ОКТОМВРИЙКА чака времето да мине, да вземе отпуск и да си почине!

• 20 014
  • 287
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Добро утро и от мен!
Днес се очакват рекордни жеги, стойте на хладно и се пазете!
Благодаря ви за хубавите пожелания за именния ми ден!  Hug
Вчера целият ден бях с контракции, не знам защо така се получи, дали е от пътуването  newsm78 от друга страна съм била в колата с климатик, пътят да Пазарджик е само един час по магистралата..... Много се бях притеснила и хубаво си поревах, даже изплаших милото, за което ми е съвестно, просто се виждах за втори път в болницата на системи и тази мисъл ме ужасява! Като резултат спах много лошо и сънувах кошмари!
Е, оплаках ви се......
Хубав ден на всички!

# 181
  • София
Здравейте!

Днес съм значително по-добре с моето двудневно гадене и се чувствам като нов човек. Но така ми се е обострило обонянието, че подушвам какво ли не. Как ме дразни цигарения дим..не е истина.

Аз първия път раждах в Тина Киркова при дежурния екип и нямам особени оплаквания. Имаше и едно 16 г. цигане, с което раждахме заедно. Бебето й не беше в особено добра позиция, но направиха всичко възможно да роди нормално, а не да я срежат, защото както те казаха: "до една година пак ще дойде да ражда".Така че, момичетата, които са решили да не си плащат да не се плашат. Може и да ви навикат за нещо, но това си е съвсем нормално в нашите болници - особено санитарките са много "мили".

Трикси, недей да плачеш. Пийни но-шпа и почивай повече и всичко ще е наред.
Вече си е нормално да ни стрелка по някоя друга подготвителна контракция.

И аз съм на работа, но с климатика е екстра. Само дето от продължителното седене очкавам караката да ми отекат.

# 182
  • Варна
Здравейте, днес не ми е ден Confused, от сутринта ме хвана една двустранна болка,режеща-направо без дъх останах-отпред ниско долу,даже посредата и едновременно и в кръста...какво беше това нещо, незнам, Rolling Eyesно всяка сутрин ходя пеш на работа, а днес се отказах да пешеходствам-то не че с автобуса е по-практично,но хвана ме страх.Сега сякаш ми е по-добре,но няма как да се прибера и лежа

И да ви питам-десния ми крак все едно не е  моя-една такава болка,от горе до долу-т.е. от бедрото до пръстите-дали ме боли,защото спя все на една страна или пак е някакъв вид "бременна" болка..Едва ли има някой със сходни болежки,но като си помърморя и ми улеква Laughing

Госпойца Димитрова, а тази количка на САМ с два отделни коша ли е (зимен и летен) или си е заедно?

С един кош е-това е комбинирана количка

# 183
Ох ,тая жега днес ще ни умори,Трикси внимавай мила и на мен ми е съвестно ,е тръскам бебо по градски транспорт и все някакви пътувания изникват -и сега в събота ще пътуваме до Търговище на сватба,ама няма как,дано господ да ни пази! PraynigУговорила съм че ще спираме често и ще почиваме ,затова и тръгваме в петък още и бавничко да не се уморявам!
А за раждането и аз не знам как ще стане,направо не ми се мисли с тези пари на вятъра да се дават,при положение че навсякъде се тръби РАЖДАНЕТО Е БЕЗПЛАТНО,да да няма такъв филм.Май само в провинцията още има места ,където може да родиш без да плащаш по какъвто  и да е начин.Яд ме е на тая здравна каса ,та направо ми иде да си сменя произхода-да се пиша циганка,безработна,без семейство и мъж,да ги видя тогава пари дали ще им дам!! Crossing ArmsТова е срамна работа бе хора,ние им раждаме иотглеждаме българчета,които после пак на тях ще им работят ,ще им плащат данъци и ще гласуват за тях,а те  Money #2gunfire #2gunfireАма то с ядосване няма да оправим тая работа така че майната му.....
Пазете се от жегите и лек ден от мен,има време не му мислете сега за раждането-като му дойде времето  bouquet

# 184
Здравейте, момичета! Виждам, че почти всяка е с някакви оплаквания, дано скоро всички да сме ОК. Аз пък от няколко дни имам странни (за мен) контракции - втвърди ми се корема за около 30-40 сек. и после отпусне, след 2-3 мин. пак ми се стегне и така няколко пъти. Болки нямам, ама не знам дали е нормално.
Относно раждането - аз май ще си остана за Втора градска, казаха ми, че моя лекар и в 1ч. през нощта да го вдигна ще е в болницата до 10 мин., аз повече се притеснявам да не взема да раждам в пиков час, че няма стигане до болницата.
Да ви кажа от няколко дни си мисля за самото раждане и както до скоро въобще не ме беше страх, така сега много се притеснявам - дали ще мине нормално и без усложнения, дали бебето ще е добре и т.н.  Cry Дано скоро да ми мине, че не знам как ще ходя да раждам в това състояние. Но вече тоя момент ми се вижда много скоро, пък и както терминът ми е в началото на октомври нищо чудно да родя и септември. Направо много ме е хванало шубето

# 185
  trixy,миличка недей се притеснява.Забелязвам и аз че като ходим до село,въпреки че е близо само на 1 час път и много ми втвърдява корема,и едвам издържам цялото пътуване.Явно ще сме така и в тия жеги още повече ни се утежнява положението.Само спокойно,не се притеснявай излишно Hug.

# 186
  • София
Ох, момичета, започнахте за раждането да говорите...аз съм в голяма чуденка  #Crazy.
Гинекологът ми е от Тина Киркова, но след стафилококовата епидемия не знам какво да мисля за там!
За Шейново пък чух, че политиката на болницата е бебетатат да са отделно и при никакви обстоятелства не позволяват да са при майката в стаята, което на мен ми е задължително условие. Сега пък и за "анархия" дочувам...то от великден насам слушам такива отзиви и май се отказвам от Шейново.
Майчин дом...какво да го коментирам - мизерията там е страхотна и много хора ми казват "не си причинявай мизерията Майчин дом". Иначе пък там са най-добрите специалисти!
За другите болници - никъде другаде не няма толкова добри специалисти и ако не дай си Боже се закучи нещо по време на раждането или с бебенцето след раждането - не са в състояние да реагират адекватно и превозват бебетата до един от изброените по-горе родилни домове.
Токуда пък хич не ща да я коментирам, след това, което моя близка преживя преди седмица. Реши да отиде на преглед и евентуално да се уговори за раждане там и една особа с медицинско образование (няма да споменавам доктор, защото не и подхожда) и казала, че бебето и страда от хидроцефалия - това в 8-ми месец, след 3 фетални морфологии и един преглед на сърцето. Да не ви обяснявам последвалата трагедия, докато си отиде пак при нейния гинеколог, който я успокоил, че на бебето нищо му няма.
Та сега съм пак в изходна позиция и май на към Тина Киркова клоня  newsm78
За парите - говорете с гинеколозите си и си направете лична уговорка. Мои познати родиха плащайки на ръка на гинеколога си двойно по-малка сума, от обявениете такси в болниците. Вярно - корупция, черна икономика и т.н., но като те напъне зора и на това се съгласяваш.
Аз от миналата седмица си купих едни "бабешки гащи", които ми покриват корема чак над пъпа и така се чувствам по-добре. Иначе с нормалните плитки бикини, които нося много ми тежеше корема надолу и имах чувството, че всеки момент ще го изтърва  hahaha
А за количките да питам опитните мами - колко често се извежда през зимата едно бебе на 2-3 месеца? И за колко дълго? При какви температури се извеждат бебоците и от каква възраст? Чудя се има ли смисъл въобще да търсим зимен кош за новородено или направо към летни колички да се ориентираме? На мен ми харесват количките с големи колелета и амортисьори, че в нашата мила страна улиците са проходими само с джипове  Twisted Evil
Хайде лек и прохладен ден от мен на всички!

# 187
Госпойца Димитрова и аз имах такива остри болки по едно време, доки каза, че са от разтягането на матката. По-сериозно е ако тези болки са съпътствани с контракции, но при теб май не е така. Все пак нищо не пречи да се чуеш с лекаря си за свое собствено успокоение  Peace

# 188
Я не се ядосвайте излишно за болници и здравна система. Просто няма смисъл. Нека всеки за себе си да реши как ще ражда, дали, колко и на кого ще плаща. И не се сравнявайте с циганките, моля ви. Това е под достойнството на всеки нормален човек.

Димитрова, това за което говориш може да е от твърдо легло. Аз имах подобен проблем преди време, докато не се усетих, че матракът, който винаги ми е бил удобен, сега просто ми е твърд. Сложих си две олекотени завивки под чаршафчето и сега спя като къпана.

# 189
Момичета здравейте !
 Мен ме нямаше известно време ...
Горе на Балкана е по-добре отколкото в тая жега   в града .Бяхме на Цигов чарк и яз .Широка поляна  на 18 градуса -представете си как дишам сега ...

ще ви прочета малко и пак ще пиша  Sunglasses

# 190
  • Велико Търново
Момичета, стискайте палци шефа днес да се домъкне до офиса, че още вчера беше ден за заплата, а го нямаше...

Скоро и аз мисля да се запътя към един магазин за бебешки стоки в Търново и да си избера количка, нямам търпение да купя нещо за бебето Simple Smile Определено ще държа колелата да са стабилни, защото живея на калдъръмена улица и си представяте какво ще е...

# 191
  • София
Оххх навън е ужасно! Ходих да дам кръв за хормони и щах да умра!
Денс кикъде не излизам повече!
Северинка - и аз имам такива контракции, макар че друсам 3х1 Магнерот..
Не знам дали е нормално. Забелязах, че като се уморя или ядосам са по-силни и чести.
Сега ме е страх да си купувам диня и се чудя кого да измоля да ми донесе, защото
мъжо е в командировка. Ще го измисля.
Добре дошла на Никози, предтсавям си колко ти е гадно след почивката да се върнеш на жегата.
И стискам палци на Надежда! Много е гадно като почнат така да бавят парите..

# 192
sunny_77 - определено на някоя от следващите срещички ще трябва да се поразбъбрим с теб - имам обещана и лекцията от майчин дон - нали не си забравила Hug Simple Smile Blush

# 193
Еленце и аз пия по едно хапче магнезий на ден, но пак си ми се втвърдява коремът. Вчера  изпих две - едно сутринта и едно вечерта, за да ме поотпусне повече. Иначе и аз съм забелязала, че като нещо се ядосам и веднага ми се стяга корема. Май трябва да сме по-спокойни и да почиваме повече.

# 194
  • в здрача
Здравейте, да си обадя и аз, че едвам ви изчетох - то 10 страници новата тема. Ако досега лекувах ларингит, вече лекувам синузит. Вчера толкова се ядосах, ама пък лекарката ми направи услуга, както кръвното ми бе 50/80 се качи до нормите  Grinning и всичко защото като ме прегледа личната каза че гърлото е почти оправено, гърдите вече ми са чисти, но понеже тръгна хрема, а много трудно си издухвам носа /само след инхалация/ и ме боли главата, точно над очите ме прати на уши, нос, гърло, защото в моето състояние не може да ме прати на рентген. Та след солидно чакане за уши, нос, гърло докторката много настояваше да отида на рентген. Имало някакъв предпазен щит, който се слагал пред корема. Чудно защо като има такъв предпазен щит, докториците там не стоят зад него, ами се крият отзад  Thinking. Та отказах на двата пъти рентгена, тя съответн оми изписа антибиотик, който естествено не си взех. Наслушах се на бабини рецепти за лекуване на синузит и мисля някои от тях да приложа.

Събота бях на ЖК, заедно с любимия и малката. Така се зазяпа в ехографа, че загуби граматиката си докато доктора не потвърди отново, че е момиче, тогава каза че иска момче, а доктора мило започна да й обяснява, че то често не става по нашите планове, а както си е решил дядо Боже. Simple Smile Засега е седалищно, но ме успокои, че има достатъчно време да се обърне, пък и сега му е момента защото водата му е колкото него, а главичката е най-тежката част от бебето, което спомага за обръщането.

Вече нямам търпение - още 10 дена и моренце.

Я не се притеснявайте отсега за раждането, мислете си че ще мине лесно и без проблеми и въобще няма да го усетите. Предварителната нагласа често върши чудеса.

Госпойца Димитрова на мен ми изтръпва десния крак - от горе до коляното, чак и кръста ме боли. Много е неприятно. Оплаках се на гинеколога и той ме прати на невролог. Невроложката много мила жена се оказа ми каза, че имам захапване на нерв в гръбначния стълб или нещо подобно. Попита ме дали преди време съм се "сецвала" и аз като върнах лентата назад се сетих за един-единствен такъв случай доста отдавна. С предната си бременност нямах никакви такива проблеми. Изписа ми лидокаин мазило и ми показа къде да мажа и като се намажа с него болката минава. Засега само това е решението в моя случай.

И още щях да пиша, ама забравих вече какво беше. Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт