Срещата със СЕПТЕМВРИйското човече вече не е толкова далече!!!

• 12 908
  • 294
  •   1
Отговори
# 195
Beba, това че си качила само 5 килограма не е проблем. Аz до сега само 4 съм качила и лекарят ми е много доволен от мен. А и хлапето по негови иzчисления е около 2 килограма вече, което е доста много zа неговата седмица.
Проблем е, че отслабваш така бърzо... Определено ти теябват повече въглехидрати и белтъчини. Пробвай и на zакуска да хапваш по една филия с нещо си, а ако продължава всичко така, то по добре питай лекаря си да не би да се окаже, че това отслабване е симптом на нещо. между другото, много zдравословно се храниш.

rosy_ka, добре дошла. Аz не съм раждала, но и аz се интересувах от упойките по време на раждане. Според информацията, която намерих, упойката се поставя мижду неzнам си кой прешлен от гръбначния стълб ниско голу, като гръбначният моzък (или както там се нарича) свършва окло 5 см по високо. Така че е невъzможно той да се zасегне. Ако упойката се постави мнооооого неправилно, то може да се съzдаде риск от паралиzа, но в много редки случаи и освен това като се вzемат необходимите мерки zа лечението и, то паралиzа не настъпва. Освен това тоzи вид упойка се счита zа много по малко рискована от пълната упойка и води до много по малко странични ефекти.

Аz във всеки случай искам такава упойка...

# 196
Хммм,може и аz да си поискам,мислих го.А кой ще ми каже как се каzва "епидурална анестеzия" на немски и как седят тука нещата.Предварително ли я zаявяваш,или в процеса,ако се наложи?Плаща ли се допълнително,щото май в Бг си я плащаш отделно?..Първия път не съм полzвала,но де да zнам,всякакви мисли ме се въртят сега иz главата.

# 197
Една приятелка ражда с епидурал, естествено раждане.
Сложиха и я когато имаше почти 6 см разкритие и накрая когато иде ред за напъване ти я спират, та тя се шашна от болката и вместо да напъва се стисна, но се оправи и роди хубаво бебе.
Аз раждах първото си дете със секцио и спинална упойка, не бях оводнявана първоначално, което в Бг е задължително и имаше проблеми с кръвното и сърцебиенето, но анестезиолога беше много добър и се справи бързо с извънредното положение.
Биха ми я в гръбнака някъде към кръста, не беше болезнено и беше много готино да присъствам да си гушкам беба още на масата, да участвам и то съвсем безболезнено , дори закърмих много по бързо, за това ми се иска и сега, но при спиналната трябва анестезиолога да си разбира много добре от работата, а тук е рядкост да се пребориш. Вече в няколко болници ми обясниха, че знаят как се прави, но по добре да си трая с пълната, че не се знае...
Аз бих предпочела естествено с епидурал от колкото секцио ако много ме е страх или имам избор, но вие си знаете. Peace

Последна редакция: вт, 08 юли 2008, 19:46 от Mariam777

# 198
благодаря ти мирка,прочетох статията  и наистина съм доволна от информацията,ето че и аз има на какво да се уча

# 199
  • София
Ку-ку от мен в този летен ден! Ааа... лятна вечер де Heart Eyes
Аз да задам едно въпросче, тъй като сме се събрали все бъдещи кърмещи майки, та да питам запознатите  Thinking -купихте ли си сутиени за кърмачки? колко броя? и по какви критерии ги избрахте? и кога трябва да се предприеме тази покипка?  Outta Joint е въпросчето стана повече от едно, но...  Whistling

Последна редакция: вт, 08 юли 2008, 21:08 от little_sweet_didka

# 200
Чета, чета и ... няма свършване Simple Smile

Първо ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на Деска!!! Да си много обичана и дарена със здраве - за теб, бебето и всички твои близки!    bouquet

По въпроса за страховете... за децата... мене честно казано най ме е страх как ще си го опазя от лошите уроци на улицата... от наркотици, побоища и тем подобни... аз самата бях дооооста бурна тинейджърка... как съм ядосвала нашите, толкова ме е яд на мене си, ама на... Сега ще ставам майка и оценявам и ме е страх от неща, над които преди не съм се замисляла... Божа работа...

За раждането - аз мисля ако ножа опре до кокала, тогава да искам упойка... т.е. да се опитам да понеса болката, която трябва да понеса... искам да го изстрадам тоя момент, така да се каже, да съм си чиста от упойки и т.н... Уж нося на болка, ще видим... Убедена съм обаче, че силно искам нормално раждане... Дано всичко бъде наред и да мога да родя така, засега бебко го усещам надолу с главата ( рита ме в стомаха и ребрата с крачета  Heart Eyes ), дано си остане така до раждането !

И да кажа добре дошла на Роси!!   
А и на Муц - много ме кефи историята ти с щипката!  Mr. Green  Hug

Дидка, аз се чудя дали да си купувам такъв сутиен... аз не обичам да нося сутиени по принцип, ама като знам гравитацията как действа... сигурно ще ми се наложи да си взема... и аз се ослушвам за марки?...

# 201
  • София
моарейн душа, аз не толкова за гравитацията, колкото за непредвидените "течове" си мисля  Thinking . Така де...излизаш с бебо на разходка и хоп 2 петна отпред на блузата.... ooooh!

# 202
ДЕСИ,  Hug newsm59  bigdance2  Gift  party023
да си здрава и много щастлива
Муци, уникална щипка смях  - за тази от снощи говоря. аз сега ви изчитам, то толкоооова много сте изписали Simple Smile
Асе сега ще разгледам подробно, ама искам и аз потниче
за бейбифоните съм виждала и с камера освен радиостанция и е много смешничко, особено някой като отиде да му се радва и полигави на детенцето, нали всичко се вижда и чува - бейбифона ще е от нещата, където ако някой пита да ни подари Wink
иначе засега не ни е нужен май
мерлинката, супер за добрите новини - да се пазиш  Hug
роси ка  welcome
беба, аз не съм идеален пример - в началото на бременността отслабнах 5 кг, че може и малко отгоре и вече почти съм ги наваксала. не мисля, че ти е проблем, че са "само" 5 кила - майка ми е слабеела с мен и брат ми през цялото време и не е качила нито килце по време на бременностите, а напротив. явно си набавяш каквото ти е нужно - витамини и тн

# 203
  • София
В тоз ред на мисли - Дидка, как си? Че като знам как те мъчат Sad

Ооооооххххх не ме питай за тези дяволски киселини! Да ги вземат мътните!  #2gunfire #Cussing out Последните 2 нощи вече не се търпи! Ама наистина -говоря за будене по сред нощ в 2:00-3:00 и някакъв АД! Аз все още пробвам с газирана вода, ама май нищо! Ставах едната вечер до хладилника за кисело мляко...но нали пусто не искам хапчета да пия.... ooooh! ама ще видим тази нощ как е и ако положението е същото ще пийна един Талцид и това е! И без това взе да ми става все по-неудобно спането и то са едни възглавници (за кърмене, нормални, ненормални  Crazy  ) та с киселините поне да се справим.

# 204
Асе, сори ама как може да се организира получаването? аз искам да си поръчам тениска, боди и чанта на ЛЛЛ, ако е удобно става и през теб да мине, аз още утре ще преведа паричките, но нещо не можах да се ориентирам за организацията

АЗ да кажа, че си избрах количка и като типичен близнак не мога да реша кой от двата цвята, които ми харесаха да избера. приемам мнения за количката, ще съм благодарна   bouquet
ето модела и цветовете
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/3543

http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/3527

# 205
За киселините моят д-р ми препоръча да пия 1кафена лъжичка хлябна сода разтворена в малко вода.
За лекарствата-каза ми,ако мога да не пия нищо-не били подходящи за бременни  Rolling Eyes
Ама на мен това със содата ми действа добре и за сега не съм пила никакви медикаменти...

# 206
  • София
Mari, пък аз като един рак  hahaha и аз не мога да ти кажа кое по ми харесва! Към червеното съм пристрастна, а и като че ли по-малко ще се цапа. Но пък бежовото с оранжевото е толкова нежно и свежо! На живо видя ли ги? Може пък на живо като ги видиш да те грабне повече единия цвят от другия!

# 207
Деси, на немски се каzва PDA. Най добре е да попиташ в болницата като отиваш да се zаписваш кога трябва да ги информираш.(Ти нали zнаеш, че е добре около 6 седмици преди термина да отидеш да се предиставиш в болницата и да кажеш "Ето ме мене тука, при вас ще раждам". Ще се zапоzнаеш с обстановката, Hebamme-тата и т.н. Те ще те питат какви алергии имаш и т.н. и като тръгнеш да рабдаш вече ще те "поzнават". Може и да пропуснеш момента със zаписването, никой няма да те върне, но според мен е по спокойно ако преди това уредиш формалностите). Доколкото аz zнам е добре да кажеш още като постъпиш, zащото след едно определено раzкритие (когато истинското раждане вече е zапочнало) не слагат упойка, а и няма време zа нея. А и трябва да им дадеш време да намерят анестеzиолог и т.н.

# 208
Дидка, сега са внесли 4 цвята, щото се бяха изчерпали и аз ходих в неделя да избираме окончателно количка и редих двата цвята един до друг и гледах, гледах и даже ги сънувах..ама много съм зле  Blush и аз точно като теб мисля за цапането и нежничкото Mr. Green

# 209
mari_p, а цените на количките в БГ навсякъде ли са такива или само на тоzи сайт? Някои от тях (Quinny примерно) са доста по скъпи от теzи в Германия  ooooh!. Chicco е съвсем леко по скъпа, ама аz се хванах zа главата...

Общи условия

Активация на акаунт