Антицелулитни масажи: цени, салони и други въпроси ( част 2)

• 160 999
  • 737
  •   1
Отговори
# 315
Мм а колко горе долу утайка от кафе трябва за тези масажи ( като количество ) и как точно се масажива с него 

Аз ползвам утайката от две кафета, предполагам и от едно би било възможно. Обливаш краката с вода и върху мократа кожа разтриваш утайката. /Цапа./ Търкаш до зачервяване. Остани така няколко минути, колкото можеш да си позволиш. Отмиваш. Намазваш с крем.

Козметичката ми каза, че за да правиш фитнес трябва да си махнала вече целулита, иначе "го вкарваш навътре и краката стават много едри" - цитат. Плуването е щадящо, ходенето - перфектно, а ако караш колело, също не бива да е много силово - не само по нанагорнище, по-скоро по равен, но дълъг маршрут.
Привет! Това, което ти е казала козметичката изобщо не е вярно ooooh!Кажи й да вземе да се образова по отношение на фитнеса и тогава да дава мнения. Така се разпространява супер невярна информация, която се чете от доста хора.

# 316
Една съфорумка от тук ми препоръча масажи и днес бях- от 1 масаж мнооооооооого добро впечатление, и никак не е скъпо- 18 лв крака (бедра, дупе )и ръце . 10 % отстъпка при предплащане за 10 процедури. Който се интересува да ми пише на лични.

Ама това е много евтино! Още повече виждам, че в София!!! Аз за такива масажи минималната цена, която съм чувала е 20 лева. Обикновено са около 30.

А аз от вчера съм замислила нещо. И исках да ми кажете какво мислите.

Ето какво. От два месеца се опитвам да редуцирам колкото мога храненето си, за да се справя с целулита. За целта изключих всичко сладко, тестяно, пържено. Храня се основно с пилешко (пържоли на скара, филета), пуешко (филе), яйца, много зеленчуци, извара, кисело мляко (обезмаслени) и гледам веднъж седмично поне риба и овесени трици вместо хляб. Т.е гледам да няма много въглихидрати и ако има да са от зеленчука. Все още има какво да се желае по отношение намаляването на солта и увеличаване на количеството приета вода. Опитвам се с други думи да взема най-разумната част от тази диета Дюкан, но отказвам да я спазвам в такава строгост, че да ограничавам в някои дни зеленчука и да меря всичко до грам. (Нямам кой знае колко сериозни проблеми с теглото затова не искам да бъда крайна)

Но всичко това, което ви изброих е вътрешната атака към целулита. Установих, че явно не е достаъчна. След 2 месеца спазване на това хранене не знам дали има промяна в тегло понеже не това ми е основна задача и не се меря. Но ми се поприбра сякаш малко корема. Не мие така подут. Май и с една-две дупки събрах колана. Но целулитът ми е много и си е там още. Затова искам и външно да правя нещо. Преди исках с вендузи масаж, но ми е много тънка кожата, имам и стриии, и тук таме разширени вени. А масажите са ми непосилни като цени. Ето защо измислих... да си ги правя сама с утайка от кафе и да мачкам и разтривам сама с колкото сили имам бедрата.

Та кажете има ли чак пък такава специфика на тези силови антицелулитни масажи? Би ли било добре да си импровизирам и сама с обилно утайка от кафе? Опасявам се да не направя нещо така, че още повече да стане?

Извинявам се за дългия пост. Исках да обясня подробно този мой малко импровизиран начин.

Целулит се маха, знам, с редуцирано хранене, масажи и фитнес. Е, на фитнес не ходя. Ще тръгна по-нататък. И аз робувам малко на това, че ако е повечко и ако не правиш правилните упражнения във фитнеса може да го засилиш. Има начини - с L-карнитин да се подсигуриш срещу това и смятам да го направя, но исках фитнеса да ми е след като отхвърля половината от проблема чрез правилно хранене и самомасаж.

# 317
Много добри усилия полагаш за борбата с целулита, stefka.k.
Антицелулитния масаж ще ти даде много по-добър ефект от утайката с кафето. Много добре се размачкват всичките му там слоеве и има страхотен резултат. Нищо не ти пречи вкъщи успоредно да си правиш и масажи с утайка от кафе - ще си поддържаш повърхносната циркулация. Ако направиш една серия антицелулитни масажи някъде и продължаваш да внимаваш с храненето - ще постигнеш силно подобрен резултат още след 4-тия масаж, а ако успоредно поддържаш този режим на хранене - ще задържиш резултата много дълго.
А за фитнеса - на фитнес не се препоръчва да се ходи преди да се изчисти целулита, защото с тренировките стягаш мускулатурата и буквално заключваш целулита на мястото му. Затова се препоръчва първо да го разбиеш и след това вече да тренираш. Аз също спазвам всичко, за да задържа максимално резултата от масажите, които правих, но на фитнес не се преборих да ида  Blush То всъщност не е обвързано с борбата с целулита, а въобще да направиш спортна стегната фигура. Ама аз се харесвам и сега  Simple Smile

# 318
Rorr, аз имах предвид обаче не да ходя на масажи, а сама да мачкам доколкото мога. Просто не мога да отделя тези средства. Всъщност мога, но...  newsm78 то не е само до масажите. Неочаквано и за мен беше, но този начин на хранене ми поглъща около 3 пъти повече средства октолкото безразборния. Все пак преди можех да карам на всевъзможни готови закуски и разни пържени филийки, което е много по-евтино. А и сега стози ритмичен начин на хранене - задължително по 3 пъти на ден (или дори 4) с филета, риба... ме разорява. Даже не давам на моя да припари до филенцата ми, щото е 2 метра човек и наведнъж може да ми омаха ядене дето аз ще приема за 3 дни на малки порции. Пък и не е само яденето - нали човек се и облича, излиза, плаща други неща...

Затова искам аз сама да си ги правя. Това се чудех. Дали е само хващаш, стискаш нагоре-надолу...? Знам, че ще ми кажете,че това си е професия, но просто не мога да им дам толккова пари.

Последна редакция: сб, 11 юли 2009, 10:31 от stefka.k

# 319
Ето какво. От два месеца се опитвам да редуцирам колкото мога храненето си, за да се справя с целулита. За целта изключих всичко сладко, тестяно, пържено. Храня се основно с пилешко (пържоли на скара, филета), пуешко (филе), яйца, много зеленчуци, извара, кисело мляко (обезмаслени) и гледам веднъж седмично поне риба и овесени трици вместо хляб. Т.е гледам да няма много въглихидрати и ако има да са от зеленчука. Все още има какво да се желае по отношение намаляването на солта и увеличаване на количеството приета вода. Опитвам се с други думи да взема най-разумната част от тази диета Дюкан, но отказвам да я спазвам в такава строгост, че да ограничавам в някои дни зеленчука и да меря всичко до грам. (Нямам кой знае колко сериозни проблеми с теглото затова не искам да бъда крайна)

А масажите са ми непосилни като цени. Ето защо измислих... да си ги правя сама с утайка от кафе и да мачкам и разтривам сама с колкото сили имам бедрата.

Та кажете има ли чак пък такава специфика на тези силови антицелулитни масажи? Би ли било добре да си импровизирам и сама с обилно утайка от кафе? Опасявам се да не направя нещо така, че още повече да стане?

Добре си обмислила храненето. Само с многото пиле не съм съгласна като диета, защото пилетата ни са пълни с хормони и антибиотици, а това е доста "напомпващо" за нашия организъм. Опитай с повече риба или с крехко телешко, или яж яйца, ако обичаш.

За масажите - лично съм ги правила с утайка от кафе - усилено търкаш, колкото можеш по-дълго, както се получи. Не съм мислила как точно го правя, но имаше ефект. Накрая, след изплакването, намажи с антицелулитен крем - може и най-обикновен, български, всички са еднакви, не слушай рекламите.  Simple Smile Най-добре отиди на един професионален масаж и се опитай да разбереш как го прави,мисля, че няма как да се даде съвет чрез форума, пък и не съм сигурна, че можеш да го правиш сама.
За водата и солта -  Peace
Успех!

# 320
Добре си обмислила храненето. Само с многото пиле не съм съгласна като диета, защото пилетата ни са пълни с хормони и антибиотици, а това е доста "напомпващо" за нашия организъм. Опитай с повече риба или с крехко телешко, или яж яйца, ако обичаш.

Благодаря за отговорите.

Наистина ще взема да отида веднъж на масаж - да изплагиатствам каквото мога за движенията.
Кремове антицелулитни знам, че е пълна глупост в повечето случаи. Аз не разбирам много, но съм се зачитала какво пише на опаковките им. Май основните съставки, които са ефикасни в тях са кофеинът и L-карнитинът (макар че не знам какво ли пък значи това външно да вкарваш L-карнитин? Той трябва да се пие. И му е нужно движение, за да действа). Та в такъв случай защо ли пък да дам 50 лева за крем, чиято най-важна съставка си я имам под ръка.

Обаче с това с пилето и нещата, които съдържа... пак се разочаровам. Не съм експерт, но знам какво му е нужно на тялото, за да спре да дебелее. Обаче нищичко не знам и не разбирам от това кой готов продукт какво съдържа. Например наскоро бях налетяла на един пастет. Пишеше уж пилешки. Изядох го аз и чак тогава ми дойде на акъл да попитам дюканките какво ажеба има в него.  ooooh! О, то се оказа, че имало мас вътре. Те там знаят много неща за храните.

# 321
Непременно изпивай по 3 литра вода на ден
И от месото наблегни на рибата
Другото си е добре като идея.

# 322
Не знам дали някой го е пускал, ако е така се извинявам, но днес като се рових намерих едно филмче как се прави антицелулитен масаж, може на някой да му е полезно:
http://www.metacafe.com/watch/710280/anti_cellulite_massage_1_ww … ssage_videos_com/

# 323
Не знам дали някой го е пускал, ако е така се извинявам, но днес като се рових намерих едно филмче как се прави антицелулитен масаж, може на някой да му е полезно:
http://www.metacafe.com/watch/710280/anti_cellulite_massage_1_ww … ssage_videos_com/

Изглежда толкова просто. Ама едва ли е. Във всеки случай bookmark-нах го да ми е под ръка.
Аз намерих съвсем в близост до нас масажи по 15 лева. Но в момента вече и толкова не мога да си позволя, че лято, разход за почивка и ред неща.

Но иначе денят ми добре започва. Tandori, точно това търсех - да поизплагиатствам от някъде начина на самите движения докато я сколасам да отида на истински масажи. Благодаря!   bouquet

# 324
Аз ходя в надежда в един салон. Масжиста е мн добър и имам супер резултати за 5 пъти. Момчето е мн яко и добре мачка и ме омотва и с фолио и ме минава с вендузи  Flutter
ако някои иска тел-  0889 000 680
ааа и масажа е 20 лева   Wink

# 325
Някой беше писал за антицелулитни и отслабващи процедури в Дружба 1, някъде около 108 бл, но не се сещам къде точно, моля ако някой си спомня да пише

# 326
Марина туткова, в кой район са тези масажи?

# 327
Марина туткова, в кой район са тези масажи?

Надежда  Wink

# 328
направо се отчаях от това с фитнеса. Наистина ли става по-зле целулита, ако ходиш на фитнес? Аз се надявах с тренировка в залата да се преборя поне малко с тази гадост #2gunfire Желание за фитнес имам, ама това ме отчая и сега се колебая. Зимата ходих няколко месеца, за целулита и килограмите не мога да коментирам много, ама се чуствах доста добре. Ако някой има повече инфо моля да сподели.

# 329
направо се отчаях от това с фитнеса. Наистина ли става по-зле целулита, ако ходиш на фитнес? Аз се надявах с тренировка в залата да се преборя поне малко с тази гадост #2gunfire Желание за фитнес имам, ама това ме отчая и сега се колебая. Зимата ходих няколко месеца, за целулита и килограмите не мога да коментирам много, ама се чуствах доста добре. Ако някой има повече инфо моля да сподели.

Не че става по-зле, но ако случайно не знаеш и няма кой да ти каже как правилно да правиш упражненията има опасност само да стегнеш яко мускула без да си изгонила гадта.

А иначе не че самият фитнес е лошо за целулита. Няма как да е така, защото помисли, виждала ли си жена, занимаваща се професионално с фитнес (или поне от много години) и да има целулит? Не. Но лаишкото правене на упражнения мен лично ме плаши.

Напомня ми преди години в една зала един (работеше там!!!), който ме посъветва на колелото да въртя с настройка за по-голямо съпротивление. И то за отслабване. Муньо. Ми че с по-голямо съпротивление се прави мускул, бе.

Та за такива неща става дума. И като не съм компетентна достатъчно...

А това дето някои ходят на фитнес, за да отслабнат и на своя глава правят упражнения... ooooh! С фитнес ако няма кой да те съветва мнго трудно се отслабва. Трябва само кардио упражнения. Взмеш ли да се въртиш и по други уреди, а пък наивно да гледаш кантара... това е глупост според мен. Мускулът тежи и ако го тренираш по-добре наблюдавай мерките си, а не стрелката на кантара.

Фитнесът е спорт за стягане. Професионално занимаващите се свалят с него,  но знаят кое как, а и никога не е в "чист" вариант тяхното отслабване.  Wink На заден фон винаги работи техният "сив" кардинал -  L-карнитинът.. С други думи ако го използваш и ти няма опасност да залепиш още повече целулита. Но  newsm78 не е много евтин  L-карнитин. Има видове.

Това е лично мнение, не казвам, че трябва да е истина. От преки наблюдения върху мъчещи се да отслабнат жени, гладуващи, всякакви. И от това, което чета.

Общи условия

Активация на акаунт