Отговори
# 165
Благодаря, момичета, за отговорите за мазилата HugКато гледам май малко съм изостанала, но още днес ще отида да си взема.
Усмихнат ден! Wink

# 166
Мъжете какво общо имат с количката?  WinkКойто е в майчинство, той ще разхожда детето в 99% от случаите, той избира количката. Те много знаят, но после ти се потиш!
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … 3bb565b17122fa30b - това е чикото от 200 лв, обаче за новородено е сложен въпрос дали става. Иначе е хубава количка по мое ползвателско мнение.
Двойните колела в нито едни релси не влизат, но всъщност всички колички имат различен разкрач от релсите на подлезите, поне в София е така. Единствено може би М.И. да имат модели със съвпадение.
И се мери асансьора, за да не купите коликчка с нормални р-ри и да се окаже, че не влиза. hahaha Имах и такъв случай - дадоха ми голяма М.И. от тези с кош за новородено, стабилна , дебели невъртящи се гуми и или трябваше мъжете да режат една дървения на асансьорната кабина, или да й пилят някакви гайки на колелата Joy

Бубабо, ползвай каквото можеш, дори и да са стари, те са си качествени и щом ти харесват - переш, гладиш и да се ползват. Иначе като почнем да купуваме бодита по 4-5 лв и нда им окапват тик-таците...не питайте каква е веселба.

Аз съм насъбрала и много красиви дрешки от секънд хенд, още преди Тони да се роди - бодита, гащеризони, ризки, рокли и шапета. Даже рокли съм купувала, и двете бебки се киприха в тях, но и такива тук няма откъде да купи човек, но пък не вярвам да ги ползваме ние, имам такова предчувствие. Ще видим във вторник Grinning

# 167
Здравейте мацки,

Относно покупките аз съм доста пивилигирована - от каката всичко ще отиде за малката принцеса, само количка ще се купува, че ми остана само лятна, и тя е за 6+ месеца.

От моя опит мога да споделя, че една от най-важните инвестиции ако смятате да се разхождате редовно с бебчовците, това е количката. На мен ми дадоха стара, тежка и ужасно тромава количка, с която направих такива трицепси в борба с тротоарите, че не е за разправяне. Другото което е, че Яна също не я обичаше и отказваше да се вози в нея, та ставаха циркове по улиците да я задържа в количката.

Друго, което искам да споделя, е, че една от основните заблуди е големи колела= меко возене Simple Smile Малките и подвижни колела правят возенето по комфортно, а количката доста по-маневрена.
Аз за сега съм се спряла на тази http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/3971 , но докато му дойде времето за купуване, може да харесам и друга Simple Smile

# 168
исках и за ваничка да споделя ..
Стойката е много удобна докато бебчо е малък, независимо къде се къпете - ние също се къпехме във банята, а стойките са снабдени с гумирани крачета, за да не се пързалят на хлъзгави повърхности. След като бебчо поотрасне, ваничката вече седи на земята и си е чисто и просто корито, което с нищо не е по-нестабилно от останалите.

Има една друга тънкост обаче - всички в магазините предлагат анатомичните ванички, които са само за малки бебчета - след 4-5 месеца, вече става малко и неудобно коритцето, и трябва да се мисли за смяната му.

Моята тактика беше - обикновено корито със стойка, и специално столче за къпане на бебенца в коритото, като след време просто махнахме столчето и стойката, и сега госпойцата си се къпе в коритото на земята и е ужасно доволна Simple Smile

... в същност всичко това е удачно за тези от вас, които като мен нямат вана  Rolling Eyes

# 169
  • Пловдив
Здравейте и от мен , аз още не съм почнала да гледам нищо. А и мисля че количката няма да е най-първото нещо ,което ще ни потрябва .Затова ще оставя удоволствието от ходенето по магазнините като захладнее към септември .Улавям се че разглеждам като минавам покрай магазините,ама си казвам че е ранко  Grinning
За мазането ползвам маслото на ХИП и много ми харесва ,макар че май и без него мога да мина.Продължавам да се качавам на кантара  виждам че само 300 грама съм наддала от началото .Съвсем малко се подава нещо като коремче и по скоро изглеждам като закръглена ,но в никакъв случай бременна.Все ще никой от мойте познати,който не знае даже и не подозира .

# 170
Специално за бременни ли е?

не по-скоро е за деца, аз също ползвам Мама Дона на Чико 50 фактор но то си е крем не е мляко. Иначе серията и на Чико и на Мустела има специално за бременни, както и на Авен има крем против кафявите петна също за бременни.  Simple Smile

уф аз цял ден нямах нет, писна ми от тези доставчици  Crossing Arms

За стриите ползвам за през деня на Мама Дона а преди да си легна се мажа с олиото на Икаров, дано има ефект  Praynig

е как го правите това с килограмите Thinking аз нито ям повече, движа се доста и пак съм + 6 -7 кг.  newsm78  #Crazy

# 171
  • София-Лозен
Моята тактика беше - обикновено корито със стойка, и специално столче за къпане на бебенца в коритото, като след време просто махнахме столчето и стойката, и сега госпойцата си се къпе в коритото на земята и е ужасно доволна Simple Smile

Аз процедирах по абсолютно същия начин. Даже два вида подложки ползвах докато намеря подходящата. От тях се предлагат вече сума ти видове, тъй че вземете си нормална ваничка и добавете останалите неща по ваш избор. Не се притеснявайте от стойките за ваничките, не са чак толкова нестабилни колкото ви изглеждат. Вяра прави опити да се изправя вече във ваната и няма никаква опасност, все пак до детето винаги има поне един възрастен човек, който наблюдава екшъна.

Ай да си се похваля, че да не съм капо. Купих си две блузки кът за растящи коремчета и сега съм доволна. Оставих и задачки на шивачките тук до работата да мислят как да ми пригодят  ини дънки, че да станат адекватни към настоящото ми състояние!  hahaha

# 172
Аз се чудя дали сред най-лютата зима да не размятам бебчо насам-натам в кошче, вместо в количка. По тези заледени улици хич не знам как ще се справям с количка. А и живея насред центъра в София, където е ад да вървиш по тротоарите, да не говорим да си с количка. Пък напролет да си взема една хубава и по-маневрена ...

# 173
Nenna, и аз съм в центъра - 5те кьошета, случвало се е даже да не мога да си вляза във входа от паркирали коли, докато бях с количка, но всичко си зависи от вас. Аз обичах да се разхождам и да вися по градинките с количката, а и - дето се вика един хляб да трябва да купиш, не можеш бебето само да оставиш, та - количката си е необходимост.

И понеже говоря толкова уверено за зимното излизане - Яна е родена нна 31 януари, та зимните разходки с бебе са отработени Simple Smile

# 174
  • София
Аз ползвам един специален крем за стрии при бременност - Elancyl Galenic. Много съм доволна, от предишната бременност нямам нито една стрия.  Peace

За коритото - нашето си е със стойка, още Боби се къпе в него. Не е анатомично - това е недомислен вариант, защото след 6-месечна възраст става неизползваемо.  Naughty

За количката - моята предишна беше Бертони - вече 2-ро бебе гледа. Аз няма да я искам от приятелката ми, ще си взема нова, но само зимна. Лятна си имам от Боби. Освен това имам кошница за кола, та не са ми необходими други екстри. Иначе като вляза в магазина - всичко ми харесва, спор няма. За 4 години са измислили прекрасни неща.  Simple Smile

А като имате предвид колко подаръци ще получите - няма смисъл да се хвърляте да купувате всичко. Мен баби, лели и приятели ме питаха какво да вземат на Боби като се роди.  

# 175
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Здравейте мамчета!   bouquet

Поизгубих се малко по моренцето, а вие все в същият дух пишете ли пишете. Едва ли ще мога да ви изчета, но здраве да е!
Изкарахме си една страхотна почивка с много СПАНЕ. От години не бях спала толкоз много.  Mr. Green
Ходихме на плаж от 8 до 11.30. Плувахме много и малкта ме шашна направо роден плувец!  Joy Joy Joy
Гледам коментирате количките - моята е подарък от шефа на мъжлето ми. Човекът е изгледал и трите си деца с нея, аз Йоана и мисля отново да я ползвам. Тя е стара комбинирана количка, но ми беше много удобна. Ваничка използвахме със стоика. А иначе още не се мажа с нищо! Embarassed

Чао за сега от мен, че багаж имам да оправям.
Хубав и прохладен ден! Hug

# 176
  • Пловдив
Invisible,аз се притеснявам по скоро дали е добре за бебето.Иначе се храня както преди , за разлика от преди не се движа , а повече лежа.Отдвам го на това че миналата година имах хормонални неуредици , в резултат на което тогава качих 10 кг, които не успях да сваля до забременяването.
И аз си мисля за  кошче , а не за количка.Очаква се тогава да бъде зверски студено и едва ли ще извеждаме малките толкова много  newsm78 newsm78

# 177
Leny, на коя улица си, аз съм на 5 мин. от 5те кьошета - на Цар Асен и Патриарха. Може да се видим някой път

# 178
  • Бургас
Да ни е живо и здраво детето, мисля още на 20 дена да го изкарам на вън и всеки ден да си го изкарвам, може за 1 час да е.
Има ли някакво приспособление, което да се слага в проста ваничка, за да стане тип анатомична. Незнам дали се изразявам правилно.
Чаено момиче, към тази количка има ли как да се сложи зимен кош. Вече се чудя дали не е по-хубаво отделно зимна и лятна количка. Ще откача вече, нищо не мога да реша.
И аз още нямам никакви кила отгоре, а ям повече от преди.

# 179
Анели,виждам,че си тук.

Исках да споделя за пролактина ми.Вчера се обадих,много е висок (4420).
От снощи съм на бромокриптин една таблетка вечер до края на бременността.
Опасно ли е това?Питам теб,защото знам че си по-запозната с пролактина.

Общи условия

Активация на акаунт