Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ - 5

• 27 352
  • 295
  •   1
Отговори
# 105
  • густо майна Филибето
А на мен плановете на Ани ми се струват съвсем реалистични ! Всъщност нищо не пречи и в тухлена къща да се нанесете веднага, само е влажно и се появява мухъл Mr. Green Аз го направих в кооперация, която си довършвахме сами, защото фирмата фалира, а наема си течеше, затова се нанесохме, и майка ми като дойдеше в къщи все си мислеше, че сяда на нещо мокро Mr. Green Външните стени мухлясаха(отвътре), но нямаше външна изолация, и панелката ми сега мухлясваше преди изолацията.

# 106
Ани , може би има резон в плановете ти ?! Не съм запозната толкова добре с термоблоковете и може пък да успееш за пролетта ! Обаче сега се върнах да прочета собствения си линк за термоблоковете ! Все пак трябва да има някакво време за съхнене - предполагам имаш плоча , носещи стени ? , а и доколкото разбрах тези блокове се наливат вътре с бетон.Надявам се като започнете да на правиш едно хубаво описание на технологията за всички нас , които искаме да имаме знания от обща култура !  Peace 

Вълничка , ама ти си престанала да мрънкаш на мъжа ?!?  Mr. Green Ааа , не така ! Започвай веднага - той какво чака , желязото да поскъпне с още 50% или бетона ? Айде стягай го и през август първа копка !  Peace

За ремонтите в къщи - няма такива , но миналата година , докато бях в болница , за 1 месец мъжа изкърти целия апартамент и му направи основен ремонт.Носеше ми каталози с тапети и бои в болницата - много е наплашен от моите претенции !  Mr. Green

chudovisteto , като чета и ти ще си новодомка на Коледа !  Peace Давай снимки да видим как си се справила с фасадата.А какви са вътрешните замазки , които правите ?

# 107
ani69, да ти е жив и здрав художника,но като гледам Тони е достатъчно голям, за да разбере че не трябва да рисува или поне не навсякъде. И за какви 5г говориш ooooh! А това от линка по мое мнение е  грозно, аз бих направила голям компромис само за цветен вариант и то ако цвета много ми допада.
тези панели от линка наистина са грозни,аз имам впредвид нещо подобно но от МДФ/като ламината/има най различни десени и варианти.Стои страхотно.Видях го на живо в една къща и оттам се запалих.На мен лично много ми допадна.Лесно за поддръжка.
За Тони-хич не е голям.Сега започва истинското рисуване по стените/съдя поне по другите си деца/Когато големия беше на 5 години се нанесохме в ново жилище.Първата му работа беше да влезе в стаята си и да нарисува голяяяям автобус на чисто новите си тапети/сега учи в художествено училище Joy/
Тони рисува по стени ,мебели и изобщо по всичко с каквото му падне.Знае ,че не трябва да го прави и само ни дебне когато не го виждаме.Точно за това,за да не се изяждам от яд винаги,когато оцапа стените ще сложа такава ламперия.

Диди-като почнем строежа ще има подробни репортажи със снимки и описания

# 108
  • София
Момичета, поздравления за напредъка на всички, които са на вълна проектиране, строежи и довършителни работи. А на другите желяа здрави нерви и упорство, несе давйте на разни архитекти, майстори и подобни.
При нас вече зидат първия етаж и естествено представата и действителността се разминават. Установихме, че хола не е толкова просторен, колкото ни се струваше и сега сме се замислили да не изграждаме стената, която разделяше хола със единствената стая на първия етаж и всичко да стане едно голямо пространство. Проблемът е, че на тази стена трябваше да е комина и камината. И сега мислиме за вариант камината да е на единия ъгъл между двете помещения, но самия ъгъл е външен. Разглеждах доста снимки на камини, но освен на стена, на въп.трешни ъгли и централни, не намерих такива за външни ъгли. Не сме ходили по магазините и фирмите, произвеждащи камини, защото имаме други ангажименти. Та ви питам има ли някоя от вас подобен опит и дали можете да ми препоръчате такава фирма.
Ще се разровя и за плановете на къщата, бях ги качвала в една от предните теми.

# 109
За 24 часа при нас се случиха хиляди неща Simple Smile

Снощи си поръчахме вратите, стиснахме си ръцете с майстора за таваните (много ни хареса човека и идеите, които ни даде), а преди 1 час взеха размерите за дограмата.

Направо става страшно. Утре трябва входната врата да оправим, но най вече да си оправим колата.
На всичкото ходене и търчане скоростния лост взе, че се откачи.
Изглежда при нас или е пълно спокойствие или е някакъв пълен кошмар.

Zori_ ние нямаме камина (няма и да имаме), но имам някакви бегли спомени, че съм виждала комин на външна стена, респективно камината също е на външна.
За фирма... не се сещам.
Мисля, че няма пробелм, но нека момичетата с камините си кажат думата.
Успех Simple Smile

# 110
zori_ , вие всъщност искате да направите ъглова камина с външен комин ли?Защо  искате да го правите външен комина ? При ъгловите си остава вътре.Напиши малко повече само за камината.Едната от нашите щеше да е ъглова и съм говорила с фирма , но после я променихме.

# 111
Здравейте строителки и мечтателки    bouquet
Аз продължавам да съм още от 2-рите....ще видим дали няма да е до догодина  Mr. Green

Много сте изписали докато аз си наваксвам работата след краткото моренце  #Crazy

Вълничка, колко му е...веднага правим партия  Peace само да почнем  #Crazy

А за ремонта у дома  Joy мъжа ми се беше зарекал да не пипне нищо повече  Sick обаче сега от гърмежите в Челопечене взе, че се сцепи тавана на стаята на големия син и онзи ден паднаха около 2 кв.м  #Shocked Та сега ще не ще половинката ще трябва да спретне един ремонт на стаята на "тийни" hahaha  за негова радост   newsm68

# 112
  • София
zori_ , вие всъщност искате да направите ъглова камина с външен комин ли?Защо  искате да го правите външен комина ? При ъгловите си остава вътре.Напиши малко повече само за камината.Едната от нашите щеше да е ъглова и съм говорила с фирма , но после я променихме.

Камината не е на външна стена. Представете си камина в ъгъл - две перпендикулярни стени и между тях на 90 градув.совия ъгъл камина. А при нас камината трябва да е на останалите 270 градуса от ъгъла.
Сега няма как да го начертая, дано съм го обяснила правилно и ви е станало ясно.

# 113
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)
Коректни ли са от ВиК и Електрото със сроковете за изготвяне на предварителните договори? Ние взехме визата  bowuu  все пак, от първа копка, в най-добрия случай месец ни дели.
И аз искам топъл септември и октомври Simple Smile та да посвършим нещо.

# 114
Коректни ли са от ВиК и Електрото със сроковете за изготвяне на предварителните договори? Ние взехме визата  bowuu  все пак, от първа копка, в най-добрия случай месец ни дели.
И аз искам топъл септември и октомври Simple Smile та да посвършим нещо.

Не!!!! Naughty Какви предварителни договори имате ? Нашите се оказаха хвърчащи хартии , които трябваше да подновяваме с хиляди връзки , за да станат реалност !

# 115
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)
С визата ходиш във ВиК и в Електрото за тез предварителни договори, които според мен са само за да ти дадат разрешително за строеж. Но за тез договори да се издадат има законов срок, то за всички документи има законов срок, ама  на мен не ми се случи поне веднъж да се спази Sad
Иначе идея нямам каква друга тежест имат тез договори ... и изобщо имат ли.

# 116
vesel4e , кажи ми за какво са тези договори , в смисъл водопровод ли ще прекарвате , трафопост ли , времянка ли , за да ти кажа дали вашата ситуация е като нашата и какво да очакваш !  Peace

# 117
  • София
Ние с ВиК нямахме проблем отидохме подписахме и всичко е ок. , ама с Енергото вече 2 месеца не можем да се разберем има една дето бави нещата и иска пари  Twisted Evil , ама се е издънила и е пред уволнение и днес свекър ми трябва да е ходил да види какво става  newsm78
По принцип срока е месец в Енергото.

# 118
  • густо майна Филибето
zori, отворена по този начин ли имаш в предвид?
Моята камина се очертава също да е в средата на стаята, между хола и трапезарията, нещо такова, но не двулицева. Не ми изглежда зле Rolling Eyes

# 119
ljuboznatelna , едното със сигурност не е , за другото вече зависи какво има на тази стена , най-добре може да се прецени ако Зори пусне плановете на стаята.Аз начертах нещо нескопосано на пейнта и тя потвърди ,че е така , но дали може да се разположи камина на една от двете стени или трябва да е точно на ъгъла - не знам.

Ето го калпавия ми чертеж , черната зона е за камината :

Общи условия

Активация на акаунт