Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 41

  • 27 050
  • 288
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 498
Момичета помагайте, в понеделник шефката ми има рожден ден и искам да я изненадам с торта. Тъй като тя много обича Медовика, реших да е такава, но като украса отгоре искам да сложа ето такава заливака, като от тортичакта на blueeye®

http://mrssimplyblue.multiply.com/photos/album/7#140

Идеята е да стане или като решетка върхи която да сложа жълти и оранжеви рози приемерно или като купул, под който да сложа пак цветя и дори може някоя пчеличка, нали все пак е торта Медовик, но не знам дали се прави само с карамелизирана захар или се добавя още нещо, защото ме е страх пък ако е купул да не "поддаде" и да падне върху украсата под него или ако е решетка да се разтопи и пак украсата да се "изплъзне" нанякъде  #Crazy

# 106
  • София
  • Мнения: 2 129
vanushka, Честит Рожден Ден на дъщеря ти, да е здраво, весело дете и да порасне красива и умна жена! Трансферът ми хареса, аз не вярвам да имам търпението и умението да се занимавам с това...

Ванче, значи опасенията ми, че ще има партия шах се оказаха основателни:))))Но, хайде, ти пък за внимание се оплакваш, нали баща ти е имал рожден ден и са се забавлявали, а ти - скътавай се в такива моменти и си почивай, или прави следващата торта...щом не им трябваш:)))

didocia, благодаря за рецептата  bouquet Не съм имала конкретен повод предвид, за да е със закъснение, просто бях сигурна, че е нещо добро, защото навремето рецептите от Бурда ми харесваха:)

# 107
  • София
  • Мнения: 2 649
ina.gg не съм сигурна, че решетка от карамел ще издържи да сложиш каквото и да е върху нея. Мога да те посъветвам да направиш, ако искаш кошница с цветя, като плетката да е от шоколадов фондан. По принцип шоколада и орехите най-добре се връзват с вкуса на Медовика. Ако все пак решиш да заложиш на купол от карамел, имай предвид, че трябва да го сложиш най-накрая, защото карамелът лека-полека се разтапя от сметаната. Доколкото си спомням, blueeye, беше споделила, че в карамела за решетката е добавила и малко сметана и той е станал доста мек.

# 108
  • Мнения: 498
petia_tag, проблема е, че нямам "инструменти" за решетки (няма кой да ходи да купи  Embarassed) и за това исках да "нашаря" отгоре тортата с карамелизирана захар, явно по-дебела ще трябва да я направя и да сложа няколко розички. Другото е, че ако я направя в неделя вечерта решеткта дали ще издържи в хладилника до понеделник сутринта да не се разтопи. То ясно че преди да тръгн аот нас ще сложа розичките отгоре, за да не "поддаде" решекта преди това.

# 109
  • у дома
  • Мнения: 1 581
ina.gg, ето ти няколко идеи за украса на торта Медовик, сваляла съм ги от интернет ЦЪК-ни  Peace
ако все пак си решила да използваш карамел, направи го чист. за моята торта го направих така:

100гр захар, 30мл течна сметана, 30мл масло
в малък съд на котлона се сипва захарта да се разтопи. бъркайте непрекъснато, за да не загори. свалете от огъня, прибавете маслото и разбъркайте. върнете съда на котлона и добавете сметаната да кипне, като не спирате да бъркате. отстранявате от котлона.


 стана много вкусно, но омекна бързо, особено от престоя в хладилника  Peace. рецептата съм я взела от форума.  Hug

ако ще правиш някаква решетка, най-добре върху хартия за печене да я направиш, там да си изстине и втвърди и тогава да пренасяш върху тортата. някой беше правил купол с помощта на черпак, но съм забравила кой  newsm78 аз опитах, но не ми се отлепи карамела  Mr. Green определено пак ще опитам някой път, но този път с чист карамел, без примеси  Peace

# 110
  • Мнения: 1 965
Чудя се да ви се оплача ли или да ви се похваля каква я свърших.  ХОПАЛЯЯЯЯ
Добре изглежда, нали???
Пепииииииииииииии..... и аз мога като тебе, какво си мислиш ти???  LaughingАко някой не е разбрал, това беше торта. Огромна при това. 3 дозички крем... Трябваше да е 2ри етаж на тортата на сестра ми и трябваше да се превърне в глава....Не ме питайте как стана?!? Незнам и аз. Точно и направих носът и устата и я понесох към хладилника да стегне малко докато разточвам кожата за лицето....... и....... ПЛЬОК!!! 2 минути гледах втрещено и после ми стана смешно...... Така и така стана белята, реших да ви развеселя малко и вас. Забърках нова глава, дано да стегне до след час-два....

# 111
  • София
  • Мнения: 2 649
ina за розички и решетка, инструменти не ти трябват. Ето тази решетка последно я даде Пепи и е лесна    
http://forum.living.cz/viewtopic.php?f=151&t=2153152&st= … art=7568#p2397976

# 112
  • Мнения: 208
Бравооо за тортичките на всички. ina.gg подкрепям petia_tag че шоколадова тортичка  е май най удачното. Може и от съхнеща маса да направиш кошничка и да я напълниш с шоколадови и карамелени бонбонки. Аз си я представям със златиста панделка и в двата случая и като тъмно кафява /шоколадова/ и като бяла / фонданова/ просто златистата панделка ще се връзва по цвят с карамелените бонбони

# 113
  • у дома
  • Мнения: 1 581
ауууу van444eto, аз щях да ревна  Cry  Mr. Green  Hug

# 114
  • Мнения: 208
Бравоооо Ванче значи не само аз съм Сръчко- остава обаче да намерим Моливко! Има ли поне домашен любимец да понамаже по случай случая. Освен това съм сигурна че тази която си забъркала накрая е ПО-ВКУСНА

# 115
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Aaaa Ванче, и аз днес съм сръчко. Опропастих крем за огромна торта. Пресече ми се и е неспасяем... поне според мен. Та сега ще бъркам нов. А за падналата торта, ами какво да ти кажа, знам какво е ... успех с другата.

# 116
  • Мнения: 498
blueeye®,  много ти благодаря за идеите и рецептата. Купола смятам да се пробвам, че ако не стане, ясно че ще правя решетка де))))… та смятам да го направя върху обърната по-голяма купа обилно намазана с оливие… пък да видим…

van444eto, леле дано си бърсала пода преди това, грабвай лъжицата и почвай да папаш и за нас, разпльокана или не сигурна съм че е била вкусна))))

petia_tag, а да вярно, че я гледах, ама нали все забравям напоследък((((, благодаря ти!!!

nandelche, до неделя има още време да помисля, какво точно да спретна, пък да видим… но благодаря за идеята!


# 117
  • Мнения: 1 271
Олелеее, и на мен ми се доплака, още докато четях колко продукти и труд си вложила.   Cry
Нищо, следващата ще е по хубава.   bouquet
Чакам с нетърпение да видя композицията.

blueeye® , много хубави идейки си дала за Медовика, трябваи аз да се наканя да го пробвам, ама все не остава време и продукти за него. Мисля, че тук ще се приеме добре, ако не и с въодушевление.   bouquet

Уф, аз май ще се залавям с предизвикателството, ама такава жега е, че хич не ми се почва...
Хайде, скок-подскок и да се цопна в другата  темичка  Party

# 118
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Охоооо, някои и за предизвикателството имат време. Аз седя и си чакам продуктите за втората доза крем (че никак не беше малко -1.5кг някъде)а, не мога да мръдна че малкия спи и сега ще спамя темата  Mr. Green

# 119
  • Варна
  • Мнения: 252
vanushka - Много си падах по трансферите, преди тука дамите да ме обработят и да ме префасонират безвъзвратно..... Без да се усетиш и тебе ще те обработят, да правиш чаршафчета, фигури....... и край на трансферчетатаааааааа...... hahaha Много хубав и чист трансфер! Едно голямо БРАВО от мен. Да ти е живо и здраво съкровището, и много да те радва и слушка!!!
Ванче,аз правих няколко с чаршафчета,ама мъжът ми тоя път вика"айде да е със сметанка " и аз изпълнявам какво да правя.Сори за опропастената торта. Ако на мен ми се беше случило това премеждие щах да му дръпна един рев.
Благодаря на всички за пожеланията и за хубавите думи smile3525

Общи условия

Активация на акаунт