Отговори
# 180
здравейте,
за бебто аз имам почти всичко от Дари-ваничката ми е със стойка и като беше малка я ползвахме-много е удобна Peace
аз я изведох на 14 дни навън,но и зимата беше топла-сега да видим...
коремът ми още не го мажа с нищо,но трябва вече да започвам

# 181
  • Пловдив
Харем здравей , честити розови гащи първо .Радвам се че при теб всичко мина добре с другите притеснения.Не мисля че ти е чак толкова висок пролактина  за този момент на бременността.Ти вероятно си забременяла с по-висок пролактин.Моя беше 1000 по това време миналия месец, но ендокриноложката каза че с оформянето на плацентата се увеличава. Затова само си пий бромокриптина  и не мисли пролактина.ВИсокия пролактина води до спонтанен аборт до третия месец-ние минахме този момент .АКо не се лъжа ще го пием до края на 6 или седми месец .Аз също пия по един парлодел всяка вечер

# 182
Харем здравей , честити розови гащи първо .Радвам се че при теб всичко мина добре с другите притеснения.Не мисля че ти е чак толкова висок пролактина  за този момент на бременността.Ти вероятно си забременяла с по-висок пролактин.Моя беше 1000 по това време миналия месец, но ендокриноложката каза че с оформянето на плацентата се увеличава. Затова само си пий бромокриптина  и не мисли пролактина.ВИсокия пролактина води до спонтанен аборт до третия месец-ние минахме този момент .АКо не се лъжа ще го пием до края на 6 или седми месец .Аз също пия по един парлодел всяка вечер

На мен ендокриноложката ми каза,че ще го пия до края на бременността.Но аз смятам този път да си кърмя детето и да спра да го пия малко преди да родя. А каква е разликата между парлодела и бромокриптина?Помня,че преди години като пих бромокриптин изобщо не се чувствах добре.А сега-ще видим.
Забравих да попитам знаеш ли какви са референтните стойности на пролактина?

# 183
  • Пловдив

Харем има такава опция да се пие до края на бременността.За реф стойности всяка лаборатория има различни .там където аз си  пускам пролактина е от 50 до 576. Но незнам как ще седят нещата с кърменето.При мен бяха категорични -раждане секцио и веднага почване на хапчета.Изобщо няма да мога да кърмя нито ден.Трябва да ги обсъдиш тези неща с гинкото и ендокринолога.При много високи стойности на пролактина има много рискове за майката . Парлодела е немския вариант на бромокриптина и е много по изчистен.Аз пробвах с бромокриптин , но не спрях да повръщам и сега пия или парлодел или медокриптин

# 184
  • София
Аз не само че гледам, ами и активно пазарувам...

Още в 11-12 седмица купих първите дрешки, поверието за шапката не го спазих, но в едното комплектче има шапчица Wink
От скоро си имаме ваничка и активна гимнастика на Fisher-price. girluu

Харесала съм люлка и шезлонг от същата серия...
За ваничката, няма стойка, но има един голям плюс - нещо като хамак за новороденото. Пропуска водата, но държи бебока над нея.
Има 3 различни степени, за новородено (с хамака), за поотраснало - само възглавничка да поддържа главичката и едната страна е направена да е удобна за облягане и при дупето има гхума, за да не се пързаля, а като се махне всичко си става нормална ваничка за къпане на малчуган. Ето няколко снимчици - нашата е зелената:

http://www.fisher-price.com/fp.aspx?st=2002&e=product&pid=42882

За количка - харесала съм си на Пег Перего Скейт http://global.skate-pegperego.com/, за сега ме спира факта, че е доста нова и няма много отзиви от нея за БГ.
Иначе е страхотна - тествах я в 1-2 магазина още преди месец, има всичко което ми трябва, само дето е малко по-тежка (около 15 килца се очертава) но е невероятно маневрена и лесна за управление... Има съвместимо столче за кола, което моеж да се слага на шасито.
В общи линиии се радвам като малко дете на всяка покупка, затова реших да се порадвам на момента и да пазарувам. Пук живот и здраве около нас бебоци предстоят много, ще има да им раздаваме... Около нас някак се получи, че дечицата на приятелите поотраснаха и са раздлаи каквото не ползват, но така аз ще мога да си начеша крастата Wink

Иначе съм 101% съгласна с Чаеното момиче, но умирам да пазарувам бебешки неща. До сега съм купувала какви ли не сладурски неща за всички познати бебоци,
смятам да се зарадвам с нещата, които ми харесват... Просто много ми се иска да пазарувам всичките тези слдко-полезни неща за моето си бебе Simple Smile

За мазането - вечер се мажа с маслото на ХИП, а сутрин с маслото против стрии на Мама Дона. Отделно се мажа и с кремчетата им за бюст и крака, че крачката ми отичат, а бюста ме стресира много в началото с какви темпове растеше...

# 185

При мен бяха категорични -раждане секцио и веднага почване на хапчета.Изобщо няма да мога да кърмя нито ден.Трябва да ги обсъдиш тези неща с гинкото и ендокринолога.При много високи стойности на пролактина има много рискове за майката .

Какви са рисковете за майката и защо секцио? #Crazy

# 186
  • Пловдив

Секциото е задължително за нас, за да няма напъни. Рисковете по добре да не ги коментираме Харем.Да сме живи и здрави да родим по едно здраво бебенце пък после ще се лекуваме.С нарастването на пролактина нараства и аденома .Когато стане по-голям от 5 мм , той започва да засяга нервите около хипофизата.В напреднала бременност пролактина стига стойности до 10 000.Това значи че аденома вече ще е доста голям ,  и не се знае какво може да засегне.Обиновено удря в очите -най-напред се губи периферното зрение а после и другото.Може да засегне и други нерви ,които водят до парализа.Но това в най-лошият вариант.Секциото е задължително , заради голямото напрежение в главата и по тази причина всякакви напъни са противопоказни .
ХАрем на мен напоследък ми изтръпват много краката и много трудно успявам да стъпя-това пак е от аденома .Ти имаш ли някакви оплаквания ?

# 187
Привет на всички мами! За ритането се справяме, ама още не са ни видели, макар че ходя доста често на видеозон.  Sad

# 188
Браво abel чудесни покупки  smile3501 и аз почвам леко полеко да пазарувам, приготвила съм си списъка и само отмятам  Laughing

# 189
  • София
Abel, браво, добре си напазарувала, а и аз тази джаджа за ваничката не я бях виждала, ама то къде да я видя, като не обикалям магазините.

# 190
Аз не мисля да купувам зимна количка, ще видим на какво ще се спрем чанта-кошче или нещо от сорта за носене на бебето и за кола, защото излизането навън ще бъде минимизирано през зимата (за новородено)...
Корито за дъщеря ми купихме едно съвсем обикновено и срам не срам ама до днес тя си се къпе сама в него  Embarassed със свити крака защото е бая дългичка, ама иска да се кисне във вана  Thinking - та не знам дали ще иска да го отстъпи на бебо, когато дойде времето (живи и здрави).

За стриите, колкото и жалко да ми е направо си съсипах гърдите през първата бременност, уголемиха се неимоверно и то от началото (когато ми беше гадно и повръщах) и нямах нито желание нито се сетих да ги мажа, а и не знам дали щеше да помогне. После в родилното не ми донесоха бебето първите 2 дни и получих мастит, защото персонала там не ми обясни абсолютно нищо как и кога да се изцеждам  #Cussing out  #2gunfire и като капак въпреки че кърмата ми намаля сравнително скоро, се цедях до последна капка в името на детето и от това гърдите страдат също. И така сега май и да се мажа и да не се стриите и отпуснатоста са си налице и това е...
Ако можете не допускайте моите грешки, грижете се за бебето но и за себе си  Wink

# 191
Abel,ваничката е чудесна!  Peace
Аз къпех дъщеря си във ваничка до 6 мес,като я слагах напречно на един фотьойл (на облегалките за ръцете) ,а след това до към 1г 3-4м. я къпех в банята на шезлонг за баня! После започнах да я къпя правичка направо под душа като голям човек!  Laughing
stassi ,незнаех ,че има Elancyl Galenic за стрии...аз се мажех с такъв против целулит и бях адски доволна,така че предполагам,че и този за стрии ще е чудесен...мерси за инфото!  Hug
Предната бременност се мажех с Мустела и нямам забележки!  Peace
Анели,Харем,вярвам,че добрия шанс е с вас!  Hug

# 192
Аз не мисля да купувам зимна количка, ще видим на какво ще се спрем чанта-кошче или нещо от сорта за носене на бебето и за кола, защото излизането навън ще бъде минимизирано през зимата (за новородено)...

Момченцето ми е родено през октомври и цяла зима не се спряхме;)Още повече, че сега зимите не са толкова тежки.

# 193
имам въпрос към варненските мами .. знаете ли във варна къде има йога за бременни .. умирам да ходя а намирам само в софия и направо полудявам толкова ли тук нямаме нищо хубаво всичко е в софия- не е честно . ако някой има инфрмация ще му бъда адски благодарна НАИСТИНА

# 194
Бамби, вчера видях в Майчин дом имаше един лист на регистратурата и там пишеше за безплатни упражнения по йога за бременни.Май от 19-ти до 25-ти от 9 сутринта, но забравих къде точно.Обади се и попитай;)

Общи условия

Активация на акаунт