Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 41

• 27 046
  • 288
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
veri,estrella ,irinka28,silrai, destini,благодаря ви много момичета  bouquet
silrai,барбито ти  е станала направо прелест.

# 91
vanushka,Честит рожден ден на дъщеричката ти!!!Много щастливо детство и желая!! nbirthday newsm67

# 92
  • у дома
vanushka, трансфера изглежда много добре  Peace ЧъРъДъ на дъщеричката ти  Hug  bouquet silrai, барбито е върхЪ  Hug  bouquet

# 93
  • Пловдив
silrai, кралицата на красотата е станала супер  Simple Smile

vanushka, много сполучлив трансфер. ЧРД на детенцето ти  Simple Smile

# 94
Ей момичета, не мога да не споделя тази находка с вас  hahaha hahaha hahaha
Хахаха Диворс кейкс  Laughing

Повече по темата тук  http://s257.photobucket.com/albums/hh204/botevinka/Divorce%20cakes%20looool/
предлагам да променим на 180 градуса темата на предизвикателството  Laughing ! Тандури  Wink ?

Ееееее не това ме разби и такива ли торти си поръчват вече хората, а кой ли ги яде? Може да си канят хора като на сватба  Joy

# 95
предлагам да променим на 180 градуса темата на предизвикателството  Laughing ! Тандури  Wink ?
Някои вече са я променили... и то на 360, а не на 180... Joy Joy Joy
vanushka - Много си падах по трансферите, преди тука дамите да ме обработят и да ме префасонират безвъзвратно..... Без да се усетиш и тебе ще те обработят, да правиш чаршафчета, фигури....... и край на трансферчетатаааааааа...... hahaha Много хубав и чист трансфер! Едно голямо БРАВО от мен. Да ти е живо и здраво съкровището, и много да те радва и слушка!!!
silrai - Екстра се е получило. Айде обаче да те видим, как ще ти дадат да "заколиш" барбито. Подготви се с кърпички, че ще има сълзи.....
И да ви кажа нещо под секрет, та да си знаете за в бъдеще.
НИКОГА НЕ ПОДАРЯВАЙТЕ ТАКАВА ТОРТА, АКО ИСКАТЕ НЯКОЙ ДА ВИ ОБЪРНЕ ВНИМАНИЕ, ДОКАТО СТЕ НА ГОСТИ. Ето какво се случи снощи: ТУК. Мъжете се отцепиха и се развихри един турнир.... Иначе баща ми много се зарадва на тортата.... Беше много вкусна. За първи път използвах есенцията Citrone- течна, на Д-р Йоткер. Уникално свеж вкус стана. На всички им направи впечатление, точно това....Иначе си падам по ромовата и конячената.... Баварския крем също се оказа добър удар. След обед ще кача другите две торти.... Още са на стадий ДОВЪРШВАНЕ.

# 96
  • София
Здравейте, момичета!
От началото на юни непрекъснато отсъствам от къщи и много ми липсвате. Не  смогнах да прочета нищо и само разгледах набързо последната тема, затова със сигурност съм пропуснала много красоти.
Vanushka, първо ЧРД на дъщеричката! Да е здрава и много засмяна! А тортата със Симба е приказна! smile3501
Van444e, отново ми събра очите! Как успя да го направиш този шах с толкова истински фигури!   bouquet
Silrai, отново страхотни изпълнения - и елегантната Барби, и идейните таралежчета, и карамеленото изкушение...  smile3501 smile3501
Синеочке, сумистичният Гараш много ми хареса!  bouquet

А сега да пусна рецептата на тортичката от РД на щерката, която бях обещала на dimitrina, надявам се да не се сърди за двуседмичното забавяне Praynig Embarassed

Шоколадова торта – Бурда

блат:   6 яйца, 175г захар, 25г какао, 150г брашно, 1ч.л. канела
крем:   100г замразени ягоди или малини, 500мл сладка сметана, 5пак. втвърдител за сметана (може да се замени с 1 пак. желатин на Др Йоткер), 3с.л. пудра захар, 2-3 капки червена боя по желание (за засилване на цвета)

Яйцата и захарта се разбиват до крем в топла водна баня. Добавят се пресятите брашно, какао и канела. Тестото се слага в тортена форма с диаметър 24см, застлана с хартия за печене (може и в намаслена и набрашнена). Пече се в предварително загрята до 175о С фурна около 30мин. Изстуденият блат се разрязва хоризонтално на 3 пласта. Средният блат се реже на концентрични окръжности с ширина 2см. (Аз обикновено го режа на 4 окръжности). Поръсват се с прясно мляко, към което е добавен ликьор или сироп от съответния плод.
   Размразените плодове се отцеждат и се пасират. Сметаната, захарта и втвърдителят се разбиват на твърд сняг. Добавят се плодовете и боята и леко се разбърква. Ако се ползва желатин, той се разтваря според указанието на опаковката и се прибавя към плодовете.
   Тортата се реди като се ползва пръстена на форма за торта  с подвижно дъно. Долният блат се намазва леко с крем. Половината ог пръстените се подреждат на съответното разстояние и се намазват с крем, като се запълва пространството между тях. Поставят се останалите пръстени по места и отново се маже със сметана. Поставя се и последният блат. Отстрани тортата се маже със сметана и се гарнира по желание – филирани бадеми, настърган шоколад или се залива с шоколадова глазура.

За крема най-често използвам следните 2 варианта:

крем 1:    300мл сладка сметана, 400г заквасена сметана, 3с.л. пудра захар, 200г замразени ягоди, 1пак. желатин на Др Йоткер
   Приготвя се по описания по-горе начин. Захарта може да се увеличи, съобразно вкусовите предпочитания.

крем 2:   500г заквасена сметана или 500мл сладкарска, 250г кис. мляко, 5ч.л. желатин на Др Йоткер, 8с.л. пудра захар, 1 прах ванилия
   Сметаната се разбива със захарта на твърд сняг. Разтвореният желатин се добавя към кис. мляко, разбърква се и на части се прибавя към сметаната. Добавят се и пасираните плодове.

# 97
vanushka трансфера си е супер  Peace  Да е живо и здраво детенце  newsm59

Clairette, абстрахирвайки се от повода, тортите са изпипани  Mr. Green А защо да не се почерпят хората, че са "свободни"?  hahaha (offtopic: свекърва ми, навремето като е излезнало решението на съда за развод, са ходили на ресторант да се черпят със свекър ми... тъй че и една тортичка по тоя повод няма да е излишна Mr. Green)

Ванче, като гледах как си играят си викам, тия хора въобще ядоха ли я таз торта  Mr. Green, после я видях делната, ама гледам една пешка останала... тя ли спечели партията, че е пощадена?  hahaha

# 98
АААА Ванче, мнтого яко това с тортата.Може ли да показвам снимката на приятели и познати?Обаче ока искат такава да им правя ще пращаш фигури от Софийско  Joy Много яка снимка, още си я гледам.Ей, това е, право в десетката си уцелила.Бравоооо  newsm10  smile3501

Момичета радвам се , че ви хареса мацката-миска, а ето ви тук вече пълен комплект
http://s144.photobucket.com/albums/r196/silrai/Cakes/?action=vie … rent=P7070488.jpg

Заедно с буквите-от масло са и цветлетата.

Clairette , защо не попадна на това злато преди да започне предизвикателствотооооо?Веднага щях да изтипосам младоженеца да си похапва супа от гъби, даже щях да му докарам и физиономията по-така в мимика  Crazy

# 99
Ванушка, Честита ти рожденничка!Много весели игри и щастливо детство!

smile3525

# 100
Ядохме тортата, да. Баща ми спечели партията 2 от 3. Изобщо не пусна аванта на малкия. Последната партия се игра с половинки фигури, щото на всяка взета фигура отхапваха по нещо..... Добре се позабавляваха.
silrai - Добре се е получило за финал. Използвай шаха. Разбира се. Ще помагам ако се наложи.  Нали затова ги показваме тука. Да си даваме освен кураж и идеи. Прави ми се табла, ама...  newsm78 за сега няма за кого.....

# 101
.........................Прави ми се табла, ама...  newsm78 за сега няма за кого.....

Ванче мисля и таблата няма да ти се опре, даже по лесно ще стане.

# 102
Vanushka Да ти е жива и здрава принцесата!!!!    bouquet

# 103
Ванушка да те е жива и здрава малката принцеса  newsm59.Весело детство и много много усмивки и пожелавам Heart Eyes
Трансфера е перфектнен просто.Справила се направо супер Peace
Силрай - миската ще вземе първо място.Т о от самолет се вижда PeaceАбсоляюна фаворитка smile3521
Кларите голям смях с тази торта hahaha hahaha hahaha

# 104
  • София
vanushka,много добре е станал трансфера. Да ти е живо и здраво детенцето!

Silrai, супер е барбито. Наесен живот и здраве и аз ще трябва да направя едно такова за рожденния ден на племенничката ми.

Общи условия

Активация на акаунт