ОКТОМВРИЙКА чака времето да мине, да вземе отпуск и да си почине!

• 20 015
  • 287
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Искрено се надявам да не ми се налага да спазвам първата диета в живота си. По бих приела някое скромно списъче на храни, които са силни алергени, ама то пък нищо да не можеш да ядеш ми се струва прекалено.

# 166
  • Варна
[Крисси,видях я на живо-подробности -довечера,че сега не е удобно
Крисси, извини ме-гледала съм друг модел на САМ-ето този
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /4775/language/bg

Количките САМ ми ги похвалиха една мама и една продавачка(която ми демонстрира количката).
Този модел,който съм пуснала го гледах точно в червен цвят, хареса ми много плата-не прилича на шушлек, нито пък на брезент, а точно плътен плат, който бил и непромокаем(дали е така-незнам).
Коша е много широк и дълъг, само дето чувалчето за крака не е така плътно,както при други модели, но може да се ползва с всяко друго термо-чувалче, което се прикача с ластички отстрани

Това,което не ми хареса беше по-трудното обръщане на коша-продавачката се затрудни,докато го извади, обърне и сложи пак,сякаш механизмите не бяха съвсем изправни, а може би просто мострата беше такава
Като плюс се сещам да добавя,че има доста голям сенник и закрива голяма част от коша като е изпънат

Твоя модел Крисси е с необръщаш се кош и/или дръжка и тук пак идва въпросът ми-Колко важно е това?
Защото една количка, на която бебето гледа и към майката и към света струва с около 150-200лв повече от такава,при която гледа само в едната посока

И друго се сещам сега за комбинираните колички-гледайте коша да е по-широк, щом ще возим зимни бебета, то ще са облечени с по-плътни дрешки, с пелени,и ако е тесен ще се чувства като в скафандър
А има колички,които наистина са тесни-като Inglesina Zippy, която също много харесах, но е само 37см широка..

# 167
  • София
Да кажа аз едно браво на Елина Малина, която чете внимателно, а не като мен
и е разяснила за цените в Шейново. Аз не се задълбочих там, щот вече съм платила в Правителствена
и не искам да се ядосвам. Обаче си мисля, че тези неща а някакъв рекет просто, това при положение, че
в България има отрицателен прираст.. И ми изниква следния въпрос - циганките как раждат? Нима и те плащат по 900 лв?!  Shocked
Майлили - и аз не разбрах защо така ме заплаши докторката, аз ще си се надявам бебка да се стегне и да се обърне,
че да не се кълцаме накрая  Praynig
Момичета, аз да се похваля - снощи четох книжка на бебка и тя много подскача, предполагам и хареса.
Аз като и говоря тя не ще да мърда, но като говоря на  кучето се раздивява.
И снощи си изпъна краче май ниско долу в ляво и не беше много приятно.. Иначе ми е много хубаво като мърда  Grinning
Целувки ви!

# 168
Сега се връщам от прегледа и да се отчета. Та нашето сладко мъниче е вече цели 780грама и си имаме снимка-доказателство, че е момченце! Освен това съм напълняла 5кг за един месец, и трябва да спра черешите Embarassed . И ми предписаха Желязо че имам нисък хемоглобин (10,6). И това от мен за сега. Лека вечер!

# 169
Относно кърмаческата диета.......излишно-обрменяваща. Забраняват се консерванти. В повечето храни на пазара вече има консерванти, включително и във включените в диетата кашкавал, хляб, кисело мляко. Каквото и да твърдят и да пишат по опаковките, като погледнете сроковете на годност и сами можете да се досетите, няма открита революционно нова технология за дълготрайно съхранение. Явно трябва да си квасим мляко, да си произвеждаме кашкавал, да месим хляб у дома и да гледаме по 1-2 прасета и 5-6 кокошки на терасата  Shocked. Или да се заселим във високите части на Стара планина, щото въздуха там е екологично чист. Да правим каквото е полезно за мъничките ни, но без да изпадаме в крайности - лично мнение  Peace
От това, което съм чела за многократните пелени ми се струва, че основанията на майките, които ги ползват са по-скоро свързани с екологията - изхвърляне на по-малко отпадъци в околната среда или нещо подобно, а не толкова, че децата гледани по този начин са по-различни. Не можем да отречем обаче, че памперсите запарват кожата. Това не означава, че няма да ги ползвам  Mr. Green, само при проблеми ще търся алтернатива.
Еленцето, извинявай, че коментирам без да познавам лекарката ти, но ми е странно......да прави проблем от седалищно предлежание.......в 6-ти месец....нещо мъгляво има  Thinking. Сега ти пожелавам дълга разкошна почивка  Hug
И другия въпрос - за избора на екип и дали ще свърши работа въобще. И аз съм мислила много за това. От ровенето из форумите ми остана спомен, че много мами се оплакват от предварително избраните си уж екипи - не се явяват навреме, особено по нощите и накрая раждаш при който е на място и след много похабени нерви и излишно хвърлени пари. Не можеш хукна от предродилно да издирваш лекаря с полиция и да го домъкнеш за гушата. Последно четох за такъв пример в Токуда. Има време да си мислим още, но наближава  Thinking
bidapet, добре завърнала се   bouquet
Хайде, лека!

# 170
  • София
Добро утро! Аз днес съм ранобудна и първата ми работа е да ви проверя какво правите. 

Ванче, много сте порастнали  Simple Smile

Алис, за съжаление има случаи, когато докторът не идва да те изроди, когато настъпи момента. Аз не бих дала пари предварително. По-добре проучете поведението на доктора си в такава ситуация. Надявам се на никой да не се случва да изпада в такава ситуация.

# 171
Здравейте момичета,
днес да си седите на хладно че жеги предричат синоптиците!
За избор на лекар и болница и аз съм в шах Shocked Иска ми се водно раждане в Тина Киркова, но дали ще е възможно ще стане ясно към 37 г.с., ако не направо незнам, на частно си ходя при лекар от Шейново - абе луда работа, давайуте инфо, че освен с цените в Тина Киркова другото ми е пълна мъгла, май-май трябва да се поинтересувам за дните на отворени врати,че ...
Не зная кой каза че се е насочил към Окръжна - аз съм чувала само положителни отзиви за там, нямало много родилки newsm78
Аз искам и опция бебчо да е при мен та ситуацията ми става още по-сложна Confused, ама ще му мисля и то трябва вече, благодаря ви че обсъждате подобни теми! Hug
Хайде лек ден!

# 172
Здравейте момичета! Бая сте изписали, аз ви следях вчера, но нямаше с какво да се включа, само да се информирам можех. Добре, че някои от вас са с повечко опит и могат да дадат инфо за козметики, памперси и другите важни за в бъдеще неща Peace! Разбирам колко специфично е да си избереш какви екстри за бебето и за собствено улеснение да използваш. Ако човек ви чете внимателно ще може да намери отговори за себе си спрямо приоритетите си! С тия толкова много думи искам да кажа всъщност благодаря за всичките ви мнения Hug Mr. Green! Аз вчера за първи път получих контракция! Не ме болеше, но така ме стегна корема и стана като камък! Малко се стреснах... Тия дни бебчо е много активен, постоянно шава! Направо не престава и много силно го усещам! Сега малко се е успокоил, да видим до кога!

# 173
  • Бургас
Момичета,Добро утро и от мен Peace
Само аз ли мисля да раждам без предварителна уговорка?
Просто всички мои познати са раждали без да уговарят екип и всичко беше ОК.
Едни в Плевен ,а други тук в Бургас и дежурните екипи са били любезни ,и никой пари не им е искал!!!

# 174
Добро утро/ден! Пожелавам на всички прохлада! Аз съм заела нисък старт и само да усетя, че не ми е добре ( в момента в стаята е 32 градуса  Shocked) духвам. Шефовете не съм предупредила, но те си знаят  Mr. Green
ssissi, много приятни неща четох за водното раждане, ако имаше къде бих се спряла на него. Има само някакви ограничения откъм състоянието на родилката, ти ще си проучиш  Hug
И аз бих искала бебо да е при мен след раждането, но за съжаление нямам голям избор на клиники

# 175
  • Бургас
Tsv,как си мила?
Пребори ли ларингита?Надявам се,че вече се чувстваш по-добре  bouquet

# 176
  Добро утро  smile3525!!!
ssissi,и аз май ще се насоча към водното раждане в Тина Киркова,стига да е възможно в моя случай.Още умувам де,мислех да раждам в Шейново,но мойта приятелка която е акушерка там казва че в момента е сменен целия управителен състав и цари пълна анархия.Казва че никой не обръща внимание на родилките и т.н.Та и да не стане с водното раждане май ще се насоча към Тина Киркова,поне там бебчетата са си при майките,за разлика от Шейново.Единственото което мисля да направя е да си платя на акушерка (имам познати и там),защото тя е тази която седи до теб през цялото време,тя ти казва как да напъваш и кога и въобще за мен при раждането тя е най-важния човек,доктора идва само ако се получи усложнение и накрая ако се налага да те зашие.Иначе природата си знае работата и само с куража и напътствията от акушерката сами ще се справим с раждането Peace.
 Лек ден ви желая,макар че в тия жеги незнам как ще издържим!

# 177
Добро утро, мили момичета Hug
Първо да честитя имения ден на trixy и Nedialka 81 newsm51 / на патерици/
Гледам  обсъждате колички, памперси, козметика... Живот и здраве да се родят бебоците, ще видите колко пъти ще смените всичко, докато уцелите най-подходящото Hug това не означава сега да не събирате информация за всичко Naughty Със сина, докато нацеля перфектната марка / за него/ памперси и козметика, смених поне по 3-4 марки. то тогава не че имаше и голям избор де, сега поне това не е проблем Grinning от крема на "Бочко" съм много доволна, и до днес го ползвам Peace
Като бебе, го къпех с Джонсън, като периодично го сменях. Зимата съм го мазала с мас преварена с мляко, после със зехтин, като стана на 6-7 мес. вече с лосиони. Преди 11г. беше доста по-различно /предполагам мамите с по-големи дечица ще се съгласят с мен/ сега само седя и ви чета и не смея да изкажа мнение, защото имам чувството, че съм раждала преди хилядолетие ooooh!, но за сметка на това пък ми е интересно, тази бременност я изживявам по съвсем различен начин Grinning / по-приятен разбирайте/
Приятен ден ви желая, стойте някъде на хладничко Hug

# 178
  • Бургас
Шикимики повечко почивка и бебока ще е добре newsm10
Алис, мила ти си на път да се свариш,а днес ще е по-горещо от вчера.
Направо си вдигай дупето и отивой на някое прохладно местенце ,че ще прегрееш!

# 179
elina malina, мерси за информацията за Шейново. Все още не мисля да избирам екип де… но знае ли човек)))

Еленцето, напълно съм съгласна с теб! А за цигнаките, ако е някоя барната сигурно плаща, ама другите на конвейр ги карат… отива ражда и заминава и после следващата…  А за лекарката… и мен предния път като ме прегледа и се бях шашнала и ми каза, че е седалищно и направо като ми каза – Ще се режем и аз…. Явно си правят устата от по-раншко за пари…

galinaig, в Токуда си е пладнишки обир за наша сметка. Така са надули цените, незнам някоя мама преди беше коментирала именно там за какво става въпрос.

Параход, ти при кой лекар си в окръжна, моята доки, при която ходя на частно е оттам, но не смятам да раждам в Окръжна… миналта година лежах там и имам лоши спомени, а ВИП стаята е… с две легла и собствен санитарен възел, има и телевизорче с монети. За родилната не знам как изглежда, ама е на първия етаж, а стаите на 100-тния.

Nedialka_81, и аз така мисля, да съм без предварителна уговорка, разбира се дано всичко е наред докато настъпи заветния момент!

Госпойца Димитрова, а тази количка на САМ с два отделни коша ли е (зимен и летен) или си е заедно?

sunny_77, давай координатите на тази твоя приятелка в Шейново и да взема и аз при нея да се "запиша", че аман от лекари вече.

А пък вчера как се вбесих, принципно свекър ми и свекърва ми са точни хора и мога да разчитам за всичко на тях, ама свекървата казала на милото да ми каже да си обтривам гърдите с хавлиена кърпа, че да ми се отпушили каналите и т.н. и аз зяпнах като ми каза. Той поне се усетил и казал, че ползвам по-съвременни методи, с което малко ми потуши гнева )))

Общи условия

Активация на акаунт