Отговори
# 225

Би ли споделила  избора си ? Аз ходя в " СЕЛЕНА " НА КОНСУЛТАЦИЯ , но бих искала да раждам във ВМИ . За 3-ти път ми е , а не знам защо толкова съм се притиснила ? Може би защото  четох прекалено много статии за " рискови бременности "  ???

Аз съм се насочила точно за раждане към Селена и ще си променя мнението единствено ако има съмнение за усложнения при бебето някакви. Иначе всичко там ми харесва много.
За ВМИ - познавам само д-р Паскалева, но съм с отлични впечатления за нея. Димитрова също, но от нея нямам толкова лични впечатления. Ти защо се насочваш към ВМИ?

# 226
velizara_82,мила  не се притеснявай сигурно бебчето ти е живо и здраво. БХС-то дава само вероятност за нещо, то не е точно. А щом и 2 различни доктора са ти казали, че всичко е ок и
ранната ФМ е показала също това, значи че всичко си е наред. Успех на втората БХС, стискам палци да покажат по-добри резултати.   bouquet

# 227
  • Пловдив

Би ли споделила  избора си ? Аз ходя в " СЕЛЕНА " НА КОНСУЛТАЦИЯ , но бих искала да раждам във ВМИ . За 3-ти път ми е , а не знам защо толкова съм се притиснила ? Може би защото  четох прекалено много статии за " рискови бременности "  ???

Аз съм се насочила точно за раждане към Селена и ще си променя мнението единствено ако има съмнение за усложнения при бебето някакви. Иначе всичко там ми харесва много.
За ВМИ - познавам само д-р Паскалева, но съм с отлични впечатления за нея. Димитрова също, но от нея нямам толкова лични впечатления. Ти защо се насочваш към ВМИ?

Каспър , всеобщо мнение е че ако бременността е рискова най-добре е ВМИ. Аз лично съм ходила при ДИмитрова няколко пъти, даже тя ме прие в болницата  с отлепена плацента и обилно кървене , но не съм във възторг  Уж минава за лекар,който изключително се занимава с рискови бременности.За частните клиники поне това което подочувам е  че  при рискова бременност не  те желаят много.Няколко мои познати се бях уговорили да раждат в Селена ,но в последния момент ги насочиха към ВМИ ,защото нямали нужната апаратура или нямали такъв екип от специалисти. Не мисля че е много приятно в последния момент да те пратят някъде другаде ,след като вече си се уговорил че ще раждаш при тях.

# 228
Анели, знам за какво говориш за Димитрова - тя е претрупана с работа и все заплетени случаи. Понякога имам чувството, че не може да огрее навсякъде. Моя много добра позната й е пациент от години - родила е и двете си деца при нея и няма забележки. Докато друга, която носи близнаци, ми се оплакваше, че има чувството, че не я взима насериозно и присърце...
Мои познати в неонатология във ВМИ, ми я препоръчаха, като докторът с най-голям процент износени близнаци до 9 месец. За съжаление моето близначе се изгуби преди да стигна до нея, въпреки че имах препоръка от известен доктор във ВМИ и й се бяха обадили.
За Селена - не знам. Не останах с впечатление, че искат да ме отпратят. Вече втори път получавам силно кървене и лежах за задържане там. Напротив бяха много заинтересовани и в забележки не мога да имам. Но съм пациент на д-р Топалова, мисля, че е една от главните там, от 10 години. Понеже съпоставям отношението на едното място и другото - разликата е от небето до земята. Във ВМИ любезни са и обясняват само докторите, които те познават, докато в Селена всички са любезни и стриктни. Специално за медикаментите - бях свидетел как си ги предават от смяна на смяна, обясняват се, питат, попълват. Кръвно, температура, изследвания - точно под час и се попълва на място. Няма шест пет. Питат как си, интересуват се, първата нощ когато бях най-зле, ме проверяваха на 30 минути сигурно...
Първият път раждах във Втора Градска - при д-р Карягьозян, също ни е личен познат. Тогава Топалова беше във Весела и хич не ми се раждаше там. Пак се притеснявах за неонатология, ако стане нещо...
Мислела съм си, че ако се наложи да ми преместят бебето във ВМИ или Окръжна, и на двете места имам познати, ще се преместя там, знам ли. Ох, дано нямаме проблеми, че като се обърне колата, пътища много.

# 229
Анели, кога беше това?
Сега и на мен ми казват, че е леко отлепена плацента. Вече не кървя, вчера излезнах за 10 минути и имах съвсем леки болки...
Чудя се докога трябва да лежа, докторката ми каза, ще говорим като дойдеш към края на седмицата на преглед.
Ти болки имаше ли и колко време пазеше леглото?

# 230
  • Пловдив
Каспър, за Димитрова се чуват само хубави неща , но някак си е груба и отнесена, а щом си и пациент трябва да ти обърне внимание -нали си плащаме .АКо са и много пациентите -да ги понамали малко .Аз като цяло съм доволна от ВМИ -сестрите бяха много любезни, идваха постоянно, следяха дали системата е изтекла , ако отидеш да кажеш че ти е зле веднага идваха .Като за държавна болница и заплащането,което получават даже си вършат съвестно работата.Единственото ,което ме подразни е че само в началото и края ме гледаха на видеозон. А за Селена кое най много ме притесни .Моя позната отива в началото на девети месец -ще ражда ,уговорила се е .Върнаха я , че нямат апаратура -да отива в Окръжна Болница.А тя до последно знаеше че ще е Селена и не търсила други лекари.В подобна ситуация незнам как ще реагирам ?? newsm78 newsm78Дано имам късмета всичко да е наред и да не стигам до подобен избор .
А  за доктор Даскалов си права -прекрасен човек е, мисля да ходя при него ,а къде  и при кого ще раждам нямам идея

Ами нямах никакви болки, просто ставайки сутринта  усетих как нещо силно и много потече.Преди месец-на 09.06
 ме приеха .На видеозона видяха че е отлепена и имам контракции ,независимо че не ме боли.Държаха ме 15 дни, като първите 5 постоянно ми включваха някакви системи .Кръвотечението спря някъде на 6 ден, а после ми казаха само да лежа и никакво натоварване .Миналата седмица като ходих при Даскалов каза че вече няма нищо , но пак да се пазя -да не вдигам нищо тежко и леки разходки (но аз имам и други болести ,които предполагат помятане и може би затова трябва много да внимавам)

# 231
Здравей Каспър ! Разбрах ,че ити ходиш при Д-Р Топалова в " Селена " -аз също съм  много доволна от нея .Знаеш ли какви са цените за раждане там - нормално \много държа на това - с 2 ръце съм против секцио ,освен , ако е съвсем наложително \\\.Все още се чудя ВМИ или СЕЛЕНА ? Мисля си за СЕЛЕНА , ЗАЩО И АЗ 3-ТИЯТ ПЪТ ДА НЕ СЕ " ПОЛИГАВЯ " - Виждам,че условията и отношението е страхотно , но......??????

# 232
Половин ден не съм влизала и момчетата гледам са се увеличили главоломно. newsm78
Супер сте, варненски мами! Следващият път - наистина нека да сме повече и Харем да е с нас, щастлива и спокойна. Hug
Добре дошли на новите мами!  bouquet

# 233
Здравей Каспър ! Разбрах ,че ити ходиш при Д-Р Топалова в " Селена " -аз също съм  много доволна от нея .Знаеш ли какви са цените за раждане там - нормално \много държа на това - с 2 ръце съм против секцио ,освен , ако е съвсем наложително \\\.Все още се чудя ВМИ или СЕЛЕНА ? Мисля си за СЕЛЕНА , ЗАЩО И АЗ 3-ТИЯТ ПЪТ ДА НЕ СЕ " ПОЛИГАВЯ " - Виждам,че условията и отношението е страхотно , но......??????
Не знам с точност, мисля че е около 700 лв. Но ако се гледат парите и другаде да си - като платиш на доктора, ВИП стая и други екстри, пак няма да излезе различно. Не се притеснявай, трето раждане щом ти е, да се надяваме, че няма да има усложнения.

Ами нямах никакви болки, просто ставайки сутринта  усетих как нещо силно и много потече.Преди месец-на 09.06
 ме приеха .На видеозона видяха че е отлепена и имам контракции ,независимо че не ме боли.Държаха ме 15 дни, като първите 5 постоянно ми включваха някакви системи .Кръвотечението спря някъде на 6 ден, а после ми казаха само да лежа и никакво натоварване .Миналата седмица като ходих при Даскалов каза че вече няма нищо , но пак да се пазя -да не вдигам нищо тежко и леки разходки (но аз имам и други болести ,които предполагат помятане и може би затова трябва много да внимавам)
При мен е това, че на никой видеозон не успяха да видят отлепяне на плацентата. Дори Даскалов като гледа на неговия, видя само съсиреци кр ъв, което означава, че може би пак ще прокървя.

# 234
  • Пловдив
Каспър ,стискам ти палци да не прокървиш отново.Аз два пъти вече прокървявам ,но се надявам повече да няма .Пази се малко повече в следващите седмици  за по-сигурно

Rosidre, изпразни си пощенската кутия, защото не можеш да получаваш съобщения

# 235
Здравейте, кукли! Добре дошли на новите мамчета. Надявам се при нас да ви харесва  Hug
Аз вчера говорих с една приятелка и тя ми каза, че едва ли не вече съм закъсняла с избора на лекар, при когото да раждам... Ей такива очи ококорих  #Crazy Аз си мислех, че това се прави в 8-9 месец  newsm78 Вие избрахте ли лекар?

# 236
Здравейте момичета,
аз само наминавам, за да ви пожелая приятен ден! Утре съм на ФМ при Мазнейкова и вече нямам търпение за срещата с бебчо:о)

# 237
Шарк, сори ама тази твоя позната може да иска да плаща от първия ден. Когато една бременност е нормална, то няма нужда да ходиш при този, който си избрала. Виж, 8-9 месец е късно. Аз бих казала да се ориентираш към някого 6-7 месец
Ташков го видях за първи път някъде в края на 6 месец, като той пожела да се видим в 7 още веднъж и накрая в 8, но той поиска това, защото следяхме дали бебето ще се обърне. Един вид това го интересуваше - дали ще е седалищно, защото ако беше за секцио  - той да си знае.
Ако ще раждате нормално, то ви прябва акушерка. Плащате си на някоя печена акушерка и тя си води раждането. Лекари винаги има на смяна.

Когато раждах Тони да ви кажа масова заблуда беше упойката при нормално раждане. Не искат да я бият и това си е . Ако искате упойка задължително, търсете акушерка и анастезиолог, или поставете ясно нещата на лекаря - искате упойка и да има анастезиолог в екипа. Иначе ще ви излезнат с номера, че: а/бебето е високо;,б/ бебето вече се ражда в/няма анастезиолог; щото той е в секцио сега; г/ за 5 мин раждане упойка няма  да ви склагат и т.н. Аз исках да имам лекар само, за да ми гарантира упойката. Само където една приятелка от родилното беше крещяла час и нещо, ама така беше крещяла и псувала каруцарски лекаря, че ни е бедна фантазията. После 2 смени акушерки ходеха с настръхнали коси. Защото тя имала едно раждане на 18-20 г, което минало за около 15 мин без да я боли. И сега на 35г. час и малко й се е видяло ад  Laughing Ама е ритала системите и го е клела  Joy, а той спокойно й казвал, че няма да се пъне упойка за час да слага, ей сега щяло да се роди. Wink

# 238
Здравейте, кукли! Добре дошли на новите мамчета. Надявам се при нас да ви харесва  Hug
Аз вчера говорих с една приятелка и тя ми каза, че едва ли не вече съм закъсняла с избора на лекар, при когото да раждам... Ей такива очи ококорих  #Crazy Аз си мислех, че това се прави в 8-9 месец  newsm78 Вие избрахте ли лекар?

Шаркче,аман от приятелки!  Laughing Не си закъсняла изобщо,но все пак не чакай чак до 9 месец! Wink И аз още не съм говорила с този дето съм си го нарочила! Peace

# 239
Здравейте мами-бърборани! Имам едно въпросче - тези от вас, които са правили раниия БХС, ще правят ли и късния? Гледам,че лекарката от МД, която ми разясняваше резултатите от ранния БХС е подчертала да ходя само на ФМ, 2рия БХС не ми е подчертан (т.е. щом не го е подчертала не се отнася за мен)  newsm78. Честно казано хич не ми се ходи, пак треперене в очакване на резултати, пак потене докато се появи някой, който да ти ги разясни ...
Имате ли представа дали отворените врати в болниците са всеки месец, гледам че в Токуда са на 15ти юли тогава няма да успея за жалост. Ако са всеки месец може да се уговорим и с някоя мама, която е избрала Токуда да ходим заедно август месец

Общи условия

Активация на акаунт