Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 41

• 27 035
  • 288
  •   1
Отговори
# 30
Я аз само да си попитам, да не се окаже че съм недоразбрала:
Под пудинг нашенското нишесте ли имате предвид, или това което по магазините се продава с надпис Пудинг? Има ли някаква разлика между двете?
 Embarassed

А тортите направо ме разбиха, blueeyes със сумиста, Джемма с яхтата и плажуващите, nandelche с нейните маргаритки, брех , като истински са, Шахматната торта на Ванчето, Страхотните торти на Silrai и кой ли още не!
Сори ако пропускам някой, ама главата ми е на боза ... до утре.  Hug Страхотни тортаджийки!  Heart Eyes

# 31
Благодаря на всички за похвалите!!!!! Вие сте моята основна подкрепа!!!!!   bouquet
silrai - Уникални творения си спретнала, ама почвам да се притеснявам за теб, бе душа!!!! Какви са тия "извънкласни" дейности? Какво стана с 3D тортите??? Слънчаса ли??? Какво се случи с теб в таз` ЕспанЯ??? Joy Иначе таралежките ги копнах и вече мисля как да ги префасонирам, че кокоса нещо го недолюбвам...... Sick, но пък за гости или за децата..... ще се жертвам.
nandelche - ТОВА кувертюра от МЕТРО. На щанда със кремчетата е. Или на предишната пътека.... Има и млечен и натурален. Снимала съм и етикетите да видиш цените. Снимките са отврат, ама са от телефона и се крих от персонала като снимах. Натуралния е вкусен. Другия не съм го пробвала.....
thedragonbg - точно навреме ти видях запитването. Пудинг - се разбира нишестен крем който се вари. Наш....ваш....техен.... вари ли се с мляко - викат му пудинг. Нишесте със сокче - става "Кисел".....

# 32
Ванче, признавам си и аз не го долюбвам много, ама нали е за идеята...(и за парите-респективно)
А 3D-тата продължават-няма да се притесняваш.  smile3560
За слънчасването...  grinning039 стоя си под чадъра  Mr. Green
Като ги префасонираш искам рецептата.   love001
thedragonbg , да, това дето пише пудинг на него е-за моята рецепта за карамелената.То е нещо средно между нишестето и желатина.Абе някакси по-леко ми стои сякаш.
Ето да видите и разреза на карамелената.Значи тук не си личи много високия последен етаж от крем(не ми стигна щото го нагънаха моите), но се прави по висок от този между двата блата.

А ето това са силиконовите чашки за шоко-чашките

На Гараш-а не смятам да пускам разрез-всеки го знае  Mr. Green

# 33
Браво на всички за произведенията, особено за Сумиста...а тортата на Джемма не я видях, но си мислех че съм я видяла, тъй като чак сънувах че я гледам. После обаче четох пак темата и виждам че за яхта иде реч, пък аз ( в съня ми) яхта не бях видяла....и така де...полудявам бавно, но сигурно, ама Джемма моля те пусни поне една снимчица някъде, че тези сайтове не ми се отварят на мен. Благодаря! Ох как можах да забравя Шаха- супер е станал, направо перфектен, само бих покрила и от страни, но и така е добре  Peace
Аз да попитам майсторката на шаха Ванчееееее  Hug . Четох рецептата за приготвянето на шоколадовото покритие и май се обърках от следното 1 с.л. глюкоза/ връхчето, колкото долната извивка на лъжицата/. Сега ей тва не ми е ясно, трябва да сложа 1 с.л. глюкоза плюс връхчето на една с.л. , или само връхчето на една супена лъжица...или просто имаш предвид, че трябва да е пълна само вдлъбнатата част на лъжицата и да е равно....ох съвсем се обърках...моля обесни на идеота  Embarassed  newsm78

# 34
  • София
Незнам какво се случи ама поста от снощи ми го няма  #Cussing out #Cussing out

silrai защо така гараш, таралеж, карамелена торта Party адски вкусно с кафето направо си го преглътнах това парче, мерси за което bowuu Да знаеш че е копната Heart Eyes

Ванче шахчето е изпипано както всичко до което се докоснеш  bouquet И да ти пожелая все така "каръшката" Hug да ти върви

# 35
  • София
Ванче, Честит Рожден Ден на бащата ти! Вчера се въздържах, за да не е предварително, но днес....Много искам да разкажеш дали е направил следващия ход преди да я разрежете или с малкия са се разиграли и не сте яли торта:))))

За пудинга, преди време правих карамеленото кремче на Пепи, но като съм се заинатила да не ползвам готови кремове и само прочетох съдържанието на Йоткеровото карамелено такова и после вкъщи си го заместих с карамелизирана захар, мляко и натурално нишесте. Не мога да направя сравнение, защото купения не съм го яла, но от съдържанието се успокоих, липсваха ми само оцветителите и ароматите:))) Защо обаче не съм си записала какво съм правила...явно практика, която трябва да отпочна, защото така се губят за историята и добри попадения...

# 36
  • Пловдив
van444eto, ЧРД на баща ти. Пожелавамн му много здраве   bouquet

silrai, абе ти нямаш спиране и настигане бе жена  Mr. Green

thedragonbg, под пудинг рзбирам наистина нишестено кремче, но на кутият му пише пудинг. Става по пухкаво от обикновенно нишесте. Карамел има на Йоткер и на Радиком мисля. На кутийката на Радиком си пише пудинг.

# 37
  • у дома
момичета Благодаря на всички за пожеланията към брат ми  Hug  bouquet той остана възхитен и много му хареса тортата  Mr. Green radinna, Бъни, диването се разплака още като тръгнахме да слагаме свещичка на тортата и не разреши да я разрязваме! не искаше да докосване и "кошу, пиона"! как така ще я разваляме  Crazy  та отидох скришом в кухнята да си резна две парченца, които опитахме чак когато Ния си легна  Crazy Mr. Green определено тази рецепта е точно като оригинала на вкус, харесва ми  Peace макар повече да ми допадна предишния гараш. има съществена разлика в кремовете, но като цяло Гараш си е Гараш  Grinning violetblue, сумиста беше поизсъхнал на духалката, затова не успя да се развали, но пък и не беше достатъчно сух, за да се счупи  Joy destini hahaha всъщност допълнително му сложих опашчицата на главата, за да се доближи на вид до истински сумист  Blush _Пепи_ направи си едно подаръче Гараш, само за теб  Mr. Green пък, като заидваме към Пловдив, ще взема да ти спретна аз една  Laughing  Whistling

На Гараш-а не смятам да пускам разрез-всеки го знае  Mr. Green

ти като не пускаш, аз ще дам
Mr. Green  Joy

ако ви е интересно, ето какви снимки използвах като помощен материал на тях се вижда и Котоошу  Joy всъщност сумиста, който направих е с дръпнати очи и дори и не съм си поставяла за цел да правя самият Котоошу (Калоян Махлянов)  Flutter

van444e, ЧъРъДъ на баща ти!!! тортата е перфектна!!!  smile3501 туй за глюкозата и боичките, наистина се получава мнооого добре   bouquet

Последна редакция: чт, 10 юли 2008, 08:54 от blueeye®

# 38
Сега ей тва не ми е ясно, трябва да сложа 1 с.л. глюкоза плюс връхчето на една с.л. , или само връхчето на една супена лъжица...или просто имаш предвид, че трябва да е пълна само вдлъбнатата част на лъжицата и да е равно....ох съвсем се обърках...моля обесни на идеота  Embarassed  newsm78
Когато се каже 1 суп.л. обикновенно веднага възниква въпроса: АМА КОЛКО ПЪЛНА? Равна? С връх? Или колкото можеш да нагребеш? Различните продукти, различно пълнят лъжицата. Затова казвам "1 суп.л. с връх колкото долната извивка". Тоест, гребваш колкова че върха на гребнатото да е малък. Приблизително колкото долната извивка. Защото, при добро желание, с 1 суп. л. можеш да загребеш и 100 гр. глюкоза а ти трябва около 30 гр. Дали го обясних добре, а?

Благодаря ви ПЕПИ, ДИМИТРИНА и blueeye®. Днес баща ми става на 64. Ще го отпразнуваме довечера!!!!  bouquet

# 39
  • Бургас
Ванче, честит рожден ден на баща ти! Още дълги години да е край теб и семейството ти  bouquet А тортата е суперрррр!
Гледам, че обсъждате кувертюра - аз си купих същия, само че опаковки по 2 кг от Новаджел за по 18 лв. И натуралния и белия са много вкусни.
Силрай, страхотни изкушения! Благодаря за рецептата за карамеления крем - мисля че ще се радва на успех в къщи.
blueeye® , може ли да си гризна? Много апетитно изглежда, чак ми се приправи Гараш

# 40
Гледам, че обсъждате кувертюра - аз си купих същия, само че опаковки по 2 кг от Новаджел за по 18 лв. И натуралния и белия са много вкусни.
Силрай, страхотни изкушения!
Благодаря Радина. По повод на кувертюра, да кажа че в момента проучвам един шоколадов кувертюр. Два варианта бил. бял и кафяв. На блокове от по 5 кг. Цената му се движела между 11-13 лв. за блок. Но доколкото разбрах, се поръчва само от "преференциални" клиенти. Мисля, все пак да се обадя и да проверя за какво става въпрос. Ако някой има информация, нека докладва. На мен са ми обещали да ми вземат един блок бял. Жалко че не стана преди тези торти, много игра щеше да ми спести, но приятелката ми е отпуска.
Фирмата е това:
http://www.pic-co.com/bg/products.php
Ако някой иска може да се обади и да проучи вместо мен. Аз просто нямам време тия дни.... Днес даже съм си взела почивен ден и се боря с една двуетажна и една почти двуетажна торта....
А! Да кажа че снощи извадих пастичката от фризера. Сутринта беше се размразила идеално. Супер си е на вкус. Все едно сега е правена.....

# 41
Ванче, да е жив и здрав баща ти! Съвсем като истински е шахът  smile3501
Аз вчера си купих ей такъв готов марципан. Хубав ли е? Как го ползваш - само месиш със захар по указанието ли?
На същата фирма взех и глазура. И сега ми изниква въпросът каква е разликата между кувертюр и глазура?  newsm78
blueeye®, страхотена е тортата, слюноотделям активно, като я гледам  Grinning
silrai, много апетитна карамелка! Благодаря за рецептите, таралежчетата със сигурност ще ги има на рождения ден на Мая   Party
Аз попаднах на една тема за фигурки на животни от тесто - крокодил, рак, таралеж, костенурка и др., може да се правят и от захар, мисля. Като се науча да меся марципани, ще пробвам.

# 42
Слънчогледка - Аз тези неща ги бях взимала преди Великден. Марципана лично на мен не ми хареса. Сигурно си видяла в сайта ми че има два вида. Единия е направо разточен. От него бях взимала. Ама явно вече много сме разглезени и си търсим все по-вкусни неща...... Някой преди 2-3-4 седмици беше писал за този марципан и беше доволен. Не помня обаче кой. Я, бързо да си признае и да си каже мнението......
Кувертюра.... малкия го беше помислил за шоколад и го беше изял повече от половината. Та, с останалото, разтопено в МВ само украсих малко бишкоти колкото да го пробваме.
Разликата между кувертюр и глазура е, че кувертура както и покритията се втвърдява след поставяне върху сладкиша, а глазурата се прави по течна. Например с мляко или масло в шоколада /кувертюра/. Получава се глазура- кремообразна смес която се налива  отгоре и в последствие се втвърдява до някаква степен.  Пак някой, дали не беше silrai, беше обяснил подробно как се залива торта с течна глазура. Излишното се отцежда само, и сладкиша става като тортите от едно време - с нещо нито меко, нито твърдо отгоре. Това е общо взето урока който ми е преподаван преди много години. Но оттогава термините са изопачени, променени....и на моменти се чуди човек кое-какво значи..... Не било крем - било пудинг.... Не било тесто - било фондан....Ей, такива ми ти неща......Ако някой може да каже нещо по-подробно или да ме поправи - моля!!!! Може и да греша....

# 43
майчета, попитах и в старата тема.............някой дали ще може да ми помогне?
Дали покритието ако е готово разточено на др.йоткер бяло на цвят ще мога да го оцветя с течни бои с четка след полагането? ще трябва ли да разтворя с вода или с алкохол? А от водата може ли да се разтече покритието?

# 44
Нямам си и на идея какво е това покритие, но ако е фондан-Да можеш да го оцветиш с четка след полагането.Боичките се разтварят в много малко алкохол-водка за предпочитане, и тогава с четка се нанася или рисува.
Никаква вода, щото и без това в тия жеги всичко се разтича, а пък и с вода....  Sick

Общи условия

Активация на акаунт