марка...
Доста дечица страдат от проблемна кожа поради една или друга причина, на никой не го пожелавам... Въпросът с козметиката си е сериозен...

По мое лично наблюдение при нас в случай на подсечено дупе много добре се отразява мазането с ланолин съдържащ вазелин, иначе имаме и цинкови кремове, ама само за всеки случай... обикновено те оправят тежко подсичане донякъде, и после с ланолиновия го дооправям... като цяло подсичане се получава от наакано дупе, та това е което трябва да се избягва- стоянето с наакан памперс... За ланолиновия вазелин съм благодарна на педиатърката, която посещавахме като си бяхме в София, тя ни го изписа да ни го забъркат в аптеката (понеже е без консерванти има свойството да гранясва обаче), но като се върнахме тук установих, че се продава разкошен такъв вазелин в огромни кутии и се снабдих с него...

Дайперите- докато беше малък сина ми определено бях с 2 ръце за ПАМПЕРС, но откакто започна да движи минахме на Хъгис, защото са по- изрязани и удобни за всякакви движения. Междувременно ако ми се случваше поредица от "течове"- сменях пак от едната на другата марка, защото обвинявах дайперите, а не лошото си поставяне... В бг някои от мамите много уважават Либеро... просто си е до конструкция и анатомия на бебето кои ще са удобни и няма да текат... ще видите, че сами ще решите кои са подходящите за вас... но за начало Памперс е избора, според мен...

Колики- в Инфакол, бебешкия Еспумизан, както и в продавания в САЩ Майликон активната съставка е симетикон- предполагам има и още бебешки лекарства с нея, но не им знам името, поразпитайте в аптеките, може и да не се наложат покупки от чужбина в случая Wink.

# 147
  • София
Ина относно проследяването в болниците, което наистина се оказва около 800 лв. навсякъде
/аз платих в Правителствена 770 лв./ то включва всички изследвания по време на бременността,
както и изследванията за самото раждане - кръвна група и т.н.
Раждането от своя страна е безплатно, т.е. то се поема от здравна каса. Мисля, че се плаща символична
сума за престоя в болницата /ама не съм съвсем сигурна/ и онзи дем ми казаха, че упойката се плаща отселно - 150 лв. -
поне за Шейново била толкова. Ако искаш ВИП стая се плаща вече друга цена.
Сега ще потърся инфо да видим дали съм права съвсем.
Ти избрала ли си болница конкретна вече?

# 148
Еленцето, мислех за Шейново. Аз не съм плаща пакет за изследване. Ходя си на ЖК - държавно и на частно. Някои от излседванията ми излизат безплатно и за това реших да не плащам за такова проследяване. Аз избор на лекар, които е от друга или от същата болница е към 1300 нормално и около 1700 - секцио  #Crazy

# 149
От тук може да се поръчат капките Инфакол: http://www.bhb-bg.com/36/225/702.html
Само като гледам цената му е доста соленичка: 23лв и ако има и доставка, при условие че на официалната страница на Инфакол пише че струват 4,44?.

Общи условия

Активация на акаунт