ЯНУАРЧЕТО се смeе, а отдолу зъбче се белее!

• 15 442
  • 291
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте и от мен!
Като стана на въпрос за прегледа при гинеколог, аз май нещо се помотавам. За последно ходих два месеца след раждането на рутинен преглед и уж всичко е ОК, но е време да пусна изследвания. Преди да родя имах малка раничка и слагах в продължение на една седмица тампон, потопен в мед. Ако искате вярвайте, но на следващия преглед нямаше нищо. Дано и този път е така.

За захранването - както писах, спирам с четенето. Сега ще дам елда, че нещо я пропускахме досега, а от 6 м. и половина вкарвам глутена. Месото ще почака още месец, а пък рибата чак 9-ти, 10-ти месец.  Вие давахте ли вече диня?

Честито християнче, Валя! Да е жив и здрав и Бог да го пази и закриля!

Прохладни разходки в днешния ден! Simple Smile

# 241
Аз все още съм добре с кърменето но понякога и давам само вечер по 60гр добавка ам.
Отностно второто дете много се зарадвах когато прочетох поста на Марти от февруарките, първото и раждане е секцио обаче.Успокоих я с думите на моят доктор, че след първо секцио трябва да се изчака 6месеца и раждането не е задължително да е секцио но явно ако са по малко от 6месеца може и да се наложи пак секцио.Незнам защо тук в бг докторите дават такъв голям период от време 2год.Явно се презастраховат.

# 242
Аз все още съм добре с кърменето но понякога и давам само вечер по 60гр добавка ам.
Отностно второто дете много се зарадвах когато прочетох поста на Марти от февруарките, първото и раждане е секцио обаче.Успокоих я с думите на моят доктор, че след първо секцио трябва да се изчака 6месеца и раждането не е задължително да е секцио но явно ако са по малко от 6месеца може и да се наложи пак секцио.Незнам защо тук в бг докторите дават такъв голям период от време 2год.Явно се презастраховат.

Аз раждах секцио и не знам при другите мами, раждали така как е, но мен разреза още бе поболява като си понатисна или дръпна там кожата, а доскоро я увствах и изтръпнала. Така че при всички случаи не бих се навила на второ раждане ей сега  Naughty Joy

# 243
DragosteaN, аз също нямах никакви симптоми, просто отидох вчера на профилактичен преглед след раждането.

Вале,честито ти християнче.Да расте здраво и засмяно.
Асиди,преди седмица му дадох да смуче парче диня и нищо не му стане,даже много му хареса.

Благодаря на всички за отговорите за раничката.То сигурно и при мен горенето ще стане септември,защото съм на преглед след месец. Hug Hug Hug

# 244
Вале, ами една от фрвруарките е бременна и писа в темата на майките на породени.
Бебето й е на 5 месеца и естествено е уплашена и объркана.

Докладвам, видяхме се с Горското духче и Боби, голям чаровник и юнак Grinning

Ходих и на консултация, Дарена пак е наддала 100гр за близо месец Rolling Eyes
Иначе е порастнала 2 см, главичката и гърдичките-също.

# 245
Много се радвам за февруарската мама! Дано се успокои и да се радва на този дар.
Не знам защо са казали такъв срок голям за второ секцио, мойте доктори ми казаха, че няма нужд да чакам, 2 год. е ако искаш второто да се рацда нормално, но при всеки случай има изключения, дано всичко е ОК!

# 246
Асиди, днес му дадох сок от диня - 110мл изпи и рева за още, вчера давах кайсии и нектарини, оня ден сок от пъпеш, много му харесват, хапва също цял банан като му намачкам!
Много се зарадвах и аз за февруарската мама, това е дар Божи! Най- хубавото нещо!!!

# 247
  • Пловдив
Искам да попитам мамите, които са напреднали в захранването - примерно като matza83  Hug - горе-долу колко мляко му се събират на ден на Боби? И слагаш ли АМ на прах в пюретата?
Филипина, а педито какво каза относно наддаването на Дарена?
mama tan4e, честита кола  Hug И дано скоро бебо не се буди по нощите  Crazy  Hug
DragosteaN, аз също усещам гърдите си не толкова напрегнати като преди, но има мляко, Миша не ми се е ядосвала. Аз май попреминах на кърмене на поискване. Мисля, че за кърмещите захранващи мами  Crazy това е добър вариант да запазят кърмата си по-дълго. Един вид - да има определени часове за твърдата храна, а мляко да се пие, когато пожелае Simple Smile
Вале, честито християнче   bouquet Кога ще обявят победителя Гого в конкурса?  Grinning

# 248
Здравейте! Вращаме се от консултация и ние да се отчетем  за 6м.- 9200кг,и 71см.

# 249
  • София
ханна много хубав въпрос си задала,по колко мялко им се събира на ден на захранените дечица...ще следя отговорите с интерес Simple Smile
На Лъчезара и се събира към 600мл,тя вече не се храни през нощта,а и аз не слагам АМ с зеленчуковото пюре.
Май и аз ще опитам да давам сурови плодове,градински,че после пък няма да има.
Днес за първи път дадох сок,вече ми е притеснително,че бебка не пие вода,пък и нали не я кърмя вече и забърках 60мл вода и 40мл сок и тя изпи 50мл  Peace хареса и!

Мисля че е е време някой да се похвали с нова лентичка,с две дечица е толкова хубаво Simple SmileНо май февруарската майка все още не се радва много много.Дано да промени мнението си скоро и да се наслади на момента изцяло.
За скорошното бременнене след секцио на мен ми казаха да изчакам две години след първото и аз забременях след 2год и 2 месеца и всички лекари казваха скорошно забременяваме след секцио автоматично значи второ секцио,но както е казала Мари мисля че лекарите по-скоро се презастраховат.

Вале честито християнче.Да е жив и здрав Гого,друж ни в течените какво стана на финала,че толкова гласове дадохме,нямапе как да не го изкараме победител Simple Smile

Я да пита давахте ли грозде,пюре.Купила съм едно и се чудя кога ще му дойде времето newsm78

Профилактичен преглед при гинеколог правих два месеа след раждането и сега преди да ме оперират от апандисит пак минах през гинекологията и лекаря каза ,че всичко е наред.Дори използва израза "всичко е банално добре"   Thinking

Хайде стига че стана нетипично дълго Simple Smile

# 250
Ех Филипина и момата нежна, чаровна и кротка ама като не ни я даваш....аз се чудя Боби защо мрънка през цялото време.
На мен са ми обгаряли такава "рана"/то всъщност не е никаква рана ами лигавица от канала на шийката, епитела е цилиндричен ,а не плосък както на влагалището и по-лесно се поселва от папилома вируса/ с лазер, та изобщо не боли нито пък нещо ми е текло. Хубаво е да се махне защото е един вид преканцероза, вируса променя нормалните клетки.

# 251
Слънчи, аз не съм давала грозде, но искам да дам, кажи на коя фирма, ако го има тук ще взема, ако не като излезе на пазара.
Днес правих на Мариян пюре от пъпеш пасиран и залят с малко кипната вода, но по-скоро стана просто пасиран, защото после добавях пъпеш след водата, че стана много рядко.
Сокчета и ние с мъжа ми си говорехме, че май скоро трябва да даваме, Мариян обаче си пие вече по 100-тина мл. вода на ден, даже и по време на обедното пюре си иска да си прокарва човека. Laughing

# 252
  • Пловдив
Слънчи, сега може да опиташ всеки ден да променяш съотношението сок-вода, така ще научиш Лъчи да пие вода Simple Smile Определено е по-добрия вариант от захар във водата  Stop
Аз съм упорита и въведох водата вече  Joy т.е. само я е опитвала като вкус, не замествам кърмене с нея  Laughing Laughing Та от няколко дни за пръв път излизаме на разходка със шише  Crazy (най-после използвам преградката на чантата по предназначение  Flutter )
За пюрето от грозде - незнам, но щом според Косе Босе може от 6 месеца да се дава пресни зърна грозде, значи ще е ОК пюрето.
При нас захранването върви добре  Peace - Яде всичко за сега, което съм и предложила. Не отказва и да суче след това. Заформя сън от 9 до 10ч, към 12ч придремва в количката, после от 15 до 17ч. евентуално към 19 пак и се дреме, но предпочитам да я държа будна, че да откърти в 20.30 след банята. Иначе малко се проточваме във времето, пък честон казано чакам с нетърпение да стане време да я слагам да спи вечер  Blush От друга страна пък така въобще неможем да излизаме .. та .. хем така, хем инак .. нямам угодия  Blush  Mr. Green

Последна редакция: вт, 15 юли 2008, 16:28 от Ханна

# 253
  • Пловдив
Здравейте и от нас !
И ние сме в отбора на пълзящите  Simple Smile  и падащите   Sad бебета . Ива пълзи от около седмица и е много смешна - пълзи напред , а по някое време започва назад . Това ново умение й е много интересно и по цял ден е по- корем и пълзи доколкото й позволява разстоянието , че след падането я оставям сама единствено в кошарата, рядко и на земята .
За падането - падна сравнително от ниско и на мокет, но чувството , което изживях... Оставих я на спалнята , само  , за да взема от шкафа една блузка . Чух "туп" и след това рев . Просто за тези части от секундата умрях и се родих отново. Така се притесних, че след това цял ден ми се гадеше и ме болеше главата. Така , че пазете ги мъниците. Толкова са подвижни и бързи , че за секунда не трябва да се оставят сами.

Иначе при изследванията Ива имаше левкоцити в урината . Следваше ехограф . Слава богу всичко е наред . оказа се , че отдолу се е зачервила . При момиченцата често се получавало като се поизцапали с ако . Цяла седмица правихме бани със смрадлика и днешните резултати са ок. Та мами на момиченца , в тази горещина и с тези запарващи памперси трябва миене на дупе при всяка смяна -и на напишан и на наакан. Аз преди миех само наакано дупе , но след тези премеждия- винаги.

И на мен ми е интересно количеството мляко , което приемат бебчовците. Аз кърмя и постоянно предлагам, че нали и вода не пие ...Така че 1 час преди и след хранене с твърда храна , предлагам гърда . Досега почти не ми е отказала .

Кафява мечка , мерси за труда .Аз бях извадила на лист някои от нещата  на лист, но ти си го систематизирала много добре , тъй че ще се възползвам наготово. Simple Smile Аз все още съм много внимателна със захранването .Но с този темп не зная кога ще вмъкна всички храни .  Simple Smile А като давате тези сурови плодове , ще правите ли пак постепенно захранване - три дни с увеличаване на количеството ? Аз съм решила първо пъпеш да дам , че докато се наканя , то ще мине сезона  Simple Smile

Толкова засега , че много дълго стана  Simple Smile

# 254
Здравейте и от мен сега на спокойствие, че снощи мъжо ми даваше зор да си лягаме Wink
Ханна, slan4ogled, и аз същотото се питах за млякото. А и друго искам да попитам. Вие като сте въвели толкова много неща спазвате ли принципа да се дава 4 дни и 3 дни почивка на новите храни, защото така се явява по 1 ново на седмица, а аз с това темпо доникаде не съм стигнала. Мони засега само опитва, не и давам големи количества, за да измествам хранене, кара си на кърма основно. Искаше ми се да мине и на формула вече, ама не я иска. Вчера прояви интерес към шишето с вода и се лигави с него половин час, но не беше изпила почти нищо, само дъвче бибероната и си мокри усните, но и тове е напредък. Имам чувството че незнае какво да го прави това шише Grinning.
Напоследък и аз се питам кой ли ще повтори или потрети първи от нас? имам чувството че ще е изненада за всички, от където най-малко се очаква. Да не казвам голяма дума, че да не съм аз, стига ми за сега, не че не искам още бебенца, но на този етап приключих.
кафява мечка това е то разнообразието от пюрета и каши, няма богат асортимент както в Бг. Има и на президент чойс разни, но те се покриват с останалите. Аз в мемента от тях давам, че са органик, но не мисля да се вманиачвам много с този органик, само докато я захраня. На Маги сама и приготвях пюретата и така си създавах по-голямо разнообразие. Купувах също, но за излизане или някои които трудно се приготвят. Не правех големи количества, но ми стигаще за няколко пъти, слагах в хладилника или във фризера. Правех си и местните пюрета.
 viji голяма мома твоята Ели.
Горско духче ако не е тайна каква си по професия, че ми направи впечетление че доста научно обесни за тези "ранички", просто любопитство.

Общи условия

Активация на акаунт