Болница ТОКУДА-2

• 139 804
  • 1 282
  •   1
Отговори
# 840
Може да се уреди, ако много настояваш. Но така няма да му дадат бебето най-вероятно.По добре във вашия случай да стои отвън и да гушне докато ти сив реанимация(мое мнение)

# 841
Присъствието на татето по време на нормално раждане е 200лв. При секцио може да чака някъде отвън и казаха, че докато майката още я шият вътре, ще му покажат бебока (след като са го поизмисли).
При нас се оказа, че трябва да сме секцио и въпреки голямото желание на таткото, няма да може да е вътре при нас.... Sad

Имам един такъв въпрос - сега се осведомявам за подробностите около секциото...чета за разни принадлежности от сорта на превръзки за родилки и т.н. Каква е ситуацията при цезаровото сечение? Какво изтича и какво не изтича? Как се отстранява плацентата?
Предварително мерси!   bouquet

# 842
Чела съм някъде - плацентата се отстранява по време на секциото, но на нейно място пак си остава рана, там, където е била хваната за матката. Така че - има какво да се чисти и след секцио. В събота бях на лекция за кърменето, оказва се, че това течение, нар. "лохии", може да се засили след/по време на кърмене, свързано е с хормонални промени.

# 843
За кърменето - много ползи има да Simple Smile, например предизвиква контракции и матката се прибира много по-бързо отколкото, ако не се кърми. Моето бебе, го сложих на гърда няколко часа след като се роди. Искаше да суче непрекъснато, събираха ми се очите в точка, а лекарите се чудеха, че така са протекли процесите при нас Simple Smile

# 844
Плацентата я издърпват по време на операцята. От упойката не се усеща никаква болка, но дърпането си го усещаш. При мене поне голамо дърпане падна.  Simple SmileПосле има няколко дена слабо кървене, по-слабо дори от менструация. Корема ти е като балон с въздух няколко дни след операцията, а лохиите представляват контракциите на матката след раждане. При нормално раждане така се отстранява плацентата, но също и се изпомпва излишната вече кръв от матката - към края на бремеността матката тежи около 1кг. Така, че дори и при секцио пак има лохии. Кърменето действително помага - предизвиква тези остатъчни контракции.

# 845
А знаете ли  дали изследванията на 6месеца (кръв и урина) може да се направят в Токуда? Може ли по здравна каса?

Правят ги.  Като ходихме на прегледа на 6м. др.Денева, му пусна ПКК и му взеха кръв след прегледа. Урината се събира в едни торбички, които не си бях взела и за това занесох на другия ден. Мисля, че ПКК струваше 10лв., но не съм сигурна. За направление не знам, ние ходиме на платен преглед.

# 846
Мами, благодаря за бързите отговори!  Hug
Трябва да питам лекарката ми кога ще ми дадат бебето за кърмене след операцията, дали ще е на следващия ден, заради упойката.... newsm78 Знам, че колкото по-скоро, толкова по-добре...

# 847
  • София
no_name  ,  Hug !

А пък аз  да питам една глупост  Blush . Във  ВИП  и Лукс стаите  има ли  телевизор ? И  колко  се доплаща  на вечер за  спане  и на таткото ? 

# 848
no_name  ,  Hug !

А пък аз  да питам една глупост  Blush . Във  ВИП  и Лукс стаите  има ли  телевизор ? И  колко  се доплаща  на вечер за  спане  и на таткото ? 

Има, има телевизор, ама в моята беше много къс кабела, а леглото нямаше къде да преместя (стаята беше много мъничка) и телевизорът направо ми беше забит във физиономията, а очите ми бяха толкова извъртени наляво (за да виждам все пак), че ме заболяваха след 10-тина мин. Така че телевизор почти не съм гледала. То и не ми беше до това в началото де.....Пробвах само последните дни. Но това се случи през август, в отделение "Гинекология", докато все още беше на едно място с отделение "Урология" (намираше се точно над родилното, ако не ме лъже паметта, впоследствие преместиха "Гинекология"-та). Т.е., има шанс архитектурата на стаите да е различна и да има по-големи ВИП стаи, иначе не си представям да се вкара още 1 легло в тази теснотийка.... newsm78
За доплащане за придружител четох в сайта на Токуда. Ето цитатче от там:

"Придружител
В случай, че се нуждаете от постоянен придружител, можете да поискате Ваш близък да бъде с Вас по време на престоя в болницата.

В отделението по педиатрия всяка майка може да бъде ежедневно близо до детето си
В останалите отделения близкият може да бъде настанен при Вас на допълнително легло. Персоналът на болничният сектор ще Ви предостави повече информация за тази опция и ще Ви съдейства.

Цената за денонощие на легло за придружител е 15,00 лв.
На Централна регистратура можете да потърсите подробности и да заявите своя избор."

Не знам дали е актуална цената.... newsm78 Или просто моето мислене е изкривено вече и като се каже Токуда и си представям някак си по-големи числа.... hahaha hahaha hahaha

bouquet

Последна редакция: ср, 11 мар 2009, 21:53 от no_name

# 849
  • София
Аз нещо  за  25 лв  доплащане  четох,обаче  като не помня   newsm78 . А  за самата стая  125 лв. на вечер .

# 850
  • София
Съпругът ми спеше с нас в болницата в лукс стая в самото родилно, а не в гинекологията. Спеше на диванчето и не сме плащали допълнително.  Предварително заявих, че ще спи там, но при гинеколога, който бях избрала. Не са ни носили допълнително легло и вероятно затова не са го таксували, но около раждането си имах други тревоги и не съм се интересувала от въпроса за цената. Имаше малко странни подмятания още началото дали не мислим да спим в едно легло, сигурна ли съм, че искам той да остане, а и накрая дойде старшата сестра и каза, че правели компромис ... #Crazy Аз казах на всички, че възможността таткото да присъства на първите дни на детето е причината да избера тяхната болница и това ги караше да замълчат. Не се е случвало един и същ човек да пита два пъти. Mr. Green
Предполагам, че сега ще е различно за последната година и половина, вероятно е проправен по- широк път по този въпрос от други семейства като нашето. Важното за пациентите в Токуда е да отстояват своето като клиенти, а не като пациенти. Да се оплаквате ако нещо не е наред и ако някой пробутва старите си навици от други работни места. Оплакванията там определено се взимат на сериозно /ако са сериозни и самите те, разбира се/

# 851
Виждам основно говорите за родилно отделение.Преди седмица бяхме в педиатрия,15 лева си плащаш и спиш на походно легло Rolling Eyes+избора на екип 70 ,дето така и не го разбрах,какво значи newsm78

# 852
  • София
+избора на екип 70 ,дето така и не го разбрах,какво значи newsm78
Това,че сме предпочели тази болница.Избор на болница.

# 853
  • София
Мами, благодаря за бързите отговори!  Hug
Трябва да питам лекарката ми кога ще ми дадат бебето за кърмене след операцията, дали ще е на следващия ден, заради упойката.... newsm78 Знам, че колкото по-скоро, толкова по-добре...

Мен ме оперираха сутринта, а бебока ми донесоха към 7 вечерта и се закърмихме. Но това понеже аз се бях омотала нещо в емоции и не бях много в час Whistling Хем бях в самостоятелна стая и таткото седеше до мен... защо не си го поисках по-рано, така и не мога да обясня...  Thinking
Иначе може да ти го дадат като приключат с наблюдението - бебето седи на апаратура за наблюдение около 2 часа, а на мен ми следяха кръвното през 15 минути, както и разни други манипулации, заради които лежах до към обяд или ранния следобед. После няма проблем да е при теб, ако се чувстваш добре.
Упойката при секциото е спинална и няма отношение към кърменето, евентуално после обезболяващите след операцията може би - аз бях с епидурална за 24 часа, с която няма проблем да се кърми, затова и не съм сигурна за венозното.
Ако си добре - просто си го поискай, няма да се опъват много Wink

Аз бях в една от двете самостоятелни стаи в родилното и на нашия татко не са правили забележка, но и той не оставаше да спи. Влезе при мен почти веднага като ме върнаха в стаята. В началото го молеха да излиза при манипулациите, но като го видяха, че не се впечатлява после даже не го караха. Стоеше при мен всеки ден от обяд до вечерта и се гушкаха с мишлето.

# 854
abel, разнежих се от твоя разказ...  Kissing Heart
Много обнадеждаващо звучи всичко. А аз си мислех, че ще трябва да чакам до другия ден.... bash
А мишлето е такъв страхотен сладур!  Innocent

Много мерси!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт