Юлски бебета 81

• 15 398
  • 284
  •   1
Отговори
# 195
  • София
mamaivi Ама как самичка Crossing Arms Всички сме тук докато се роди и последного бебе Heart Eyes
Няма значение в кой форум пишем, важното е да сме си заедно Hug

# 196
Честито на мама Мона!    bouquet  bouquet  bouquet

Белинда, разбирам те толкова добре.... и аз съм много зле с киселините през цялата бременност, то това да е, ама е много гадно и вече от всичко ми излизат и не мога въобще да спя вече.Вече и Талцида и газираното не помагат.Стискай още малко и дано после изчезнат...аз това се чудих, за после как ще е, ЖЗ?

Пухтулка, дано се оправите бързо със зърната и кърменето, миличка!
Mamaivi, споко, някои сме с термини за края на месеца даже. Wink
Киса, стискам палци много!!! Praynig
Милена, отиди за твое успокоение.С теб сме!  Praynig
Katche, много, много сте сладки!Целувкииии!
Gnidka и ние си имаме такива мили обръщения. Hug 

Аз да се отчета след снощния преглед.Много съм доволна от лекаря, обясни човека подробно всичко, което го питахме.Бебешока е добре, пупу, но мъжа ми още не дава да правя планове. Grinning Слушахме тоновете и беше много вълнуващо, защото ни беше за първи път.
Иначе мацката ни се обърна седалищно преди месец и това е.А аз викам: Значи и да искам няма шанс за нормално.А лекаря: Ама как нормално бе хора, след всичките процедури и проблеми/ние сме с няколко години опити, операции, 1 яйчник, сраствания, спонтанни аборти, кисти, Икси-та /вид инвитро/, и т.н./... които имахте, няма да рискуваме в никакъв случай!Вика: Не съм съгласен въобще!Та ми поолекна и че сме взели правилно решение.
Ама само да е добре малкото, за това се моля само и така се вълнувам вече!!!Дай Боже всичко да е наред и скоро вече и ние да имаме бебче!

Ех, мацки, наистина е прекрасно да мечтаеш!
Желая ви прекрасен ден и само положителни емоции!На мамите- бъдете щастливи, че имате вече такива прекрасни дечица!А на останалите желая успех и дано скоро всички изпитаме това чувство- да си мама и дано имаме здрави дечица, на които да дарим любовта си!!!

Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Последна редакция: чт, 17 юли 2008, 12:47 от Danidan

# 197
Здравейте мацки!
Честито на новите мами!!!  bouquet

Астрата,радвам се ,че си по-добре!

Киса,стискам палци всичко да е ОК!

Миленка,нама връщане назад мила,затова смело напред и не се притеснявай!

Александър го извеждам навън от деня ,в който ни изписаха.Живеем в къща,така че не ми е проблем всекидневното извеждане.За съня,чук-чук на дърво,засега сме добре през ноща.Е,вече повече време бодърства,но важно е през нощта да спи.Зърната на гърдите ми ме боляха много само в болницата,после всичко отмина.Но с Калоян ме спасиха силиконовите зърна.
Момичета,вие давате ли биберони???

# 198
Кети Hug добре е че не се местите в друга темичка,с вашите разказчета за бебоците се връщам назад в годините и ми става много мило Heart Eyes всичко ще се повтори и то в компанията на много мили мами  bouquet  bouquet  bouquet

# 199
Много ви благодаря за стиснатите палци и пожеланията мамчета  Hug  Hug  Hug май ще ми потрябват за утре или за по-късно днес. Пак не ме приеха в Родилно, ако трябва и трети път да се разхождам с багажа вече не знам  Mr. Green Прегледа за разкритие беше силно болезнен и даже леко прокървих. Разкритието ми е 1 пръст, колко сантиметра ще рече това зависи от дебелината на пръста на доктора Joy Прати ме вкъщи да пия ношпа и да се наспя, а контракциите били подготвителни. Ако тези са подготвителни не знам истинските какви ще са  Shocked Досега се опитвах да заспя, но не става, тъкмо се отпусна и ми се стяга корема и боли. Много се притеснявам, че ще се изтощя физически докато дойде раждането и няма да мога да напъвам когато трябва.
ketito много успокояващ и окуражителен пост  Hug
Миленка стискам ти палци, не бързай за болницата! Мъжът ми беше готов посред нощ да ме закара от страх да не се роди бебето Rolling Eyes
apam4e няма как да сбъркаш контракциите. Моите започват с лека болка ниско долу, стягането тръгва нагоре, обхваща целия корем и тогава болката се засилва и държи докато се  отпусне коремчето. Освен това като наближи или започне контракция имам усещане за лека тежест в гърлото. Мислех си че си въобразявам, но сега когато усетя това неминуемо следва контракция. Дано не съм ви изплашила с Милена.
Ще почета пак за дишането, че ми се струва, че не го правя както трябва. Сега ми е шанса да практикувам Wink

Последна редакция: чт, 17 юли 2008, 12:38 от Kisa05

# 200
Кетито, Киса,много ви благодаря за обясненията и аз си мисля че няма как да ги сбъркам, ама ми е едно...Киса,трябва само да си спокойна и всичко ще мине както си трябва, сега си почивай , докато можеш и си прави упражненията за дишане, мисли си колко ще е хубаво като си гушнеш бебочето и така ще се почустваш много по-добре Hug
Аз почвам  newsm75 clean wash hang 1ironing,ще правя опити за раждане а може и да хапна по някое време smile3521

# 201
Здравейте, мили момичета!
Докато бях в болница, не сте си губили времето! Laughing Хич не мога да изброя всички, на които честитя, но да са ви живи и здрави дечицата, и много да ви радват!   bouquet Hug

Моят серклаж вече е минало! Mr. Green Процедурата по махането му беше кратка, но съдържателна! Sick Резултатът след свалянето на конеца са 2 см разкритие, съвсем леко скъсена шийка, от време на време леки менструални болки и общо взето - едно голямо нищо. Laughing Ще взема да пренося най-накрая!!! В "Шейново" останах една нощ, като за времето, в което бях там се народиха куп бебчета - явно 14-ти си е бил ден за раждане и туй то! Аз някак си се шашнах от случващото се наоколо и бях твърдо решена да не родя именно тогава. Е, устисках... Сега вече с нетърпение чакам да започне раждането, ама...  Confused

Стискам палци на всички ви да се справите с проблемите около кърменето и после да ни окуражавате нас, дето тепърва ще ни нападат тези тревоги. Успех! Hug

# 202
Да се включа и аз... че нещо свободна се почувствах! Mr. Green Бебчо спи с татито си в другата стая, баткото играе с баба си в детската и аз сама се изпружвам на дивана... идилия!
Джолити, що се притесняваш от времето за разходка? Аз пък точно вчера се разходих много обстойно и бебчо спа през цялото време. В жегите мн се върти и ми е неспокойно.
Пухтулка, много неприятно, миличка... Дано бързо да ти мине и да намериш начин да не спираш кърменето. Hug
НБМ, много се радвам, че нещата при вас се развиват към по-добро!
Ох, Танита още не се е отчела.. някой няма ли вече новини? 
Добре дошла на Лучия и търпение на мамите с коремчета!
Нямам какво друго смислено да пиша... щях да питам нещо, ама го забравих. Тъй че лек ден на всички!

# 203
  • София
Ето ме и мен с разказа за раждането  Flutter

Като цяло, който още не е родил само да кажа - СПОКОЙСТВИЕ МУ Е МАЙКАТА и да се доверяваш на лекаря си.
При мен нещата почнаха на 04.07, на консултацията направихме и преглед и се оказа, че съм с 2.5 см разкритие, ясно беше че ще е по-рано, а доктора вика: "гледай да задържиш поне още десетина дни". Доста се ошашках  #Crazy, мъж ми ми направи една шопинг терапия, после се смях 20 мин като луда, заради една негова щуротия /според мен заради това неустисках, но поне раждането ми тръгна от хубаво./
През ноща спах неспокойно, стандартните ставания до вц-то, последното от които към 9 сутринта. Е да ама после от 9 до около 11:30 се будех през 20 мин от контракции Wink. После като станах видях части от т.нар. тапа - леки кафеникафи съсиречета по хартията Обадих се на док, потвърди за тапата и каза да му звънна след два часа, на него вече му е било ясно за какво става въпрос, а аз си мислех, че мога да си откарам така няколко дни. Да ама не   Joy Почнаха си контракции - 20 мин, 15 мин, 13 мин, различни интервали, рядко на 10 мин. Аз си се разхождах вкъщи и си слушах музика, всички около мен вече ошашкани  Joy, милите побърках ги с един диск с джаз, сто пъти го слушах. Реших да си стоя вкъщи до последно ама към 16ч като звъннах на док, той взе че ми определи среща след час в болницата. Белинда, първото нещо, което ми направи добро впечатление за Маленов - закъсняхме десетина мин за уговорения час и той звънна да провери какво става.
В приемния кабинет се оказа, че вече съм с 5 см разкритие, нямаше връщане назад. Следват стандартните процедури - сещайте се  Blush В предродилна ми пукна мехура /така ли се казва/, това беше най-кошмарното Sick, дори контракциите небяха толкова болезнени, включиха ми някаква система и Док разправя: "ей сега отиваме за упойката". Аз леко шашната от бързото развитие питам: "а после?". Отговора беше: "после ще раждаш"  Joy От там в родилна, анестезиолога беше дежурния, много внимателен  Peace С помоща на двамата заех необходимата поза и м/у контракциите бам упойката - май беше спинална. Като усещане беше странно, като болка - средна работа, абе нищо особено и после чакане. Става ти топличко на краката, после неможеш да ги движиш, после се оказва, че имаш контракции ама ти не ги усещаш, на финала и с разкритието бях готова без да разбера. През цялото време Маленов беше при мен, оставяше ме за минута - две  Peace След това ми обясни как да напъвам и почнахме, аз нямах никакво усещане какво правя, затова СЛУШАЙТЕ КАКВО ВИ КАЗВАТ. После дойде и акушерка, щото вече "имаме глава" Сега вече слушах акушерката, а док "ми скачаше" по корема, от което получих киселини и ми стана много смешно  Joy Определено съм пример за много намеса при раждането  Joy ама никога не съм имала претенции за друго, за мен не е героизъм да се мъчиш като животно. Гледайте да не сте яли много, щото аз после повърнах  Sick
И така в 17:15 влязох през входната врата на болницата, в 19:08 изпитах най-уникалното усещане - БЕБЕ АДИ, даже й видях главичката още преди да я извадят  Heart Eyes Като ми я дадоха да я видя си поревах културно  Blush Следва малко шев и кройка. Това е - бързо, кратко и ясно  Peace ААА да не забравя и мен и бебка ни показаха почти веднага на близките ни, лично док ни закара.
Маленов, идваше всеки ден при мен и ме проверяваше по няколко пъти по телефона   bouquet

Леле колко много съм писала  Blush Сори ако съм досадила, ако има питания - насреща съм  Peace

# 204
Киса, така както ги описваш контракциите, май са наистина подготвителни. Аз ги имам същите, но не са болезнени. Казват, че истинските започват с болка в кръста. Киса, а колко котенца си оставихте, а мама котана при вас ли е още?
Пухтулка, искрено завиждам за интелигентното раждане. Как ми се иска и на  Rolling Eyesмен...

# 205
  • София
 HugЗдравейте момичета! не мога да се добера до компютъра.... първо да благодаря на всички за честитките - много е готино като си дойдеш от болницата да си видиш пожеланията.
за протокола нашето бебе се казва Александър, но като писах смс-а до Белинда не знаех, таткото какво е решил последно.    После се оказа, че и той звъннал на роднините късно - след 2 часа, защото искал да ме пита последно за името. Били сме говорили, когато ме откарали в реанимация. да ама аз нищо не помня. Разбрах за този разговор 3 дни по-късно. та ако детето нещо не си хареса името - майка му не е виновна - била е несвяст като го е измислила последно. Laughing

Сега да честитя на всички нови мами - много са след мен няма да изброявам, но да са ни живи и здрави децата, Господ да ги пази, големи да пораснат да се радваме и ние на внуци и правнуци........
Чакащите мами - леко раждане.

Моето секцио мина горе-долу добре, катетъра, упойката и операцията не бяха страшни. На мен най-трудно ми беше раздвижването- 2 и 3 ден много ме болеше, но доктора каза, че такава разтегната матка и коремна мускулатура е виждал само с тризнаци. Другите майки още от реанимация си тръгнаха и бяха ок. Изключително съм доволна от Д-р Константин Ташков /Тина Киркова/ - безкрайно внимателен, всеотдаен и готин доктор.

Иначе с Алек сме добре. Този път категорично отказах пробни цеденета, мерене всяко ядене и т.н.т. Миналия път с Дея само от стрес - яде ли достатъчно ми спря кърмата....... За 9дена е качил 280г и се надявам така да продължава Peace
 Също така на едно хранене давам само едната гърда. изпитвам ужас, че като бозае от двете след 3ч няма да има какво да яде. Дано не правя грешка. newsm78, но така ми е по-спокойно.
Срещу запушване на каналите джипито ми предписа хомеопатично Лимфомиозот /май така беше/ и много ми помогна. Преди гърдите ми бяха все на бучки, а сега и без компреси са  хомогенни на пипане.
Искам да благодаря на всички вас, защото форума ми е много полезен, особено с разните линкове за кърмене, жълтеница..... Тамън се ошашкам и виждам, че не съм единствена и има решение на всичко. Между другото  на Алек препоръчаха вода с гликоза 5%, но не ще да пие.
Хайде дълго стана, но нали рядко се обаждам.......

# 206
  • София
Puhtulka, аз имам питане. Защо ти сложиха спинална, ти имаше ли преди това уговорка за епидурална? Защото аз твърдо не искам да съм неподвижна...С предното ми раждане си ходех напред-назад до последно, и сега искам така! Ще му обърна внимание на следващата ни среща Thinking
Крис, добре завърнала се, мила Hug

# 207
Честито на Мона   bouquet
Белинда, много ти благодаря  Hug не знаех да спра с това изцеждане , щото е някакъв ад  Crazy остава ми по 1  час свободно време м/у кърменията, а и вече ми втръсна
Пухтулка , дано скоро се оправите  Simple Smile  и на мен едното зърно все на криво ми го захапва, ама няма да му се дам  Wink за сега е леко разранено
Момичета да ви се оплача, на мен в МД ми обръснаха корема до пъпа заради секциото и сега се оказа че имам гъбички.... сега съм с огромно червено петно на корема, което много ме сърби, по препоръка на личната се мажа с Клотримазол  Rolling Eyes на някой случвало ли му се е нещо подобно  newsm78

# 208
  • гр.София
Момичета да ви попитам вие какво мислите за ранното захранване.Имам в предвид,че около мене познатите ми са захранили бебета от втория месец със сокчета от морков и ябълка, а от третия с плодови пюрета.Но като чета в темата за кърмене и захранване всички го отхвърлят.Захранили са чак 6-я месец.И съм в голяма чуденка  ooooh! newsm78 Thinking

# 209
  • София
Белинда, щом така искаш настоявай си за епидурална, защото според мен той е фен на спиналната, може и да греша де  Peace

Леле ама съм шемет ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВИ МАМИ И БЕБЕТА! БЪДЕТЕ МНОГО ХЕПИ   bouquet

И да ви представя бебе Ади  Heart Eyes http://muhomor4e.multiply.com/photos/album/2/bebe_ADI_v_rodilniq_dom

Общи условия

Активация на акаунт