ФЕВРУАРЧЕТА добрички, на море потеглят всички !!!

• 17 223
  • 290
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
Добро утро на всички.
Честита месечинка на бебе Симона на Yvonne.  bouquet
Дес дръж се моля те,заради дечицата ти.Ти си им нужна.

Последна редакция: пт, 18 юли 2008, 09:09 от жаси

# 271
Мисля, че колкото и да се боря с това което чувствам не мога да го превъзмогна и не мога да продължа да живея. Не съм толкова силна. Тази мисъл е непоносима  Cry Не вярвам че има човек който може да свикне с това  Cry Страшно е. Дано на никого и никога не се случва.
Дес..добро утро ,ЩЕ ГО ПРЕВЪЗМОГНЕШ ,ЗАРАДИ ДЕЦАТА ...И точно заради тях ще продължиш напред ,не се предавай сега,нужна си и на двечките,МАЙКАТА не се заменя с нищо ,защо си изпаднала в това настроение ,дръж се ,бъди силна...ЦЕЛУВАМ ТЕ ...

# 272
Страшно е на път съм да се самоунищожа! Вдигам температура, цялото ми тяло започва да гори, плача колкото мога и вече като ми свършат силите мирясвам. За последните 48 ч. съм спала 4 ч. и почти нищо не мога да хапна, защото почти непрестанно ми се гади. Разбирам че трябва да спра, но е извън контрола ми. Когато се разпадна и кротна като в момента си мисля че някак съм се преборила и приела, но идва следващата вълна с още по-голяма сила и отчаяние. Мисля че от тук натам ще е така. Докато издържа. А трябва да предприема нещо, защото съм нужна и на двете дечица и то сега повече от всякога  Cry
Сама няма да се справя(грозно е да се каже сама защото близките ми и вие ми помагате), а не съм сигурна дали в град като нашия има достатъчно добър психоаналитик . По всичко личи че без професионална намеса е страшно

# 273
Дес, ако бях някъде близо до теб... просто щях да те напердаша! Какви са тези мисли за самоунищожение и как не ти се живее?! А децата! Я ги виж на снимката колко са слънчеви! ТЕ ИМАТ НУЖДА ОТ ТЕБ! Момченцето ти май по-смело го понася, отколкото ти! Вчера потръпнах като прочетох какво е казал! Той го осъзнава и ще се бори, но му е нужна мама, която да го окуражи  и да му даде сили! Диабетът не се лекува, но с диета и подходящи медикаменти животът на диабетиците е точно толкова успешен колкото и на напълно здрави хора (Преди 2 седмици се рових из нета за това заболяване). Защо не поговориш със свекърва ти как тя вижда своя живот? Може да ти даде ценни насоки и много подкрепа. Тази жена е отгледала сина си и сега се радва на внуци! Това е един пълноценен живот. Мога още много да пиша, ама накратко - стягай се, защото скоро синът ти ще си е в къщи до теб и ще има нужда от подкрепа ти. Пропусни днес разходките , гушнете се с малката в леглото и цял ден спете. И си вземи някакви сокчета да пиеш, бульон, нещо което ще те подсили и бързо ще те вдигне на крака.

Евил, разказът ти е великолепен, спомних си какво е да си там  Heart Eyes. Вчера ми стана много хубаво като го прочетох! Hug
Марти, за захранването детето най-добре ще ти покаже. По принцип (ако не очакваш да има алергична реакция) не е нужно да въвеждаш всеки нов зеленчук с по 1 лъжичка. Можеш да започнеш да си купуваш смесени пюрета. Например даваш първо морков, след това даваш морков и картоф, после картоф и тиквичка и т.н. За захранване се брои да дадеш зеленчук (можеш да дадеш 5 или 10 зеленчука за 1 седмица), после захранваш с плод (по същия начин може всеки ден да въвеждаш нов плод) и т.н. Мама Ави е дала много хубава схема, аз ще правя горе-долу същото.
Виви, правилно си ме разбрала за възглавничката.

# 274
  • Варна
Варна хайде днес в Морската.Аз сега отивам на там,ако някой реши да слиза ще се засечем,все пак не е толкова голяма. Mr. GreenКойто ми има телефона звънка.

# 275
Дес, послушай това, което Евелинка ти е казала и изхвърли от главта си всички подобни мисли! Имам много близък приятел, който от дете е с диабед, при това е на инсулин (има и по-леки форми на диабета). Води абсолютно пълноценен живот, дори понякога забравям за болестта му - спортува здраво, работи, забавлява се (май трябваше в обратния ред - забавлява се, работи Grinning) и е страшно позитивен и забавен човек. Каквто и да се случва ти си майка и трябва да си упование за децата и непрекъснато да им вдъхваш кураж! Не изпадай в депресивни настроения, защото децата ти имат нужда от теб повече отколкото можеш да си представиш! Ние стискаме палци на малкия и му изпращаме цялата си обич!!!  Hug 

# 276
  • София
Дес, влизам само заради теб сега да ти кажа няколко думи: детето ти ще е това, което си ти. Ако ти се съжаляваш, окайваш и предадеш психически, бъди сигурна, че и синът ти ще се предаде, защото мама е целият свят за детето, колкото и шаблонно да ти звучи, за него в тази възраст ти си пътят, истината и животът. Това ти го казвам от опита си с доста деца( много мразя да говоря от гледната точка на учител, ама сега се налага). Когато в училище децата са писали и са говорили  за член от семейството, просто писаното за мама се откроява- тя е най-красива, най-умна, най-добра, най-най-най...и всяко дете е убедено в това( съчиненията им се различават само по правописните грешки Simple Smile ) И също така те уверявам, че такива съчинения за баба, татко и т.н. няма. Мама е всичко! Само си помисли какво ще си помисли синът ти, ако те види такава- "Мама е в ужасно състояние, тя страда за мен, защото съм болен, значи болестта ми е ужасна, с мен се случва нещо много лошо."
Не си мисли, е съм коравосърдечна и ти говоря така наизуст и защото ми е "лесно, нали не случва на мен". Жегна ме сърцето като прочетох за синът ти, поставих се на твое място, и за жалост нокой не е застрахован за утрешния ден каво ще му се случи и преживее.
Моят съвет е да поемеш няколко пъти дълбоко въздух, да си кажеш "Това е моето дете, моят син, болестта е факт, но аз съм неговата майка, аз съм всичко за него той разчита на мен, аз ще му дам всичко- и любов, и увереност, подкрепа. Когато синът ти види спокойна и усмихната майка, която ще му обясни как ще играят и учат заедно, как трябва да е упорит и уверен в себе си, че може и знае, как мама ще му помага всеки път , когато има нужда, какво е необходимо да правят, за да се чувства добре, детето ще почувства, че всичко е наред щом мама е спокойна, защото тя знае всичко. "Мама не е притеснена, тя казва, че ще се справим, значи проблемът е малък, болестта не е страшна."
Използвай времето докато го няма да четеш много за диабета, за хора с диабет, да имаш много информация, която не да му "изсипеш" като се върне, а да си подготвена и като те попита за нещо или пък усетиш в него някакво притеснение да му кажеш "Знаеш ли, аз четох, че..."
И моят пример- на мъжа ми братовчедка е с диабет. Не знам причината, поради която се е проявил, мисля, че от 7 годишна е така. Сега е 28 годишна мацка, която живее самостоятелно, учи второ висше, гаджетата и се лепят като мухи на мед. Това, което виждам аз в нея е една млада добре чувстваща се и щастлива жена- сигурна съм, че не стало от въздуха и полага усилия за това, но е факт.
Сигурно звуча много рязко в момента, но повярвай ми, това е само защото наистина ми се иска да ти помогна.

# 277
Чара страхотни ДУМИ smile3501 Евелинка  Hug
Дес дано послушаш момичетата Peace
Кураж и никога не се предавай!
..........
Толкова дни вече не намирам и минутка свободна да пиша. Работа, пренасяне на къщи, нон стоп ангажименти.... А Алекс е много крив, продължаваме с денонощното кърмене Rolling Eyes и буквално съм откачила. Вчера на всичкото отгоре оставих бате и тате да го гледат за 15 мин и като се върнах ми сервираха новината че Алекс паднал. И то не от къде а от столчето за кола, което е върху леглото. Питам ги - не го ли видяхте как падна, а те мигат на парцали и казват че даже не разбрали кога е станало , защото чак когато заплакало детето го видяли че е струполен на земята и се светнали умниците какво се е случило. Ейййй бясна съм. Те си играли на компютъра а детето само на 2 метра разстояние от тях...
На всички празнували честито  bouquet
Болнички и бебчета с растящи зъбчета бързо да влизат в правия път hahaha
Евил, благодаря че ни пренесе в друго измерение Peace
Ако съм пропуснала някого, не се сърдете - наистина тези дни всичко ми е по много newsm50
 Hug Hug Hug на всички
п.с Най прекрасното е че вчера си купихме къщата окончателно  newsm44 и следващите 12 месеца трябва да я довършим. Дупе да ни е яко #Silly

# 278
Момичета, истината е че сте вълшебни!
Еми бадеми, Чара вие сте великолепни и невероятно прави. Ще си копирам постовете ви и ще си ги чета. Трябва да намеря път за равновесието си. Така го разбирам, а е толкова трудно  Cry
Бях решила да се откажа да пиша тук за да не съм ви безкрайна тежест, но вие толкова ми помагате. Дори няма да се сърдя на никого който прескача постовете ми. Зная че е тежко и за вас да поемате това което пиша.
Целувам ви - радвайте се на дечицата си мноого няма нищо по-хубаво от това. Сега удоволствието е особено с тези малки рожбички дори и след трудностите винаги ще се въщаме към тези моменти с умиление и усмивка.
Мери, купих си книгата "Подсъзнанието може всичко" и говорих с хомеопат, който ми назначи лечение. Първите крачки са направени. Така ме поведе и в кърменето и благодарение на теб имам сега това щастие дано и тук безценните ти съвети проработят.

# 279
  • ВАРНА
Дес, много правилно са ти казали момичетата. Послушай ги, децата ти имат нужда първо от "Мама".
Роси, честито за къщата. Дано да си я стегнете бързо и само хубави моменти да изживеете там. Неприятно е това с падането, хубаво, че е добре Алекс.

Слънчев ден момичета   bouquet и само положителни емоции.  bouquet

# 280
Браво за къщата роси ........ Hug Hug Да си я довършите и бързичко в нея.. Hug Hug  bouquet
ДЕС .....браво и на теб ,продължавай все така оптимистично.........

# 281
  • гр.София, далече, далече на Запад
Дес, влизам само да ти кажа - ти си част от отбора на ФЕВРУАРКИ! Твоите радости и проблеми са и наши, така че миличка не спирай да пишеш.Никой не прескача постовете ти, напротив чакаме с нетърпение всяка твоя вест! Постовете на Чара и на Евелинка си ги копни в голям размер и винаги когато се почувстваш зле си ги прочитай! Трябва да намериш сили, да се концентрираш и да продължиш напред. Всички ние сме тук за да споделяме и добро и зло.

Роси, честито за къщичката! Да си я подредиш с любов и да създадеш истински дом-топъл и уютен!
Мама Ави, много стегната схема  Laughing май и аз ще ръководя по нея.
Евил, благодаря ти за виртуалната разходка Laughing

Хубав и успешен ден от нас.

ПС. Някой да е чувал Галадриел и Алина?

Кат, специални благодарности за отделеното време и труд за нашите дечица.

# 282
Здравейте,милички Hug
Дес,подкрепям изцяло момичетата,дръж се ,споделяй и в никакъв случай не се предавай,момчето ти има нужда от теб,малката кукла също Hug Hug HugНие сме тук и винаги когато ти е тежко споделяй,така малко или много минава. Hug
Роси,много се радвам за къщата HugЗа падането,ами такива са татковците Confused
Аз да се похваля,днес най-накрая сложихме третия Пентаксим,Мони въобще не плака,даже не знам дали усети какво става,защото докато я боцкаха гризеше ушите на едно гумено зайче LaughingПретеглихме я ,за 18 дни е качила 400г,което  е повече от добре.Педката обаче ми каза да въвеждам жълтъка и месните пюрета,защото съм закъсняла Shocked,след това и попара Crazyкакто и да е ,не мисля да я слушам. Crossing Arms
До после Heart Eyes

# 283
Момичета,тук сме си, ама на мен лично не ми остава време да пиша.
Дес, мисля че не е необходимо да се повтарям. Прегръдки.
Марти, като ти видях лентичката много се зарадвах, наистина. Здраве и послушо бебче ти пожелавам,мила.
Алинка е при родителите си.
Отивам да готвя Wink

П.С
Евил, благодаря за споделеното.
РИМ е града, в който бих се завръщала милиони пъти. Невероятен е ...(имахме към подаръците от сватбата - седмица в Рим) Heart Eyes

# 284
Дес, вслушай се в съветите на Евелинка, Еми, Чара, Мери. Те са го казали много хубаво, няма да се повтарям. Бъди силна, защото ти си преди всичко майка, а майките трябва да са най-силни и борбени!
Гала, добре, че се обади, а къде е Ефросина?
Евил, страхотно за разказа, върна ме година и половина назад, когато бяхме на меден месец в Рим, Венеция и Флоренция. Във Венеция бих се завръщала отново и отново, това е едно много вълшебно място.
Роси, честито за къщата!
Моята бебка спи почти по 12ч. през нощта, заспива към 22-23.00ч и на другата сутрин се пробуждаме към 10-11ч, така пропускаме сутрешните разходки, защото в 12.00ч вече е много жега. По тази причина тя яде на ден само по 4 пъти (2 пъти мляко, една каша и едно зеленчуково пюре) В тази връзка исках да Ви питам: Когато пътуваме или сме извън вкъщи по някаква причина за цял ден дали може от време на време да кара само на мляко, т.е и четирите й хранения да са само АМ, въпреки, че е захранена, тъй като пюретата и кашите са много сложни за приготвяне и ядене навън.

Общи условия

Активация на акаунт