Юлски бебета 81

• 15 408
  • 284
  •   1
Отговори
# 75
  • Бургас
Маймунка, в никакъв случай не съм от вманиачаващите се. Ако детето е гладно ще яде АМ и точка.
А също съм спорила понякога в кърмаческия с крайните мнения. Имаше една мама, която се възмути, че педиатърката изписала АМ на бебе, което не е наддало и грам за 1 месец и сума народ се беше изсипал да оплюва педиатърката, а аз направо се изумих от това отношение- еми какво да направи жената, да остави детето гладно ли още месец Rolling Eyes

При нас нещата изглеждат по-добре днес. Вчера след 50мл АМ еднократно бебо си изака, жълтеницата излежда понамаляла и е по-активен. Мама също се успокои от тези неща и кърмата пак потече Laughing
Така че дори и само психически да ми е помогнала мисълта, че детето не е гладно пак е добре, защото сега си папка кърма и си спи сладко. Sunglasses

Пенелопе, да си жива и здрава! newsm59 newsm67
Ама нямаш милост с тея картинки, добре че имам торта в хладилника и няма да те бия Mr. Green

Да,напълно съм съгласна... Peace

Браво! Видя ли,всичко ще се нареди...а жълтеницата даваш ли глюкоза?

Ние пихме 3-4 дни 5 процента разтвор- педи ни го препоръ4а и жълтеницата мина- сега дали от глюкозата или от самосебе си не знам Joy

# 76
  • Sofia

Ние пихме 3-4 дни 5 процента разтвор- педи ни го препоръ4а и жълтеницата мина- сега дали от глюкозата или от самосебе си не знам Joy

Откъде се купува тази глюкоза? В Токуда ми споменаха за нея но не попитах Rolling Eyes
Давам водичка със захар както ми казаха там- по 5-10мл на ден.

# 77
  • София
Penelope® честит празник. Да си жива , здрава и безумно щастлива.
Нека щастието те следва непрестанно.

# 78
  • Бургас

Откъде се купува тази глюкоза? В Токуда ми споменаха за нея но не попитах Rolling Eyes
Давам водичка със захар както ми казаха там- по 5-10мл на ден.

от всяка аптека,вземи си 1 банка 5 процентов разтвор- давай по 10-20 мл за плакнене...може и педито си да питаш...нашата мн япиеше

# 79
Честит Рожден Ден, Пенелопе  bouquet! Бъди здава, щастлива и много обичана!

Честити бебчета на Ине и Ронки  bouquet! Да са ви живи и здрави и много послушни, папкащи и спинкащи!

Аз и днес не съм в настроение Sad. Ще си получа парите от НОИ сигурно към другата година Crossing Arms. Първия ми болничен от гинеколога ми е сгрешен, несъответствие между термин и период на болничен, а втория от родилния дом е изчезнал някъде в офиса. Сега направо ми идва да застрелям някого #Cussing out. Цяла сутрин го търсят, обърнали са целия офис и го няма. Сигурно ще ме карат да ходя до Шейново за дубликат. Само се чудя дали оттам ще се съгласят да ми дадат newsm78. Някой има ли информация дали може да се издаде дубликат на болничен? Пък аз седя и чакам пари да ми преведат и се нервя на НОИ, че ме бавят ooooh!.

# 80
Penelope®, честит рожден ден! Да си жива и здрава и много щастлива с увеличаващото се семейство Simple Smile   bouquet
Честито на Ronky и Ине! Ине наистина голяма принцеса е родила!  Hug
РКРЪСТЕВА, имаш страхотен Криси и наистина пеленката, с която е завит е чудна! И аз имам такава, била е моя от баба ми, сега ще я ползвам за бебето, ЖЗ Simple Smile
Танитка, стискам ти палци за утре, всичко ще е наред!
И аз утре заран рано-рано влизам в болницата, днес на прегледа имах 3 см разкритие, а докторката май ми го увеличи, защото с вагинален преглед ми наместваше шийката (която била много сакрализирана, т.е. обърната към дупето), но пък главата на бебето била слязла много ниско. Вече и тапата ми падна, благодарение на прегледа, та и ако шийката ми е наместена, докторката каза, че "ще изсуля бебето" много лесно. Вика ме утре в 4.30 сутринта в болницата, даде ми едно хапче, което ще подпомогне разкритието и ми каза да го взема утре, когато отида в болницата и ме сложат на мониторите да гледат тоновете. Тя сутринта има 2 секции планирани, които до към 8 трябвало да свършат и после сигурно ще дойде при мен и влизам във ваната, че нали водно съм се нагласила да раждам. Всичко ще е наред Simple Smile

# 81

Добро утро мацки!

Душичката беше казала, че под 20см. се води тесен таз, после някой друг (извинете, че не помня кой) каза, че при таз 18см. може да излезе бебе до 3200 или 3300г.
Моя таз е 18 см - не е мръднал през бременността, а бебето ми е около 3кг и доки каза, че мога да родя нормално.

Ели, тези цифри къде са написани? срещу какви съкращения?
На моя документ пише:
D. sp. - 22
D. tr.  - 24
C. ext. - 28
C. diag. - 17
C. vera - тук нищо не е отбелязано  newsm78

Ще станем половин професори, докато родим bowuu
А има и бъдещи майки, които изобщо не се замислят за такива неща, нито за плаценти, нито за размери, нито какво им изписват да пият  #Crazy Лесно си живеят.
Значи пише така:
d.sp 27
d.tr 31
c.ext 21
c.diag -
c.vera -

Нищо не ми обясниха,само като ме мери каза "добре" newsm78
А на теб къде ти пише 18 newsm78

Пенелопе  bdbaloni

# 82
  • Бургас
офф тия болни4ни само нервиииииииии...и аз имах проблем за застъпването,4е докато ми разяснят от нои какво да правяяяяя минаха 20 дена...

дубликат само лекарят ти можа да отида в телк да поиска...аз изкарах веднъж докато бях бременна,4е си ползвах болни4ни и преди тези полагаемите,но 4аках 2 седмици и няква молба писах...  Peace

# 83
Пенелопе, да си жива и здрава, хубав подарък да получиш тези дни-прекрасното ви детенце и много щастие и с двечките ви дечица!!!
 Ама наистина не те е срам, с тея торти! Hug
  bouquet  bouquet  bouquet

Честито бебче и на Ронки!  bouquet

РКРЪСТЕВА, страхотно бебче, да сте живи и здрави пак!  Heart Eyes

NBM, аз все пак съм съгласна повече с опитите и съветите, които Белинда ти дава.Има крайности в кърмаческия много, но има и страхотни съвети!Браво за упоритостта ти!Ще се справите!!! Hug Аз от четене само  Crazy май също разбрах,  че стига всичко да е ок, то май това е най-трудното при кърменето- да не се шашнеш и да си мислиш, че детето гладува, щом пишка по 6-8 пъти на денонощие.Иначе за глюкозата мисля, че вместо това се препоръчваше отново повече кърмене.Ама вие си знаете най-добре, разбира се.Успех!

Успех на всички раждащи днес!

Eurydice, с теб сме!!! Praynig

Хубав ден!Все по-радостна и пълна става темичката!  Party

Последна редакция: ср, 16 юли 2008, 11:42 от Danidan

# 84
  • София
Честити бебчета на Ине и Ронки Hug
РКРЪСТЕВА...много сте сладки пу пу
Танита,стискам ти палци всичко да мине бързо и безпроблемно Peace
Иииии честит рожден ден Пенелопе  bouquet

Ние за протокола сме си 2 в 1...все още,обаче на моменти направо имам чувството,че ще излезе...така ме напъва с главичката,че свитки ми излизат #Crazy
Щях да ...аааа,НБМ-дръжте се,ако трябва дохранвай,но не спирай да го кърмиш-успех

Някой ще ми каже ли в Тина Киркова,какво се носеше за бебето-беше памперси,олио и... newsm78имеше още едно нещо...ма какво беше newsm78

# 85
  • Бургас
На мен педиатърката ми каза 4е при някои майки-кърма4ки в кърмата им се съдържала някаква бактерия,която може да усължи малко периода на жълтеницата...Мисля 4е попаднах на такава тема и в кърма4еския...

От глюкозата нищо няма да му стане на беб4о...само може да му помогне ...но ти си решаваш...както казах аз давах около 3-4 дни само,докато се успокоя 4е отминава жълтеницата,4е се бях шашнала... Peace

# 86
Честит рожден ден на ПЕНЕЛОПЕ  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 87
Здравейте!
ЧЕСТИТ РОЖДАН ДАН НА ПЕНЕЛОПЕ!мНОГО ЩАСТИЕ И РАДОСТ!!!

ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ МАЙЧЕТА!!!  bouquet

Мацки,преди малко изядох една чаша сварено жито със захар.Очаквам чудеса.....Абе не че нямам кърма,ама гърдите ми нещо  много меки,незнам защо newsm78 .И най-продължителното му хранене е около 15 мин с почивките-дали се наяжда newsm78

ДеЩоВиди,не помня с Калоян как беше с ушите.....сега са му много добре,но на бебата както си казала,точно като на елф стават Laughing

Астрата,не знам какъв съвет да ти дам,но стискам палци да ти оправят нещата с тия болнични! Praynig

# 88
Здравейте и от мен бъдещи и настоящи мами. на всички вече родили  smile3525 newsm51 желая весели и засмени бебоци, а на вас бързо възстановяване.
на всички 2 в 1 като мен желая леко и безпроблемно раждане   love001 както някой беше писал "да го изсулите леко" Hug
 newsm59 на Пенелопе - много прекрасни мигове ти желая и сладурско бебоче.
моят термин отива към август така че най-вероятно аз ще закрия темата ако преди това не сте я закрили вече. Имам си доктор, който ще ме изражда засега отиваме към нормално раждане. днес бях на очен и няма проблем с диоптри и очни дъна. единственото по-притеснително е кръвното което вдигнах напоследък, овладявам го с лекарства, но все пак....
нашия бебок върви малко назад и е мъничък, което от една страна е добре, но да видим дано попорасне още малко...
имам и няколко въпроса, може да са коментирани, но все пак...
-как точно се мери таза, защото моя не са ми го мерили (може би защото е видимо широк)   261uu
- имам стерилизатор на Авент втора употреба - как да премахна котления камък от него
-мога ли да стерилизирам силиконови зърна в стерилизатора
-някоя от вас изпитва ли силни болки в тазовите кости като мен

Успех на всички раждащи през тази седмица, чакаме снимки и разкази  Two Hearts

# 89
Честит рожден ден, Пенелопе!!! Пожелавам ти много, много любов и красиви мигове!!! happy bd  bdbaloni

Честито на всички нови мами!!! Да са им живи и здрави бебоците, по-малко ревящи и повече папкащи и слушкащи!!! sling  sling

Последна редакция: ср, 16 юли 2008, 12:27 от nip1977

Общи условия

Активация на акаунт