Болница ТОКУДА-2

• 139 416
  • 1 282
  •   1
Отговори
# 540
Бъркам ли или 1500 лв. са за избор на екип лекари и другите 500-600 са за грижи за детето  newsm78

До колкото знам другото (спане в стандартна стая и храна) си е по ЗК. Така, че тези "луди пари" според мен са за съвсем друго, не за храна. А и наистина тя не е най-важното нещо, по-важно е бебчетата и ние да сме живи и здрави ...

# 541
  • София
Момичета,
може ли да ми каже някой  каква е разликата между ВИП стая и Лукс стая? Какви са актуалните цени за тези стаи? Очаквам близнаци и предполагам,че ще ми е по-спокойно,ако съм сама в стая с бебетата и евентуално таткото,който ще ни помага  Peace

Ако никой не ти е отговорил разликата е следната :

ВИП - малка стаичка с едно легло и собствен санитарен възел, без възможност за придружител
ЛУКС (на етажа на родлиното са само такива) - голяма стая с легло, обзаведен кухненски бокс, диван с масичка и самостоятелен санитарен възел с вана. В този тип може да има и придружител.
Имам снимки, но не са ми на това PC. Ако иксаш да ти пратя вечерта пиши Peace

# 542
Ние бяхме във ВИП и само таткото пускаха с калцуни. Той пък на изписването се установи, взимал от купа с мръсните и слагал в чистите, понеже като му показвали кошчетата били разменени, а той не разчел...  Crazy
Мрънкаха, когато мъжът ми показа бебето на роднините. Също нямаше второ легло, пък ни беше неудобно да спим двамата на едно легло. И без това много им дойде , че татко и беше постоянно с нас през деня. За храната веднъж ни забравиха, но като цяло не беше лоша.
Който ще ражда там да се подсигури с минерална вода Simple Smile

# 543
  • София
Здравейте,

да споделя и аз моите пресни впечатления от Токуда Wink

Родих на 19 ноември с планово секцио. Изключително съм благодарна на д-р Димитров, страхотен лекар и човек.
След като постъпих имах консултация с анестезиолог, оказа се д-р Илиев - на него също съм много благодарна. Предложи ми епидурален катетър за обезболяване 24 часа след операцията, като за целта обаче трябваше да избера анестезиологичен екип. Това страшно много ми помогна за раздвижването, а и като цяло за болките - всъщност почти не ме боля, а когато имаше болка си беше съвсем поносима Simple Smile В понеделник ми махнаха конците и мога да кажа, че две седмици след операцията вече почти съм забравила за нея, чувствам се прекрасно Wink

Бях в самостоятелна стая в родилното отделение. Води се Лукс стая, цената е 125 лв. на вечер, има 2 такива в родилното. Близки могат да идват по всяко време (може и придружител да остане да спи). Съпруга ми прекарваше по 6-7 часа при нас всеки ден.

За пресонала - всички са изключително мили и се държат нормално - и неонатолозите и персонала на родилното. Успяха да ми вдъхнат спокойствие и кураж, което ми се отрази страхотно.

Лекарите от неонатологията определено толерират кърменето, окуражаваха ме да се харним само с кърма. Заради силната жълтеница на бебока се наложи да останем един ден в повече, като той прекара 2 дни на фототерапия. През това време аз ходех през 3 часа в интензивното отделение за да го кърмя.

За храната - аз не съм капризна, но с оглед, че това е болница и храната трябва да отговаря на доста условия, за да е годна за различните пациенти - за мен си беше съвсем прилична Wink

За парите, които платихме - получих точно това, което и очаквах - адекватно отношение и нормални условия, за да се почувствам нормален човек Simple Smile За да мога да се радвам на малкото човече и да не мисля за други неща Simple Smile

Успех на всички мами, на коиот им предстои този толкова щастлив момент  Laughing

# 544
Момичета,
може ли да ми каже някой  каква е разликата между ВИП стая и Лукс стая? Какви са актуалните цени за тези стаи? Очаквам близнаци и предполагам,че ще ми е по-спокойно,ако съм сама в стая с бебетата и евентуално таткото,който ще ни помага  Peace

Ако никой не ти е отговорил разликата е следната :

ВИП - малка стаичка с едно легло и собствен санитарен възел, без възможност за придружител
ЛУКС (на етажа на родлиното са само такива) - голяма стая с легло, обзаведен кухненски бокс, диван с масичка и самостоятелен санитарен възел с вана. В този тип може да има и придружител.
Имам снимки, но не са ми на това PC. Ако иксаш да ти пратя вечерта пиши Peace

Ще се радвам,ако можеш да ми пратиш снимки..а цените еднакви ли са за двете стаи?

# 545
Здравейте, предстои ми секцио в Токуда и не съм сигорна какво трябва да си нося в багажа.
Трябва ли ми нощница, помпа, залъгалки и т.н., защото видях че в някои болници искат?
Ако някой може да ми напише какви са основните неща които трябва да нося ще съм много благодарна.
Освен това ме интересува кога таткото може да види бебето и как точно става припознаването на детето тъй като ние нямаме брак?

Благодаря предварително  Hug

# 546
Rodih v Tokuda v kraq na septemvri - normalno, bez upoika. Imam edin edinstven vutreshen shev, koito beshe neznachitelen i ne mi go i zapisaha. Moqta doktorka be dr. Popova, ot koqto sum izklujchitelno dovolna. Otidoh v 23.45 bez razkritie, s bolezneni kontraktsii na 5 min, v 5.45 sutrinta rodih; na 2q chas sled rajdaneto dgitkah nasam natam, hodih na vizitatsiqta na bebochka. Izklujchitelno sum dovolna ot usloviqta v bolnitsata i ot otnoshenieto na vsichki akusherki i lekari, kakto kum men taka i kum malkata mi dushterichka - i to pri vse che otdelenieto beshe frashkano!!

Vie ste ludi da komentirate hranata - purviqt den ot hormonite izobshto ne mi beshe do kakvoto i da bilo qdene - samo voda pieh v ogromni kolichestva.
I da znaete - dnite v rodilnotob 6e sa vi nai-spokoinite sigurno za dosta vreme napred, taka che za 3e dni tam ne se vprqaite za gluposti!!!

Ta taka, pojelavam i na reshilite da rajdat normalno i na tezi sus sektsio mnogo 6tastie s malkite bebotsi i samo pozitivi misli - she vi trqbvat!!!

# 547
Здравейте, предстои ми секцио в Токуда и не съм сигорна какво трябва да си нося в багажа.
Трябва ли ми нощница, помпа, залъгалки и т.н., защото видях че в някои болници искат?
Ако някой може да ми напише какви са основните неща които трябва да нося ще съм много благодарна.
Освен това ме интересува кога таткото може да види бебето и как точно става припознаването на детето тъй като ние нямаме брак?
Благодаря предварително  Hug

Сиси, за нощница си носи поне една за всеки случай, защото в АГ-то не дават, а най -вероятно първата вечер ще си настанена там. Иначе в родилно ти дават нощница и всеки ден ти я сменят, но и там понякога свършват, така че си носи дори и да не я използваш.
Аз лично помпа си носих, залъгалка също, макар че не я използвах. Абе хубаво е да си имаш твоя помпа под ръка, когато ти слезе кърмата Peace
Иначе основните неща(или поне това което аз съм си носила) - главно минерална вода, хавлия, тоалетни принадлежности, дамски превръзки, чехли, нещо интересно за четене. Друго май не се сещам. За бебето нищо не ти искат Peace

На нашия татко му показаха бебето веднага след като свърши операцията. След като ме закараха до стаята, му се обадих да се качи и първо му показаха бебето и после го пуснаха при мен Simple Smile

За припознаването, му искаха само лична карта и да заплати някаква такса от рода на 30 лв. Май и някакъв документ попълва newsm78

Пожелавам ти успех и едно леко и безпроблемно раждане Hug

# 548
Sisi, трябват ти основно лични вещи - нощници дават и ги сменят постоянно. Носи си задължително чехли, хавлия, минерална вода (поне за мен тя беше важна), тоалетни принадлежности каквито ползваш и това е за теб. Аз препоръчвам да си купиш и от еднократните гащи за родилки, вземи от дълбоките щом си секцио. За бебето ръкавички и евентуално биберон-залъгалка. Другото ти го осигуряват.
Успех и безпроблемно раждане  Hug.

ПП: Докато пиша, Аmarinova ме е изпреварила. Ще вмъкна само, че на мен такса за припознаване не са ми искали.

Последна редакция: пт, 05 дек 2008, 00:20 от Mimi 03

# 549
а помпата и залагалките те ли ги стерилизират евентуално ако се наложи?
Много ви благодаря за бързите отговори  Hug

# 550
На мен ми искаха залъгалките да са стерилни. За помпата няма нужда, защото тя ти трябва само след като слезе кърмата да си помогнеш да спадне напрежението и да не си докараш мастит. Поне при мен това беше смисъла.

# 551
Аха и аз помпата за това си я използвах Peace
Сега се сетих, че тази такса за припознаването, не я искаха веднага, а после беше включена в общата фактура. Няма значение де, мисълта ми беше, че не искат нищо особено. Един подпис и това е  Peace

А сетих се и нещо, което не си носих, а ми беше страшно необходимо - кремче за зърната. Ако вече имаш, си го носи. Не е задължително да ти се наложи да го ползваш, и не е фатално да го нямаш, защото все пак и в болницата има аптека Peace

# 552
  • Sofia
Момичетата са ти написали, но аз да подчертая- мнооого минерална вода си вземи. Направо едно стекче от малките. След секциото трябва да пиеш вода, за да нямаш главоболие, на мен лично двете големи шишета, които имах не ми стигнаха за 2 дни (защото първия няма как да отидеш до барчето) и добре, че другото мамче в нашата стая имаше две стекчета вода, та ми услужи.
Кремче за зърна и аз си носех и си го ползвах. Еднократните гащи са наистина много удобни.

# 553
  • София
Ето обещаните снимки на лукс стаята   не съм в най-прекрасната си форма  Mr. Green, но я слагам, за да добиеш представа как изглежда стаята. Иначе цената беше 125лв. на вечер. За вип стаята не съм сигурна. но май беше 70лв.

# 554
Ето обещаните снимки на лукс стаята   не съм в най-прекрасната си форма  Mr. Green, но я слагам, за да добиеш представа как изглежда стаята. Иначе цената беше 125лв. на вечер. За вип стаята не съм сигурна. но май беше 70лв.

Niandre,

изглеждате страхотно с бебчо...и стаята е супер Simple Smile. Дано и аз да съм така усмихната на снимките Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт