63 килограма празни приказки на американска земя

• 14 480
  • 305
  •   1
Отговори
# 180
Нашите активитис са фрии стайл в момента - пускам го из лозето и го оставям да ходи и да естество-изпитателства, като на около всеки 10 мин проверявам къде е и какво прави без да му се меся. Много добре му се отразява, но виждам, че има нужда от деца вече и съм замислила скоро да тръгва на градина, един братовчед не му е достатъчен. И като се върнем в Мплс смятам така периодично да правя, ще заградим двора и ще му сложим разни забавления там да си играе и сам малко, щото и без това ще е на градина с поне 10 деца ежедневно тогава. Пък и при двама родители интровърти не вярвам детето да е екстро, тъй че усамотението няма да му дойде зле.

Нашите момчета при двама интровертни родители са екстро, та пушек се вдига!  Simple Smile (Но пък на нас такива си ни харесват, а и такива ги искахме  Peace ). Волната програма определено им се отразява зле, особено на голямото, пробвала съм. Ей така като анет бяхме и ние - все някъде, все под план. И сега не е по-различно, но поне училището се грижи до голяма степен за тях през учебната година, а през лятото - дневният лагер. Като не са на лагер, пак е организирано положението - плуване, карате, пиано, басейн, решават задачи, ходим на кино, на книжарница, за сладолед, по малко компютър,  ... И срещи с приятели, разбира се, изобщо не стига попадането сред други деца в организирана обстановка. Там като се сприятелят с някого, искат да се виждат с него и у дома, и неформално, и другото дете иска същото. Не усещам как лети времето, и когато не са около мене, гълтам тишина с пълна сила.
Но - да са живи и здрави! Начинът, по който растат и виреят, ме удовлетворява.

# 181

Вие знаехте ли, че БГ я споменават в "Казабланка"? Аз бях гледала филма като тийн и реших да си го припомня. Леле, как мило ми стана! А и артистите много добре ги бяха подбрали.

Не само знаем, ами си го бях  включила в дипломната работа- проект преди 6 години.  Flutter

Котки- имам две, засега са достатъчни, макар че това мишолининото писе е наистина аха да си го вземеш в чантата и да си го отнесеш вкъщи.   Simple Smile
Не мога обаче да се въздържа да не изкоментирам, че кастриране- да, но обезноктяване-?!? За мен това е едно от най- големите зверства, които може да се причинят на едно коте, камо ли поради причината да не ми  издере кожения диван (който, слава богу, нямам).

За децата не ми се говори- аз работя 70-80% от вкъщи и съм на предела на силите си с едно дете момиче н а 23 мес, въпреки че имам помощ част от седмицата. С нетърпение чакам да дойде есента, за да започне да ходи на градина и напълно, ама напълно разбирам Бубка за това, което казва.  ooooh!

Джи, това с двете патета- бебоци на плажа звучи толкова сладко.  Flutter

БенсънHug за счупеното зъбче.

Поздрави от Лас Вегас (който се оказа, че не е моята къп оф тии обаче)! Wink

Последна редакция: ср, 16 юли 2008, 17:29 от MrsG

# 182
Кейси, няма ли някакъв самър кемп към локалните паркове ? Също - пред офиса ни има YMCA и гледам постоянен приток от деца и родители.

# 183
да,това с приятелите обаче също иска организация и шофиране,аз обиков.каня у нас или водя с мен дружките заради стеф и се сещате..затова съм мераклия на събърба к съм загледала,има камари деца на ходещо разстояние,площадка,2 басейна,кара се с 3 мили в час..еххххх..

# 184
да,това с приятелите обаче също иска организация и шофиране,аз обиков.каня у нас или водя с мен дружките заради стеф и се сещате..затова съм мераклия на събърба к съм загледала,има камари деца на ходещо разстояние,площадка,2 басейна,кара се с 3 мили в час..еххххх..
На моите деца част от приятелите са точно в нашия събърбиен разсадник. Не иска шофиране, но иска да можеш да наблюдаваш и бдиш над сигурността на по няколко деца наведнъж, макар и дискретно, да имаш готовност за внезапни посещения от деца, защото след като се разделят на площадката започва "плииийз, само за малко не може ли да поиграме у вас/тях", и пак да ти щрака главата на тема организация кога и как да върнеш реципрочните жестове, като слийповър или разходка на чуждото дете някъде си. Не че е лошо, просто казвам. Рапорт даден!

# 185
  • Boston, MA
...Не мога обаче да се въздържа да не изкоментирам, че кастриране- да, но обезноктяване-?!? За мен това е едно от най- големите зверства, които може да се причинят на едно коте, камо ли поради причината да не ми  издере кожения диван (който, слава богу, нямам).
...

И аз не мога да си представя да махна ноктите на кигъра, въпреки че вече имаме съдрана кожена табуретка...

За забавленията ясно, и ние сме непрекъснато навън, но е само уикенда. Аз исках да кажа за неходещите на градина, че майката, според мен, не може да свърши абсолютно нищо вкъщи. Дани за последен път се е заиграл преди да пролази на 8-9 месеца. Оттогава само се скача, хвърля, може да седи на едно място, ако и ти седнеш с него и рисувате заедно или показвате буквите. А си станал и е нарисувал всичко наоколо, полуудушил котарака (чакам да му перне една лапа, ама той пък много добър нашия) и разсипал поне 5 литра вода из къщата и себе си. Обича вода детето.

...Пък и при двама родители интровърти не вярвам детето да е екстро, тъй че усамотението няма да му дойде зле.

Нашите момчета при двама интровертни родители са екстро, та пушек се вдига!  Simple Smile ...

Ела да го видиш и нашето какво екстро е.  Laughing

# 186
Кейси, няма ли някакъв самър кемп към локалните паркове ? Също - пред офиса ни има YMCA и гледам постоянен приток от деца и родители.

Има подобни, но той ходи на градина и през седмицата не е проблем да му уплътнявам времето след 5 следобед. Детски постановки за най-малките, куклени театри, за такива неща си мисля, че ми липсват. Иначе забавления за деца 6+ години вече има като избор.

# 187
В България бях загледала една книга, сестра ми даже си я купи .. Беше нещо като 200 идеи за забавления в дъждовен ден, или подобни.. какви ли не проекти за правене на неща с децата у дома.. сигурно има и на английски, ако ви попадне, има интересни неща...

# 188
Бубка, така е - нищо не може да се свърши. Майките дето ги знам така, си вършат работата, когато детето спи. Т.е., както при нас работещите става. Тандури да каже, че и други има тук. МрсГ, пък не ми е ясно, как работиш с дете в къщи  Shocked Браво на теб!
Зора, аз ето тази чета от време на време - http://www.amazon.com/Toddlers-Busy-Book-Trish-Kuffner/dp/0671317741.

Блажка и Анет - от това, което казвате, за пореден път се убеждавам, че универсални правила няма и всички деца са различни. Туй то.

Бенсън, браво на малкото Бенсънче със счупен зъб и той ще да е от буйните, аз явно с ревливо бебе бях, мира не ни даде, ама сега е добричко, не е много буйно, че даже и малко страхливо (то сигурно и това не е на хубаво  Rolling Eyes)

И аз така съм за котешките нокти... а пък как искам коткааа...................... ама не може..............

# 189
Не съм разбрала,Бубка,сори че се намесих
*
блажка-в моя бленуван бърб сами гледам деца в мидъл скул,на скутери и колела; на басейна бебешки 1 майка 3 деца пасеше,каза че се редуват...имам надежди да не шофирам до меги и джони един ден,но знае ли се..

# 190
само се скача, хвърля, може да седи на едно място, ако и ти седнеш с него и рисувате заедно или показвате буквите. А си станал и е нарисувал всичко наоколо, полуудушил котарака (чакам да му перне една лапа, ама той пък много добър нашия) и разсипал поне 5 литра вода из къщата и себе си. Обича вода детето.

Все едно моето дете описваш, само че моето е с поличка.  Simple Smile

МрсГ, пък не ми е ясно, как работиш с дете в къщи  Shocked Браво на теб!

Ами да ти кажа как- сутрин от 5 до 8ам, по време на нап тайм 2 часа и вечер от 9 до ....Ей така.  Crazy

Хайде, аз отивам да гледам восъчни статуи (ще ощипя Брат Питт и Джон Бон Джоуви по дупетата и за вас  Simple Smile)

А после на музей- имало, моля ви се, Пикасо в "нашия" хотел, цял мини Guggenheim музей!  Shocked Да му се ненадяваш на тоз Вегас!

# 191
Фея, лявото зъбче е от към страната на другия голям. А другия  не е равен от предишно падане....

Аз съм точно с вързани ръце, като е буден ЕйДж. В кухнята не мога да стъпя, защото има гейт и той като ме види на другата страна и започва да пищи. Едно време гледаше Бейби Айнщайн, сега и 5 минути не се заглежда пред ТВ, та пада луда игра с него докато е буден, защото като си играе сам му става скучно и започва да хвърля всичко по мен, тв и слайдинг дорс за внимание. Ние не може да излизаме никъде заради жегите, смао вечер на басейна...определено му липсва приятелче или братче/сестриче Wink

Още е малък за активитис навън. В сайънс музея не му беше никак забавно....

МрсГ, весела ваканция!

Пумпал?

# 192
*
блажка-в моя бленуван бърб сами гледам деца в мидъл скул,на скутери и колела; на басейна бебешки 1 майка 3 деца пасеше,каза че се редуват...имам надежди да не шофирам до меги и джони един ден,но знае ли се..
И аз снощи бях дежурна по паша на басейна от другата страна на улицата, отговорна и за новото комшийско момче. Уж срещу реципрочност довечера, но ще видим, честно казано, не бих имала нищо против да няма реципрочност, ако ще е другата майка, бащата е ОК.
А за деца навън - при нас има се срещат сами навън и в елементари скул. Някои си ходят сами и до спирката на автобуса, прибират се у дома сами ...  Една майка индийка ги оставяше така, на колелетата, те бяха на 10 и 5 години, да си обикалят квартала. Но пък моите бяха по-малки и не толкова зрели, когато се сприятелиха с тези момчета, та станах редовна бавачка на 4-ма. Как се контролират 4 момчета, като отпрашат на колелетата, е друг въпрос. Уж приказвах, повтарях, да налагам граници поне на моите къде могат да ходят, да карат само по тротоара, уж е 5 мили в час скоростта при нас, но няма гаранция, че всички ще я спазват, а пенсионерите и от толкова ги е страх да не бутнат дете и мърморят на наблюдаващия възрастен. Слава богу, другото семейство започна да проявява чувство на съвест и започнахме да се редуваме. (Те вече заминаха в друг щат, между другото).
Та това са "подводните скали" на събърбийните разсадници. Но като цяло - лошо няма.

# 193
Подписвам се под мнението на блажка за събърбите и тя не е лесна.  Confused
Аз как се оправям...ами докато Ели беше по-малка, докато тя спи дам на Калин с нещо да се занимава, аз бързам през това време като не знам какво. Колко отрязани пръсти и залети с олио ръце заради това бързане имам, няма да ги броя.  Rolling Eyes
Сега е по-трудно, понеже Ели вече пипа навсякъде, разбира някои неща, но други не. Карам Калин да я контролира и той се справя много успешно Simple Smile. Иначе и аз като МрсГ процедирам.  Laughing

# 194
Анет, изобретателни деца  Laughing Кой остърга стикърите?

Бенсън, много са крехки тези млечните... Нищо, да е живо и здраво детето, да израства дрешки и обувки, да палува и да трупа личен опит  Hug

За котешките нокти. Лили е първата обезноктена котка, която имам. Така я взех. Гледам я и си мисля, че ноктите й трябват. За какво? Не излиза, храната е в пауч и не бяга, няма от какво да се защитава и с какво да се съревновава, върхът на катерушката е на 2 скока височина... Това с ноктите е като кастрацията: като се направи навреме (преди първо разгонване), животното не разбира какво му липсва.

Грам не ми пука за мебелите. На точилата за нокти слагат катнип, имам котешка нокторезачка, а и моите котки са умни, знаят си границите. Ама като сравня начина, по който котаракът ми си играе с ръцете ми или мачка от удоволствие и начинът, по който Лили прави това... Е, от първото боли, а от второто и на мен ми е приятно.

Другото нещо са възпаленията. Първият ни семеен котарак (осиновен, докато бяхме още в Сф) 3 пъти трябваше да го водим на операции заради възпалени нокти. 2 от тях махнаха. Гледам и сегашния ни котарак имаше подобен проблем преди няколко дни, ама този път отрано го хванах и го нанеоспориних здраво, та мина. Одраскванията от предните котешки нокти минават по-бавно, по-болезнени са и са по-дълбоки, отколкото от задните нокти.

Третото нещо е, че колкото и да е търпелива една котка, тодлърът си е тодлър и ако евентуално се опита да направи вагинален преглед на котката, тя ще реагира инстинктивно. Виждала съм резултата от подобна инстинктивна реакция в посока очите на детето, страшничко е.

Биз, тази Триш много добри отзиви е получила. Благодаря за идеята!

Никой не даде предложение за махане на налепите от дъното на тендженрите ми  Sad

Общи условия

Активация на акаунт