КАНДИДАТСТВАНЕ СЛЕД 7 КЛАС IX

• 60 844
  • 498
  •   1
Отговори
# 135
  • Стара Загора
Здравейте и от мен. И нашата девойка е кандидат-гимназистка, но не съм се включвала в темата, само ви четях.  Grinning

... Пример: да кажем след първо класиране я приемат в училището Х, но иска да изчака второто да види на него къде ще я приемат. Местото от първото класиране пази ли и се? Дано ме разбрахте Simple Smile Ще съм благодарна ако някой ми отговори или поне сподели къде мога да го прочета това.

На всички кандидат-гимназистчета желая успех и да ги класират на първо класиране на първо желание! С тази тема ме върнахте 15 години назад, когато бях на техния хал Simple Smile

Това, за което питаш питах и аз в училището гнездо. Там казаха, че ако искаме да запазим мястото на първо класиране и да участваме във второто - трябва да отидем до училището, където е приета и да подадем някакво заявление да и го пазят. Не знам, обаче това дали не е само за Стара Загора, въпреки, че се съмнявам. Но не бих се учудила де.  Laughing 

# 136
  • у дома
Не,не е само за Стара Загора-мястото се пази,но само след първото класиране,после -не...

# 137
Браво на Уич за идеята.
Де да беше направил някой нещо подобно преди година, много нерви, време за проучвания и главоблъсканици щеше да спестим.

Уич, Не ти пращам нищо, защото ние се явихме без да имаме причина да го правим и Заявление за класиране не съм подавала

# 138
Здравейте мами ,
Вижте каква статия открих във в. Стандарт от днес!

Молят родителите да запишат децата си в VII клас

СОФИЯ. Столичните седмокласници внезапно изчезнаха. Ден преди крайния срок за подаване на документи за елитните школа над половината кандидат-гимназисти не бяха заявили участие в класирането. От училищата гнезда започнаха трескаво да звънят наред на родителите, за да ги подсетят да запишат наследниците си. За това алармира началникът на Столичния инспекторат по образование Ваня Кастрева.
Днес е последният ден, в който мераклиите за елитно школо могат да подадат документи за първото класиране. Над 6 хиляди тийнейджъри се явиха на изпитите по български език и математика, които са входни за престижните паралелки. Вероятно обмислят до последния момент как да подредят желанията си, коментира още Кастрева.
Тя прогнозира, че и тази година седмокласниците най-често ще посочват като първо желание Испанската гимназия. Миналата година школото също беше сред топжеланията на столичните кандидат-гимназисти. Очаква се обаче най-високите балове за прием пак да отчетат в Първа немска гимназия. От няколко кампании насам школото е лидер по бал и приема само отличници.
Резултатите от първото класиране за елитните гимназии ще са ясни утре. Бъдещите гимназисти ще могат да проверят в кое школо са приети в интернет страницата на МОН с въвеждане на входящия номер и ЕГН-то си.

# 139
Здравейте и от мен. И нашата девойка е кандидат-гимназистка, но не съм се включвала в темата, само ви четях.  Grinning

... Пример: да кажем след първо класиране я приемат в училището Х, но иска да изчака второто да види на него къде ще я приемат. Местото от първото класиране пази ли и се? Дано ме разбрахте Simple Smile Ще съм благодарна ако някой ми отговори или поне сподели къде мога да го прочета това.

На всички кандидат-гимназистчета желая успех и да ги класират на първо класиране на първо желание! С тази тема ме върнахте 15 години назад, когато бях на техния хал Simple Smile

Това, за което питаш питах и аз в училището гнездо. Там казаха, че ако искаме да запазим мястото на първо класиране и да участваме във второто - трябва да отидем до училището, където е приета и да подадем някакво заявление да и го пазят. Не знам, обаче това дали не е само за Стара Загора, въпреки, че се съмнявам. Но не бих се учудила де.  Laughing 

Здравейте, мами,
Чета ви непрекъснато, но досега не съм се регистрирала. Аз също съм майка на кандидат0гимназист от Бургас. Вижте как са го обяснили на нас приемането по първо, второ и трето класиране:

Ако кандидатът е приет по първо желание и не се запише, губи мястото си и може да участва в трето класиране с ново заявление, в което пренарежда желанията си. Ако кандидатът е приет по второ или следващо желание, но не се запише, а желае да участва във втори етап на класирането, подава заявление за участие във втори етап на класирането, без да има право да пренарежда желанията си като запазва мястото си от първо класиране.
Неприетите на първо класиране ученици АВТОМАТИЧНО участват на второ класиране.
ЗАЯВЛЕНИЕТО ЗА ВТОРО КЛАСИРАНЕ СЕ ПОДАВА В УЧИЛИЩЕТО, КЪДЕТО УЧЕНИКЪТ Е ПРИЕТ.

# 140
Здравейте всички!
Да споделя аз и моя опит, може да ви е полезен.
Синът ми не е от най-ученолюбивите, в шести клас се бореше за петица за срока по български, не можеше да пише съчинения и преразкази, с математиката няма проблеми, но и там не можеше да решава много трудните задачи. Бяхме доста притеснени покрай бъдещото му кандидатстване след 7 клас. В началото на 7 клас по препоръка на позната го записах в "Образователни технологии". Просто не мога да изразя колко съм доволна от тази школа. На първо и най-важно място промениха детето ми. Родителските срещи, които правят с децата страшно му повлияха. Говориха на нас и на децата колко е важно образованието, как в този период на живота си трябва да използват времето и енергията си за инвестиция в бъдещето си. Много ми помогнаха и във възпитанието и отношението към моя тинейджър. Помагаха им и по отношение на разпределение на времето през деня и поставянето на приоритети. В началото на учебната година заради учителската стачка ни беше много по-спокойно, защото материала се преподаваше и децата не изоставаха. Въпреки, че децата се оплакваха, че са страшно уморени от съботното учене, синът ми споделяше, че уроците в школата ги преподават по друг начин и всичко разбира. Та след като започнаха да учат в училище започна да изкарва само шестици, нямаше никакво напрежение покрай класни и контролни и т.н. 
Крайния резултат е 5,786 по БЕЛ, 5,107 по Мат, влиза в желаната II-английска без никакъв проблем, но най-важното, че мисленето му много се промени. Сега се възмущава от децата, които не им пука за ученето и не са отговорни по отношение и на други свои ангажименти. Не мога да ви го обясня много точно, но мисля че ме разбирате. Препоръчвам Ви тази школа! Надявам се, че няма да го възприемете като реклама. Сега съм бременна с второ дете и много ценя този форум.

# 141
  • у дома
Да,мястото от първото класиране се пази само ако не е първо желание...
Няма логика да си приет на първо желание и да не го искаш,нали всеки сам си е подреждал желанията.

# 142
Да и аз мисля че Образователни технологии е добра фирма,защото не само ме научиха на БЕЛ и Математика,но и на любознателност .Те не само учат ,но и възпитават ,което е много добре!Горещо препоръчвам Образователни технологии ,защото и средата на обучение също е добра,учителите са приятелски настроени и преподават по начин интересен за децата!Който иска повече инфо за Образователни технологии да пише Wink

# 143
Хубавото на Образователните технологии е, че имат интернет платформа, където всяко дете цяла година решава тестове и много се тренира. Учителите пък от своя страна следят кой колко решава и къде бърка, а в тестовете има линкове и за теорията, ако някой нещо не е разбрал.

# 144
  • София
Здравейте майки-героини,
Желая на дечицата Ви да бъдат приети в желаното училище още на първо класиране! GrinningЗаслужили са с труда и старанието си подобна награда, а след нея - едно безгрижно лято..
Зная, че може би не това е точният форум, но все пак ще се осмеля да задам въпроса си.Дъщеря ми през новата учебна година ще бъде в 6 клас и напоследък все по-често чувам  от родители за нуждата от започваща подготовка за кандидатстване  още в 6 клас.Позаинтересувах се и се оказа  всъщност,че болшинството школи предлагат курсове и по двата предмета за шестокласници.Питането ми е, дали децата Ви са ходили на подобни курсове и ако да - кои школи бихте препоръчали?Намирате ли за нужно да се започне от толкова рано с подготовката или  ходенето ще е едно ненужно обременяване на този етап?Засега съм говорила принципно с "Веди" и с учебния център към НЕГ.Като че ли за момента клоня към втория.Ще съм ви безкрайно благодарна за споделения опит  bouquetИ още веднъж-успех на дечицата!

Тъй като от една страна съм на мнение, че подготовката на децата трябва да е на ниво по принцип, а не само за целите на дадена кандидат-еди каква си кампания, а от друга страна е видно, че качеството на образование в училищата масово изостава, то категорично съм ЗА допълнителна подготовка на по-ранен етап  Peace Мале, че изречение спретнах Shocked

Дъщеря ми започна от 6-ти клас в школа "Софроний" занимания по БЕЛ и математика веднъж седмично. И така за 2 години с лекота, удоволствие и без никакво излишно напрежение (предполагам, че това си е и до дете), мисля че постигна съвсем прилични резултати, при положение, че не е "пипнала" нищо освен задължителните неща.

Малката смятам от тази година да я запиша на курсовете в СМГ. Не за да кандидатства там, а просто да върви напред...

# 145
  • София
ВаняМ,Благодаря за споделеното мнение!  bouquet GrinningПоуспокоих се, чувайки доста мнения от различни източници в подкрепа на ранната подготовка.А и щом самото дете не възропта срещу перспективата всяка неделя до обяд отново да е заето с учение, значи нещата са наред.. WinkПоне засега Joy

# 146
Според мен няма нужда от уроци още в 6 клас!Това е мое лично мнение... Най-важно е в 7 клас- първо да ходи на допълнителни уроци ,тъй като в училище подготовката не е достатъчна и второ да се УЧИ ама наистина да се УЧИ това което  се дава от уроците!Ако в 7 клас детето достатъчно внимава в уроците и учи ще има успехи на изпитите и без да е ходило на уроци в 6 клас!Вярно е че всяко дете е различно и не всички обичат да учат ,но и да не обича детето да учи пак какъв е смисъла да ходи 2 години на уроци и в същото време нищо да не учи вкъщи  Rolling Eyes Все пак не може знанията да се налеят с канче.. Rolling Eyes Така че ама почти на 90 % си зависи от детето дали ще се справи на изпита!Ето лично аз ходих на уроци само в 7 клас ,но в същото време не учих много,защото разбирах материала още в клас и само писах домашни и сега си мисля че ако бях учила повече щях да имам по-добри резултати ..Не че моите са много лоши но ако не залагах само на ума и паметта ,но и на подготовката щях да имам много по-високи оценки!Затова казвам на всички бъдещи седмокласници УЧЕТЕ защото след това няма връщане назад и ще съжалявате..Една година е ,ако през тази една година учите после 5 години ще сте в хубаво училище и на самите вас ще ви е хубаво след това!Така че мислете с главите си за това дали искате да имате хубави бъдещи 5 години..ако искате просто УЧЕТЕ !

Последна редакция: ср, 09 юли 2008, 17:42 от DaniiTedy

# 147
Здравейте майки-героини,
Желая на дечицата Ви да бъдат приети в желаното училище още на първо класиране! GrinningЗаслужили са с труда и старанието си подобна награда, а след нея - едно безгрижно лято..
Зная, че може би не това е точният форум, но все пак ще се осмеля да задам въпроса си.Дъщеря ми през новата учебна година ще бъде в 6 клас и напоследък все по-често чувам  от родители за нуждата от започваща подготовка за кандидатстване  още в 6 клас.Позаинтересувах се и се оказа  всъщност,че болшинството школи предлагат курсове и по двата предмета за шестокласници.Питането ми е, дали децата Ви са ходили на подобни курсове и ако да - кои школи бихте препоръчали?Намирате ли за нужно да се започне от толкова рано с подготовката или  ходенето ще е едно ненужно обременяване на този етап?Засега съм говорила принципно с "Веди" и с учебния център към НЕГ.Като че ли за момента клоня към втория.Ще съм ви безкрайно благодарна за споделения опит  bouquetИ още веднъж-успех на дечицата!

Още от 6 клас е излишно ^^ А пък не виждам и смисъл от уроци по БЕЛ например.. за тях ще си хвърлите парите буквално на вятъра Simple Smile Без никакви уроци изкарах 5,054..въпроса е да се отваря учебник от време на време.. материала по български за 7 клас не е кой знае колко различен от този в 6, освен, че има допълнителни работи, така, че обръщайте повечко внимание на материала в 6 клас Simple Smile а по литература е достатъчно да си прочетете задължителните текстове в учебника.. на изпита нямаше кой знае колко въпроси по литература. Simple Smile Вече за курсовете по математика съм съгласна.. На изпита 70% от нещата не са и споменавани в училище, за това не е зле детето да се занимава допълнително..НО от 7 клас Simple Smile

# 148
По отношение на школите ето моя опит.  Laughing
Симеон ходеше на курсове в школа Руни. На изпитите има 5,304 по БЕЛ и 4,321 по мат. Явно преподавателите са добри в "наливането" на знания в главите на мързеланковците.  Wink Като се има предвид, че моя сладур за една година от кротко и ученолюбиво дете се превърна в своенравен пубертет, който смята, че от учене в къщи няма нужда, резултатите от изпитите му са направо отлични. Като гледам как здраво го настъпи пубертета тази година, си мисля, че 7 клас е най-неподходящото време за изпити. Трябва да ги преместят след 6 клас, когато дечурлигата са все още управляеми.  newsm47
Да не си кривя душата обаче, това въобще не се отнасяше за дъщеря ми, когато кандидатстваше - тя си беше прилежна като почти всички момичета

# 149
  • край Дунав
Моля Ви за отговор на един такъв въпрос, колкото и да е тъп/не го задавам на познати, защото ме е срам от въпроса/ става въпрос за класиранията на учениците след 7 клас-ако дете не е класирано на първи прием, за втория прием отново ли попълва заявления със желанията си

Общи условия

Активация на акаунт