Вече време е да пазаруваме, ОКТОМВРИЙСКИ дрешки да купуваме!

• 14 562
  • 295
  •   1
Отговори
# 90
  • София
здравейте!
аз се изгубих тези дни, защото малката беше болна и се занимавах предимно с нея. А вчера цял ден бяхме на една разкошна сватба.Днес не съм на работа, защото съм още в болничен, заради Соня. Но от утре съм пак на тръстиката.

Да споделя, че и аз с предишната бременност бях много по-жизнена и подвижна. Сега всичко ме боли , всичко ми тежи и все гледам да полегна. Успокоихте ме малко, че повечето се чувствате така.

Количката на Чико според мен е страхотна.  Peace Моята е на Чиполино, но модела е имитация на Чикото. Единствено кошниците на Чикото са ужааасно тежки в сравнение с другите.

# 91
Госпойца Димитрова - ето този ти позт ме хвърли направо към Гракото вчера Laughing, но нали ти казвам не попаднах явно на продавачка, която да ме зариби като теб, да ми обясни по-подробно, тя сякаш искаше по-бързо да се оттърве от мен. Та така ще продължавам да търся твоя модел на живо.

# 92
Пуки, Ели, какви са ви стойностите на ТСХ? Че аз днес си взех моите и са се качаили на 6.6 и направо луднах  Tired... така се притесних за бебо. А на предния преглед преди месец бяха 3.6.

# 93
  • Варна
Пуки, Ели, какви са ви стойностите на ТСХ? Че аз днес си взех моите и са се качаили на 6.6 и направо луднах  Tired... така се притесних за бебо. А на предния преглед преди месец бяха 3.6.

Моя беше точно 2 като го мерих, но това е преди месец. Скоро трябва пак да го видя, особено сега като намалих дозата на тироксина, а и заради сърцебиенето. А ти не се шашкай, а иди още днес ако можеш на ендокринолог и пиши после.

# 94
Пуки, ще отида пак да ми вземат кръв утре или вдругиден и след това към края на седмицата се надявам лекаря да не е отпуска и да ми разчете резултатите.

# 95
Инче, аз не помня колко точно беше  newsm78
като се прибера ще ти кажа, че сега ще тръгвам от работа и нямам време да се поровя из пощата да видя Simple Smile
помня че ми беше точно в средата... мен досега не ми е излизал от границите и затова съм на 3 месеца при ендокриноложката.... тоест малко преди да родя ще ходя пак...
ще пиша като се прибера Simple Smile
лек ден сладурки   bouquet

# 96
  • Варна
Пуки, ще отида пак да ми вземат кръв утре или вдругиден и след това към края на седмицата се надявам лекаря да не е отпуска и да ми разчете резултатите.
ч

Междувременно не е ли добре да си увеличиш дозата малко.

# 97
  • София
Цвети, честита рожденичка   ura Да ви е жива и здрава и много да помага с бебето!

Пуки, ти ме хвана по долни гащи.  Laughing Снощи мъжът ми два часа ми обясняваше за начините за закрепване на кошчето за  колата и аз пак разбрала неразбрала мнения давам. Понеже гледах кошчетата на ПерПерего, в един момент установих, че както нищо не разбирам, накрая да не купя някое, което има специфични изисквания към колата. Та конкретното кошче накрая се оказа, че може да се закрепи по 3 начина - да се ползва специалното приспособление в колата (сигурно за това говориш), да се закрепи пластмасовото дъно трайно с коланите или без дъното всеки път да си връзваш с коланите кошчето. Егати обяснението, което вкарах  ooooh! Абе при всички положения според мен това си е мъжка работа, защото трябва да се следват стриктно инструкциите за поставяне в колата. А на различните марки сигурно поставянето се различава. Я ще се пообразовам още малко, че ако мога да покажа снимки.

Инче, за такава торта веднага се кандидатирам да ти стана шеф  Whistling Твойта шефка дано оцени какво ти е струвало в твоето положение и предвид жегите да й правиш торта.  

# 98
Elichka_mama, странното е че ходя на месец и половина и лекаря даже искаше чак септември да отида, а аз на своя глава си пуснах изследвания, за да видя какво е положението и добре че пуснах де... но за всеки случай ще говоря утре с него, стига да не е отпуска де, да ми пусне и в неговата лаборатория изследване, за да види и да регулира лекарството.

Пуки, ми вече ме е страх да правя каквото и да било... аз нали го намалих, за да не ми бие толкова сърцето и в интерес на истината се чувствам добре, ама сега изведнъж да го увелича .... направо не знам... дано докито да е на работа и да ме види към края на седмицата.

mylili, ооо оцениха я подобаващо, вече не остана и троха  hahaha Даже ми предложиха да ме вземат на граждански договор докато съм по майчинство да препечелвам покрай рожденните дни на колегите  Laughing

# 99
Към работещите момичета - чували ли сте, че към края преди болничния по майчинство, бременната жена може да е с 6 часов работен ден? Това вчера ми го казаха, но без гаранции че в новия закон фигурира, в някой по-стар го е имало това условие newsm78. Ако има мама веща да сподели, че не ми се пита в счетоводния! Hug

# 100
  • Варна
Към работещите момичета - чували ли сте, че към края преди болничния по майчинство, бременната жена може да е с 6 часов работен ден? Това вчера ми го казаха, но без гаранции че в новия закон фигурира, в някой по-стар го е имало това условие newsm78. Ако има мама веща да сподели, че не ми се пита в счетоводния! Hug
Сиси, аз съм счети-сега ще проверя и ще пиша

Редакция

Намалено работно време
Чл. 137. (1) (Предишен текст на чл. 137 - ДВ, бр. 25 от 2001 г.) Намалено работно време се установява за:

1. (изм. и доп. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., изм., бр. 83 от 2005 г.) работници и служители, които извършват работа при специфични условия и рисковете за живота и здравето им не могат да бъдат отстранени или намалени, независимо от предприетите мерки, но намаляването на продължителността на работното време води до ограничаване на рисковете за тяхното здраве;

2. (доп. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) работници или служители, ненавършили 18 години.

(2) (Нова - ДВ, бр. 83 от 2005 г.) Видовете работи, за които се установява намалено работно време, се определят с наредба на Министерския съвет.

(3) (Отм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., нова, бр. 25 от 2001 г., предишна ал. 2, бр. 83 от 2005 г.) Право на намалено работно време по ал. 1, т. 1 имат работниците и служителите, които работят в съответните условия не по-малко от половината от законоустановеното работно време.

(4) (Нова - ДВ, бр. 25 от 2001 г., предишна ал. 3, бр. 83 от 2005 г.) При намаляването на работното време по ал. 1 и 2 не се намаляват трудовото възнаграждение и другите права на работника или служителя по трудовото правоотношение.

PeaceТук никъде не срещам да се говори за бременни,според колежката ми от ТРЗ-това е отпаднало,и двете ровим в АПИС и не намираме нищо засега

PeaceА вижте този текст-аз всеки път си вземам ден от платената отпуска за ЖК-то,а то хич не е необходимо даже,но с моите работодатели не бихме се разбрали да е така...

(2) (Нова - ДВ, бр. 52 от 2004 г.) Работодателят е длъжен да освобождава от работа бременна работничка или служителка за медицински прегледи, когато е необходимо те да се извършват през работно време. За това време на бременната работничка или служителка се изплаща възнаграждение от работодателя в размера по чл. 177 .

Последна редакция: пн, 14 юли 2008, 16:47 от Госпойца Димитрова

# 101
А това е много интересно дали е така, и ако си на 6-часов работен ден, дали заплатата ти е същата???

# 102
Честита ти рожденичка Tsvbouquet Да ти е жива и здрава .Между другото ...как прилича на теб  Heart EyesМного е сладка !
На Гери добре дошла!
Ей голяма жега настана.Чудя се дали ще мога да издържа на морето в тая жега ?
На болничките  дано бързо се управят ! За болежките в кръста и в краката нямам думи !Предишния път нямах ,а сега съм като някоя баба  CloseВсе се оплаквам.
И аз очаквам коментарите на мамите от другите теми за количките .

# 103
   Момичета и аз имам едно въпросче,ако можете да ми отговорите.Гледам,че на първа страничка сте сложили Декларация за еднократна помощ при бременност.Бихте ли ми разяснили какво значи това моля ви Hug

# 104
sunny_77, аз доколкото разбрах за тази декларация е, че на всяка мама след като роди й се полагат еднкратно парички (забравих колко бяха). Но трябва да се подаде де)))

Общи условия

Активация на акаунт