ФЕВРУАРЧЕТА добрички, на море потеглят всички !!!

• 17 167
  • 290
  •   1
Отговори
# 60
Добро утро!
Lady V- аз правя кашата малко по-редичка от зеленчуковите рюрета (а те са доста гъсти), но забелязах, че различните марки каши стават различно гъсти при едни и същи пропорции...така, че ако ти се вижда рядка - просто добавяш още съвсем мъничко каша и готово.
Мойта бебка  обича да й е по-гъстичко....върти си муцката, все едно дъвче, а когато е по-рядко (както са плодовите пюрета) не може хубаво да го глътне и половината изтича навън...
Драгонче - браво за мерките - много си е добре момата.
Роси - ами аз затова гледам по-рядко да ходя там....иначе рискувам да се затрупаме с дрехи и играчки...май на всички жени слабото място им е шопинга Laughing  особено когато е за децата....не мога да се въздържа....
Аз утре заминавам с децата при мамаааа.... newsm68 newsm44....най после малко разнообразие ....а там(в Димитровград) има пазар и познайте как му се точа отсега smile3508
Днес сме на консултация и отивам да се приготвям - после ще пиша пак.

# 61
  • София
Добро утро!
Включвам се само да кажа набързо, че сме добре, въпреки че аз още си кашлям стабилно Tired. Таткото ни е в отпуска и си ходиме нагоре-надолу. Гледаме да е по на въздух като на Витоша например, че тоя град е задушаващ. Вчера си гледам колата, която наскоро беше мита, цялата в кал и прах и си помислих, че е защото е паркирана на улицата и от строежите наоколо се разнася прах и от дъжда- айде хоп налепен върху колата. Но после видях, че почти всички коли, които подминахме бяха така. Обяснявам си го с това, че след експлозиите, дигналите се прашоляци сега валят над София #Cussing out.
Lady V, исках само да ти кажа, че след като правиш кашата с кърма, не можеш да очакваш да е гъста. В кърмата има ензими, като амилаза, които участват в разграждането на въглехидратите (от които се състои кашата). Тоест, колкото повече стои сместта с кърма, толкова повече ще се втечнява. Не стоят така нещата, ако я правиш с АМ или вода.
Това е от мен засега, аз се деинсталирам, че по примера на Голдънчето си записах час за LPG масажи  Party
Хубав ден от мен и цунки за всичките ни хубави бебчовци Hug Heart Eyes
П.П. Роси, Джъмбо е стаШовит наистина hahaha. То, затова и така се казва Mr. Green. Та, там аз влизам уж само за лигавник и съм задължително 100 лева назад ooooh!

П.П.П. Извинявам се предваритлено, но ми се прииска да ви разкажа на 2 на 3 каквото знам още за даването на каши, пюрета и т.н. с млечно съдържание. Момичета, не давайте още такива продукти, рано е! Търсете безмлечните, защото последствията са големи! Белтъка на кравето мляко в тях и да не предизвика алергия сега може да има доста по-дългосрочни последствия. Той е видово специфичен с клетките на панкреаса и например може ранното даване на млечни продукти може да резултира в диабет тип 1 едно в младежка възраст. Сега казвате, добре е, добре го понася, но не осъзнавате какво би могло да стане след години. Не е задължително, но хората са правили проучвания през последните години, които доказват взаимовръзката. Между другото аз съм захранена със Снежанка (кисело млекце) в 4-ти месец и съм развила много тежка белтъчна алергия, която Слава Богу съм израстнала, но и сега си влача много и разнообразни алергии към храни и лекарства Tired. Давайте млчените каши и продуктите с включено мляко поне след 8-ми, ако не и 10-ти месец. До тогава е важно да се търсят безмлечни и безглутенови храни. И нека единственото млекце, включено в тях да е кърмата или АМ! Пак се извинявам за лекцията, но все пак, ако някой сега вземе такова решение да дава, поне ще е информиран избор Peace

Последна редакция: чт, 10 юли 2008, 09:45 от ephrossina

# 62
  • ВАРНА
Кат, снимката с цигарата е станала готина.
Емо спи, току що го погледнах и ... спи по корем на колене. До сега не бях забелязвала да го прави.
Драгонче, добри резултати имате, за пети месец 500 гр. са си супер.
Ние с Емо сме на консултация на обяд, по моя кантар е качил 400 грама от предния месец, да видим на педи кантара какво ще покаже. Thinking
Изабелка, имаш и от мен  fingerscrossed
Мери, честито и пусни една снимка да те видим. И забави малко оборотите, до къде ще я докараш с това темпо...!?  Hug
Лейди, за кашите, нищо не мога да ти кажа.
Ефросинка, мерси за инфото, полезно е. Дано бързо да оздравееш напълно.

Слънчев ден и приятни разходки  bouquet

# 63
  • Варна
Мирка, Ефросинка благодаря за отговорите.
Ефросинка за сега давам безмлечна на Нестле, после мислех да мина на Слънчо, но те са млечни и сега се позамислих. Мерси за инфото. За глутена знам и за сега го избягвам.
Драгонче наистина много хубави мерки, ние последно нищо не бяхме наддали, ама нали беше болен, пък и май сестрата мери нещо едно към гьотере. На 14 ще ходим пак, че все ни се измъква последната ваксина да я бием най-накрая, че да видим как ще е с наддаването.
Дез ще чакаме и вашите резултати Wink И моя Ники от време на време заспива на колене но после си се катурва удобно.
Мери чакаме снимки  Simple Smile

# 64
  • София
ephrossina , благодаря ти за инфото. Вики от близо месец яде плодово-млечна каша(без глутен) веднъж на ден и взех, че се притесних. Обезателно ще поговоря с педи над този въпрос. Иначе сте прави, че при различните марки кашите стават с разл. консистенция. Първата ни беше на Милупа и според пропорциите на опаковката, ставаше не каша, а мляко. Зачудих се дали не е развалена и купих на Слънчо. Тя си става гъста като каша.
Кат, ще кача снимка за колажа, но може би не веднага, определила ли си срок? Simple Smile
Още няколко дни и вече ще трябва да го правя, че след седмица ще потегляме към морето. Ще ходиме при другата баба, дядо и пра-дядо, който още не е виждал Викито.
Слънчев ден от мен!

# 65
Здравейте и аз да се отчета,
днес бяхме на консултация. Резултатът е 400 гр и общо 6230 гр. Биха ни 3-тия Пентаксим и се надявам всичко да мине както преди (безпроблемно).

За срастването и Йоана има частично Sad. Педиатърката каза за сега нищо да не предприемам. Другият месец така или иначе се правят изследвания на урината и ще го наблюдаваме. Каза, че за сега не пречи на уринирането. Надявам се да е права.

За захранването покрай коментарите тук се разубедих и не съм захранила още беба, но мисля другата седмица да я пробвам със зеленчуково пюре. За кашите съм чела , че се дават ако детето не наддава добре и затова мисля за сега да ги пропусна.

# 66
  • Sofia
Благодаря на всички за пожеланията!   bouquet

Изпуснах ви аз дирите три дена и сега не мога да смогна да ви изчета.
Вчера бяхме на консултация само за мерки и теглилки, качила е 850гр за 1 месец и е вече 8,200кг и 68см. Като чета как не можете да стигнете все още някой и 6кг пак започвам да се депресирам, че детето ми е късо и тлъсто, само на кърма сме иначе нещо все още не ми се захранва, някак не я чувствам готова, а и себе си не чувствам готова не знам как да го обясня но при мисълта че ще заменям хранене не ми става много хубаво.

Роси, да беше се обадила за шопинга  Mr. Green Сега разбираш ли защо бях толкова горда със себе си, че съм похарчила само 50лв в магазина та и още му го натяквам като се сетя.

Изабелка, стискам палци за изпитите, сигурна съм че ще ги вземеш!

Болничките оздравявайте, че в тази жега си е мъка да се боледува.

Отивам да се разправям с митници аз днес и после ако ми остане време ще ви чета и ще пиша.

# 67
Здравейте!Да се отчетем и ние!Преди малко се връщаме от консултация и е вече 7980.Качил е само 400гр Sad,но педи каза че е нормално в тия жеги.И е пораснал с 3см(67 е).Освен това да ви се похваля, че имаме пробило зъбче.

# 68
Привет и от нас Simple Smile
Ние днес бяхме на консултация и с мерките всичко е ОК-6700, 68см., но за съжаление и Али има частично срастване SadНа нас с таткото всичко ни изглеждаше наред, но т.к. бях чела във форума реших да помоля и педиатъра да погледне и той установи, че има някаква форма на срастване и каза, че не му изглежда много сериозно, но ни даде направление за детски гинеколог.Евелинка, благодаря ти много за инфо-то и малко се успокоих след разговора с теб  bouquet, надявам се утре да успеем да отидем и дано наистина не се наложи хирургическа интервенция.Попитах педиатъра и за другия "проблем"(за който вчера установи една позната виждайки гърдите на бебка)-хлътналите зърна на гърдите и той ми каза, че е нормално при кърмените бебета заради по-високите нива на пролактин и че ще се нормализира.
За захранването мисля да започна следващата или по-следващата седмица с готово пюре от тиква, но не мисля скоро да замествам хранене, а основно да представям нови продукти
Роси и за мен 50лв. е непостижима цифра при посещение в Джъмбо Simple Smile

# 69
Zdraveite!
Izviniavam se za latinicata, no v momenta niamam kirilica.
Iskam da chestitia na мама  desi_sunshine 5 mesechinka na sladkata i dashtericka Anastasia i da im pojelaia da sa zdravi, poslushni i shtatslivi.
Iskam i da vi pocherpia za nashite 5 meseca.

na vsichki maiki i bebcheta pojelavam uspeh sas zahranvaneto!
Nie sashto sme do sega samo na karma, no s golemi usilia i borba, samo na chelna stoika ne sam go karmila. Boikotira poniakoga gardite, mrashti se, hape, shtipe i reve. Snoshti, za da se prispime se naloji da go nosia, karmia i liuliam ednovremenno. Na 4 meseca tejahme 7170 i sme dalgi 65sm, tuk vaksinite sa po-razlichni. Biat po dve ednovremenno na 2 i 4 meseca, sega na 6 pak shte hodime.
Shte pisha poveche, kogato imam kirilica.
Kak moga da razgledam snimkite i da kacha nashi, probvah sas starata parola, no ne se poluchava v nito edin ot saitovete.

# 70
  • sofia
Момичета, благодаря ви на всички за вниманието!!!
Вчера си изкарахме много хубаво, купихме на каката колело, ето  това е, и тя кара до скъскване. Хареса й, а щом на нея й хареса и ние бяхме доволни. В събота продължаваме с бабите и дядовците.
Не захранвам още. А относно нощните кърмения - не само, че НЕ ги намалихме, ами ги увеличихме... От жегата определено детето по-често се буди и единствения начин да заспи е цокване в полусънно състояние.
Ади, мисля че на тази възраст и при тези мерки няма какво да се косиш, че "само 400 гр." е наддал. Виж, пък Валерия, е на другия полюс. Валерия, пу пу, на малката дунда!!! Браво и на другите с добрите резултати.
Много съжалявам за малките дами, които имат срастване, дано всичко се размине благоприятно.
Изабелка, успех на изпитите! Какво учиш?
Дез, да докладваш. А това със захранването дали да чакаш още 2 седмици, ами той е момченце все пак, моля!  Wink Юнака е любопитен и любознателен!  Laughing
ГолдънчеHug! И не се шашкай за малката принцеска, кърми си я и през ум да не ти минават такива греховни мисли за отбиване или че нямаш мат`рял!!!
Виви, дано вече да нямаш такива стресове, наистина не е малко. Радвам се, че хомеопатичното ви влияе. И нашите съседи отгоре са като вашите - става дума за местенето на маси, столове и кой знае още каква покъщника. Имам чувството, че си пренареждат мебелите по 3 пъти на ден...
Евелинка, как е морячето - 2ра смяна. А Маги?
Мери, чакам и аз фото с новата фризура!
Столчето на малкия, когато съм сама, го слагам на предната седалка до мен, разбира се с гръб на движението, каката е отзад на детска седалка. А когато мъжа ми кара, всички сме на 2я ред...
Пепинка 83 (дано само да не бъркам юзъра), много, много се радвам, че сърчицето на слънчицето ти се е оправило!
За олиото на Бюбхен пишете, аз по принцип го използвам само за гънките на крачетата и вратлето. Но, веднъж като му четох характеристиката, наистина пише, че може да причини петна.
Мамо Ави, честито ви столче. И аз мисля, че ще си купя такова, много практично ми се вижда особено за малки деца, за бебчета - незнам. В Щатите съм ги виждала по заведенията и там си се използваха от деца и то големички. Мисля, че като за начало каката ще го ползва, а бебока - живот и здраве - към годинка.
Пави, явно вече коланите трябва да влезнат в употреба. Как е момата?
Щастливка, по добре месец неудоство, отколкото цял живот проблеми! Радвам се, че сте попаднали на правилния човек и навреме да се вземат мерки. Ще мине.
Честити зъбчета на бебочетата. Рано ми се вижда, не че не е нормално, ама сравнявам си с голямото ми дете - първия зъб й изби в края на 8я месец.
Драгоне, какъв си майстор! Ле ле, направо ми ски шапката!  Wink
Кат, вземи я скрий тая снимка, че да не погнат от "Закрила на детето" Wink Големи сте сладури!
Това е за сега от нас!

# 71
  • София
Здравейте, момичета! Hug
Честит празник на всички празнуващи днес и вчера на патерици!  bouquet
Аз нямах интернет и направо пощурях. #Cussing out #2gunfire Нито през телефона, нито през доставчика! Close
Изабелка, стискам палци! Hug
Благодаря на всички за препоръките и отговорите! Положението е същото - лениво хапва и това е. Поне не плаче, значи не е гладна! Предлагам доста често гърда и памперсите са задоволително пълни! Peace
Ефросинка, благодаря ти за споделеното инфо! Аз го знам по принцип и ще го спазвам. Обади се да се похвалиш с масажите. Hug Днес видяхме малката Ефросинка ( Joy Heart Eyes) с тати в Южния. А мама вероятно е била на масаж..... Hug
Мамо Ави, честито столче! Със здраве да си го ползвате! Hug
Мери, намали темпото.... Wink Hug
Роси, обади се другия път. Peace Hug
Кат, много добре си го скалъпила! Peace Hug
Приятна вечер на всички!  bouquet

# 72
  • ВАРНА
Здравейте и от мен.
Нашият отчет от консултацията е +450гр. и 3,5 см. Общо 6750 и 63,5 /което определено е малко повече, но .../. Доки каза да започвам пюретата и за около седмица да заменя обедното млечно хранене, което ....  Crossing Arms няма да стане толкова бързо. Аз мисля, като повечето от нас за сега само да запознавам с нови вкусове, не и да заменям хранене. За сядането, доки ми каза да го оставя самичко да седне, когато е готово.
 Днес май много бебоци са били на консултация. Мерките на всички са чудесни.

# 73
  • into the blue
Да се разпиша и аз тук.Давах на бебо около 2 седмици плодови пюренца и реших,че вече е готов за зеленчуковите.Да,ама не!Не ще и не ще това дете да ги яде.То рев,то писъци,но аз съм упорита,разреждам му ги с водичка и така полека полека ги яде,а иначе кашата си я излапва с апетит и пак плаче,но този път за още!Иначе почти по-цял ден сме на вън и обикалям като моторетка,щото чедото не може да се застои на едно място.Та такива ти ми работи при нас.Иначе още няма зъбки,но му текат лигички и постоянно трябва да има нещо в устата,най-вече пръстчета си-направо му бабичасват,ама това е положението.Лека и спокойна  вечер!

# 74
Здравейте момичета!
Блаво за резултатите от консултациите - всичките ни бебчета са в нормите Peace
Нашата консултация се провали, защото педи била болна, но мен ме устройва - така или иначе нямаше да бием Пентаксима.
Аз съм се заринала в дрехи и само прехвърлям от една купчина в друга....слагам в чантата и после вадя - ужас. Това със събирането на багажа най съм го мразила.... ooooh!  вече ни списъци помагат, ни нищо...
Хайде, спокойна нощ на всички сладки Февруарчета и техните майчета....оооо даже и рима стана.... Joy

Общи условия

Активация на акаунт