Болница ТОКУДА-2

• 139 378
  • 1 282
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Ще раждам в Токуда този месец. Информацията за цените, която имам е: 1500 избор на екип, 300 епидурална упойка, 400 базов пакет за бебе (500 за нормално и 600 за секцио). Значи секциото излиза 1500 + 600 = 2100.
Надявам се да няма от тази година "обновяване" на цените.

Denica007, кой си избрала да води раждането?
Моето секцио е планирано между 26-28.01. и съм избрала Лазарова.
Моя приятелка роди при нея на 29.12. и е много доволна от всичко,но все още не съм разбрала крайната цена, която са платили,тъй като я изписаха вчера!

Леко раждане!

# 586
Планово секцио средата на месеца при др. Герганова. Ще се ключа после с впечатленията.
Леко раждане и на теб, Estirka

# 587
.............. 300 епидурална упойка, .........................

#Crazy  Shocked Защо е толкова скъпа  newsm78 в другите болници е по 100 лв. Едва ли има разлика в качеството ....

# 588
  • ул. "Мечтание"
Планово секцио средата на месеца при др. Герганова. Ще се ключа после с впечатленията.
Леко раждане и на теб, Estirka

Аз раждах при д-р Герганова. Започна нормално раждане, завърши със секцио! Много съм доволна от докторката си! Страхотна е!

# 589
Ами незнам, на мен ми се струва скъпичко. Но все пак намерили са начин и знаят, че човек за здравето си не жали пари, особено, когато става въпрос за раждане.
На мен в Америка, също в частна болница, без да имам никакви осигуровки и застраховка, раждането ми струваше 1200$, като там не те делят на ВИП, лукс и обикновена стая. Всяка родилка беще в самостоятелна стая и бебето си го раждаш в нея и си остава при теб, както и мъжът ти. Как може да се плаща допълнително за присъствие на мъж и за престой на бебето при теб. Дори трябва да е по-малко, тъй като освобождаваш персонал от грижи за детето. При това пак взимат пари от касата.
Знам, че сравненията са невъзможни, но все пак...

# 590
и аз съм при д-р Герганова, засега впечатленията ми от нея са отлични, радвам се че съм направила правилния избор!! Peace

# 591
  • ул. "Мечтание"
albena35, не се изненадвай! В България подобни "екстри"са едва ли не еретични! Замислете се от колко време ги има... Като се сетя от какви неща се дърпат тука и лошо ми става! Мноооого сме назад с материала, много! И не искаме да го поправим това...

BTW, някой да вземе да пусне нова тема!

# 592
Здравейте на всички Simple Smile

Аз мисля да раждам в Токуда този месец и ми препоръчаха Диков с който вече се видях. Но не съм ходила принего на консултации преди.
Това обаче което ми прави впечатление по всички форуми сварзани с Токуда е че всички раждат там секцио  Shocked Thinking
Има ли някои който да е раждал там нормално и да разкаже как е протекло. Дали са му обращали достатъчно внимание и т.н.

# 593
Може ли да ми кажете след като родя и ми идват на свиждане могат да видят бебо? Има ли такава стая с голямо стъкло през което се виждат всички бебенца? И след като родя следващите два дни каква е програмата?

# 594
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Аз родих нормално в Токуда преди около 2 години, държаха се много добре. Когато аз бях не се допъскаха свиждания и нямаше къде да се видят бебетата от близките. Програма няма - през времето на престоя в болницата трябва да се възстановите от раждането и бебето да е добре за ад ви изпишат

# 595
Аз раждах нормално преди точно 9м при др. Кирякова. Раждах с епидурална упойка. Първо си в предродилна , там си сама (в моя случай с мъжа ми , защото и той присъстваше). Може да се разхождаш из коридора, ако искаш. Като ти почнат напъните те местят на магарето. После ти взимат бебето и ти го дават по-късно.
Под програма какво по-точно имаш предвид? Laughing

# 596
  • Sofia
Здравейте на всички Simple Smile
Аз мисля да раждам в Токуда този месец и ми препоръчаха Диков с който вече се видях. Но не съм ходила принего на консултации преди.
Това обаче което ми прави впечатление по всички форуми сварзани с Токуда е че всички раждат там секцио  Shocked Thinking
Има ли някои който да е раждал там нормално и да разкаже как е протекло. Дали са му обращали достатъчно внимание и т.н.

Сестра ми роди там нормално през април при д-р Кирякова. КОгато аз раждах през юли в стаята ми имаше още две мамита нормално пак при нея. Също нормално се ражда при д-р Лазарова.
По принцип съм срещала в темите родили нормално при кажи-речи всички лекари там.
Обаче точно това е целта на предродилната консултация - да си поговорите с лекаря за раждането, което ти предпочиташ. Все пак си плащаш доста добре, за да родиш там.
Съветвам те да бъдеш директна и да му кажеш отсега, че държиш на нормално раждане. Ако той има проблем с това (примерно поел е твърде много раждания) да ти каже отсега, за да се насочиш към друг лекар.
Не се притеснявай да поговориш с него и да поставиш изискванията си, ти си важната в случая.

# 597
  • ул. "Мечтание"
Ай, това е няква масова заблуда! Навсякъде чувам, че в Токуда се раждало основно със секцио!  Joy
Аз също бях за нормално, дори изрично си избрах докторка, която да е за нормалното раждане!  Peace

# 598
Благодаря Ви за отговорите Wink

Аз си поговорих с Диков, даже два прегледа имах при него. Но това което ме притесни е че първо ми каза да отида на ... дата за да ме прегледа и да преценим как ще бъде раждането, аз отидах но него го нямаше този ден на работа, звъннаха му и той каза да отида на следвашният, на следвашният тъкмо влизаше на операция и ме претупа прегледа на две на три. Остави това ама ми каза задължително на 02.01.09г да отида да ми запишат тоновете на бебо, но вчера се оказа,че Токуда няработи, а с сайта пише,че ще работи днес. Днес пак ходих, но уви пак неработеше. Надявам се да работи поне в понеделник на 5-ти.
Другото което ме притесни е че и двата пъти се говорихме с  него за нормално раждане, но тои все завършваше разговора че допоследно никога нищо небило сигурно можело и нещо а се обърка и да се наложи секцио. И вместо да ми обесни ниакои неща, само ми викаше да не забравя като изляза от прегледа да си платя за консултациятя /защото бях без час/. Много неадекватно държание... това ужасно ме притеснява... нормално е щом съм отишла в Токуда,че ще си плащам, ако неисках щях да ходя в друга болница Sad
А и се чудя ако тръгна да раждам нощем, този спешен център дали въобще работи?
А иначе за програмата имах впредвид ще ми покажат ли как се повива бебо, как се храни, те ли ми го носят да го кърма или аз ходя някъде? Такива неща Wink

# 599
  • ул. "Мечтание"
А и се чудя ако тръгна да раждам нощем, този спешен център дали въобще работи?
А иначе за програмата имах впредвид ще ми покажат ли как се повива бебо, как се храни, те ли ми го носят да го кърма или аз ходя някъде? Такива неща Wink

Работи винаги, дори в почивните дни и посреднощите, небой се!  Peace На мен ми се е налагало да използвам услугите им!

На втория ти въпрос - ще ти покажат всичко! Как да го къпеш, как да го повиваш, да го кърмиш. Принципно бебето си е при майката през деня. На три часа минават да ги вземат бебчетата да ги преповият и ги връщат обратно. Мисля даже, че има опция и през ноща да си е при теб, но не съм много сигурна.

Общи условия

Активация на акаунт