КАНДИДАТСТВАНЕ СЛЕД 7 КЛАС IX

• 60 710
  • 498
  •   1
Отговори
# 60
Изобщо не ме смущава. Пълни глупости!!!
Не може да се правят обобщаващи изказвания, без да се обяснява и пояснява на какво се дължат тези неадекватни резултати.

Смущава ме и ме ядосва това, че поредният новорегистрирал се сеирджия се опитва да всява смут в редиците на все още притеснените и напрегнати майки, които в момента редят желанията и определят бъдещето на децата си!

# 61
Уич ,:hug:
Хич не ме притеснява. Не я прочетох до край.
На помощ отиваме на "закъсващите" елитни у-ща с нашите умни деца, нали!   bouquet

# 62
Изобщо не ме смущава. Пълни глупости!!!
Не може да се правят обобщаващи изказвания, без да се обяснява и пояснява на какво се дължат тези неадекватни резултати.

Смущава ме и ме ядосва това, че поредният новорегистрирал се сеирджия се опитва да всява смут в редиците на все още притеснените и напрегнати майки, които в момента редят желанията и определят бъдещето на децата си!

Мислите ли че "сеирджия" ще се поти да поства в този форум? Не е ли по-вероятно да е просто смутен вече родител, търсещ някакво обяснение и успокоение при избор на желано училище на своето дете... no ...малко тъжно  Sad

# 63
Не особено задълбочен коментар на една журналистка.

# 64
Абсолютно точно и ясно се изразих.
И вместо да разиграва мелодрами, един смутен родител би прегледал резултатите от матурите и би забелязал, че не е възможно един явил се ученик от никому неизвестно училище, да изпревари и определи мястото на СМГ (от която са се явили 132 ученика) и НПМГ (с 86 ученика) в класирането по математика например.
Да не говорим за езиците.

# 65
Цитат
Мислите ли че "сеирджия" ще се поти да поства в този форум? Не е ли по-вероятно да е просто смутен вече родител, търсещ някакво обяснение и успокоение при избор на желано училище на своето дете... no ...малко тъжно  Sad

Не се хващай, моля те! Журналистите с това си изкарват хляба, нали?!

Погледни по-добре числата... там е истината, а и коментарите на децата. Нали знаеш - имаше изявления на деца (Ст. Загора, Бургас) за яко преписване! И това начинание на министерството все още не е добре шлифовано newsm11

Последна редакция: нд, 06 юли 2008, 19:28 от julialexpetkova

# 66
Сфетльо, и да ме притеснява и да не ме притеснява, не виждам друга алтернатива. Аз поне не мога да си позволя да плащам за частно училище, като и там не всички са доказали, да не кажа много малко са доказали, че си заслужават моето внимание.

Има и още. Не ме притеснява, защото не на едно място, се изнасяше информация, как на доста места из Провинцията, се е преписвало здравата, като дори и учители са подсказвали на децата. Нещо, което ако изобщо може да се случи в големия град София, е в много по-малки размери.
Не ме притеснява и друго. При анализ на данните, вече обсъдихме тук, че тези резултати не трябва да се четат просто като цифри. Например може би разтревожен родител като прочете, че АК е на първо място и на матурата по математика, ще се хване за главата, къде са СМГ и НПМГ. Ами на мястото са си. И са се представили прекрасно с блестящ резултат от около 5,9 (не помня точно). Къде е уловката ли? Ами в АК на матура по мат се явява едно дете и е логично, като си го е избрал този предмет, да се е подготвил подобаващо и изкарва 6. И какво се получава - среден успех на матурата по мат на АК е 6. А "нещастните", "елитни математически" гимназии горките, в които са се явили 100тина деца имат видите ли, смразяващо нисък резултат на матурата по математика и не са на челното първо място.

Начетох се на достатъчно повърхности статии, написани от журналисти, които просто са им тропосали ресор образование като област, за която да пишат и нямат дори и племенник/племенница в ученическа възраст, поне частично да са дочули що е това училища в България, камо ли дете, но пишат компетентно и менторски.

И никой такъв не може да ми промени мнението. Прочетох статията и на мен не ми каза нищо, което да не знам, или което да ме впечатли.

Последна редакция: нд, 06 юли 2008, 19:45 от Krische

# 67
# 68
Например може би разтревожен родител като прочете, че АК е на първо място и на матурата по математика, ще се хване за главата, къде са СМГ и НПМГ. Ами на мястото са си. И са се представили прекрасно с блестящ резултат от около 5,9 (не помня точно). Къде е уловката ли? Ами в АК на матура по мат се явява едно дете и е логично, като си го е избрал този предмет, да се е подготвил подобаващо и изкарва 6. И какво се получава - среден успех на матурата по мат на АК е 6. А "нещастните", "елитни математически" гимназии горките, в които са се явили 100тина деца имат видите ли, смразяващо нисък резултат на матурата по математика и не са на челното първо място.
Благодаря Крисче, като казвам "числа" имам точно това предвид - къде по колко деца са се явили и какво са изкарали.

# 69
 Благодаря! Обясненията по горе са наистина логични и обясняват нещата...няма логика децата с най-висок бал по-късно да "пропадат", а тези с по-нисък да показват блестящи резултати.
 Съжалявам ако някой е бил засегнат по някакъв начин от поставянето за коментар на тази тема!

Последна редакция: нд, 06 юли 2008, 19:43 от sFetlio

# 70
Ей, ей, дами! Hug
Защо се палите толкова? Където има дим има и огън! Матурите ги коментирахме вече.
А иначе написах мнението си  - къде другаде да се борят да учат децата ни  ако не в елитните у-ща! И те са елитни по няколко причини - една от които - нашите деца!
И моля, моля, какво за АК?   newsm66

# 71
Благодаря за роботното време на гнездата! Сигурно ще ми се смеете, но мира не ми дава един факт, на който се натъкнах преглеждайки сайтовете на елитните гимназии- що за елитна е тази гимназия, която не е обновявала  сайта си от 2006. Няма новинки, правилникът още за учебната 2005-2006! Успокоявах се, сигурно има  нов сайт, но чичко google не помогна. помогнете вие.
 http://www.91neg.com/index.php?module=rules

# 72
И моля, моля, какво за АК?   newsm66

За АК само добро или нищо newsm10.
Имам много близки деца, които учат, завършват тази година или вече са завършили... имам мнооооого мнения от извора. Това е НАЙ_ДОБРОТО училище в София!!!! coolcool Записахте ли се там (извинявай, ако съм пропуснала поста ти с отговора точно на този въпрос) gydi

# 73
Камъче Hug развесели ме с тази гьостерица. Joy Joy Joy Естествено, че нищо не съм казала. Училището е може би най-доброто, което има на пазара българско образование, но не всички успяват там. Много са малко наистина децата от там, пък и не всеки може да си го позволи. Вие сте от малкото щастливци да учите там. Ние например, не сме от тях. Мисълта ми беше не да подценявам резултатите на тези деца - те нямат нужда от адвокати Laughing, доказали са знанията си както и това, че стават прекрасни и ерудирани личности. Само казвам, че не може да се подценяват успехите на други училища. Peace Мисля, че ме разбираш и го приемам, като казано с чувство за хумор, поне до колкото те познавам Wink

# 74
Крисче, Hug
Юлия, още не, но най-важната ми работа през идната седмица ще бъде тази! Hug

Общи условия

Активация на акаунт