КАНДИДАТСТВАНЕ СЛЕД 7 КЛАС - РАВНОСМЕТКА

• 43 996
  • 322
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте и от мен, в спокойната вече седмица. Нямаше ме 2 дни, та затова днес се обаждам Wink

Благодаря Ви на всички от сърце за подкрепата. Вече не се ядосвам и ще ходя по обяд да я записвам в новото училище.

Сега ни остава тръпката на очакването - какви са децата, учителите, изискванията, новите правила .......

Юлия, супер си. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Аааа и между другото, това за РСтата си права, но донякъде според мен. Децата правят тези неща, наистина, но дали са всички деца. Като се замислиш, (пък и аз познавам такива) по статистика колко РСта има в България и колко деца има, които освен в училище не са се докосвали до тази технология, а камо ли пък до интернет. И в София може и да са много, имащите си свой комп, ама дали навсякъде е така? Само да не си помислите сега, че защитавам министерството - само споделям мислите си, че май има доста деца, които нямат тези възможности. Peace

# 91
Хайде и от мен хубав ден   bouquet
Така ми се иска да кажа едно голямо, тъжно и изнурено Оооооох  Weary, обаче няма да го направя!  Joy Седмицата трябва да е весела!
Благодаря на Галче за протегнатия душ  Laughing, обаче всъщност аз баня си имам (не ремонтирам)...просто майсторите я използват предимно за внасяне и изнасяне на разни кофи и оставяне на красиви бели отпечатъци от обувки...до тавана (освен нестинарки, имаме си и спайдъри  Rolling Eyes). Та ако си чакаш възпитано реда за душ, няма да дочакаш... научих се да ги изхвърлям и да заключвам  Peace
Прекрасното е, че ми остават още две седмици до отпуск и това ме прави изключително щастлива, но и нетърпелива  smile3539
Марсиди, радвам се, много се радвам за вас! И за успокоение- това пък НТБГ с тези 6 години... ще се зажените там  smile3506
И по повод женитбата и НТБГ  искам да помоля Бисквитка да не ме изоставя в нещастието, да не се спотайва от темата (поне тук да я чета)щото вече си останахме сериозните само, а и новите попълнения са не по- малко ентусиазирани и позитивни от нас. Юлия,   bouquet
Рожби, сега като я свършим тази тема, няма ли да се кръщаваме вече на осмокласници? Нищо, че е лято и нищо, че децата ни дума не издумват за наесен (имаше една приказка за вятъра и бялата кобила  Joy), а събират слънце и вода нейде из плажовете вече  месец (вчера синът ми ми прати снимка...прилича на Чочо Попйорданов в "Бурята" черен, с бели зъби и очите светят  #Crazy) И като си представя, че до септември все това ще правят...предупреждавам отсега всички майчета , свързани с френската- Маги е беличка и русичка...принципно  Thinking Не дърпайте децата  Joy
Хубава и успешна седмица на всички   bouquet (У нас ще се редят камънаци по стените  hahaha , пожелайте ми успех  newsm62)

# 92
Дидка като каза за камънаците, та да изпълзя и аз Embarassed

Юлия, respect   bouquet На всички мами след нас инфото ни ще бъде полезно, убедена съм Hug Те си и знаят, че ще ги чака щура година. Дано и за всички ни тя да е с най-малко сътресения - дай боже да се разминем без стачки и без изненадващи нововъведения (за нашия последен випуск по старата програма може и да няма, но за следващите newsm78).
Като гледам как поне форумските дечица се разхвърчаха по разни училища, си мисля, че май "покрихме" поне 10-тина от софийските щкола и няколко от другите градове. Та както казва Галя, наесен ще си "мерим" гимназиите - разбирайте, дружно ще рИвем  Joy hahaha Но нещо Испанската ми липсва - нямаа ли там дечица, та разузнавката от школата да бъде по-широка Joy

Дечицата ви карат бойно лято, но нашето още не е започнало - нито море ни се задава скоро, нито нещо друго. Засега сме в градските жеги, незнайно докога, на всичкото отгоре съм размахала диригентската палка към списъка с книгите. Е, вървят....книгите. Най-бързо се "затири" "Крадецът на праскови" (и май е най-харесаната история дотук), а вчера издирихме и филма и вместо телевизионни глупотевини ще имаме "кинопрожекция". (Мамета, поредицата на 24 часа още може да се намери по вестникарските будки и стелажи, върши страхотна работа Peace, но условието е "филмът след книгата" Joy. Само за справка - по "Дервишово семе" на Хайтов също има филм - "Орисия". И към него гледаме, но по-трудно се намира.)

Ако някой знае интересни събития, подходящи за тийнове - да подсказва Peace Филмите по кината май се поизгледаха (пък и ми действат разоряващо  Mr. Green), висенето на компа ме изнервя, защото...аз вися там Joy hahaha. Та нещо трябва да ги правя хуните...учебната година е тооолкова далече Wink Laughing

# 93
Биситке, радвам се, че изпълзя! Laughing
И на нас "Крадецът на праскови" ни хареса, и аз съм доволна. Опасенията ми бяха, че нищо няма да хареса, да се го увлече...., че той иначе чете все WarCraft  и влага там голяма част от парите си. И аз, веднага реших, че ще е мъка четенето на тази л-ра, ...но сгреших. Не казвам, че всичко му харесва, но поне засега има надежда. Laughing
Хич не ми изглежда далече учебната година даже. Ей сега ще свърши лятото. Връщаме се от море в края на август и едвам ще насмогнем да напазаруваме тетрадките преди началото.
Винаги изпадам в паника за първия учебен ден, защото тогава често се случва да захладнее, да извадим по-топлите дрешки и ....О УЖАС! Всичко е станало късо и тясно! И се започва едно паническо търсене на дрехи и обувки, а времето не достига и не намирам хубави неща.....

Дидка, и аз съм вече да се кръщаваме осмокласници (пък то си е така), че ще се зададе новия изтрещял клас и да не се омешаме.

# 94
  • София
Мили мами,
Може ли някой да даде списък с литература за 8 клас? Мойто чедо твърди, че в училище нищо не съм им дали...
Аз се опитах да и пробутам "Мисия Лондон" на Алек Попов,  белким я заинтригувам. Всичко вървеше добре до към стр.40, когато я захвърли и каза, че тя тази книга няма да я чете, защото има насилие спрямо животни.../Насилието е, че един българин и сърбин открадват патиците от лондонски парк./
Ще ви бъда много благодарна ако ми напишете основните прозведения за 8 клас!

# 95
Здравейте и от мен.
Ето ви "Орисия"
http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=39214

# 96
Дидка като каза за камънаците, та да изпълзя и аз Embarassed

Юлия, respect   bouquet На всички мами след нас инфото ни ще бъде полезно, убедена съм Hug Те си и знаят, че ще ги чака щура година. Дано и за всички ни тя да е с най-малко сътресения - дай боже да се разминем без стачки и без изненадващи нововъведения (за нашия последен випуск по старата програма може и да няма, но за следващите newsm78).
Като гледам как поне форумските дечица се разхвърчаха по разни училища, си мисля, че май "покрихме" поне 10-тина от софийските щкола и няколко от другите градове. Та както казва Галя, наесен ще си "мерим" гимназиите - разбирайте, дружно ще рИвем  Joy hahaha Но нещо Испанската ми липсва - нямаа ли там дечица, та разузнавката от школата да бъде по-широка Joy

Дечицата ви карат бойно лято, но нашето още не е започнало - нито море ни се задава скоро, нито нещо друго. Засега сме в градските жеги, незнайно докога, на всичкото отгоре съм размахала диригентската палка към списъка с книгите. Е, вървят....книгите. Най-бързо се "затири" "Крадецът на праскови" (и май е най-харесаната история дотук), а вчера издирихме и филма и вместо телевизионни глупотевини ще имаме "кинопрожекция". (Мамета, поредицата на 24 часа още може да се намери по вестникарските будки и стелажи, върши страхотна работа Peace, но условието е "филмът след книгата" Joy. Само за справка - по "Дервишово семе" на Хайтов също има филм - "Орисия". И към него гледаме, но по-трудно се намира.)

Ако някой знае интересни събития, подходящи за тийнове - да подсказва Peace Филмите по кината май се поизгледаха (пък и ми действат разоряващо  Mr. Green), висенето на компа ме изнервя, защото...аз вися там Joy hahaha. Та нещо трябва да ги правя хуните...учебната година е тооолкова далече Wink Laughing
Здравей! Имам молба, ако имаш списък на литературата за 8-ми клас да ми я изпратиш. От нашето бивше вече училище нищо не дадоха като насока. Не знам дали ще се преборя с моя син да ги прочете, но поне да проверя какво от тези книги имам в къщи. Това за филмите е страхотна идея, ще се възползвам и от нея. Благодаря!

# 97
1.”Диви разкази” – Н.Хайтов
2.”Преди да се родя и след това” – И.Петров
3.”Помниш ли, помниш ли ...”-Д.Дебелянов
4.„Потомка”- Е.Багряна
5.”Тихият пролетен дъжд”,”Кръгозори надвесени”-Н.Лилиев
6.”Зимни вечери”-Хр.Смирненски
7.”Песен за човека”-Н.Вапцаров
8.”Дамата с рентгеновите очи”-Св.Минков
9.”Крадецът на праскови”-Ем.Станев
10.”Нежната спирала”-Й.Радичков
11.”Японски филм”-В.Петров
12.”Жена”-Бл.Димитрова
13.”Бариерата”-П.Вежинов

# 98
Микра, пускам нашия списък тук, защото и на други мами и деца може да им е нужен  Peace

Проза:
1. Н. Хайтов - сборник разкази "Диви разкази" (разказите "Дервишово семе", "Дърво без корен" - задължителни!)
2. Ивайло Петров - романът "Преди да се родя и след това" (в две части)
3. Светослав Минков - разказът "Дамата с рентгеновите очи"
4. Емилиян Станев - повестта "Крадецът на праскови"
5. Й. Радичков - сборник разкази "Нежната спирала" (изучава се едноименният разказ)
6. П. Вежинов - "Един есенен ден по шосето" (разказ)

Поезия:
1. Н. Вапцаров - "Прощално", "Борбата е безмилостно жестока", "Песен за човека",  (в стихосбирката "Моторни песни" )
2. Д. Дебелянов - "Скрити вопли", "Помниш ли, помниш ли тихия двор" (поезия в Събрани съчинения)
3. Ел Багряна - "Потомка" (стхосбирката "Вечната и святата")
4. Христо Смирненски. "Приказка за стълбата", поетическият цикъл "Зимни вечери" (стихосбирката "Да бъде ден!")
5. Николай Лилиев. "Тихият пролетен дъжд", "Светло утро", "Кръгозори надвесени" (от стихосбирките "Птици в нощта", "Лунни петна", "Стихотворения")
6. Валери Петров. "Тавански спомен" (поетически цикъл)
7. Б. Димитрова. Стихотворението "Жена"

Поетическите текстове са дадени и в учебника за 8 клас (на различните авторски колективи), иначе - в стихосбирки от Библиотека за ученика или Избрани/Събрани съчинения на авторите.

По желание може да се прочетат целите стихосбирки или сборници разкази  Hug

Шрайер много много благодаря  Hug Hug Hug

Последна редакция: пн, 21 юли 2008, 14:30 от bissitа

# 99
Микра, пускам нашия списък тук, защото и на други мами и деца може да им е нужен  Peace

Проза:
1. Н. Хайтов - сборник разкази "Диви разкази" (разказите "Дервишово семе", "Дърво без корен" - задължителни!)
2. Ивайло Петров - романът "Преди да се родя и след това" (в две части)
3. Светослав Минков - разказът "Дамата с рентгеновите очи"
4. Емилиян Станев - романът "Крадецът на праскови"
5. Й. Радичков - сборник разкази "Нежната спирала" (изучава се едноименният разказ)
6. П. Вежинов - "Един есенен ден по шосето" (разказ)

Поезия:
1. Н. Вапцаров - "Прощално", "Борбата е безмилостно жестока", "Песен за човека",  (в стихосбирката "Моторни песни" )
2. Д. Дебелянов - "Скрити вопли", "Помниш ли, помниш ли тихия двор" (поезия в Събрани съчинения)
3. Ел Багряна - "Потомка" (стхосбирката "Вечната и святата")
4. Христо Смирненски. "Приказка за стълбата", поетическият цикъл "Зимни вечери" (стихосбирката "Да бъде ден!")
5. Николай Лилиев. "Тихият пролетен дъжд", "Светло утро", "Кръгозори надвесени" (от стихосбирките "Птици в нощта", "Лунни петна", "Стихотворения")
6. Валери Петров. "Тавански спомен" (поетически цикъл)
7. Б. Димитрова. Стихотворението "Жена"

Поетическите текстове са дадени и в учебника за 8 клас (на различните авторски колективи), иначе - в стихосбирки от Библиотека за ученика или Избрани/Събрани съчинения на авторите.

По желание може да се прочетат целите стихосбирки или сборници разкази  Hug

Шрайер много много благодаря  Hug Hug Hug
Благодаря много и на теб и на Yontcheva! Много сте бързи. Сега идва по-сложното - да бъдат прочетени.

# 100
То няма кой знае колко за четене.
Реално нямат нито един роман, само разкази и стихотворения.
Не, че им се чете на децата....поне на моя син хич не му се чете.

# 101
  • София
Благодаря ви!
Зная си аз, че най-бързата и точна информация човек може да получи да получи от бг мамите!

# 102
Дечицата ви карат бойно лято, но нашето още не е започнало - нито море ни се задава скоро, нито нещо друго. Засега сме в градските жеги, незнайно докога.

И на мен ми се струват безкрайни тези дни , още повече , че имам усещането , че буквално ги пилеем-нищо смислено не вършим и не се случва , а пък и " почивка " в града... такова понятие няма !
 За книгите - изчетохме най-краткото и нищо странично естествено . Не смея още да го притискам , чакам да чуе от приятели , че четат smile3529- него само това го стимулира ! По цял ден виси на компютъра - пуснал е сенки под очите чак и изглежда по-изморен отколкото , когато тичаше по курсове , училище , уроци ... Притеснявам се и дори го заплаших , че през годината не съм му сложила парола , но сега ще го направя или ... badcomp/другият вариант/.
 Така , че Бисита , и аз ще съм благодарна ако ти хрумне идея за някакво по -пълноценно прекарване на времето .   bouquet
Юле , поздравления за ентусиазма , вложеното време и усилия , и въобще за добрата воля ... да направиш добро .  bouquet

Отивам да чета за Турция , защото се зароди някаква плаха идея за почивка !

# 103
1.”Диви разкази” – Н.Хайтов
2.”Преди да се родя и след това” – И.Петров
3.”Помниш ли, помниш ли ...”-Д.Дебелянов
4.„Потомка”- Е.Багряна
5.”Тихият пролетен дъжд”,”Кръгозори надвесени”-Н.Лилиев
6.”Зимни вечери”-Хр.Смирненски
7.”Песен за човека”-Н.Вапцаров
8.”Дамата с рентгеновите очи”-Св.Минков
9.”Крадецът на праскови”-Ем.Станев
10.”Нежната спирала”-Й.Радичков
11.”Японски филм”-В.Петров
12.”Жена”-Бл.Димитрова
13.”Бариерата”-П.Вежинов

Ха така! И не, че го нямам списъка още отпреди месец, и не, че детето не чете. Ама все не каквото трябва  Rolling Eyes Сутринта дочиташе "Парижката света Богородица' (всички в морето, а аз мамо съм на последната глава и ме прежуря, обаче ще я дочета, пък тогава във водата  Shocked) Купила си на старо "Гаврош. Козета" и щастлива, че довечера започва нова книга. Много и харесвал Юго... а Емилиян Станев??? Та ние комай ще започнем учебната година с подробно опознат Юго и абсолютна НЕподготовка за материала, който ще изучава по литература. Дано пробутам поне Крадецът, че да не се излагаме още отначало  ooooh!
Шоколадче, как се казва твоето детенце? Дайте да ги подготвим за кого да си отварят очите и ушите на 15 септември. На Вечерница е Боби, но те се познават с Маги от школата (и тя е много щастлива, между другото  Wink Изцвърча, като и казах, че и той ще е с английски  Laughing), Галушка сигурно е Галя, нали... и кой друг остана? Панагюрка, но тя е с немски- въпреки това, нека си знаем именцата на детенцата  Heart Eyes Ако има още някой, да свирка!

# 104
А НЯКОЙ ДА ЧАКА ТРЕТОТО КЛАСИРАНЕ? КАЗВАТ ИМАЛО ШАНС ЗА ЕЛИТНИТЕ ГИМНАЗИИ. НИЕ СМЕ С БАЛ 30, АМА ЖЕЛАНИЯТА НЕ ГИ ПОДРЕДИХМЕ ДОБРЕ.

Общи условия

Активация на акаунт