ФЕВРУАРЧЕТА добрички, на море потеглят всички !!!

• 17 226
  • 290
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте майчета,много време ме нямаше защото имах проблем с компа,и мислех първо да прочета всичко и после да пише,но немога.
Дес миличка,стигнах до поста ти и още не мога да спра да плача,ох съжалявам знам ,че е тъпо,ама аз от 3години рева за почти всичко.Не мога да видя мъката на друга майка и да не се поставя на нейно място.Злато ужасно е детето ти да страда,нормално е да се измъчваш с въпроси защо,как ,кога.Да си мислиш ,че си виновна че не си го открила по-рано,или че си звяр дето си крещяла за глупости.Но това мислене освен да те разруши нищо друго няма да постигне!Случило се е !Ужасно е,травмиращо за теб и детето,но го приеми и повече не го мисли.Диабета е болест,но най-важното е че детето ти е живо и със известни усилия здраво.Съжалявам ако ти звучи бездушно и студено ,но аз така го чувствам.При условие,че толкова нещастия се случват си мисля,че най-важното е децата ни да са до нас.А и Блажко няма нужда да го отгжлеждаш с идеята че е болно дете.Дори и да се потвърди със сигурност диагнозата детето трябва да расте без да се чувства различен.Приеми,че всяко зло е за добро,намери сили да станеш по-силна,и се усмихни.Дори и нарочната усмивка изпраща сигнали до мозъка,процеса е взаимно обратим.Щатливия човек се усмихва!
Много горещи прегръдки,и наистина ти пожелавам само най-доброто Embarassed

# 256
Само да се разпиша, че компютъра ми имаше вирус и бяхме зачезнали малко и отивам да ви дочета.
Ние почнахме малко по малко да се "захранваме", хапнахме вече печено картовче, варен морков, лук, праскова, пъпеш, домат, макар че е пресилено малко да казвам хапнахме, защото са си все пак микродозички, но е много интересен как дъвче и какви физиономии прави на всеки различен вкус.

Ще пиша по-късно, ако мога да помогна с мнение по належащите въпроси. Simple Smile

# 257
  • Варна

Какво да напиша за Италия? Всичко много ми хареса... е може би без високите цени  Wink/за нас/ скъпичко си е .
Пътищата им пътища,културата им култура, сърдечни и усмихнати хора. Мъжете имат вид на ултра-метро сексуални, жените са грозновати и стилни. Не желаят да говорят английски,а разбират идеално.Италианския, лесен и напевен, за 2-3 седмици и почваш да го плямпаш.Поне така ми се струва. Sunglasses
Бях във Венеция , която като цяло се пука по шевовете от обезумели туристи искащи да видят всичко за кратко, ужасна влага ,гарнирана с жега. Хотела ни беше в едно от предградията, което си беше спокойно и тихо местенце, от къщички с дворчета.... голямата ми изненада бяха зеленчуковите им градинки, "Аха, викам си не са тъпи италиaнците и те си сеят домати" /ще приложа снимков материал ,като ми остане време/.
Торино- там беше архитектурното изложение, пак лудница само че тоя път предизвикана от участниците в конгреса. Имаше доста идейни неща и лекции, който не можах да посетя, защото бях придружаващо лице Sad /любимия обаче ходи/. В седмицата в която беше конгреса всички музеи бяха отворени безплатно за участнициете, така че се нагледах на доста неща, и стари и нови. Имаше няколко дизайнерски изложби, които ме сразиха, както и музея на автомобилите, чудо на чудесата, от първия произведен  Форд до формула 1 всичко що е автомобил беше изложено .Като цяло Торино е голям сив и забързан град.
Преди Рим се отбихме в Пиза , същата лудница , като във Венеция всякакви раси и националности пъплят, като мравки и щракат с фотоапарати ,като диви /ние също/. С ръка на сърце мога да кажа, че Рим е Града... невероятан е престоя там определено не ми стигна...поне месец трябва да видиш всичко. Очерователен е,зелен всяко камъче е история. Сутрин е чист , а по обед след инвазията от туристи се засипва с отпадъци, интересно е , че му отива... Мисля си пак да отидем, ама за по-дълго.
На връщане се отбихме и в Римини , да топнем дупетата в Адриатическо море. Курорт ,като нашите, Сл. бряг и Зл. пясъци,  само дето цената за шазлог и чадър е по-ниска. На плажовете, няма места за хавлии. Всичко е измислено от душовете , до летните барове и волейболните игрища, нищо не липсва.
Ами това е долу горе, в резюме, макар, че май се увлякох.
п.п.
по-късно пак ще пиша
 Simple Smile

# 258
  • ВАРНА
Честити месечинки на празнуващите днес.
Евелинка, честита годишнина /малко на патерици/. Много любов и разбирателство ви пожелавам още дълги години.
Евил, разказа ти е чудесен. Явно сте си изкарали добре, браво, за което.
 welcome отново на мамите, които ги е нямало и са се завърнали в нашите редици.
Честит рожден ден на Даниела!
На съм захранила Емо още с пюрета, но днес пак яде диня. Много я харесва.

# 259
Момичета.имам ?-педито каза от утре да почвам с пюретата.И така ясна ми е схемата 5 дни по няколко лъжички докато стигна до цялото бурканче.Не ми стана ясно следващото пак ли постепенно да давам или цялото направо.Лекарката каза след картофа да давам всякакви зеленчукови-10 дена и после да почвам 2 дни в седмицата каша.Това ме навежда на мисълта .4е за десет дена трябва ве4е цяло пюре да хапва и то всеки ден разли4но newsm78

# 260
 За тези пюрета и аз съм в чуденка. Схемата на моета педи е: 1 седмица - постепенно обедното хранене се замества постепенно със зеленчуково пюре или оризова каша; 2 седмица - следобедното хранене се замества с млечно плодова безглутенова каша или кисел с царевично или оризова нишесте; 3 седмица - към зеленчуковото пюре се добавя 1/4 жълтък; 4седмица - през ден меснозеленчуково пюре.
 На мен схемата ми допада с едно изключение: мисля че за 1 седмица няма да успея да изместя хранене.  newsm78.

# 261
  • Бургас
Честити месечинки на празнуващите днес!
Евелинка, мерси за разяснението за възглавничката! Само дали правилно разбрах за дебелината й, от ухото да раменцето. Embarassed
Момичета, чудех се също защо е вредно бебета да гледат телевизия? По същата причина като тази, поради която е вредно и възрастни да гледат- така нареченето облъчване? Или има и нещо друго, което не знам. Защото  баба ми, силно обезпокоена се е записала на телефоннния секретар, че е строго забранено деца до 4 години да гледат телевизия. Естествено не можа да ми обясни. И ако е облъчването от кинескопа, означава ли това, че TFT и LCD  монитори са безопасни. Ако е така направо дюшеш му идва на любимия, от кога ме е заврънкал да сменяме телевизора. Ех, къде е сега баща ми да ми обяснин най-обстойно и компетентно за кинескопите и т.н. И къде съм бляла, че не съм го слушала по-внимателно.
Марти, прибързано ми се струва за 10 дена, но нека се изкажат по-компетентните вече. Още съм на вълна запасяване с пюрета и каши, все едно утре ще се свършат по магазините. И в тази тема, взела съм оризовата безмлечна каша на Милупа без превод. Има ли нещо по-особено от прибавянето на кърма по осмотрение към определено количество прах?
Галив и твоята ми изглежда скорострелна.За 1 месец- всичко.Мисля, че по-плавното ще се приеме по-леко.
 Кат, супер е колажа! Всички сме много красиви.

Последна редакция: чт, 17 юли 2008, 21:04 от vivi.vivi

# 262
Здравейте момичета! Hug
Честити месечинки на празнуващите днес Ивана, Таня и сладкия Габриел.   bouquet
Марти много се радвам за вас. И на мен ми се иска, но малко ме е страх след това секцио. Sad
Дес, мила какво страхотно сладурче е момчето ти. Сигурна съм, че ще превъзмогнете болеста.
Кат благодаря за отделеното време. Колажа е супер.  bouquet
slanchice1 дано са зъби.
ЧРД на daniela_ch.
МЕРИ ще стискаме палци.

# 263
Pavi4 моето бебе се буди по два пъти. Понякога и повече нощем.

# 264
  ЕВИЛ...ДОБРЕ ДОШЛА
Страхотно разказче, въведе ни за секунди през твоите очи и думи в Италия ...благодаря за мисленната вечерна разходка   bouquet

# 265
Мили мами, благодарч ви запоздравите!
Ние с Таничка сме добре.Ходим всяка сутрин от 8 до 12 на плаж.Много е хубаво при мама.Заедно сме със сестрите и племенника.Въобще засега всичко е нормално само където Танинка от 2 дни отказва да яде , но и на малко се радвам. Simple Smile
Благодаря за колажа!
Много целувки и прегръдки на всички мами и бебета! Hug Hug Hug
Поздрави и приятна вечер!!!

# 266
Евил,добре завърнала се,благородно ти завиждам за пътуването,сега чакаме снимки Grinning
Бени,радвам се че пишеш,чакаме и от тебе снимки от Гърция Sunglasses
Виви,не знам за телевизорите,но и Мони не се интересува въобще от ТВ Rolling Eyes,батко й на нейната възраст като пуснеха реклами нищо не можеше да го отдели от там Laughing
pavi04,Мони не се събужда откакто е навършила месец Grinningзаспива и се събужда чак на сутринта,добричко ми е детенцето.Баткото обаче се събуждаше по 4-5 пъти до годинка и нещо,все още се събужда понякога Tired
galiv и marty24,аз лично този път не слушам педито(защото сина ми го захраних със сок на месец и нещо Blush).Ако имате време четете в кърмаческия,много полезна информация има там.Решила съм да захранвам така:
5 месеца(навършени)-зеленчуково пюре
5 1/2 месеца-безмлечна оризова каша
6 месеца-месно пюре
6 1/2 месеца-плодово пюре
7 месеца-попара
7 1/2-8 месеца-сок,жълтък(не съм решила още кога точно)
8 1/2-риба(може и по-късно)
Засега Мони хапва по половин до едно зеленчуково пюренце на Хип и няколко лъжички оризова безмлечна каша на Хип.Първите дни давах картофено пюре на Семпер(само картофче) по няколко лъжички между кърменията.После няколко дни морковче,след това тиква и т.н.

# 267
Здравейте момичета!
Аз съм от януарките но от време на време надничам тайничко и тук. Обръщам се с една голяма молба към вас. Моето момиченце участва в един канадски конкурс и има нужда от сериозна подкрепа, че конкуренцията е много яка. Вече едно от нашите сладки януарчета спечели конкурса, а сега и Симонка има нужда от помощ. Без вас няма да успеем да преборим конкуренцията. Моля гласувайте за нея ето тук: http://photocontest.babystages.ca/en/vote/ballot.php?photo_id=143068
Може да се гласува само по веднъж на ден от един е-маил. Не приема повече от един глас от едни и същи компютър в рамките на един ден.
Нека да спечели българаското! Гласувайте всеки ден до 15 август!
Благодаря за подкрапата!!!  bouquet

# 268
Мисля, че колкото и да се боря с това което чувствам не мога да го превъзмогна и не мога да продължа да живея. Не съм толкова силна. Тази мисъл е непоносима  Cry Не вярвам че има човек който може да свикне с това  Cry Страшно е. Дано на никого и никога не се случва.

# 269
Благодаря на всички за пожелнията   bouquet
Габриел заспива към 21.30 и се събужда в 7 откакто стана някъде на 2 месеца , не се събужда през ноща.
За захранването аз ще захранвам чак другия месец , но моята приятелка сега го захранва почна първо със сокчета :ябълка,морков,череши абе всякакви и след това почна плодови пюрета сега дава зеленчукови , но започна преди 1 месец и повече.
Дес дръж се  Hug не говори така аз съм сигурна , че ще събереш сили все пак децата ти се нуждаят от теб, дано малкия сладур се оправи

Общи условия

Активация на акаунт