Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 5

• 39 767
  • 289
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Таня,от всичко изброено само зеле не яде редовно.Хуск пробвахме-ефект никакъв.Сега пие Лаксал,то е на принципа на хуска,но таблетки-съдържа псилиум,влакна,които остъргват корема и избутват ,образно,храната.Сега ще видя при дюканките какво приемат.

# 136
  • София
Валенце, а фибри ползвахте ли.Как се казват точно не помня  Embarassed отдавна не съм взимала.Купувах ги от диетичен магазин и представляваха едни пакетирани прахчета.
Четох в книгата на Диана Цокова, че при деца със слаб имунитет не могат да се разграждат правилно глутен и казеин, та се получава онази теория заради която минаваме на диета.Интересното е, че засилвайки имунитета се регулира и изхождането при Мишо.Казвала съм ти с какво го засилих, и защо ти да не го даваш.Ябълката принципно се дава при разстройство, ама имам приятелка, която барабар с двете си деца, я използват по другия проблем.Наистина всеки организъм реагира различно.Валенце, как стои въпроса с пиене на чай и билкови отвари.Аз навремето свалих с китайския чай излишъка след раждане.Сега пия този.Също и зеления чай всички видове действа така.

Оправих линка Таня.Картинката за аз е жеста който ти би направила за да кажеш аз със залепена уста.

# 137
  • София
Катина,не се сещам за какви фибри говориш-тя пи хуск,не и подейства.За чайовете-давам и сена понякога,всъщност сега и дадох шоколадче от слабителните,не е добро решение,знам,но гадния чай не го ще.Пила е какви ли не чайове,вече не помня,от аптеката на Лечител.За имунитета-ми повече от това накъде да го засилвам.Бубка боледува много рядко/аз обаче изпадам в такава паника тогава Crazy/,досега за 7 г е пила АБ два пъти.Значи не е и от имунитета.Ябълки яде много,но точно в този сезон са ми доста скъпи ,честно казано,а и ефект от тях цяла зима също нямаше.Обаче сега не се сещам за това,с което повишаваш имунитета на Мишо,знам,че ми беше писала..ама старост-нерадост. Grinning

# 138
Ей, не мога да намеря пример за "Аз". Е поне ми обяснете с думи вашата картинка за Аз как изглежда. 

Нашата картинка за АЗ е две ръце(само дланите),протегнати към едно червено кубче над тях,поставено върху една черна дебела линия.Лесно ще можеш да си я направиш и сама.
Сигурно при другите системи за обучение е друг занака,това е без значение,идеята е една и съща,важното е картинката да е цветна,както и останалите Пегс карти иначе си губят смисъла.

Mimoza_mm,добре дошла в отбора Confused,с маалко сте по-напред в Пегса от мен аз тепърва започнах по втора фаза,първата я взехме от раз и с отличен още есента.

# 139
Mimoza привет Hug, момичетата са публикували много информация, с която можеш да си полезна на детето си. Има и много загатнати неща, търсиш, четеш, прилагаш.
Валенце, ядките много помагат, поне на Йоанка. Може да опиташ бадемово мляко, като сама го направиш или кокосово, добри заместители са. От списъка на Деси се получават много вкусни неща, пробвай Peace
Таня, картинката за "Аз" е как едно дете сочи с пръстче към себе си ( в областта на сърцето), за начало може да се използва и снимка, но мисля че за Дари няма нужда. Картинката "искам" е как детето сочи нагоре към едно кубче на етажерка, понякога ги обединяват за да не се натрупват много картинки.

# 140
Валенце, ядките много помагат, поне на Йоанка.
Ей, верно че ядките са много ефикасни  doh. На мен обикновенно ми действат на другия ден  Rolling Eyes

# 141
  • густо майна Филибето
Никак не е сигурно, че ако храната е разхлабваща, детето ще се разхлаби. Това защото моето дете беше с хронично разстройство, дори като си хапваше ориз, моркови и предимно запичаща храна, тоест запичаща храна не й действаше. Това в началото на БГБК диетата, даже повече се разхлаби. А нали  всички ядяхме горе долу това - беше ни голям проблем  тоалетната Sick Нещата се нормализираха според мен след изчезването на гъбичките.  Сега не е на диета и те май пак са се намножили - ами ходи по-често и по-рядко като консистенция, и храната не е смляна както трябва. И само ориз и корички да яде (защото тя си прави и такива диети), нещата са същите. А ако изяде 2 глави лук за деня, направо е като машина за ...... Sick

# 142
  • София
Валенце.Когато засилвам имунитета, регулирам и съотношението вредни /полезни бактерии в стомаха.Идеалното съотношение е 85 процента полезни, 15 процента вредни.Полезните бактерии са тези които разграждат храната в стомаха за да се стигне до  smile3550.Когато преобладават вредните то храната не се разгражда добре.Така мисля.Няма това нещо много общо с температури и настинки.Абе, всеки ти даде по няколко идеи, почвай сега да анализираш кое ще си вземеш.Млякото наистина запича, и изобщо всичко което са казали момичетата е  bowuu, ама за крушата и аз се чудя - има една шопска приказка - брой и яж.Щото ако хапнеш повечко........ Toilet

# 143
  • София
Люлознателна,а лука под каква форма и го даваш...макар да е почти всеядо мойто,надали лук ще иска,освен ако не е в манджата.
Катина,аз тотално се обърках..кои точно са полезните бактерии и кои вредните,къде се намират?Сега ми препоръчват да и давам от тези на Аквасорс неща,ама пусто аз съм бъзла и такива добавки от дистрибутори ме е страх на детето да давам.

# 144
  • София
Ами вредните са гъбичките както ти е казала Любознателна.Полезните не ги знам поименно.Всъщност казах си каквото знам  Embarassed.Пием сребърна вода, защото тя има уникалното свойство да тепа само вредните.Пием и котешки нокът, ама той ви е противопоказен заради клапата.И той мори само вредните.И двете неща подсилват имунитета като разкарват от тялото вредителите.Организма засилва всячески цялата си функция като няма кой да му се мотка и пречи.Образно казано с мои си думи  Mr. Green
За отслабване /тоест разхлабване/ фитотерапевти ми препоръчаха да пия по две капсулки зелени водорасли /не само  Аквасорс ги предлага/ и зелен чай на корем.Зеления чай са всъщност едни листенца с вкус и аромат на трева и е гаден общо взето.Има много модели зелен чай, и не е този който се продава в зелени кутий в аптеките за отслабване.Онзи в кутийте е комбинация от билки и то кофти комбинация.
Лук папкаме и ние много.Зимата праз нарязан и посолен със зехтин или олио и оцет.Пролетта зелен лук със същата саламура.Лятото нарязани глави кромид и покрай тях и някое доматче се намира.Само такава салата и две порязаници хляб му стигат и друго не търси.Чесън яде като бонбонки  Sick

Eййййййй нема кой да ми завиди за готиния нов аватар.Такъв автопортрет си издокарах и да не ми завидите за новата визия  Mr. Green

Последна редакция: чт, 31 юли 2008, 14:22 от Катина

# 145
Ще ще,ама след години.Много си далеч още от този автопортред...наборке Wink

# 146
  • густо майна Филибето
Валенцето, тя си го яде като ябълка. Когато нещо със стомаха не е наред, което се отразява като ненормално изхождане, тя си търси сама лук, а напоследък и чесън, яде ги просто така, без гарнитура. Бърше сълзите и продължава. А от това, което изчетох за диетата, при загиването на гъбичките, често пъти реакцията е разстройство. Затова и като започнахме диетата, разстройството й стана направо страшно - кат овода и почти всичко несмляно ooooh!  Лука и чесъна са противогъбични, особено чесъна, но само с тях не става Confused Запека също може да е резултат на гъбички или нещо друго. Както ти е писала Катина (да го махаш това, никакъв автопортрет не е ), ненормална чревна флора.

# 147
  • София
А-а, много интересен аватар, дори се загледах от къде с го набавила. Simple Smile

Валенце, може и пектин, той също е като метла. Не знам дали става за малки деца.  А на мен ми се стори, че малко яде, на вечеря само супа ли и даваш, предполагам и 1 филийка хляб, ама пак малко ми се вижда.

Благодаря ви за разясненията на картинката "Аз", сега ще се подготвя за следбедната лекция. paraplanercheto, има мисля ефект от ПЕКС и при нас. Водих я два дни на терапевт, а днес и двете с гледачката заключихме, че има ефект. Може би трябваше малко по-засилено да й се покаже, че трябва да говори.

# 148
  • София
Да,Катина,хляба съм го пропуснала,яде по половин филийка и наобяд,и на вечеря.
а къде мога да я изследвам за гъбички?

# 149
  • густо майна Филибето
В България - никъде. Ако споменеш на джипито, ще ти се смее Confused Според изследванията на института по аутизъм - имат ги всички аутисти. Дори и да не им се довериш на 100%, това ВСИЧКИ е доста плашещо и свежда процентите поне до 90.

Общи условия

Активация на акаунт