Смятате ли, че бяхте достатъчно подготвени за кърменето преди раждането?

• 10 361
  • 242
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Да, още първия път се бях потковала с теория от тук Peace За което благодаря. Кърмих си детето успешно 1г. Макар сто баби да ми пилеха на главата, че не ми стига кърмата и за това реве детето. То си качваше по кило и нещо на месец Peace
Сега вторият път съм още по-сигурна в себе си  Hug

# 151
Не бях подготвена, въпреки че бях чела не малко по въпроса. Струва ми се, че никой не е напълно подготвен докато реално не се сблъска с това. Надявам се вторият път да кърмя по-успешно и по-продължително.

# 152
 Не.
Големият си син кърмих само 2месеца поради липсата на адекватни съвети Sad ,  а малкият твърдо съм решила да го кърмя по-дълго.
Благодарна съм за информацията, която получавам от форума Heart Eyes, но все още се усеща липсата на адекватни и пълноценни лекарски съвети!!!

# 153
Определено не бях подготвена, но за радост бях въоръжена с голямо желание и подкрепена от мъжа до себе си. Дори в началото, когато не се получаваше така както си го представях и както четях, че става със сълзи на очи си казвах на теория е едно, но на практика друго. Питах се как и защо не ми се получава ... Дори несигурна, че давам на дето си достатъчно кърма месец и нещо вечер давах по малко АМ, но винаги след като съм предложила гърда, докато един ден казах край стига. И така до днес 6м. 12 д. успешно се кърмим и не мислим да спираме.

# 154
  • София
Не бях подготвена, на 10 ден реших, че кърмата ми намалява, и изчетох библиотеката на форума за 2-3 дни. Оттогава кърмя успешно - и до днес, за което благодаря на всички в кърмаческия форум  Heart Eyes!

# 155
Да, с две ръце - ДА! От кърмаческия форум, който изчетох целия.
В болницата - никаква помощ. Не искам да е така, но останах с убеждението, че кърменето нещо не се връзва с луксозната обстановка в частната клиника, в която родих. Нищо лъскаво и скъпо май нямаше в това...

Месеци наред след раждането четох в кърмаческия и продължавам да кърмя. Педиатър си избрах пак от форума, по препоръка. Жива и здрава да е тази жена! Всъщност, станах си една пристрастена кърмачка, няма какво да се лъжем. Но май съм изключение, подчертаващо правилото - малко информация офлайн, никакъв опит, малко майки наоколо, които кърмят, неадекватен медицински персонал, малоумни педиатри. Съжалявам за силните думи, но положението не е розово...

# 156
  • Плевен
Не,не бях подготвена за съжаление.
Много се страхувах,как ще се развият нещата,но
се радвам че успех да кърмя цели 7 месеца. Peace

# 157
Изобщо си нямах и понятие от това.Като се роди дъщеря ми ми беше много много трудно бях сама през по голямата част от денонощието и родих секцио което още повече ме депресира.Тя плачеше по 30 часа в денонощие smile3518 smile3511Кърмих я само 28 дена и то не защото не исках да я кърмя а защото smile3514умната ми свекърва ми повтаряше че кърмата ми не била хубава и затова много плачела.Итака понеже незнаех нищо спрях да я кърмя и почнах с Нан1.Като се роди   :ylinfant:2-рото ми дете вече бях наясно с много неща и кърмих Елизабет цяла 1г и 3 месеца newsm32 след нея и 3-тото ми бебче сука 11месеца newsm32 Misc Baby Bottle txtloves smile3501 smile3521мисля че това е нещо много хубаво и много полезно за бебо и за нас самите newsm10УСПЕХ И ТЪРПЕНИЕ НА ВСИЧКИ КЪРМАЧКИ txtloves

# 158
Сега, с 2-рото дете, вече да. Simple Smile
За това ми помогна главно форумът.  Hug

# 159
Не, не бях подготвена. В резултат първите три месеца бяха съпроводени с ужасни болки. Първия месец се изцеждах и давах от шише. Беше кошмарно. Сега за радост всичко е наред и мислим да се кърмим докато можем Simple Smile

# 160
  • Пловдив
Твърдо да  Peace

# 161
# 162
Въпреки, че бях прочела нещичко преди раждането, не бях достатъчно подготвена. Много от нещата научих след това и то основно благодарение на този форум  Hug

# 163
С първото дете не бях подготвена. Форумът го нямаше. Бях чела една книга, но не я разбрах (не знам защо ми се струваше прекалено назидателна за нещо толкова естествено като кърменето - явно първия път не е точно така).

За второто бях подготвена. Мотивацията ми беше силна. Чуствам се успяла този път.

Но определено не разчитах на болничния персонал за помощ.

# 164
  Определено не!Бях много мотивирана , но всичко което бях прочела представяше нещата толкова лесни ,естествени, приятни...
  Не се получи така , продължих да чета и то вече изцяло форума , реалните ситуации , а не стандартните статии...
  Резултата , не беше този който исках , а 11 месеца помпа... не го отчитам като постижение , но можеше и да е по- зле.
  Здраве и живот следващият път ще бъде по-добре Hug

Общи условия

Активация на акаунт