Лято...море...а ЯНУАРЧЕТО в мама расте ли расте

• 15 382
  • 298
  •   1
Отговори
# 210
И ние ще сложим леглото на бебо в нашата спалня - просто няма място да го отделим в друга стая. Но определено колкото и гушкане да има, искам детето да си знае собственото легло.
За мазането не съм се мазала, но и аз вече си имам стари белези от напълняване и много се надявам да остана с тях. А досега да не качвам кг, но корема ми....
Момичета, да попитам къде във Варна може да се пусне този БХС и в коя седмица е най добре. За ФМ ни казаха 14 седмица, но аз я изпуснах и сега се чудя да ходя ли в 16 или направо да отида в 20-22. Доки смята че са излишни - аз съм на 29 г. и не съм имала предишни проблеми, но пък личната много настоява, а пък ние много и вярваме с моя. Освен това аз влязах в тая бременност с много килограми и досега ме гложди, че това може да се отрази на бебо.

# 211
Благодаря на всички за топлия прием!   bouquet

elli, за доц. Томова говоря, доколкото знам тя е най-вече кардиоехографист (мисля, че така се казва), т.е. занимава се най-вече със сърчицата на бебоците, но това не означава, че не може да направи пълна ФМ. За нея само добри неща чувам и чета...

# 212
  • София
Аз направих вече албумче, извинявай, но няколко човека казаха, че нямат време  и аз реших да запретна ръкави.

След малко ще пусна линк. Качих вече свои снимки, а който иска може да ми изпрати негови на luchkova@abv.bg с име,  никнейм за да мога да ги опиша

Добре дошли на новите момичета!

Аз пратих една, не знам дали се е получило.

# 213
  • София
Ха здравейте и от мен Simple Smile
Спането ни е болна тема...Баткото спа при нас до годинка и подаръка му за рождения ден беше детска стая. Аз исках да го отделим по-рано, но не бяхме готови със стаята. Какво да ви кажа, той е от децата, които вече на почти 2 години все още се будят поне по 2 пъти на нощ. Не ми пречи-слушам го на бехбифона и ходя да дам водичка или мляко. Понякога се изхитрява и иска да спи при нас-вземам го, но е истински кошмар - не дава да спя до баща му, постоянно е върху един от двама ни-с 2 думи не спим спокойно. Проблема ми е сега бебето. Ще ми се да го сложим първоначално в нашата спалня, но ме притеснява дали баткото няма да ревнува-малък е и няма как да му се обяснят нещата. Ако ги сложим и двамата в детската-притеснява ме как ще увардя бебето от братска обич, а и няма ли да се будят взаимно...Та съм в голяма чуденка. newsm78 Имаме възможност и бебето да е в собствена стая, но къщата ни е голяма и зимата не я отопляваме цялата, а свободната спалня се пада в неотопляемата част...Мъж ми иска през първите години децата да са в една стая, за да се научели да си делят нещата и да не стават егоисти...Имаме още няколко месеца за размисли и страсти Simple Smile
Иначе аз се мажа с едно мляко на Кокона и майка. Преди съм ползвала един крем против стрии на Регал и на Дева. Малко скъпички ми идват тия на Мама Дона и Мустела-на месец ми отиват към 2, като започна по-обилно мазане на големия корем, че мажа и гърди, дупе, крака. Миналия път се нацепих само на гърдите, въпреки, че се мажех от първия месец, но изведнъж с 3 номера по-голям сутиен.....
Доня Коприва, Бръм, като четох въпросите на вашите батковци хем ми беше смешно, хем почувствах  облекчение, че все още няма такива въпроси. Като бяхме малки с брат ми имаше една поредица книжки, които майка ни беше купила - "Сексуалният живот от 6 до 9 години" и другата от 9 до 13. Бяха много полезни. Реакцията на брат ми беше много интересна(тогава 7 годишен) - хвалеше се на приятелите си, че май му била купила книги за секс. А един ден, майка го вижда как усилено се разглежда в банята и го пита - Какво правиш бе? -а той - търся си сперматозоидите Joy Прочело детето и всичко нагледно. А майка му казва-е ти не прочетели, че само големите мъже имат сперматозоиди и той милия облекчено въздъхнал - е значи татко има  hahaha
 Аз за албумчето предлагам да знаем всички паролата, или тези които поне искат да им се изпрати на лични и всеки да си качва снимките, защото много сложно става, но ако на Доня Коприва и се занимава-нека качва Simple Smile То сега време има, ама после... Joy
Забравих да кажа на новите мами welcome

# 214
Сладурки, ето линк към албумчето

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=264542

Пращайте ми и снимки на домочадието, така де, да се опознаем изцяло.

Марианка, сега отивам да къпя и храня Калоян, по-късно ще добавя твоята снимка или утре сутринта

Момичета, не се притеснявайте, аз сега имам цялото време на света, нали ме оставиха за още един месец в леглото, така че не ми е проблем да се занимавам с това.

Затова пращайте смело снимки!

Последна редакция: ср, 16 юли 2008, 21:01 от доня КОПРИВА

# 215
Мариана, качих ти снимката, но изисква малко време докато я обработят и се появи в самия албум.
Като се появи ще я именовам  Peace

# 216
Привет и от мен...одавна не съм се отчитала...но ви чета...малко да си призная ме мързи...а и в неделя заминавам към бургас...бургазлийиките да пишат, може да се видим....аз съм ок иначе...много усмивки и прегръдки на всички... Hug Hug Hug

# 217
Здравейте момичета!  bouquet
Реших и аз най-сетне да се включа във форума, въпреки че ви чета от самото начало Simple Smile Термина ми за сега е 5 януари. Днес бях на преглед и доктора видя момченце  Simple Smile

Видях, че много се обсъжда БХС и бих искала да споделя моето мнение - самото изследване не е страшно, но за съжаление наистина вероятността на изчисление е приблизителна. Имаше една мама химик, която много точно го беше разказала. Всеки може да го направи, но по-важното е да се знае, че ако резултатите излязат с висок риск се препоръчва амниоцинтеза. Това вече е сериозното изследване, за което трябва да сте добре осведомени. Тове е интервенция, която носи риск за плода, прави се само след писмено съгласие от майката, т.е. никой не може да ви задължи да я направите, но съгласите ли се, подписвате документ, че освобождавате лекаря и болницата от отговорност. За тези, които искат да я направят бих препоръчала да направят и второ изследване, ако на първото влезете във високо-рискова група. Тогава ще можете и по-лесно да решите дали трябва да правите амниоцинтеза, ако ви препоръчат такава. Именно затова и ранната УЗ диагностика е много важна, защото тя може да потвърди или отхвърли риска, както и да ви почогне да вземете решение.

А за спането на бебето при майката - има една много интересна книга - Близо до бебето, от Василена Доткова - интересен поглед за това, защо бебето трябва да спи при родителите, особено в първиетн месеци след раждането. Разбира се има и някои неща в книгата, които ми дойдоха малко в повече, но пък като цяло дава интересни алтернативи.

За сега толкоз от мен и се надявам, че при всички бременността ще протече гладко и щастливо  Praynig Hug

# 218
  • София
Доня Коприва, аз също ти изпратих снимки, но аз визирах друго за януарски албум. В отчетната тема на септемврийчетата албума е общ и всеки си качва снимки - иам албуми със снимки от сватбите ни, на коремчетата, срещи, рождени дни на децата и тн... Simple SmileПотребителско име може да ни е januari09 и да се измисли някаква парола, която да знаем

# 219
Здравейте и от мен! От доста време не съм се включвала, но ви чета редовно!

Дпбре дошли на новите момичета и леко бременеене!

За спането отделно си мисля, че за мен би било кошмар. Предполагам, че зависи най-вече от детето. Пламена и до момента се буди през нощта като единия път задължително е за мляко. Рано сутрин пак иска мляко, а през останалото време не спира да се върти и да мрънка (особено сега като беше по-топло). Иначе аз спя доста дълбоко и дори като беше съвсем малка и храненето беше през 3 часа бях на ръба на изтощението. В много случаи даже съм заспивала, докато я чакам да се оригне.  Crazy А след това имаше един период, в който си мислех, че е започнала да спи по-спокойно, защото започваше да мрънка чак рано сутринта. Обаче се оказа, че просто не съм я чувала и през първата половина на нощта е ставал мъжа ми.  ooooh!

За тетрадките със записки - и аз си водех една подобна, в която записвах някои по-важни неща. Пишех имунизациите, етапите на захранване - кога какво съм давала, някои неща, които е правила за първи път. От доста време не съм въвеждала нови данни. Даже бях свалила от интернет една програма Baby Diary, но така и не съм започвала да го попълвам.

Спирам вече, че пак стана дълго.

# 220
Лека вечер и от мен.
За спането, сина ми го отделихме като беше на годинка, нямахме никакви проблеми. От време на време си ляга с нас, но без да става навик.
Аз другата седмица в четвъртък съм на лекар.
Тази вечер усетих ритничетата на бебето. При първата бременност усетих през 17-та седмица.
Леко бременеене на всички ни.

# 221
Доника, няма проблем, този така или иначе вече е направен, така че ако искате можем да ползваме него.
 Peace

Потребителското име е doniakopriva, а паролата kaloyan .

за мен не е проблем за момента да се занимавам с това така че ако някой няма време, желание да се занимава с качване на снимки и оформяне да ми ги праща на мен, а който иска сам да си ги прави тези неща.

# 222
  • софия
Здравейте!
Добре дошли на всички нови януарки!
Аз отделих дъщеря си след 40-я и ден.Тогава спряхме нощното кърмене.Много трудно дете е ,защото се буди с рев по няколко пъти през ноща.Пробвала съм да спи при мен на спалнята,но се оказа истински ад.Това се оказаха най безсънните ми нощи.В детската сме сложили едно голямо легло и когато се изтоща от многоброъните ставания заспивам на него.
Относно мазането-използвах маслото на Икаров против стрии.но миризмата ми беше тежка,много сам доволна от крема на Авент-страхотен е.
Лека вечер на всички!!!!!!!!!!!!!!!!!

# 223
  • София
Добрютроооо и ЧРД на Лорини Simple Smile

# 224
Честит рожден ден, Лорини!

Общи условия

Активация на акаунт