Отговори
# 150
Честит Рожден Ден,Мими!Здраве и щастливи мигове ти желая!

Aся,много се радвам че на госпожичката всичко и е наред.С Вяра гледахме снимките и тя след малко пак се сети ми вика "покажи ми пак бебето на майка му в коремчето" Heart Eyes Направо си е оформено човече,гответе панделките  за изпсването да я направите хубава,че що коса има Hug

Сладурче Hug,нищо ново при нас с оня проблем.Само се молим всичко да мине Praynig

Християна непрестава да вика кака Mr. Green Като я къпя и Вяра е около нас,нашта се надига отстрани на коритото да я търси и вика какаааа Grinning Танцува като чуе музика,като мече се клати.А като и кажа да пее почва колкото и глас държи "лаааааалаааааа" hahaha Joy
А нашто девойче отказва пюретата за над 8м.Вече за втори път се убеждавам.Днес и отворих едно на Нестле,хапна 2 лъжички и после стисна менгемето и няма отваряне.А знаех че е гладна.Реших да пробвам дали наистина не ги ще тия с парчоляците,отворих и едно Гербер-ско (много ги яде и са вкусни) и го омете до дъно.Та утре това отвореното ще го пасирам и така ще и го дам.Много ми е чудно това поведение,защото хляб яде парченца,попарата непасирана си я яде,банан,солети от нищо не се дави.Обаче супи домашни с фиде,картоф морков непасирани само намачкани и пюретата за над 8месеца не ги ще и това си е Crossing Arms

Ми това е от мен Hug

# 151
Благодаря момичета- постоянно си я гледам и не мога да и се нарадвам.Дано този път ако има Господ да не ми отнеме щастието Praynig И татито е много горд и щастлив, като показваме снимките винаги е на фронтова линия с една физиономия на лицето която все едно казва - "Тва е мойта щерка- много е хубава нали" Mr. Green

# 152
Добър вечеР лейдис!

Защо така скромно днес се представихме“?Лошо стана следобед времето при нас, валя, валя, валя, сега май пак ръми.Не че  елошо де, поразхлади,а моя звяр само се отвива и патролирам през няколко мин да следя отвит/завит ли е????  Sick
Само с едно тъничко боденце е , ама хладно е да ви кажа, отворен  е прозореца,че е все потен иначе, то по-лошо така, затова прецених, че ще се завивамееее.

Лилчо - радвам се че се появи брееееееееееее, Ники е по-добре.Почистихме ушетата днес, знам ли, може да е странно или случайно, но е доста по-кротък.Намерихме нови игри и да се поФалим, имаме си нов детски килим в неговата стая - целия е на мечета и звездички, отрупан е с възглавници и играчки -красота!  Crazy Laughing Той е доста доволен, аз също.Утре ще е хладно, но мисля, ако не вали да се разхождаме.

Лейди - е как няма татито ви да е горд, че то си е за гордост !!!

Дес - абе питах за майчето ти? Добре ли е жената?Ти как си?

Сладур, болна ли си?От какво бе, а Ивче как е, какво ви изписаха днес, не пишеш нищо...?

Сонче - с теб сме мила!   bouquet  bouquet  bouquet Peace Hug

# 153
  • София
Здравейте!

Днес ходих до снахата. Много ми е уютно у тях  Heart Eyes .

После водих Митко на консултация - +400гр и +2 см. Доволна съм.

След това споходих Билката и СЕМ. Само че звъннах и на едно друго момиче от тяхната улица, за да ги запозная. А Коце и той реши да дойде  ooooh! .Общо взето цяла детска градина се сформира пред книжарницата, а за люлката на Насето имаше опашка от ноемврийчета  Crazy . Хапнахме, пийнахме и се разделихме по живо по здраво. Моника и Наско се надпяваха, надвикваха и надговаряха, а Митко си седеше спокойно и се чудеше от къде тези двамата са научили тези трикове  newsm78

Ванилия, съжалявам за проваленото идване  Sad ! Успех на мъжа ти  Peace Така е по-добре за него, мисля.
Мими, Ч.Р. Д, душа! Бъди здрава, усмихната и обичана!
Роси,  ooooh! нЕ'ам думи! Като не харесва бебета, да бяга да си играе, какво се вре в количката. Или ревнува момченцето  Crazy .

# 154
Ехоу мацки тука съм Hug
Мими,Ч.Р.Д!!! От всичко по много и от сърце ти желая!!! Още много години да празнуваш Hug  bouquet  bouquet  bouquet
Ивче кашля и е със запушен нос,съответно е супер раздразнителна,но да и мине пък ще се търпим я Heart Eyes Според педито гърдичките с аи чисти,кашлицата е на ниво гърло,ама не ме питайте как и давам сироп Tired
Признавам си,че не съм ви изчела внимателно,но е по обясними причини Blush
Виждам,че хубави срещички сте си направили повечето мами днеска Flutter
Галче как е Никича? Мина ли му киселия период?
Дес-иска да кажеш,че майка ти е още с бъбречна криза? Shocked О,не бива така! Трябва да се вземат мерки Praynig Браво на твойта принцеска Hug С кака си са другарчета Heart Eyes Аз ако не съм толкова суетна бих си родила скоро още едно,ама тогава с тая фигура,(разбирай ц*ц*)няма да изляза от вкъщи Confused
Сонче прибрахте ли си детенцето Praynig Едно гуш за вас Hug
Таш-маце,откъде ги избара тия картинки бе Crazy
Мами-имам питане към тези от вас,вземащи противозачатъчни таблетки: Значи още не съм свършила опаковката,а ми дойде цикъла Confused На какво се дължи,случвало ли ви се е и да продължавам ли да пия? А,да кажа,че съм пропуснала две таблетки,но не в последователни дни-дали е от това?
Не мога да си намеря АГ-то,та за това питам Outta Joint

# 155
Добро утро!

При нас вали. Явно ще съм с мъж един ден повече. Обаче не знам да се радвам ли или не  Confused Снощи леееекинко се сдърпахме (за глупост естествено) и аз се свих на дивана в хола, докато той заспи  Rolling Eyes Заспала съм и тази сутрин си се събудих пак на дивана. Помня, че по някое време ме викаше, ама явно не съм отишла  Crazy А Ицко дойде да ми каже, че му се пие вода  Crazy Странно, но поне се наспах хубаво на дивана  Crazy обаче съм още по-схваната, защото бях метната само с един анорак. Все си мислех, че по-зле не мога да стана, но от хладното време съвсем се сковах  Sad

Иначе вчера бе хубав ден. Сестра ми дойде да заведем Лилия на консултация. Струва ми се много малко килограми Лилия - 8300. Сложила е само 200гр. С това темпо до годинката едва ли ще е повече от 9300, ама да ми е жива и здрава. Но пък е дръпнала с 3см и вече е 73  Flutter Бе не знам защо така - доста дундуреста изглежда  Thinking Хубаво си яде, но е голям живак. Вчера се пусна права 2 пъти за по няколко секунди.Както и да е. После ходихме да пием по една студена цитронада, а Лилия яде малеби. От там сестра ми ме хвърли до нашите да съм и с двамата си мъже  Flutter

Лилия я мъчат здраво зъбките. Не е крива, но ужасно много хапе  Crazy Майка ми има рани по ръцете  Crazy На мама геройчето е тя. Явно прилича на майка си - търпи на болка  Crazy Ицко е кекав като баща си  Laughing Явно от зъбките, бебоната ми ака по 3-4 пъти на ден. Не е воднисто, но все пак си е рядичко  Embarassed Педи каза, че е добре детето, та от зъби ще да е. Не ме притеснява, но ми идва тежичко да я мия по N - пъти на ден. Да не говорим за слагането на памперса  ooooh! От 1 месец насам памперс и се слага в право положение  #Crazy Добре, че имам тренинг от батко и  Rolling Eyes

Това е от мен.

Хубав и прохладен ден!

# 156
Сладур, дано Ивчето бързо се оправи.
Не мога да ти кажа нищо по въпроса за противозачатъчните, понеже никога не съм пила. Другите мами да се включат по въпроса.
Хич да не ти пука за гърдите. В един момент тези неща престават да бъдат от значение. Аз да ти кажа за себе си, след като родих Лилия , имам доста по-добре изглеждащо тяло  Rolling Eyes Странно, но съм доста по-стегната, отколкото бях преди. Имам приятно заоблено дупе, хвърчащо назад  Laughing Целулитът се изчисти. Единствено циците са понамалели, но не са станали по-зле. То едва ли може да стане по-зле де  Laughing

Скреч, как е снаха ти?
Браво за хубавата среща. Много поздрави да нисш на Билка. Те как са?

Гале, Ники поуспокои ли се вече? Може би е бил превъзбуден от това, че вижда майчето си  Heart Eyes

Лейди, гали малката принцеска и от нас  Heart Eyes

Дес, малката госпожичка певица ли ще я правите  Laughing
Стискам палци майка ти скоро да се оправи. Кураж, мила  Hug

Таш,
откъде ги изнамираш тези щуротии  Crazy Страхотна си!
Хайде , мамите да се завръщат една по една и да си спретвате пак хубавите срещички в Света Троица  Heart Eyes

Лилчо, радвам се да те "видя"  Hug Браво на Васко за подвижността. На мама дупе да и е яко  Laughing

Приказливке,
можем само да се надяваме и стремим нашите деца да не станат такива ..........  ooooh!
А ти защо си в такова смотано настроение?

Сонче, чакаме те  Hug Как сте? Как е бате Тони?

Благодаря на всички ви за хубавите пожелания   bouquet Стартът тази година е чудесен. Дано само има продукция и за напред, та да си избием камиона. Сашо продава за часове и се прибира  Party Вчера клиенти са му казали, че е време да вдигне цената  Mr. Green Гръцката диня не можела да се върже и на малкото пръсче на нашата. Лошото е, че динята ни не стига за всички и доста клиенти са се поразсърди ли  Rolling Eyes Ама кой свари, той превари. По-упоритите чакат Сашо в 3.00 сутринта да пристигне и започват да товарят  Crazy Като му се обадя да го питам как е, вика:"Не съм спал, не съм ял, не съм пикал, не съм с***  Crazy  Joy Ама това да му е проблемът  Laughing

Айде, пишете, де  hahaha Сама си хортувам тук.

# 157
Сега да ви разкажа една друга случка от преди месец, ама все забравях  Laughing Вървим си с майка ми из центъра и гледаме дно малко момченце - на около 3 годинки , със супер изплаше поглед, разплакано се оглежда и вика :"Мама?Мама?" Спях ме се с майка ми да го питамме дали се е изгубило, коя е майка му,..., но то не ни обърна внимание. Бе доста изплашено  Sad Заогледахме се ние и видяхме зад едно палмово дърво (в саксия, де  hahaha) да се подава скришом една жена. Стана и неудобно и се показа леко. Стори ми се, че детето я видя, защото тръгна към нея и ние продължихме, но непрекъснато се обръщахме притеснени. В един момент се изравнихме с жената и му викнахме:"Ето я мама!", но детето не ни обърна внимание. В очите му се ччетеше огромна паника. Майката се шмугна отново зад палмата  Confused и скришом тръгна нататък. Решихме да не се обаждаме. Обръщахме се милион пъти, спирахме се, тя продължаваше да се крие, а детето продължаваше да се паникьосва, че не я вижда. Сега съжалявам, че не се намесих  Sad Тези хора май не осъзнават, че травмират децата си за цял живот. Поне аз така смятам. Явно нещо я я ядосало, но не мисля, че това е правилният подход  Confused Луди хора колко щеш  Confused

# 158
  • София
Добро утро!

Роси и аз доста често се ядосвам на странните методи за възпитание на дечицата  Confused  Това с казването "айде, чао тогава аз те оставям" е едно от нещата, които ме изумяват. Еле пък във варианта, в който майката уж си тръгва. Или реплики от сорта "аз тогава няма да те обичам", "не те обичам"....или когато детето падне и се удари майката започва да удря "лошото нещо" за да успокои детето...но всеки си има различни методи, де. Но е хубаво, когато майката премисли нещата в дадена ситуация как да постъпи така, че да предвиди какви последствия би имало нейното действие или реплика.
Но няма да се отплесвам, че мога много, много да пиша и да давам примери с дечица около мен  Crazy

И в тази връзка, Тали, имаш право да се възмущаваш, нищо, че не си отгледала по-голямо дете. И на мен така девер ми и етърва ми ми обяснваха за племенницата "и вие ще минете през това", но ето, че Любака не прави нищо от това, което правеше тя като бели. Най-ярък е споменът ми, в който тя ми изкопа и изкорени цветята в градината. Детето ми до 1г и половина не беше късало цветя, а само ги галеше. Още първият път, в който посегна му се скарах и му показах как се гали цветето. В парковете ходеше и галеше всичко зелено наред  Laughing И както винаги репликата на околните беше "ауу..колко ви е кротко и добро детето". Започна да къса, откакто наехме детегледачка. Имаше си едно място в градината, в което ровеше и копаеше, а останалите цветя не ги закачаше, чак после започна да посяга. Просто не правеше разлика от цветята в парка и цветята у нас.  Confused Така, че всичко си е до възпитание и навременна реакция. Всяка беля трябва да се спре още първият път. После и да обясняваш, ще отнеме много, много време, даже може и да няма успех  Crazy

Ще видя как ще е с Павел, защото, признавам си, н мога да му отделя цялото си внимание и да съм толкова съсредоточена, както с Любака. И това малко ме плаши.
Първият пример е с пищенето. Научи се да пищи, когато му вземеш нещо от ръцете. Благодарение на Любака. Когато му вземе някоя играчка Павел писва, аз идвам и се карам на Любо (нали и него възпитавам в отношенията с бебето). И сега, в момента, в който П. писне, Любака му дава нещото за да не му се скарам. Та Павката и на мен започна така да ми пищи, което хич не ми харесва.

Много се отплеснях в писане и времето ми изтече  Crazy  Поуспаха се в хладното време Simple Smile
Лек ден от мен  Hug

# 159
Добро утро!

Започвам да пиша сега, но предстои приспиване на Моната, баня и т.н. та когато сколасам Mr. GreenДа ви се похвалим с новото ни умение - от вчера Симона пляска с ръце  Grinning еееее, малко трудно се улучват беее, защо така??? newsm78 Laughing но като ги улучи е голям смях Heart Eyes Grinning

Ох, много имах за казване, два прозореца съм отворила даже Mr. Green

Роска, твоите случки са ми най- пресни. Аз съм много начинаеща майка, много имам да уча, сигурно съм допускала и ще допускам грешки, но очевидната и откровена простотия на някой майки ме поразява! ooooh! Като това дете дето е дърпало бузките на Лилето и другия случай също...За това сякаш избягвам сбирките на майки с колички и хич не ми е тръпка да седя по пейките и да цъкам с език колко много кисел е изяло Първанчо и как Драганка видите ли не искала да яде от кухнята!!О трагедия!!! Laughing Най - прясната случка, за която аз се сещам е една позната, която много гордо ми разказа как е оставила 4 месената си дъщеря 3 дена гладна да я видим ние не е ли прояла зеленчукови пюрета най-накрая, гиди малка калпазанка Close Laughing и как на същото това вече 6 месечно дете му е изпяла 2 (ДВЕ!) песни до тук Shocked, ми не знам бе, защо да му пея... Shocked ooooh! и така...Същевременно съм срещала толкова готини майчета, със страхотно отношение към децата и все си казвам дано и аз съм таква... Heart Eyes

Сладурче, бе да ти кажа не е много добре това, че си пропуснала 2 пъти таблетки и най-вероятно за това ти е дошло. Нищо лошо не е станало, но гледай да не пропускаш, защото става голяма каша с хормоните и се губи предпазващия ефект на противозачатъчните. Wink

Лейдибейби, пу-пу, браво за страхотните снимки на бебка! Hug

Мимиииии, честит рожден ден!! Hug

Ауу,Таш, Арбанаси Палас, а?Гледай да си с много специален грим и рокля, защото явно ще е тежкарска сватба Flutter И посмей да не звъннеш! Twisted Evil Grinning Hug

Ванилия, стискам палци всичко да се нареди! Praynig

Днес си е хладно, как да обличам Моната Thinking Лек ден и целувки от нас! Heart Eyes

# 160
  • Хасково
Днес си е хладно, как да обличам Моната Thinking
Ей те това и аз се чудя newsm78
Ха сега добро утро и от нас!!!
Първо искам да кажа, че всички "в нужда" имате стиснати палци и от нас със Стела - Дес за майка ти, Канелка за мъжа ти, Мерги за каквото трябва... Hug fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover
Ако съм пропуснала някой да ме извини, но да си знае, че не е нарочно!!!

Роси и аз съм потресена от случките, които разказваш, макар да съм била свидетел на подобни изпълнения.... Shocked Но все си повтарям думите на чичо ми "трай си, че и на теб ще се роди такова!!!" Все си мисля, че една майка най-добре знае как да възпита детето си, но някои и това не знаят  Crazy Дано не допускаме фатални грешки по отношение на възпитанието на децата си, защото ДА наистина родителите са "виновни"...
В тази връзка Сейли, надявам се Тони да е по-добре вече след като е при вас!!! Гушкай ги и не се обвинявай!!! Всяка майка е най-добра за детето си!!!

Ние вчера бяхме на една мнооооого приятна среща с едно ноемврийче, родено само ден по-късно от Стела!!! С майката бяхме в една стая в родилното! Изкарахме се страхотно, но не я питах дали е съгласна да пусна снимки тук и затова ще се въздържа! Дечицата се забавляваха на люлка, бънджи, активни гимнастики, папкаха (Стела яде много повече, а е цял килограм по-лека от другото момиченце Crazy) и спинкаха до басейна!
С майката си поговорихме изключително приятно, "сверихме си часовниците" по въпросите с отглеждането на дечицата и т.н. приятни неща.
 Бях потресена от разказа й за това колко тежко е изживяла следродилната депресия, но това е една друга тема и няма да си разваляме настроението!
Мимиииии, честит рожден ден на патерици! да си жива, здрава и мноооого обичана!
Стела пощуря в ръцете ми - затова лек ден на всички!!!

# 161
Добро утро!
Е, разхладихме се малко!И тази вечер имахме само едно  включване! Grinning
Роси ,случилото се с Лили е много неприятно! За съжаление все по-често се наблюдава агресия в толкова малки деца.Кой и какво ги предизвиква не искам да коментирам.За 10 год . съм се нагледала на толкова абсурдни ситуации,че се чудя къде са  социалните и има ли ги изобщо.До кога физическият и психически тормоз над деца ще се приема за нещо нормално. Heart Eyesна малката сладурана! Hug
Гале ,радвам се че си тук!Определено ми липсваха твоите лъчезарни постове.  bouquet
Сладурче, дано Ивче се оправи бързичко HugМного е неприятно да си болен през лятото.
Лилчо welcome Hugчакаме снимчици!
Хайде после'' пак шъ дода''
п.с. току-що телефона ми отказа #2gunfire

# 162
Здравейте,
Днес съм в доста по-добро настроение  Hug Един от редките случаи, в които съм мила и добра  Wink

Времето си е направо студено, не е човешко това - един ден да е 35+, на следващия едва да докара до 20  Crazy То кое ли ни е наред, та времето и то ...
Тошко снощи го извеждах с плюшени блузка и панталонче с дълги ръкави и крачолчета. Даже като заспа, го завих и с памучно одеялце.Днес май пак ще е с такива дрешки.
За възпитанието на другите деца не искам да говоря, че още не съм наясно какво съм постигнала с моето. Но, виж, за възпитанието на майките мога много да говоря, ама това си е друга тема.

# 163
Ха добро утро!
Макар за нас да не е добро-и двете сме много болни,Ивчето цяла вечер не е е спала,защото и е запушено нослето и кашля Confused Носихме се и се гушкахме,ама като и сложа капки за нос и реве после поне 15 мин Cry Аз съм и с Т ooooh!
Обадих се на свеки да дойде да я вземе,приготвих и чантата и я праих милото Cry Тя така плачка...ама нямам друг избор,защото ако сме вкъщи трябва само да я нося,ако я пусна и става..леле...одеве я оставих за минутка да ида до тоалетната-цялата почервеня от рев Sad
Та такива работи от нас.
Гледма за възпитание си говорите-аз май съм станала доста мекушава  не знам как ще я уча какво може да прави и какво не. И тя като Павчо дори само да и взема нещо от ръцете и почва да пищи,а като почне и да реве и аз се предавам Rolling Eyes За другите случки няма да коментирам-не мога да съдя другите майки,но все пак не го одобрявам това,особено дето едната казвала на детето си,че е тъпо Shocked
Дита честито ново умение на Симонка Heart Eyes Hug
Ние сме на етап махане за чао-интересното е,че и за здрасти го прави Mr. Green
Таш блазе ти за тя сватба Crazy кой ще жените там бе Mr. Green
Мацки отивам да лягам,че изпих един Колдрекс и ме унася Hug

# 164
  • Варна
Здравейте и от мен.  Hug

Обичам лошото  време - живвам  Grinning Хубаво е от време на време, в тези горещини да има някой - друг такъв ден.

Днес сме на консултация. Да видим педи какво  ще каже за това кривене. И непрестанно сучене  Tired Дано не е навик, а е заради зъбките. Не ми си мисли иначе как ще го отучвам.
А като е нервен започва едно скубане на неговата си коса  ooooh! 

Дита браво на Моната  Heart Eyes Ние се учим за чао да маха с ръчичка, ама за сега без успех. Само му е смешно. И на котката много се смее. А котарака нали е Лигльо - това му е и името- какви неща изтърпява  Mr. Green Аз се опитвам да науча Влади да го гали, но ми е малко трудно да се преборя с инстинкта за хващане на всичко.

В тази връзка да кажа, относно ситуациите с Роси и Дианчето, които споменава. Според мен, тези майки вършат това, което са научили от техните майки. Това са манталитети на по-старото поколение. За голяма част от тях им е трудно да достигнат до извода, че това е неправилно и че се травмира детето. А и като не четат нищо в тази насока, как да коригират поведението си... Но това не означава, че ги оправдавам де. Особено в сегашно време. даже и в момента слушам в Часът на мама за такива случаи - които стресират детето, и какви са последствията.
Дианче що да ен пишеш за такива неща. Мен ми е интересно, а също предполагам и полезно, да чета. Ето Билката, което поства преди време за непознатите и лоши  хора, даже съм си го запазила. Повечето неща инстинктивно ги знам, но така с конкретни ситуации, някак си успяват да ми направят впечатление и да се запечатат в мозъчето ми.

Ох Влади се събуди и отивам да се занимавам с него.

Днес смятам да го облека с блузка с късо ръкавче и лятно тънко якенце отгоре или жилетка или пък тънка блузка с дълго ръкавче. И тънко дълго панталонче и чорапки.
 Heart Eyes

P.S. Ох това го пиша към 10 часа. А форума нещо заби, добре че набързо дадох back to предната страничка и поста ми се запази   Sunglasses Сега чакам да тръгне форума за да го публикувам   Mr. Green
P.P.S. Сега пък нета нещо се скапа ...  Rolling Eyes
P.P.P.S. Върнахме се от консултация. Тежим 8.260 кг и сме 75 см дълги  Crazy Дългуча на мама  Mr. Green  Ушите, неяденето  и неспането от зъбите. Ама до кога така .... Аз нали обявих официално че от предния понеделник сме с 2 зъба  newsm78 Трябва да чакам да избият всичките, та да кротяса ли  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт