Болница ТОКУДА-2

• 139 840
  • 1 282
  •   1
Отговори
# 660
И аз ходя при Евтимова и мислех при нея да си изкарам цялата бременност и по ЗК, обаче днес ми казаха, че не могат да ми издадат болничен ако не съм лежала поне 5 дена, без значение къде. После можели и 2 мес. наведнъж да ми дадат. И ми каза в 12г.с. вече да се регистрирам.
ЛЛ ми даде направление и ми каза по-добре при друг АГ да си бъда по ЗК, да мога болнични поне да си вземам, пък през Дженерали ще си ходя в Токуда.
На тебе ти трябва болничен за какво не разбрах,по прицнип е така с първата си бременностна на мен ми казаха същото,понеже ми беше тежка работата трябваше да си вземам болнични и съответно лежах в болница 5 дни за да ми издадат.

# 661
  • София
И аз ходя при Евтимова и мислех при нея да си изкарам цялата бременност и по ЗК, обаче днес ми казаха, че не могат да ми издадат болничен ако не съм лежала поне 5 дена, без значение къде. После можели и 2 мес. наведнъж да ми дадат. И ми каза в 12г.с. вече да се регистрирам.
ЛЛ ми даде направление и ми каза по-добре при друг АГ да си бъда по ЗК, да мога болнични поне да си вземам, пък през Дженерали ще си ходя в Токуда.
На тебе ти трябва болничен за какво не разбрах,по прицнип е така с първата си бременностна на мен ми казаха същото,понеже ми беше тежка работата трябваше да си вземам болнични и съответно лежах в болница 5 дни за да ми издадат.
Да, за да ти дадат дълъг болничен се лежи в болница (аз лежах, къде ще ходя). Накуп не се дават 2 месеца, ходиш на лекарска комисия и там ти продължават болничния  Peace Аз съм ходила два пъти на такава комисия, те решават дали да ти продължават болничния (като ходих дори не ме питаха какво ми е, просто ми написаха новия болничен).

# 662
Каква е цената на преглед и цитонамазка?А дали при Герганова има свободни часове или се записваш за след няколко седмици?И кога са и приемните часове?Извинявам се за многото въпроси но ми е важно в момента.

# 663
  • ул. "Мечтание"
Каква е цената на преглед и цитонамазка?А дали при Герганова има свободни часове или се записваш за след няколко седмици?И кога са и приемните часове?Извинявам се за многото въпроси но ми е важно в момента.

Прегледа е 30 лв. Цитонамазката май беше 15, но не съм много сигурна, защото ми правиха и други неща и платих пакетно. Герганова приема в петък следобед, от 14 часа. Опитай, може и да има свободни часове още за този петък! Не винаги й е препълнена програмата!

# 664
  • София
Имам въпрос към вече раждалите в Токуда, когато се родиха бебешорите ни, нали им правиха ортопедичното изследвания. Искам да ви попитам, водихте ли децата си втори път на ортопед?  newsm78

Неонатолога в Токуда ни каза към 4 месец да го заведем на ортопед, а после и педито каза същото Simple Smile
Мисля да го заведем за всеки случай, като дойде момента.

# 665
  • Русе
На мен при първата бременност ми се наложи да лежа повече от 5 дена и после си ми даваха болнични без проблем. Но пък никога не са ми давали по 2 мес. наведнъж. Всеки месец си ходех на комисия и ми издаваха болничен за съответния месец.
Но тъй като сега, слава Богу, всичко е ок, не искам, а и не мога да лежа. Няма кой да ми гледа детето. Казаха ми, че евентуално мога да питам в Шейново, да ме водят, че съм лежала, без да съм, срещу някакво заплащане съответно. Ако се намери друг вариант ще е по-приемливо Rolling Eyes

# 666
Здравейте мами,ходя в Токуда на прегледи при д-р Димитров и мисля да раждам при него но той не работи със здравната каса.Засега прегледите ми минаваха през дженерали но сега нали са в процес на подписване на договора и вчера си платих прегледа.Интересува ме дали някоя от вас е раждала при д-р Димитров и специално ме интересува колко пари излезе раждането ви.Благодаря ви предварително! Hug

# 667
  • ул. "Мечтание"
Не съм раждала при Димитров, но когато раждах преди около осем месеца раждането ми излезе 1900 лв. 1500 самото раждане (аз не исках епидурална упойка, а после пък се стигна до секцио) и 200лв за консумативи и обслужване на бебето и още 200 за пакета с изследвания за бебето.

# 668
  • София
Здравейте мами,ходя в Токуда на прегледи при д-р Димитров и мисля да раждам при него но той не работи със здравната каса.Засега прегледите ми минаваха през дженерали но сега нали са в процес на подписване на договора и вчера си платих прегледа.Интересува ме дали някоя от вас е раждала при д-р Димитров и специално ме интересува колко пари излезе раждането ви.Благодаря ви предварително! Hug
Разгледай по-напред в темата, някой беше качил сканиран ценоразписа за раждане в Токуда.

# 669
Аз родих при д-р Димитров преди по- малко от 2 месеца, раждането ми излезе 2100 лв(1500 за избор на екип и 600 пакета за бебето). Това са най- добре изхарчените пари от мен Simple SmileСтрашно съм доволна и от доктора и от болницата.
Успех!

# 670
Здравейте, мами!  Hug

Едно съобщение от мен за осигурените в Дженерали: от 8 януари вече прегледите и всички услуги в Токуда се заплащат по редовни цени, тъй като изтече договорът помежду им - без тенденция на този етап за подновяване. След това в зависимост от вида осигуряване разходите по ЖК, изследвания и т.н. се възстановяват.

Има промени и във възстановяването на разходите за раждане, така че бих ви посъветвала да си актуализирате информацията от координатора, за да няма изненади... При мен примерно се оказа, че вече не се покрива изборът на екип - а това де факто означава, че нищо не се покрива. Thinking

# 671
  • София
В договора между Дженерали и осигуряваното лице (работодател) трябва да пише точно "избор на екип". Само в този случай покриват раждане. В моя договор пише "Хоспитализиране в родилно отделение", но това не ми покрива раждането. Не знам кво означава точно в крайна сметка ... ще ми платят за стаята ли ... кво ли...
А координаторката ми е толкова смотана, че .... повече инфо получавам от този форум, от колкото от нея.

# 672
Аз звънях десет пъти в Закрила-все с различни хора говорих и все различни отговори получих.Координаторката също неможа да ми даде съществен отговор-освен че ще ми покрият раждането-ама какво значи това не съм сигурна.Аз пък в моя договор никъде не прочетох да пише нещо за бременни и раждане.Знам че договорът ми е разширена опция но какво включва не ми е ясно и вече незнам кого да попитам.Някоя мама от Вас случайно и тя да е с такъв пакет?

# 673
  • София
Аз звънях десет пъти в Закрила-все с различни хора говорих и все различни отговори получих.Координаторката също неможа да ми даде съществен отговор-освен че ще ми покрият раждането-ама какво значи това не съм сигурна.Аз пък в моя договор никъде не прочетох да пише нещо за бременни и раждане.Знам че договорът ми е разширена опция но какво включва не ми е ясно и вече незнам кого да попитам.Някоя мама от Вас случайно и тя да е с такъв пакет?

Моята координаторка също ми каза, че "най-вероятно ми покрива раждането", но моя позната преди 3 месеца от същата фирма (ще рече с един и същ договор сме) си плати раждането в Токуда. Дженерали покри само ЖК и изследвания преди това.

# 674
Мисля, че независимо при кой д-р в Токуда решиш да раждаш ( та дори и при дежурния екип) цените ще са следните: 1500 лв. избор за екип
                                           500/600 лв. пакет за бебето( нормално/секцио)
                                            300 лв. (епидурална упойка, ако ще има такава при нормално)
Ако откажеш пакет за бебето, неизбежно трябва да се палтят 400 лв. грижи на неонатологията, та повечето избират пакета. Това беше когато аз родих, моето раждане излезе 2300 лв., дано не са вдигнали цените оттогава  Mr. Green, че много обичат.

Общи условия

Активация на акаунт