ФЕВРУАРЧЕТА добрички, на море потеглят всички !!!

• 17 218
  • 290
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Честити да са рождените дни на Марти и на племеника на Мери! Да са живи и здрави!

Дес, много ти е лъчезарен синът. От сърце ви желая да се справите с проблема!

Евелинка, честита годишнина, все така да сте щастливи Grinning

Изабела, честито за изпита! А заведението наистина е Симфония Grinning

Каттт, колажа и на мен мого ми харесва Grinning Браво и благодаря Grinning

Слънце, Пламенка по-добре ли е?

Валерия, яка душа имаш! Как ги издържаш тези шумни гости!

Кокомания и ние като Пухка и Калоян играем на "боц"( между другото, когато Георги усвои тази игра, започна да ми прави боц на гърдата преди да суче Mr. Green). Подавам му различни играчки- с различна повърхност и от различни материали, издаващи и различни шумове, демек развиваме сетивност Grinning, пея и разказвам приказки, но по-скоро на батко му и той слуша. А иначе за книжките напълно подкрепям Пухка- можете да ми се смеете, но на Георги почнах да му чета от първия месец и имаше любимо място на някои книжки- забелязах, че на  определени реплики всеки път реагираше по един и същи начин, и според мен не разбират смисъла, но майчиният глас и интонацията са важни. Иначе много обича да гледа батко си как играе, залива се от смях, ако го гоним, а сутрин имаме ритуал- понеже Камен пръв се събужда и като се събуди Георги има прегръдка и целувка, която обикновено е придружена с писък от радост. Много от заниманията ми са насочени да ги приобщавам един към друг- как единия има най- силния и добър батко, а другия- най-хубавото и добро бебе Grinning
Освен това волю-неволю го включвам и в домакинските дейности като зрител от първия ред- слагам го в кенгуруто и простираме дрехи, поливаме с маркуча градината( това му е любимо да гледа водата), готвим Grinning

Лека нощ, май пропуснах нещо, което исках да пиша, но заспивам прав вече Grinning

# 241
  • София
Марти ЧРД. Много здраве, щастие, успешна бременност и още едно здраво бебче.
Евелинка честита годишнина. Много любов, разбирателство и още едно детенце когато си готова.
Мери ЧРД на племенника ти. Да расте здраво и добро дете.
Дес26 дано всичко се оправи с твоето момченце, дано лекарите да грешат. Чакаме новини.
Кат колажа е прекрасен. Нашите дечица са си най-красиви.

Нашите занимания не са по-различни от на другите бебоци. Пеем, люлеем се, играе на активната гимнастика, на шезлонга - и като му писне всичко изброено се гушкаме. Огледалото е мчного забавно, всичко което може да хване в ръцете си се озовава и в устата му. Мъчат го зъбките, а не се белее по венеца. Доста е изнервен и аз също. Стискам зъби и знам, че и това ще отмине. Споделете за някое добро гелче, което да успокоява. Нещо Дентокинд-а не му помага.

Нови дрешки и аз не си купувам. Имам 2-3 и така мисля да изкарам лятото. До есента се надявам да поотслабна и тогава ще ще се поглезя с някоя друга нова дрешка.

# 242
Чара, да не забравя - послушах ви с Мери и взех кенгуруто на "Бейби бьорн". Страхотно е наистина! Много ни е удобно и си го ползваме редовно, но сега пък се появи друг проблем. Тук са се навъдили едни "щипалки" - не мога да разбера желанието на разни случайни лели по улиците и в магазините да пипат босите крачета на Калоян. Няма "може ли", директно се пресягат и го пощипват.
Cattt, благодаря и аз за колажа!

# 243
......
evelinar , много красива булка си била. Още много години да споделяте семейно радости! Ако не съм много нахална, ще напишеш ли пак как беше номера с възглавничката и дупещо се при спане бебе Rolling Eyes Обещавам да ти копна обяснението и ако още някой като мен не е внимавал много в час да го давам вместо теб следващи пити при питане. Може и на лични, защото друг май не се е оплаквал. А ми се иска да хвана евентуалния проблем отрано. Дано грешиш за Блажко!

И мен ме интересува,Ева спи вече само по корем,надупена  Rolling Eyes Аз я обръщам,но след малко тя пак се врътва.

Благодаря за поздравите на всички  Hug Hug Hug

Лека нощ  newsm46

# 244
Благодаря за пожеланията  Hug
Честит рожден ден на Мартичка! Здраве и усмивки пожелавам!
Евелинка честита ви годишнина, прекрасна двойка сте, и някак ви видях старци двамата, пак така мило усмихнати и щастливи заедно, дано! Стискам палци Блажко да е като мен, аз винаги съм пила много вода, слава Богу съм здрава!
Пух аз казвам рязко с широка усмивка "не пипай" и ме гледат толкова изумено сякаш съм твърде капризна  Joy Има ефект опитай.
Кат колажа е чудесен, благодаря за труда!  bouquet
Дес, мила, моля те вземи книгите и работи с тях!  Praynig Или гледай филма за който говори Еми  Peace
Игрите при нас са като при Пух и Чара.
Днес бяхме на консултация, детето е +630 => 8540гр и +2см => 67см, доволно.
Следващата седмица, вероятно във вторник ще направим на Ива операцията на палчетата и ми е мъчно, но ще се стегна. Роси благодаря за търпението!   bouquet Виви съм я цанила за помощник докато трае операцията, щото Иво ще е навън с Емма. Ох да минава и заминава че ми се върти стомаха.
Моля ви Бургазлийки вижте ми темите http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=314818.0, ще имаме нужда от подкрепа, нищо специално или показно, само поход и приказки на поразия Hug включете се с едно рамо. Няма ли навалица, няма да ни отразят медите.
Лягам вече, спокойна нощ!

# 245
  • Кьолн
Добро утро мили мами! Пухка, а нас направо по ръчичките и бузките я пипат направо откачам въобще не ми е приятно.Кой си измил ръцете кой не а пипат идвами да ги застрелям. Честит имен ден на тези които носят имена Марина! Честито на всички месечинки днес! Да са живи и здрави! Вие бяхте писали ,но моля ви кажете ми от кой магазин купувате тези кенгура тези които са от Варна там къде ги има? Че моята мома иска все с мен и не мога нищо да свърша.Знам че е глупаво но въоще не помня.Желая ви лек и слънчев ден!

# 246
Снощи много хубаво си изкарахме с Митрий в една кръчма наблизо, сега още ми се спи. Дойдоха и наши приятели, с които не се бяхме виждали отдавна, жената тези дни ще ражда, припомних си какво ми беше като я гледах как на милата й тежи и не я свърта на едно място.
За спането: Когато детето няма удобна възглавница, то се извърта и спи по корем. Само че като се пльосне по корем му става трудно да диша и затова спи по корем и на колене (с вирнато дупе нагоре). Това води до скъсяване на някакви връзки на крачетата и с времето детето започва да криви крачетата като ходи. За да спре да криви походката трябва да спре да спи по корем. Най-лесно става като му се сложи удобна възглавница. Тя трябва да е толкова дебела колкото е разстоянието между главата на детето и мислена линия от рамото му (дано да го обясних що годе разбираемо). Като се сложи удобна възглавница детето си ляга на нея и обикновено се обръща да спи настрани и проблемът е решен. По принцип всички деца (и не-деца  Laughing) обичат да спят по корем, но докато са малки трябва да се избягва. Като се сложи възглавницата те пак се въртят и понякога спят и по корем, но важното е да не е системно.
Дес, какви са новините за баткото! Много са ти сладки двете слънца и много си приличат!
Пухка, същата работа е и при нас - щипят бузи, крачета, най-много се дразня като й пипат ръчичките, защото много си ги лапа  Twisted Evil.
Мери, дано операцията на Ива мине леко и тя да не разбере много какво става! На теб кураж и бъди спокойна!  Hug
Валерия, имаш завидно търпение. Аз на твое място отдавна бих се разфучала! Какво е това гости с приспиване, бе няма ли хотели, ще кажеш, че съвсем в дива държава живеем!  #Cussing out Хайде, да е за ден-два - добре, ама да ти се натресат толкова време ей така  Twisted Evil.
Отивам да закуся Heart Eyes.

# 247
Добро утро мамчета ,ЕВЕЛИНКА е полезна с инфото както винаги  Heart Eyes
ВАЛЕРИЯ ,още ли не са си тръгнали  Shocked ууу........
ДЕС26.наистина си приличат децата ти ,няма ли новини вече ...
МЕРИ ще стискаме палци за успешно и безболезно минаване на операцията , браво на Ема, добре си расте детето ...пу-пу   bouquet  bouquet
Това ми е предложението за заглавие ....за Марти е ,ако ви хареса .........
Eдно февруарско майче очаква второто си зайче !!!

# 248
Много сладко заглавие Бубе!
При нас нищо ново няма, освен че севтосахме падането  Sad
Оставям вчера малката в активната гимнастика да си играе на вътрешната страна на спалнята, а на кака по поръчка пускам филмче за Барби и отивам да мия в кухнята. (Размразявах хладилника вчера и се борех с него още) В единия мил момент чувам писък и рева на Алекс от стаята, съответно зарязах всичко и се втурнах към стаята (напрах се на един ръб и сега имам рана над коляното, ама тогава не я усетих) и заварвам Алекс на ръба на леглото да реве, а сестра й до нея. Питам я какво стана: "Ами тя падна... самичка падна..." Е как така сама падна, питам аз? Ами аз танцувах с нея  Shocked, и тя падна (на пода). Вдъхновило се моето голямо глупаче от филма, гушнала Алекс да танцуват заедно!  #Crazy И я изпуснала. Добре че е паднала на памперс. Почти веднага след като я гушнах спря да плаче, огледах я добре - поражения няма (слава богу), ама страха не ми мина цяла вечер. Вече не мога да рискувам да ги оставя и 5 минути сами.

des26 - миличка, много съжалявам за голямото ти слънчице. Дано лекарите са сбъркали
диагнозата, ако ли пък не има начини да се лекува детенце... В днешно време са ти казали, при добра диета и подходящи лекарства ще има добри резултати. Стискам палци всичко да е по-добре скоро.  Hug
ЧРД на daniela_ch, която за съжаление вече не пише в нашата темичка. Все пак да ни е жива и здрава, и с много обич обградена да се грижи за февруарчето си.
Евелинка, завидях ви за прекарването. Ние въобще не отделяме време за нас си (с мъжа ми). Още много сладки години ви желая.
Мери - браво за мерките! И пак по нощите пишеш... А спането за кога го оставяш  Wink

За игрите и ние играем на пляс пляс ръчички, (аз ги пляскам де), на боц, пеем си, говорим си... Играе в активната гимнастика. Много обича и се киска като играем на "лошия звяр" дето я хапе по гушката (а всъщност се целуваме, да не помисли някой нещо друго), или я боцвам с нос по коремчето и почвам да си въртя главата няляво-надясно. Резултата е разрошена, раздърпана и порядъчно оскубана коса (мама става като разплетена дамаджана) ама Алекс е доволна. За коритото - много обича да е в него. Пляска, плиска и се сърди като я извадя.
Целувки и гушки от нас на всички.  Hug

# 249
Благодаря ви момичета!  Hug
Свалят кръвната захар с инсулин. От тук във Вторник тръгнаха със захар на гладно 19, а след като му повториха изследванията вече ял е била 24. При което доктора спешно ги изстреля за София. Там са започнали инсулина на 3 ч. и на често са вземали проби от пръстчето. В срядата вече постепенно са достигнали до ниво на захарта 10 и са започнали да прескачат инсулина докато стигне 12 - така трябвало за да не е прекалено рязко свалянето. Много бързо казват че се е повлиял, но ние вчера всички бяхме като луди. Сега някак си вече сме по-нормални, от умора ли какво ли не мога да преценя! Сърцето ми се скъса,когато момченцето ми което вярваше че скоро ще се оправи вчера ми се обади и каза "Мамо, аз съм диабетик" А как е издържала милата ми майчица незная. Аз пред него по телефона имаше как да се преструвам, но тя ...
Не мога да приема тази мисъл и някак вярвам, че детето ще се възстанови напълно.
Мери, сигурна съм че операцията ще мине успешно, а ви пожелавам вие куражлийски да я понесете. Няма как да е инак с тази оправна мама, а кака Ива тепърва има много да помага  Simple Smile
Кат,колажа ти е страхотен - вече ставаш професионалист !
Бубе , чудесно заглавие.
Драгонче, радвам се че падането е минало без последствия, но наистина малките понякога са непредсказуеми колкото и да ни се иска да им вярваме все пак са деца.

# 250
Драгонче ..пази я  Praynig  Нашата кака и двете иска едновременно да гушка  Shocked но добре че и говоря по цял ден как и какво да прави ,иначе....... ooooh!
Дес ...добре е че се поуспокои малко... Hugще видиш че ще се оправи малкият сладур...само имай търпение и мноого кураж    bouquet Hug Hug
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ДАНИЕЛА ,жалко че не пише вече,да е жива и здрава и мноого щастлива ..  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

честити 5 месеца на бени ф и на пепинка...живи и здрави бебчета,винаги щастливи и усмихнати,умни и послушни..  bouquet

Последна редакция: чт, 17 юли 2008, 12:51 от бубето 29

# 251
Здравейте момичета днес ставаме на 5 месеца!  bigdance2 да ви почерпя с   party023
някой може ли да ми каже как мога да сложа снимка отстрани където ми излиза потербител данни и т.н . Предварително благодаря!
Мери стискам палци всичко да е наред  fingerscrossed
Кат браво за колажа страхотен е  Laughing

# 252
Здравейте, при нас ще се окажат зъби явно. Днес Пламенка всичко ръба нервно и издава странни звуци. Продължава кашлицата. Дано да се оправи само със сироп.
pepinka83 честита ви месечинка.
Много обича и се киска като играем на "лошия звяр" дето я хапе по гушката (а всъщност се целуваме, да не помисли някой нещо друго), или я боцвам с нос по коремчето и почвам да си въртя главата няляво-надясно. Резултата е разрошена, раздърпана и порядъчно оскубана коса (мама става като разплетена дамаджана) ама Алекс е доволна.

Тази игра и ние я обожаваме. Иначе въртолетчето с татко и си го търси още като го види. Прави си устичката и почва да бръмчи "  бъррррр" и всичко е оплюто.  smile3534Имаме и нов номер. Дърпаме на тате ушите и той като се скара голям смях пада. Как ли ще я строява когато порасне незнам.

# 253
Честит рожден ден на Даниела!!!  bouquet  bouquet  bouquet
Честити месечинки на Ивана,Таня и Габриел!!!  bigdance2
Puhka,и аз откачам ,когато разни непознати се опитват да я пипат по ръцете и главичката #Cussing out,казвам че бебето е малко и не се пипа,който иска да се сърди.
Драгонче,съжалявам че и вие сефтосахте падането Confused,и аз вече няколко пъти хващам баткото да я вдига,така че ги дебна постоянно и не ги оставям сами и за минута.
Бубе,много ми харесва заглавието Peace
Дес,много са ти сладки дечицата HugНадявам се че баткото ви скоро ще се подобри,а както са ти казали другите момичета диабетът не е чак толкова страшен и при адекватно лечение няма да има проблеми да води нормален живот.Една моя колежка ,с която работехме преди години заедно цял живот е била на Инсулин,още от съвсем малка,спомням си че си мереше кръвната захар на работа и си биеше сама инсулина.Преди няколко месеца дори разбрах че е станала мама на едно здраво бебче.Така че спокойно,мила,бъдете до детенцето и му вдъхвайте кураж че ще се справи Peace Hug
Мери,страхотни мерки има Емма Simple Smile,аз се записах за 2 август,непременно ще дойда с бубката,тъкмо ще си облечем новите тениски и ще се видим,че се забравихме Laughing

# 254
КАТ, поздравления за колажа!
Я, кажете вашите бебета по колко пъти на вечер се събуждат, че аз вече изтървах бройката- по 7-8-9-10 пъти newsm78Според майка ми причината била че,кърмата ми вече не била достатъчно и трябвало да я дохранвам Winkвсе дава акъл

Общи условия

Активация на акаунт