ОКТОМВРИЙКА чака времето да мине, да вземе отпуск и да си почине!

• 20 015
  • 287
  •   1
Отговори
# 150
Гледам се заформи обсъждане за памперсите - какво ви е мнението за тези за многократна употреба, моя приятелка ползваше миналата година Бамбино мио - тя беше доволна, не съм я разпитвала подробно, но с оглед на това че ползваше тях сигурно ще ми каже че е доволна? newsm78 Ще се раздвам да споделите вашите ЗА и ПРОТИВ!

# 151
  • София
Ина, ти ме срази с тези цени!
Тъкмо гледах сайта на Шейново - ЖК - 700 лв.
Избор на екип 150 лв., секцио - 950 лв. + упойка още 150 лв.
Хм то май толкова се получава. Обаче провери дали избор на екип не става само ако си
си платила преди това проследяването. Имам такъв бегъл спомен, че съм чела нещо, ама помня ли вече..
Ето виж къде гледам аз:
http://www.sheynovo-ag.eu/index1.html
Аз вече започвам да се притеснявам много честно казано, защото аз съм в Правителствена, тъй като там е моята и на майка ми гинеколожка и аз исках при нея да съм си. Но сега си мисля, ако зараждам през нощта дали ще дойде, освен това
тя като преглежда не си вдига тел. и хич не знам как ще я издебна да и се обадя.. А и на последния преглед тя ме пита как ще раждам и аз казах - нормално и тя - ами то както е седалищно не знам. А пък аз хич не искам да ме режат и не знам вече.
Сега само чакам мама ми да си ме заведе малко на море да сменя обстановката, че тук нещо хич не ми е добре напоследък.
Дано съм ти била полезна Simple Smile

# 152
Еленцето, допреди малко и аз гледах сайта на Шейново, но ценова листа не видях  newsm78. Но реално да като си платиш пакета за проследяване и за избор на екип и ето ти 1000 лева. Аз проверих ако викаш някой външен лекар да те изражда, който не работи в съответната болница е около 1300. Не знам, ама май ще чакам бебо да напъне и отивам на момента. Дано всичко мине по-най добрия начин за всички ни и не се налга да им доплащаме тези пари.

# 153
  • София
Инче, аз платих 500лв за ЖК в частна болница - включва абсолютно всичко до самото раждане, което както ти каза струва 1300лв нормално и 1700лв секцио. Аз както се оказах с проблемна бременост и ходя 2-3 пъти месечно, не се е налагало до сега нещо да доплащам.

Сиси, на кое казваш памперс за многократна употреба? Ако става въпрос за памучни пелени, аз съм Против. Първо, че държат мокро на дупето, второ през зимата ще се побъркаш да переш, сушиш и гладиш тия пелени. Ако детето няма някаква непоносимост към пампитата не бих си докарвала допълнително главоболия. Погледни го от тази страна - с какво детето на приятелката ти е по-различно от децата расли с памперс? Според мен с нищо не му е допринесено на детето чак толкова, че да си струва хамалогията. Но ако става въпрос за някаква друга порода пелени ще ми е интересно да разкажеш.

Еленце, тая докторица, защо така те плаши от сега със седалищно разположение?  Thinking Моята беба постоянно се върти. Чак към 30-та седмица май трайно могат да се застопорят в една поза, а някои бебета непосредствено преди раждането се обръщат. Да не си прави устата да те реже?

# 154
  • София
Инка, ЖК /целия пакет/ в Шейново струва 320 лв.
700 лв. струва жк+раждане при избран екип, но аз доколкото разбрах тази услуга вече не се предлага или поне така казаха в касата.
Ето това е ценоразписа на Шейново:
http://www.sheynovo-ag.eu/foryou.asp#link1 /sorry, май не можах да сложа link/  Sad

650 е нормално, но в тази сума май влиза избор на екип и/или упойка - трябва да се пита за доуточняване, а ако отидеш при дежурен екип да раждаш е безплатно, само си плащаш упойка и вип стая /ако искаш допълнително/
Дано съм била полезна и аз.

# 155
Да и аз исках да попитам какво е памперс за многократна употреба? И на мен както на mylili ми звучи като пелените с които аз съм гледана. Някой ще внесе ли яснота?

Относно заплащане на раждането. В болницата в която ходя пакета проследяване е 390лв, а раждането се заплаща допълнително 1800лв, без значение дали е нормално или секцио.

# 156
   Момичета,знаете ли че има упражнения които спомагат за разширяването на тазовото дъно,за обръщане на бебчо с главичката надолу,за намаляване на болката при раждане,за помагане на бебчо по-лесно и бързо да премине през родовите канали???Аз откакто ходя на йога за бременни съм много впечатлена от тези неща,а и доста разкази съм чела на момичета които са ги правели тези упражнения и казват,че те наистина действат.

# 157
http://www.bambinomio.nn-bg.com/

ето за тези става въпрос, те изглеждат като памперс, вътре се сменя вложката само, бях чела преди време някакво мнение на мама от Щатско, че там имало на същия принцип но друга марка - може би sfkbfk ще ни даде точна информация за тях - та горещо ги препоръчваха. Незнам и аз какво бих предпочела, тези излизали скъпо вложение в началото, но пък после си си с тях newsm78, ох даже незая как да ви обясня за какво иде реч, ако има мама която е по-веща нека се включи. Само знам че си се сменят само вложките и то както се сменят обикновените си памперси, през същите периоди.

# 158
  • София
Ох, момичета, като гледам колко девойки от септемврийките са се изпотръшкали с тези контракции ми настръхна косата. Пазете се повече, че не давам бебоци да се появяват преди октомври.  Naughty

Я кажете, какъв термометър трябва за бебе? Аз имам в къщи електронен който се огъва (гумен е) и не се чупи, но идея си нямам как се мери на бебе температура. Тези за ухо май са доста скъпи.

# 159
  • Варна
Милили, и в дупето може да се мери температурата на бебчетата със всеки дигитален или живачен термометър. Вторите обаче вече ги забраниха за употреба. В дупето обаче температурата им беше по-висока и не помня колко беше нормалното там. newsm78

# 160
  love001ха привет пак от мен  wavey

Гледам вече сте заформили темата за раждане, колички, памперси и др.
За раждането аз преди бях за Токуда. Като се обадих в началота на моята бременност ми казаха, че раждането при тях е 800 лв. за нормално раждане, за секцио 1000. За упойката си плащаш 150 лева, присъствие на таткото 200 лв.
Преди месец бях на място и ми казаха че имат промяна - 1500 лв раждане, не ми казаха дали нормално или секцио и други такива и аз предположих, че в тази сума влиза пълен пакет щото в процеса на раждане може и да се наложи секцио. 400 лв за бебето, може би всички изследвания ваксини и т.н. Но в интерес на истината ми се видя малко скъпо, при положение, че ако си в някоя държавна клиника и избереш пълен пакет услуга в Тина Киркова например щото одеве се ровех в сайта им ти излиза 900 лв, ако не се лъжа. И аз май там ще ходя последно, ще отида на 15 този месец на ден на отворените врати да разгледам каква е обстановката и да се запозная по-побробно, въпреки че в сайта им е обяснено много подробно. За друга болница не съм се интересувала за цените.

За количките, съм взела вече няколко каталози на фирми към които се бях насочила предварително, и май се спрях на Peg Perego. Но от магазина ме посъветваха да изчакам защото към средата или края на август им излизат есенно-зимните колекции. За новородено няма значение в кой сезон е родено, коша за новородено е задължителен, ми казаха продавачките. А вече дали ще бъде 2в1 или 3в1 количката е избор на майката. За себе си знам само, че ще инвестирам в количка, защото си има значение. Удобството на бебето е преди всичко.
Аз за кенгуро незнам. Лично на мен не ми харесва. Има някакви подобни, но незнам как се казват. Било някакъв плат ли е какво е и се омотавало около тялото на майката и бебето си лежи. Било по-хубаво, а дали е по- удобно незнам.

За памперсите, това мисля да преценявам на момента, защото имам наблюдения от настоящи майки, че децата правели невероятни алергии и сърбежи от алоето което се състои в Pampers. На пазара ги има в изобилие.

Ами мисля че бях доста изчерпателна Joy Joy и затова мисля да престана  smile3506

А за шишетата не споменах, аз ще купувам стъклени, последно това е от мен за сега

# 161
Бамбино мио са си пелени 3 в 1 - гащи, пелена и вложка. Единственото "многократно" в тях са гащичките, които се разлепват и залепват като памперс.
Вложката, която се сменя и изхвърля, е да пази бебето сухо за ограничено време, а не пелената! Тя е нещо като мнооого тънка превръзка от хигроскопична материя. Пелените са памучни и си ги переш като поп. Честно казано, не знам дали не е голяма хамалогия, но и аз мисля да пробвам. Сигурното е, че не е нужно да купуваш големия комплект - има тест комплект по 1, а също и от 3. С памперси е най-практично, разбира се, но много ми е жал като гледам дечицата как се изприщват и подсичат от тях - просто не мога да си представя да ходя и ден с тия найлони по мен, какво остава за детето.

Сайтът на Бамбино мио е зле организиран, вземете си книжка от някой магазин, където ги продават, тя е доста по-изчерпателна.

За АГ-то - аз съм на ЖК в Окръжна (София). По-точно докторът ми е оттам, преглежда в частния си кабинет, но не ми е взел и лев и мисля, че ще ги вземе чак накрая. Спомена 800-900 лева с раждането- тва без упойки, екстри, вип-стаи. Мисля живот и здраве там и да раждам, стига да пускат таткото да гледа сеир, че много искаме да си "раждаме" двамата Simple Smile

# 162
  • София
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=33738.0
Егати стриктното меню  #Crazy Все едно си в Аушвиц. Моля се всичко това да е преекспонирано и да не ни се налагат такива ограничения. А ако е вярно - яжте сега, че после....  Whistling

# 163
  • Варна
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=33738.0
Егати стриктното меню  #Crazy Все едно си в Аушвиц. Моля се всичко това да е преекспонирано и да не ни се налагат такива ограничения. А ако е вярно - яжте сега, че после....  Whistling

Мислиш ли че преди години е имало подобни "менюта"? ooooh! Измислят си постоянно новости.

# 164
Майлили, нали не смяташ, че тия са нормални?!

Въобще не си и помисляй да си налагаш диети, докато кърмиш, това е все едно да си на диета през бременността. Сигурно има една-две храни, дето ще тежат точно на ТВОЙТО бебе, ама тях ти ще научиш сама кои са.

Боже вбесих се ужасно... то бива, бива самозабравили се хора, ама чак пък толкова... Одеве четох една септемврийка как припомня  бабите, дето са овързвали бебето с въжета и са го къпали със сол... ебаси... И си мислех, че аз съм изглупяла през бременността! Ма то, по хората ходи.

Общи условия

Активация на акаунт