Отговори
# 150
Здравейте, момичета! Hug Искам да ви питам дали вече някой ползва крем против стрии и кой бихте ми препоръчали? Мерси много  !  bouquet
Лек и усмихнат ден на всички!!!

# 151
Аз ползвам Мама Дона на Чико. Много ми харесва, мазен е, но не прекалено и е почти без миризма (все още от миризмите ми се гади). Струва 23 лв.

# 152
Аз ползвам на Хип. Много хубав аромат има, добре се разнася и е спорен.
http://www.hipp.bg/index.php?p=products&c=17&id=7

# 153
  • Бургас
Здравейте, мами!
Консултирах се с гинеколожката за аспирина. Тя каза да не пия, защото затварял преждевременно някакви клапи на бебето. Взимал се само при генотип и др. заболявания, а при мен всичко е ок. Още не ми е пристигнал БХС. Ама аз продължавам да се кефя, че сърцето на бебчо е наред. На една приятелка от сърце и неоткрит на време проблем й почина детенцето на 10 месеца, а можеха да го спасят ако го откриха на време.

Вчера мъжа ми така се ентусиазира, че ходихме в 3 магазина за бебета, в това число Штъркел-а и Чико. Той реши, че перфектната количка е Магигланд Роял. http://www.shtarkel.com/m4.html
В действителност не изглежда толкова дървена, Куини-то по не ми хареса. Летния кош също не ме кефи нещо. Това е най-лекия модел на тази марка и бил 10 кг.Частите са английски и ги сглобяват в Полша и Штъркел-а са вносител и за това са толкова евтини. Върви летен и зимен кош и термо чанта за тази цена. Колелата са големи и има супер амортисьори и е висока, което за мен е изключително важно. То и избора в другите магазини беше между Чиполино, Бертони и Кенгуроо. Всичките са ми ниски. Вчера като се разхождахме по главната и вървяхме до една количка с мърдащи се колела. Те ходиха като луди на ляво - надясно, ужас направо.

Кошарка си харесахме дървена, с 2 чекмеджета отдолу. Около 160-200 лв са. Матрачетата вървят между 50 и 90 лв.

Иначе смятам да си купя шишета, помпа за кърма и биберони на Авент. Само не ми е ясно номера със стерилизатора, който се ползва в микровълнова.Какво е това?

Като взех да ви чета и бебо много взе да рита  Laughing Всички казват, че е мъж щото много шавал, била съм се разхубавила и бледа. Да видим кардиолога дали е познал и той за  мъжко-то.

# 154
  • На брега на реката
За стриите позлвам две масла, естествени, нерафинирани. Взимам си от аптеката масло от Лавандула и Сусамово. Мажа с тях след баня, корем, дупе, бедра и бюст. После обтривам със суха хавлиена кърпа и кожата става великолепна. На дупето имах стрии от преди, но гледам, че не им се е увеличил броя. Доста инфо като цяло изчетох за тези масла. Богати са на калций, подхранват страшно много кожата, а и това обтриване допълнително освежава кожата. Горещо препоръчвам този метод. Не отнема повече от 5 мин на ден.  Grinning

# 155
bubabo я кажи по-подробно за матрака - марка и размери, че аз този който харесах е 163 лв.  #Crazy

# 156
За стриите позлвам две масла, естествени, нерафинирани. Взимам си от аптеката масло от Лавандула и Сусамово. Мажа с тях след баня, корем, дупе, бедра и бюст. После обтривам със суха хавлиена кърпа и кожата става великолепна. На дупето имах стрии от преди, но гледам, че не им се е увеличил броя. Доста инфо като цяло изчетох за тези масла. Богати са на калций, подхранват страшно много кожата, а и това обтриване допълнително освежава кожата. Горещо препоръчвам този метод. Не отнема повече от 5 мин на ден.  Grinning
Пупинка смесваш ли ги или ги редуваш?

# 157
  • София-Лозен
Знам какво е да имаш първо бебе - искаш всичко да е ново, прекрасно, неповториом - но това са материални неща, които не радват бебето, а само родителите. Затова се мисли за удобни вана и легло, качествен матрак, лека и красива количка, стол за безопасност.

Напълно, ама напълно и безусловно те подкрепям.  newsm10 Особено наблягам на удобната, лесно сгъваема и лека количка и на столчето за автомобил.

За стриите позлвам две масла, естествени, нерафинирани. Взимам си от аптеката масло от Лавандула и Сусамово. Мажа с тях след баня, корем, дупе, бедра и бюст. После обтривам със суха хавлиена кърпа и кожата става великолепна.

Pupinka, смесваш ли ги двете масла или как точно процедираш? Аз не съм особено стриктна в тази процедури, но ми прозвуча добре твоята идея и може да пробвам да те последвам. С първата бременност ползвах едно масло на Дева. Пак беше против стрии, но беше специално за бременни. Доста бях доволна от него, не миришеше силно и бързо попиваше.

# 158
Купила съм масажно олио за кореми на ХИП, и да ви кажа много е приятно, мазничко е, но след баня е добре да се омазни малко кожата, а и ми помага да не ме сърбят гърдите.
Значи лавандулово и сусамово - ще провяра и да си взема освен... newsm78 А тази година от Созопол ще си взема отново Какаово масло - то как добре действа на кожата само! Grinning и миришеш на шоколадче после.

Гърдите - напоследък ми се втвърдяват, но не е това проблема - отново започнаха "да се събуждат" и да прокапват. Добре че не е много. А и една сутрин се събудих с едни "захаросани" корички на едното зърно. Аз се подувах от кърмата с Тони,а бях секцио, 8 месеца стоически издържах, надявам се и този път да издържа на напъна, макар да не ми се ще.

Стерилизатор - сипва се един пръст вода вътре, има кошница и вътре насипваш нещата, разглобени!, затваряш и пускаш на 7 минути в микровълновата.
От парата вътре всичко се стерилизира.

Тази Маг Игланд.  ...не й се въртят колелата, което ще рече, че за да завиеш трябва да натиснеш количката и да я поместиш. И бих добавила - 2 майки имаха такива - едната не знам, но другата в кола не влизаше. Мъжът на едната майка виеше като трябва да ходят някъде. Сгъват се на сандвич, но обемист сандвич! И колелата се развалиха кажи-речи бързо на едната. Аз много бях харесала една подобна на тази М.И. http://www.shtarkel.com/m6.html, колкото за лятото - беше с криво скроена шарка на тапицерията, скъсан междукрачен колан - и този на Штъркел се правеше на луд и ми каза, че била последната, сиреч да си платя пълната цена, а да я взема явно дефектна. Да бе  Laughing Продадох първата и купих Чикото.

Последна редакция: ср, 16 юли 2008, 13:03 от Чаено момиче

# 159
  • На брега на реката
 Смесила съм ги в едно по-голямо шишенце. И задължително ги държа в хладилник. Не са обработени и бързо се развалят. Слагам мъничко на ръката и мажа, като видя, че попива, слагам пак. На око общо взето  Rolling Eyes Ама да не се шашете от миризмата, съвсем на сусам и на лавандула си мирише. Не е чак неприятно, но ако все още имате проблеми с миризмите, не знам дали бихте я понесли...А обтриването го правя и за да отстраня излишната мазнинка.  Sunglasses

# 160
  • Бургас
Купила съм масажно олио за кореми на ХИП, и да ви кажа много е приятно, мазничко е, но след баня е добре да се омазни малко кожата, а и ми помага да не ме сърбят гърдите.

Стерилизатор - сипва се един пръст вода вътре, има кошница и вътре насипваш нещата, разглобени!, затваряш и пускаш на 7 минути в микровълновата.
От парата вътре всичко се стерилизира.

Тази Маг...не й се въртят колелата, което ще рече, че за да завиеш трябва да натиснеш количката и да я поместиш.

Да и на мен ми се струва, че ще е трудно завиването. Проблем ми е, че при всички колички се изгърбвам, колкото и да се разпънат дръжките. От такава гледна точка ми е удобна. Мъжа ми държи на възможно най-огромните и невъртящи се колела с амортисьори. Аз пък искам зимен кош, че не смятам да седя в къщи цяла зима. Как издържат бебетата при -30 градуса, ще се разхождаме. После може да я шитна и да си взема лека и маневрена за лятото. Имаме и голям асансьор и няма да я качвам по стълби. Вече съвсем се омотах. Никъде в тия магазини не видях количка на Перпрего или Куини.

За матрачетата - ми е инфо от Щъркел-а. Не се занимавах с подробности, че само на информативна разходка бяхме. Най-скъпите бяха българските и то меси и продавача каза, че не стават за бебе. Иначе се убедих, че леглото ще е 140/70 и нищо друго по обзавеждането не ми трябва. Като си има количка, легло, ваничка /без стойка/ и шезлонгче мисля, че друго не е нужно. Не ми се трупат неща. Детската ще оборудваме като поотрасне и без това леглото ще стане на нищо сигурно. Много си харесвам тия възглавнички, които се връзват и опашват легълцата, едно уютно ми става.

Мажа се с Мустела - за бюст и за стрии, за сега нямам, а ръцете и краката с бебешко олио на .../изкочи ми думата, май взимам да затъпявам вече, не е Джонсън, но е синя капачка, емблемата е един прав човек с нещо като гега ако не се лъжа, немско е май/. Мажа се вечер след баня, но май и сутрин трябва.

# 161
Bubao, защо ваничка без стойка, не е ли по-удобно със стойка, за да не се изгърбваме  newsm78

# 162
  • София
За стрии и аз ползвам Mustela и едно масло против стрии на Икаров.

По отношение на размяната на вещи за бебето и аз съм "за". Сестра ми е запазила много от нещата за племенника ми - стерилизатор, дрешки, кошарка. Смятам да ги ползвам.
Относно количката обаче си мисля дали не е добре да се поизръся малко, но да купя нещо наистина добро и удобно. Аз още не съм обикаляла магазините, за сега само събирам мнения. Има време за пазаруване, но май не е лошо да се разходи човек.

# 163
  • Бургас
Ваничка без стойка, защото четох, че можеш да я ползваш само в началото, а после ставало нестабилно. Смятам в банята да си го къпем, че има едни огромни лири и е много топло.
И на Чиполино си харесах една, две колички, нищо че са ниски. За тях някой има ли мнение?
Оказа се, че баба ми е запазила мои детски дрешки, немски са и ще видя, може и да си ги ползвам. Не ми се купува нищо излишно, нищо че е първо дете, безмислено ми се вижда, не е за парите.

# 164
  • На брега на реката
Тия стойки ми изглеждат адски заплашителни....едва ли ще се изгърбя толкова. Като гледам кака ми как къпе племенницата, ами и тя почти винаги е измокрена, а и е почти приседнала на земята  Joy

Общи условия

Активация на акаунт