ЯНУАРЧЕТО се смeе, а отдолу зъбче се белее!

• 15 442
  • 291
  •   1
Отговори
# 255
Ханна, сутрин към 8-8:30ч. го кърмя и после изпива още 100мл АМ, към 10ч. около 60мл.плодово пюре или някакъв прясно изцеден сок или плод, 12ч. зеленчуково (с 1/4 жълтък)/месно пюре (190гр.) редувам през ден, 16ч. каша или кисел (150-200мл), към 19:30ч. мляко и след банята, преди лягане пак мляко, в 22ч. е гроге вече и заспива. Значи събират му се за деня неустановено количество кърма и 300мл. АМ Peace
Никога не съм слагала в пюретата АМ! Вода пие по 200-300мл на ден, че и повече.
mama tan4e, честита кола и само хубави моменти Hug
viji, много сте пораснали, браво на вас  bouquet

Последна редакция: вт, 15 юли 2008, 16:44 от matza83

# 256
  • Пловдив
Благодаря за отговора matza83  Hug
Интересно как го засищат 60гр. плодово пюре за втора закуска в 10ч  Simple Smile Може би тук е уместно да се прибави още малко мляко .. незнам ... Съдя по моето дете - към 10.30 си е определено гладна .. но пък тя и по-рано става .. има друг режим .. Simple Smile Така че - вие сте си ОК  Hug
Просто исках да посверя малко часовника си  Crazy Flutter  Mr. Green

# 257
Вале, честито християнче Гого! Hug

На Беа й се събират 810 мл АМ, 180 от които са за кашата и 180 г пюре с една лъжичка АМ в него.
И на този фон наддава по 300 г на месец  Simple Smile

Слънчи, сега може да опиташ всеки ден да променяш съотношението сок-вода, така ще научиш Лъчи да пие вода Simple Smile Определено е по-добрия вариант от захар във водата  Stop
Е, това ми хареса, ще го хпробвам. Аз какви ли маймунджулъци не правя, за да я накарам да пийне поне глътчица  Laughing

Инспирирана от февруарките се чудя, коя ли от януарките първа ще забременее отново Grinning
Мдааа, интересно  Wink

# 258
  • София
Здравейте мили момичета. Simple Smile
Ей, нямам време да седна да си полафя с вас. Моя бебо ще става машинопис Rolling Eyes, казвам ви такова биене на тая клавиатура и още цяла. Не мога да седна бе, ей сега седи пъни се на столчето, вика, плюе...а като го взема не мога нищо да направя. Ще ми съсипе компа, от толкова биене какви ли не прозорци наизлизат, не мога да сваря да затварям. ooooh!
Иначе по темите тук. Много сте писали и коя какво не помня но в общи линии ние сме така. Нощем сме като повечето май кърмени бебета, буди се по....е не знам защото вече спя и бутам без да мисля. Mr. Green Тая биберона не я иска, а шишето с вода така си седи до главата ми, все не мога да се сетя да се опитам да го залъжа. Толкова ми се спи, че по инерция караме все на цицка. Laughing Вода и той почти не пие, от 2 дена се лъже на каучуковия биберон на чико да дръпне по няколко пъти и после.... тцъ. Naughty
Много сте напреднали със захранването, ние сме само на картоф, тиква, морков и тиквичка. Запече се. Иначе тиквичката не я тачи много и се чудя дали нея да не му я приготвям. друго още не ядем. Скоро ще дам оризова каша. После мисля малко плод. И  в тази връзка да попитам по напредналите. Примерно като почна да давам кашата може ли да въвеждам нови зеленчуци? Мога ли да почна да въвеждам паралелно и плодове и зеленчуци. Боже,все едно не съм захранвала първото дете. EmbarassedАма то така...колкото повече знаеш толкова повече се убеждаваш, че нищо не знаеш. Laughing Laughing
Нас май ни мъчат и горните зъби, от вчера пак започна да бръмчи. Mr. Green
Честито на майките с новите придобивки (колите). И ние сме на път тия дни да се сдобием...ще се похваля.
Фил, с наддаването и ние сме като Дарена, тоя месец само 180гр. а хич не изглежда да остава гладен. Rolling Eyes
Ханна, с режима за поспиване сме почти като вас. Само че дрямката към 19 не я изпускаме, защото нали с баткото сме навън. Лягаме си към 22, 22:30.
Хайде, че много  взе да се сърди. Hug

# 259
Здравейте:)
Ще ви кажа аз как храня Нели - може би малко прекалявам, но.... Blush
Сутрин към 7 часа я кърмя, после към 9.30 пак я кърмя и излизаме на разходка. Към 11 часа и давам половин бурканче пл. пюре (днес даже малко повече от половинката) После в 13-половинка зеленчуково+кърма. След като се събуди от сън (обикновено спи около 3 часа) яде каша и после пак си суче. Кашата е около 90 гр.. Вечер след баня пак я кърмя. Не знам колко мляко приема, но на всяко хранене го има. Дори кашата, която и правя е млечна. В тази връзка да ви питам - не искам всеки ден да и давам каша, защото ми е доста закръгленка, та с какво бих могла да я заменя? Може би кисел, но трябва да взема някакво АМ, тъй като не ми се цеди?! Или плодово пюре+кърма примерно.
Иначе и моите гърди не са чак толкова напрегнати, както преди, но в събота бяхме на сватба в София и трябваше да се цедя, та за 12 часа /3 пъти съм се цедила/ събрах 600 мл. Мисля, че е добре newsm78
А спим по цяла нощ - и аз и тя. Снощи заспа в 21.00 и се събуди сутринта в 7.30. Никога не е яла през нощта - не защото съм я наливала с вода, просто не се е будила.
И аз трябва да отида на гинеколог. Имам силно течение - кафеникаво, а понякога и леко кърваво. Още нямам цикъл. Вече ходих 2 пъти на преглед, заради течението и заради болката, която усещам все още, но всичко било ок. Раната била зарастнасла идеално. newsm78 За цитонамазка ми каза, чак след като ми дойде, но аз се притесявам. Тия болки, течения, кървене при секс не са нормални ooooh! Мислеше, че имам раничка, но няма.....
Мама Танче, честита кола!

# 260
Аз все още кърмя на 3часа максимум 3часа и полвина но май трябва да увелича времето между храненията.Редувам един ден каша един пюре но все още само на едно хранене и после пак кърмя малко.Вода пие около 100мл на ден.
За цикала и моят все още липсва Simple Smile Тези дни трябва да отида на контролен преглед, вторият ми такъв трябваше да е юни но така като стана с доктора ми не съм ходила все още.
Мама Танче, със здраве да си караш колата и да си возиш децата Grinning

# 261
Здравейте,
Аз съм от февруарките.Преди малко се опитах да гласувам отново за Гого!Мисля , че вече е спечелил конкурса.Честито! Hug

# 262
  • Пловдив
Здравейте,
Аз съм от февруарките.Преди малко се опитах да гласувам отново за Гого!Мисля , че вече е спечелил конкурса.Честито! Hug
Party Party Party

Честито на Гого!!!

Hug Hug Hug

http://photocontest.babystages.ca/en/winners/winners.php

# 263
Олеле, като гледам май само аз не отдавам такова голямо значение на захранването. С каката много се вманячавах, но сега вече съм много по-ларж Simple Smile. Аз предлагам различни неща, дори съм въвела пуешкото и пилешко месо с пюретата на Гербер и Хипп. Опитах да въвеждам зеленчуци и плодове един по един, но уви на пазара няма такова разнообразие от единично представени зеленчуци. При плодовете е по-лесно. След това започнах с проба и грешка. Ако нещо не се приеме добре просто започвам да предлагам друго. Мислех, че правим алергия от морков и сметана, сега обаче вече не се изрива от тях. Вече не реагира, както в началото на храните и ги приема далеч по-добре. Определено зеленчуковите пюрета и месните на Гербер са много по-любими от тези на Хипп и Семпер. Ганчев не предлагам. Имам едно  наум, все ми се струва, че нещо им куца. Когато едно пюренце се хареса й го давам цялото бурканче. След това като огладнее предлагам мляко. И така:
сутрин - 6ч. кърма
9ч. - кърма или АМ
10:30-11:30 - плодово пюре цяло бурканче или каша 180 мл. - засега само безглутенови каши.
1ч. - зеленчуово- месно пюре.
16ч. мляко
18ч. плодово пюре или мляко може и каша ако не е яла сутринта. Понякога просто не иска друго освен АМ.
21ч. АМ и лягане!

# 264
  • до една звездичка
Ние пък се храним горе-долу така:
09:00 - 150 гр. АМ
12:00 - 60 гр. зеленчуково пюре+90 гр. АМ
15:00 - 125 гр. плодово пюре+60 гр. АМ
18:00 - 150 гр. АМ
21:00 - 150 гр.АМ
Т.е., за деня се събират 600 гр. АМ и още 150 гр. пюре. Каши реших, че няма да давам засега.

# 265
macipici Hug Януарките благодарим на февруарките за подкрепата на нашият Гого Simple Smile
Имаме си вече победител  bouquet

# 266
ЧЕСТИТА ПОБЕДА НА ГОГО!!!

# 267
  • София
А някой знае ли колко е количеството кърма което според книгите трябва да приема 6 месечно бебе.

Честито Гого,Вале!

# 268
Аз също съм от февруарския отбор и наминавам да честитя на Гого победата

# 269
МОМИЧЕТА, ЧЕСТИТА ПОБЕДА НА ГОГО И НА ВАС, ЗАЩОТО БЕЗ ВАШАТА ПОМОЩ ТОЙ НЯМАШЕ ДА СПЕЧЕЛИ КОНКУРСА, ТАКА ЧЕ ПОБЕДАТА Е ОБЩА!!!
[/color]

Навих Невенска да качи Симонка за следващия месец да гласуваме за нея  Laughing.

Общи условия

Активация на акаунт