Препоръчайте фирма за кухни по поръчка!

• 362 294
  • 828
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Според мен няма да искат пари само за да го видиш, но ако искаш да вземеш копие ще трябва да си платиш проекта. Вратичките от масив са сериозна работа и не всеки може да ги направи (аз примерно не мога), някои фирми използват услугите на други за да им направят вратите (дано съм разбран правилно...).

Ясно - за проекта. За вратичките също четох по-назад в темата, че са специфични, но фирмата се занимава май основно с масив.  Пък и определящо ще е цената. Все още нямам кой знае каква база за сравнение. Може и МДФ, което да прилича на масивните вратички, които съм харесала.

# 586
  • Русе
Понеже аз имам кухня от масив да се включа. Аз си начертах проект на кухнята как искам да изглежда и занесохме на няколко фирми да смятат цена - ориентировъчна. Знаехме, че върху нея ще има още малко отгоре. Като решихме точно коя фирма ще бъде вече те си взеха размери, направиха ни точен проект, тъй като има естествено леко отклонения. Тогава вече ни дадоха окончателна цена и подписахме договор.

# 587
Здравейте, много съм объркана относно проекта на кухнята , а закъснявам вече с чуденето. Не мога да избера фирма. Исках с вратички от масив, една фирма ми даде оферта, но без картинка и нищо. Искат да ида до офиса им , за да ми обяснят въз основа на какъв проект са ми дали цената. Не разбрах защо не ми пратиха на имейла. Подозирам, че ще трябва да си платя за проекта. И после , ако не ми харесва или друга фирма ми предложи по-добро изпълнение и по-добра цена, аз да платя в 10 фирми по 50лв за проект , за да избера на коя да поръчам нещо не ме радва. Имам проект и от занаятчия, но не е както искам и много трудно върви комуникацията. Вие как процедирате с проекта ?

Сега да се изкажа и аз по казуса с проектите!
В нашата фирма аз се занимавам с проектите.Аз ги изготвям индивидуално за всеки клиент.
До преди година ги раздавах ей така безвъзмездно .Но хора,разберете,че изготвянето на един професионален проект е работа и то сериозна.Изисква време,прецизност,точност...
А моят труд и трудът на колегите ми проектанти струва пари,нали?!) Все пак никой не работи за слава.
За да направя един проект,трябва съответно да се вземат размери за дадената мебел.Вземането на размери също изисква време.А времето също е пари!
И след като съм губила време да вземам размери,да направя проект,мислите че съм длъжна да ви го подаря?! И със положеният от мен труд вие да обиколите по всички останали фирми и да получите от тях оферти наготово! Е извинете ме,но няма как да стане!
Идва клиента в офиса ми и там разглежда направеното от мен.Обсъждаме детайлите.Правим промени ако е нужно.Ако някой иска проекта на хартиен или друг носител,заплаща 50 лв.и го изнася от офиса.
Ако се договорим да му произведем мебелите,тези 50 лв се приспадат от цената.
Това е! И мисля,че така е правилно!
Никой не е седнал да работи за слава и ей така,просто за да е в услуга на клиентите си! Всички работим за пари! Peace

# 588
  • Пловдив
И ние като Мегисан - направихме си проект на приблизителното разположение, взехме си размерите, отидохме в 5-6 фирми, наистина е трудно с кухня от масив Confused, направиха ни приблизителна цена. После всеки те вика да отидеш да видиш какво е направил, , наистина не ти го дават наготово проекта.Там, където видяхме на хората и работилницата и беше очевадно, че са дърводелци, поръчахме. Поне при нас разликата в цените на отделните фирми не беше много голяма. Тук да кажа, че макар и да не поръчахме в Диалог, там поне на мен ми се видяха доста големи професионалисти -единствените ,които начертаха кухнята още до като бяхме там, много бързо и точно. Най-важното, въоръжи се с търпение, голямо ходене по мъките е ooooh!
Дано модела, който си избрала, да позволява МДФ направа, доста по-евтино идва. Peace

# 589
Момичета мили,не се заблуждавайте,че като ви начертаят проекта бързо и много точно ,в последствие и кухнята ви ще стане бързо и много точна!
Аз например мога да чертая проекти,да измислям модели и разположения,но...уви,мебели не мога да правя!
Докато съпругът ми и майсторите ни в цеха не умеят да правят проекти,но за сметка на това изработват изключително красиви и качествени мебели.
Съпругът ми отива да вземе размерите и там на място ччертае скица,по която съответно аз правя проекта на компютър.
Така че не това дали майсторът може да прави проекти на компютър е определящо за качеството на мебелите! Те все пак са учили за мебелисти ,не за компютърни спициалисти или архитекти.И затова си наемат хора за тази работа,или както в нашият случай си обучават персонал! Peace

# 590
  • Русе
Дано модела, който си избрала, да позволява МДФ направа, доста по-евтино идва. Peace

Не мисля, че с МДФ идва много по-евтино. На нас ни дадоха цени от ПДЧ почти колкото от масив. Така че трябва да се проверява. Но за масив ходихме в Троян директно при фирмите, а не през разни прекупвачи, които надуват цените много. А и в Русе нямаме избор на фирми, занимаващи се с масив. Вядяхме работата им, хората, което за нас е от голямо значение. Да попаднеш на човек, който разбира, защото е едната фирма имаше една дето смята, като ми каза, че един детайл не може да стане от масив, а ще ми сложат едни ъглови метални планки, директно си излязохме.

# 591
Вие на кое казвате масив,на МДФ-а ли?! Shocked

# 592
  • Русе
Е, не, масива си е масив - дъб, бук, ясен, липа и т.н. А МДФ-а са дървесни влакна, частици, пресовани, доста плътен материал. Може да се направи от всичко.

# 593
Е, не, масива си е масив - дъб, бук, ясен, липа и т.н. А МДФ-а са дървесни влакна, частици, пресовани, доста плътен материал. Може да се направи от всичко.

Аз знам кое е масив,но останах с впечатление,че делите материала на ЛПДЧ и МДФ/масив/! Peace
Все пак съм 15 години в бранша и съм се нагледала и наслушала на доста чудни определения и мнения,та затова питам! Laughing

# 594
  • София
И аз като казвам масив имам предвид дъб, бук....колебанията ми са масив или МДФ според цената, но това наистина зависи и от фирмата. Мегисан, моля те дай ми конкретни имена на фирма. Аз се обърнах най-напред към фирма Цвети-троянски мебели. Не знам скъпо ли работят, но чух добри отзиви и затова.

# 595
  • Русе
Сисссс, права си Wink

triffy, виж, ако искаш по-назад в темата съм писала подробно за фирмата, троянска е също, изключително съм доволна. Ако ти трябват координати на човека, на лични ще ти ги дам, да не кажат, че е реклама. Но виж все пак какво съм писала, мисля, че няколко пъти даже. Около декември месец 2011г е. Simple Smile

# 596
  • София, "Младост 3"
здравейте
знам колко се обичат потребители нахълтващи и задаващи даден въпрос за 100-тен път
моля обаче за извинение, но ще питам
препоръчайте ми майстор - добър на минимални цени за софия
искам баня, коридори и кухня
ако ви кажа какви са парите...толкова са на някои от вас кухните
затова търся оптимално качество за минимална цена
  bouquet Heart Eyes

# 597
  • София
Здравейте, някой има ли отзиви за D&D?

# 598
  • софия
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1613110066017&set=a. … ype=3&theater
Една доста трудоемка кухня,но се получи за 20 дни.Снимките са в незавършен вариант,но може да се сравнят с проекта (в следващите снимки е и проекта)Всички механизми са на Блум с доживотна гаранция.

# 599
Нека и аз да споделя приключението си в офиса на кухни Диалог ДНЕС. Ще правя кухня. Четох, търсих, реших че те са сред задължителните фирми през които трябва да мина. Отделям от ценното си работно време два часа, чети бягам от отговорна работа и се отнасям до някакъв адрес в Младост 2 - София. Насреща ми "проектантка"  - видимо около 25 г. Няма лошо. Нося си проекта, искам оферта. Качество перфектно..... Така поне ми изглежда. Аз съм прохождаща в темата. Смятам, че 1000 лв. отгоре ще ги преживея ако качеството е добро, също и монтажа. Заслужава. И в един момент следва пълен потрес. След като час и половина се балтавим върху моя проект, празни приказки, качество на ПДЧ или МДФ стигаме до пълния потрес. Няма начин да стане - ние работим само с европейски стандарт. Един вид аз съм извън закона! Моят незаконен каприз е, че искам плота на долните шкафове да е 105 см. висок. Не, не съм мутант, не съм извънземно. Висока съм 178, като яхна чехлите - 182. Боли ме гърба, не ми се привежда като режа и мия. Научно съм изчислила тази височина. И изведнъж девойката ме изрязва. Не можем да ви направим кухня за 6 хилки, защото сте висока. Айде сега..... Почувствах се направо шокирана. Предложих да подложат по чекмедже под плота за да вдигнат височината на стандарта си........ Дайте ми казвам оферта за шкафовете да се ориентирам, може да смъкна и плота заради вас. Не, казва ми тя, няма да дам, защото тази кухня няма да я правим ние. Вие ми казахте мотивите за височината на плота си и няма да се откажете от тях..... абе сюрреализъм, направо се почувствах като Алиса в страната на чудесата. Е, познайте, след като девойката (по нейни думи) се е консултирала с кой ли не, официално с мейл ме уведоми, че ми се отказва изработването на моята кухня.

Общи условия

Активация на акаунт