Отговори
# 45
  • София
Момичета спешна информация ми трябва - В Джъмбо пускат ли с колички или трябва кенгуро?

Няма проблем за количката. Само в Метро май трябва да е с кенгуро.

# 46
Привет, мамчета и бебоци.
Нефертити, ЧЕСТИТОООООООООО!Пожелавам ти лека,щастлива и безпроблемна бременност. Hug Hug Hug
Честито на порасналите ни месечинковци днес.
За спането - сутрин ставаме към 9-10, като не пропускаме нощните хранения(обаче само мама се буди, а бебка мрънка и си смуче ръцете спейки.)Между храненията,рядко будува повече от час,а по обяд спи дори 2-3 до 4 часа, ако е тихо.
Били, много сладка е Палечка-шаферка.
Деситка,твоята сладурана прави същите номера в леглото като Ванеса - спим със стърчащи през решетката крака.За памперсите и на нас ни пропускат, но вече поне е по-рядко, след като започнах да ги стягам повече - събирам двете лепенки една до друга.
За ЕБХ - ние практикуваме ЕБХ много редовно - задължително пишкаме или акаме в момента, в който се озовем без памперс - върху мама(най-често),на мокета......Аз си мислех, че на това му се вика "по закона на Мърфи", а то било ЕБХ - те нали сега бебетата се раждат със средно образование, та явно бебка си знае, а майка й не се и сеща!!! Laughing
 Тази седмица, бебка направо не прилича на себе си.Изглежда тъжна, не се смее толкова, не крещи от радост, не иска да стои самичка, по-трудно заспива и пак започна да я боли коремчето.Не е ли късно вече за колики? ShockedКакво ли му стана на това дете? Може да са зъби, знам ли? newsm78Дано са зъби, че вече се тревожа. Sad
Пепе, дано скоро се оправят нещата при теб, а и си ни казвай какво те мъчи, нали затова сме тук. Hug

Последна редакция: сб, 12 юли 2008, 00:02 от galinana

# 47
  • София
Деситка, от Папагал, на ул. Солун в Борово или от сайта им. Това е чинийката http://papagal.net/index.php?main_page=product_info&products_id=224 Аз взех и синя и оранжева, а имат и зелена.

Диана, много ти благодаря!!!   bouquet Не знаех, че толкова наблизо има такъв богат магазин. Скоро ще го посетя, особено за пюрета-гледам имат огромен асортимент.

Момичета, изживяхме истински ужас преди малко  Cry. Малката нещо беше много неспокойна. Реших, че е оглаадняла по-рано, защото в 7 хапна съвсем малко. В 9 без 10 започнах гимнастиката, беше неспокойна. После взех да я измия само с влажна кърпа, че реших да не я къпя, защото от вчерашния Пентаксим е леко зачервено и има миниатюрно бяло връхче. Тя беше кисела. И като започнах да я мажа, към 9.15 беше вече, и като ревна това дете...неудържимо, неутешимо...и то не рев, а пищене... Мина сума ти време, не можех да я успокоя по никакъв начин-гушкане, люлеене, друскане, песни, дрънкалки, на терасата, пред огледалото, музика пусках...нищо...По едно време я излъгах да пийне малко вода, защото от съдирането започваше да кашля заради пресъхващото гърло, и набутах цица...започна да яде уж спокойно, бръкна си в окото и настана още по-голям ад...Обадих се на мъжа ми, който току що беше излязъл, да се прибира за малко съпорт, че съм отчаяна...Пищя още сума ти време...Опитах пак да дам да яде, защото бях сигурна, че вече е зверски гладна, но не се получаваше. Той запчона да я успокоява, аз се цедях, за да дам от шише, защото си мислех, че може да ми отказва гърдата...По едно време леко се успокои и дадохме шишето..Изцока го, дадох веднага гърдата, наяде се и заспа...Сега още хлипа в съня си, а и аз до преди малко ревах...Чувствах се толкова безпомощна...И уж се стягах, но в момента в който заспа и ми се отпусна в ръцете, просто сълзите ми потекоха... Ужасно беше  Confused

# 48
Здравейте,майчета!
Момичета, много ви благодаря за подкрепата Hug Толкова се радвам ,че ви има!!!
Деситка, съжалявам за случилото се. Дано не се повтаря вече.
Нефертити, честитоооооооооооооо!!!!!Пожелавам ти лека и безпроблемна бременност и през 2009-а да гушкате едно малко съкровище!!!!
Момичета, пазете се много да не лепнете някой вирус, че на мен ми се разказа играта. След 1 седмица с температура 39, ме удари в ставите. Първо ме лекуваха от плексит (физиотерапия и нагревки) и след 10 дни без резултат нещата се влошиха още повече - подуха ми се пръстите на едната ръка и остана като парализирана + ужасна болка във всички стави.  Отидох на друг специалист и се оказа някакво усложнение след грипа, а физиотерапията още повечее влошила нещата. Аман от некадърни лекари #2gunfire #2gunfire #2gunfireСега пия разни лекарства, заради които спрях да кърмя. Много ме е яд, ама най-важното е да се оправям и да си гледам бебока. В момента не мога да го вдигна от болка в рамената.
Та в тази връзка - от 2 седмици сме при майка ми в Кюстендил да си ни гледа. И тук на бебо се създаде режим да спи около 30 мин между храненията. А вечер заспива към 10 , после се буди към 4-5 часа и си доспива до към 7. Може и още да се желае Laughing
Били, малката е супер сладурана. Сестра ти и племеничката също!!!
Лека и приятна вечер на всички! Отивам да лягам, че татито ще дойде да си ни види утре. Май ще оставаме при мама още 1 седмица да ни погледа.

# 49
  • София
Деситка,това е от ваксината!Жори беше по същият начин след първата обаче и беше така 2 дни.Аз ревах с него,защото ми беше много мъчно да го гледам такъв.
 Ние още не се захранваме,но аз се снабдявам с нужните неща.Лъжички днес пак купувах,че нали предишните не ми се побираха в кутийката.Взех сси пак на Нуби и треперех до нас дали тези ще станат-този път съм улучила. Mr. GreenТук не се продават по 1-а ,та вече имам общо 5. ooooh!Чинийка също имам,но е някаква американска марка-има отдолу и гума някаква,за да не се пързаля.Имам и нагревател на Авен-взех си го за 2 евро от едни разпродажби. Mr. GreenСтанкова,радвам се че се появи,тъкмо щях да пиша за теб,че се притесних да няма някакъв проблем с дреби. Hug
Космополитън,май зависи от пюрето.Ако е плодово обикновено не се наяждат само с него.

# 50
Зори, много ме кефят тия вашите разпродажби там Rolling Eyes
desitka, ние снощи изживяхме същия ужас Sad но при нас Али както си спеше така изведнъж почна да плаче, ама такъв плач, че чак се дереше от рев. Ей така от нищото изведнъж започна и продължи около 10 мин. през което време даже и течаха сълзички от очите Cry Беше много страшно, след това съм треперила сигурно един час ...
ger4opiper4o, изпразни си кутиятаааааааа, отиде ми писането   Crazy

# 51
  • София
да много са яки.Последно си купихме DVD за колата с два монитора за 10 евро. Crazy
 Моето диване заспа преди час и пропусна яденето- ял е само 4 пъти днес.Мъжът ми от 30 мин. чисти с прахослукачка в къщата и Жори не се събужда.Ял е последно в 19.30 и сигурно рано ще ме вдигне.

# 52
И моята бебонка днес беше много кисела. Толкова много плака в парка, накрая седнахме в едно кафе и с голям зор налапа цицата, ама преди това как ли не я лъгах, а тя ревешеее. Накрая се нацока и като заспа, та откара към 3 часа Shocked това чудо отдавна не е било през деня. И аз реших, че сигурно е от вчерашния пентаксим. Ането каза, че страничните ефекти можело да се наблюдават до 48 часа след поставянето. Дано утре е по-добре, че сме на рожден ден и ми се иска да е в добро настроение. Не знам защо, ама цяла вечер търси цици и цока здраво, вече се чудя дали пък не й достига кърмата, нещо тия дни не се усещам така "пълна". Като си помисля миналата седмица колко много имаше, дано пак се върне.

Били, много хубаво малкото шаферче, и булката е прекрасна!

В Джъмбо съм виждала мами с бебета в колички. Ние винаги я носим в столчето за кола.

# 53
Явно тази седмица им е крива на малчовците.Предната нощ Ванеса също се събуди с рев, а вчера за пръв път продължи да реве и пищи след като й дадох да суче - зърното е в устата й, а тя пищи.... #CrazyДано да мине вече, че са много жални като плачкат така.
KikiNiki, ние снощи и тази вечер сучем от 20 до 23 часа с малки интервали, иначе рев,рев,рев, а определено имам кърма и дори вчера повърна малко и пак продължи да търси да суче.Май масово сме в "ревлив период" или поне това е добро обяснение за странното поведение на бебоците.

# 54
Добър вечер!
Честита месечинка на Бела, Ванеса, Марина и Ивелин!
Всички ли смятате да ползвате нагреватели за пюретата? Аз преди раждането определих тази вещ като ненужна, но сега почвам да преосмислям нещата.
Деситка, ужасно е да гледаш безпомощно как плаче малкото бебче. И винаги силният рев на Дея, завършва със силен рев и от моя страна. Ех, майчино сърце...
Диана, значи ДДС-то и справките-декларации ни лишават от твоята компания Simple Smile Как се организираш, хем бебе Виктор да гледаш, хем отговорна работа да вършиш?
Били, Сиана ми обра точките. Много сладко бебе. Simple Smile
Леле, Пепе, ти сериозно си се разболяла. Толкова проблеми и болежки, не съм очаквала, че могат да се случат от грип. Дано бързо всичко ти мине и нямаш повече проблеми!
В Джъмбо ние също ходим с кошчето за кола. Слагаме го в пазарската количка и ни е екстра, пък и на Дея явно й харесва, защото си мълчи и кротува. Сигурно усеща малката хитруша, че заради нея сме там и само за нея пазаруваме. На други места не е толкова спокойна. Mr. Green

# 55
Ами то наистина вече е 12-ти!Благодарим за поздравите и черпим по случай навършването ни на 4 месеца. Misc Baby Bottle  party023 beer Честито и на другите мъници - Бела,Марина и Ивелин

# 56
Нефертити,браво мила!
Спането,го вършехме по 2-3 часа на обяд и вечер от 22:00 до към 7:00,но от 2-3 дни на обяд спи с 300 зора по 1час,а вечер заспива чак по това време.Докато ни хване дълбокия сън се будим с рев по няколко пъти и като я гушна пак заспива.
БИЛИ,
ми то булки,ми то принцеси.
Ние септември сме на сватба на нашата леля,живот и здраве.
Обръщането,вчера го изфабрикувахме за първи път,но с малко шмекерийка,Ани използваше един малък наклон.На мен ми излезе акъла,че бях на 1-2метра от нея.
Ей тея бебоци взеха да захитряват.Вече ясно различава "наши и ваши" и от "вашите"  плаче,ако не й е кеф.Днес беше много смешна,уж първо се смееще на майка ми на колежките,после направи сърдитата джуджка.
Опа айде,че взе да прелива!Лека !!!

# 57
  • София
понеже утре свекърите си идват и ще ходим да ги посрещаме и т.н.,не знам кога ще седна да ви видя и ще си честитя от сега.Пък и вече си е 12-ти.
Честит рожден ден на Надка Сладка!Да си здрава,щастлива,обичана и само радост да ти носят двете ти слънчица!  bouquet

Честита 5-та месечинка на близнаците на мама Стефи и 4-та месечинка на Марина на мама denden,Белослава на мама KikiNiki,Ванеса на мама galinana,Ивелин на мама бебе Ивче  !

Марги,аз си взех нагревател,защото беше на смешна цена просто.Иначе не мисля,че ще ми е чак толкова нужен.Винаги може да извадиш пюрето малко по-рано от хладилника или да го затоплиш в купичка с топла вода.
Мен ме кефят нагревателите с възможност да се включат в колата,но нашият не е такъв.

# 58
Охо, имаме си рожденица!

newsm59 newsm59 newsm59

Сладка Надке Simple Smile, бъди усмихната, щастлива, обичана и обичаща!

Зори, мен хич ме няма с организацията, така че трудно ще се сетя да извадя пюрето по-рано от хладилника. И аз мислех да ги топля с гореща вода, но това хем губи време, хем е примитивен начин. Знам, че микровълновата не се препоръчва, защото нагрява неравномерно, пък и всички сме чели, че не е съвсем полезно ползването й. Явно най-добре е с нагревател. Той за колко време стопля храната?

# 59
  • София
ми аз още не съм го ползвала,но пише 4 мин.
 Момичета,до кога мислите да стерилизирате .Аз още го правя и мислех до 6м.,но той вече всичко лапа и направо не знам ,до колко има смисъл.
 А колко често миете дрънкалки,чесалки и т.н.,а плюшените играчки?

Общи условия

Активация на акаунт