Отговори
# 180
Радвам се Асе, това беше идеята.

# 181
Шейли, аз пък съм очарована от сайта и най-вече от коментарите на жените.
Напълно съм съгласна  Peace Открих сайта преди време и доста си поплаках докато го разглеждах. Даже го бях постнала преди време, ако не се лъжа  newsm78
Мирка, аз също бих те посъветвала да пуснеш нови изследвания и да видиш какво точно причинява течението  Peace Да го кажа така - в женското влагалище има около 40 микроорганизма, като преобладаващи са млечно-киселите бактерии, които спомагат за поддържане на ниското рН. Когато по определени причини (инфекция някаква, прием на антибиотици и т.н.) това равновесие във влагалището се промени, някоя от тези бактерии взима превес над другите и създава друга среда. След време условията стават такива, че са подходящи за трети вид и т.н. Когато не приемаш правилното лекарство спомагаш за това и повярвай ми, че това може да една одисея без край. 

# 182
Момичета, аз пак да ви се оплача. Моят мъж верно го е прихванало нещо ooooh! Такъв свестен човек е иначе...
Сега стана ясно, че ще пътуваме, ще оставим дребната, ще свършим каквото имаме да вършим и тръгваме двамата обратно. И той ми казва - Ми аз се бях настроил и ти да останеш... Shocked Искал да излезе с приятели, с колегите си... Щяла съм да преча, видите ли, да му звъня и да го притеснявам ooooh!
И аз ей така #Crazy И му казвам - ти случайно осъзнаваш ли, че аз може и да родя до края на другата седмица???
а той спокойно ми заявява - ми ако тръгнеш да раждаш - обаждаш ми се и идвам да те взема от Шипка #Crazy
Представяте ли си как започват контракции, аз се убеждавам, че са родови, звъня му, той идва за 3 часа и за още 3 се връщаме в София #Crazy Тоз човек изобщо не е наясно какво се случва.
А нали се сещате как ревнах при тези коментари... Все едно и аз не знам какво все едно, ама просто умът ми не го събира тоз диалог Rolling Eyes
Дори не знам как намирам сили да ви го преразкажа... Аз просто съм без думи... Не го знам тоз човек какво си мисли за раждането... И се замислям дали сериозно да не му стъпя на врата да дойде с мен, че да види за какво иде реч Rolling Eyes
Не знам как ви звучи, ама той наистина не е такъв човек. Съвсем разумен и нормален мъж си е. Помага, отговорен... , но сега нещо му става Confused

# 183
Асе незнам какво да кажа  doh . Не съм вярвала че човек може да се промени толкова, но и с моя така стана  Sad . От време на време такива изказвания прави, че не си вярвам на ушите, а като се разсърдя почва да беснее че съм се сърдела заради хормоните #Crazy ! Наистина нямам думи ooooh!.

# 184
Тея мъже май ги друсат хормоните повече от нас самите ми се струва!! ooooh! ooooh!Моя днес ми сервира "Е че аз от къде да взема пари за всички глупости дето си наумила да купуваш.Само четеш кой какво купил и искаш да си като другите.Научи се да се съобразяваш малко и да не искаш толкова много"Излишно е да казвам колко много плаках докато той си спинка като пич!! Cry
Асе,Цвети и всичко други с такива побъркали се временно мъже-просто не трябва да им обръщаме внимание нямаме друг избор!!!Вредим на себе си ако им се връзваме!

# 185
Момичета, за коментарите на мъжете и аз не знам какво да кажа  Rolling Eyes Чета и се моля и моя да не го обхване тая предродилна депресия  Praynig Сега като е на работа и не ми се вярва, но август като си остане при мен и се плаша  какво ще последва  Rolling Eyes
Дами, имам нужда от спешна помощ. Баща ми нещо го е прихванало и е тръгнал да замразява праскови. Майка ми сега ми се обади да ми каже. Моля, кажете дали трябва нещо да се правят преди да ги сложи във фризера  Praynig Четох, че може да се варят в захарен сироп, но не ми се вижда много подходящо  Thinking Моля, който е замразявал да каже, че да не ги изхвърляме после  Rolling Eyes

# 186
Тея мъже май ги друсат хормоните повече от нас самите ми се струва!! ooooh! ooooh!Моя днес ми сервира "Е че аз от къде да взема пари за всички глупости дето си наумила да купуваш.Само четеш кой какво купил и искаш да си като другите.Научи се да се съобразяваш малко и да не искаш толкова много"Излишно е да казвам колко много плаках докато той си спинка като пич!! Cry
Асе,Цвети и всичко други с такива побъркали се временно мъже-просто не трябва да им обръщаме внимание нямаме друг избор!!!Вредим на себе си ако им се връзваме!

Мире той този твой мъж какво иска? Детето да го расхождате голо и босо ли? newsm78 По-добре повече да има от колкото да има 2-3 неща и а се чудиш как да смогнеш.

# 187
Мирка, само да ти кажа да разбереш в кой магазин дават списък с нужните за бебето неща (преди в Пакостник даваха) Peace Водиш го там, дават ти списъка и му показваш Simple Smile После започваш чинно да зачертваш нещата, които знаеш, че няма да ти трябват (нагреватели, стерилизатори... има и още Wink) И му казваш - ето - виждаш хората са направили пълен списък. Показвам ти какво ще ти спестя Wink Всичко останало обаче е нужно.
Другата тактика е да го попиташ той от какво мисли, че има нужда бебето? И да го накараш той да направи списък. После можеш да му обясниш, че те затова хората пазаруват от рано, за да си разпределят разходите във времето. Защото като дойде и се пазарува наведнъж е просто трудно и непосилно Peace

# 188
Малееее тия мъже откачиха  #Crazy
моичкия уж се държи, ама от време на време се дразни на ревливите ми включвания - много му ставало мъчно като плача и понякога май твърде прекалявам да го нервя, абе...кво да ги правим - ще си се гледаме и обичаме  Heart Eyes
иначе аз тъкмо се натъпках и чакам малко да ми олекне, че да се метна на диня и пъпеш  Crazy

# 189
Асе точно за това му говорих одеве!!!Как аз исках още от рано малко по малко да пазаруваме по нещичко по две и то си става и накрая не се налага да ги изхвърлим тея пари накуп/които така или иначе нямаме да дадем/а за списъка той е следния-количка,легло,памперси,и няколко дрехи според размера на бебето-за всеки ден по едно! #CrazyВсичко останало било газърлък и тя нямала да може да говори че да се хвали има ли го или го няма,с другите бебета не си мерели кой колко неща са му купили техните!! #CrazyТова му е списъка!!!То като се замислиш може би му е пълен донякъде newsm78 newsm78
Охх и вие ли се изморявате и запъхтявате като се разхождате?Малее сега не мога и 15 мин да походя без да започна да пъшкам и охкам ужас!

# 190
Твоя мъж,Асе,явно яко го тресе нещо ,ама дано е период и бърzо отмине.Наистина странно иzкаzване,да останеш там,щото ще му пречиш  Shocked .Все едно си си наумила да zараждаш напук на него или пък нарочно,да му пречиш..Абе всеки си има по нещо,zатова хората са раzлични.Иначе щеше да е скучно сигурно..
Мире,аz точно zатова почнах някъде от 7мия месец с паzаруването.За да има 3мес.(грубо)време.Накуп е страшно,и то накрая,когато вече няма и време,суетиш се,чудиш се от какво да се откажеш  #Crazy .Ама що не щеше навреме,пък сега...скъпо било.Ми скъпо е,верно,а и са много нещата,точно това му е целта на нечакането до последно..Стресово е така.
Запъхтявам се и още как.Особено ако има и нанагорнище  Crazy .А около нас все баири.И почва да ме боли отдолу корема и да опъва,та трябва да го държа.Дето обсъждахме и преди,много досадно.След което zадължително ми се и допишква.Абе иzобщо  hahaha

# 191
  • жителство на место
асе благодаря за коментара за количките- продължавам издирването на "идеалната" и искрено съжеляваам, че мъжът ти ти предлага такива негативни емоции в този момент Tired
нямам опит, но мисля, че като си видят бебките ще се завърнат и не зная............ дано да е така Praynig
red sonya много хубаво котенце имаш; и аз имам двечки чисто чернички- малко се трвожа за съвместното им съжителство с бебето
може ли някой да разкаже каак преминава един ден с малко бебе- аз дори не мога да си го предстаавя- кое е наред къпане, миене, храна, разходка......... Shocked

# 192
Ааа, то все пак сме големи хора, та седнахме и поговорихме като такива.
Оказва се, че човекът се чувства вързан. Искала съм да се прибира от работа въкщи, а колегите му ходели да ритат, да играят волейбол... да пият по бира... И жените им не им звъняли непрестанно. Rolling Eyes
И така стигнахме до извода, че щом така ще се чувства по-добре и той да се занимава с такива неща.
Най-сериозното заключение дойде след като той заяви, че и аз трябва да си намеря какво да правя (все едно с две деца ще имам време Sunglasses) и аз го попитах дали наистина е готов да понесе последствията от това и аз да си намеря сериозна работа или сериозно хоби... (защото той дефакто не е свикнал да ме няма вкъщи...)
Аз сериозно хоби си имам Wink Само трябва да се захвана яко с четене и да взема да се сертифицирам Grinning
Но имам и още няколко на ум... Mr. Green Най-основното ми е сладкарство и дори сега се разтърсих из нет-а за курсове Grinning

# 193
  • Свиленград
Уанде, благодаря ти за разяснението за Мутсито /количката де/. Много ми харесва. Значи имаме еднакъв вкус за тези неща.  Hug
Днес видях една позната,че е родила момиченце и беше с количка STOKKE. Страхотно изглежда и доста маневрена. Има и летен и зимен кош. Ама като че ли не ми се дават 2000 лева за количка, незнам. Ще реша до края на месеца.
От два дена така ме свива корема отдолу,ама не е контракция,а мисля,че ме опъват вътрешните шевове от първото секцио. Снощи особено така ме стегна,че цяла вечер лежах. Забелязвам,че като се преуморя така става. Вече не мога да свърша всичко,което искам,а няма как. Трябва да се върши. Забелязах,че в момента,в който влязох в 8 месец и вече ми стана адски непосилно да си върша всички задължения включително и излизането по 2 пъти на ден с малкия. Цялото това търчане адски ме изморява. Вече искам да е 1.09 и да са ми направили секциото.
Мире, от известно време чета за този твой мъж и се чудя що за човек е. На колко години е? И осъзнава ли какво го очаква само след 2 месеца /горе-долу/.
Ако сега се примиряваш с всеки и всичко,което решават вместо теб така ще бъде винаги. Това го знай от доста по-дъртата ти кака
Вили. Wink
Утре да вземеш и да тропнеш на масата и да кажеш...НЕ ИСКАМ ЛЕГЛОТО КАТО СЪМ В БОЛНИЦАТА. ИСКАМ ГО СЕГА,ЗА ДА СИ КУПЯ И НАРЕДЯ НЕЩАТА ТАКА,КАКТО НА МЕН МИ ХАРЕСВА. В крайна сметка ти си домакинята и ти знаеш от какво ще имаш нужда,за да се грижиш за бебето и за всичко останало. Стига акъли,че много дълго стана. Ама наистина много се ядосвам на такива мъже. Той и моя се опитва да ме отреже,но аз му казах,че не искам присъствието му с мен по магазините. Искам само да ми даде кеш и от там нататък сама се оправям. И така...
Асе, за твоя пък какво да кажа. Сега е решил ,че иска да си поживее,защото знае какво го очаква после след като се роди бебето. Не му се сърди,но и не отстъпвай да си прави каквото си иска. Стискам палци да си оправите отношенията този уикенд.
На всички пожелавам хубави почивни дни, да не се преуморявате и да си почивате повече.
П>П> Добре дошла на Фучия.   bouquet

# 194
Оф, мъже. Аз все си мислех, че моя е дефектен. Не знам какви са тези депресии, но дори и вчера си имахме разправия. И днес беше супер помагащ, добричък и загрижен. Такъв, какъвто беше когато се запознахме.
Дано всички да преживеем с разбиране и любов този период. В критични моменти при нас помагат разговорите.

Мирка, май трябва да се хванеш и да си направиш един списък и да купуваш малко по малко, а мъжът ти нека разбере и помогне за най-големите.  Не му казвай всичко. Не лъжи. Просто не му казвай всичко. Ако попита - тогава.
Нали това бебе трябва да се къпе - трябва ти ваничка, хавлия, бебешка козметика. Има разни неща за пъпчето - но тях педиатърката ще ви ги каже след раждането. Не са скъпи. Няколко лева са. Сетих се за  лекарство за колики. Не всички бебета имат, но повечето реват от колики. И като ви се разреве посред нощ и не може да го успокоите, ще се изнервите доста. Аз съм доволна от Инфакола. За 12 лева за 20 дена си осигурявах спокойни нощи. Заслужаваше си. Но трябва някой познат да го прати или поръча от Англия. Според мен е необходимо да има 1 опаковка още първата седмица след раждането.
Количката, леглото - могат да се вземет и след раждането. За спането - може да спи при вас. И без това ако се кърмите ще ти е по-лесно да го кърмиш легнала.

Никога не съм се замисляла, че като се купува постепенно е добре и от финансова гледна точка. Аз по-скоро купувам когато ми хареса нещо, защото после може и да не намеря същото. И моя постонно мърмори, че харча много. Но пък аз все гледам да купувам когато е по-изгодно. И в повечето случаи нещата си струват.
В момента е сезона на разпродажбите. Четох, че във Fox baby има 50% намаление. Те са известни с качествени и сладки дрешки. И не са толкова скъпи.
Отвикнала съм да пазарувам на живо. По-лесно ми е от онлайн магазините.
Вчера поръчах сладурска бебешка пижамка за 8 лева от laredoute. Днес спечелих поларено одеалце за бебето от ebay. Новичко. С едни мечета. И струваше само 6.50 лв.
Имаше и код в laredoute, с който може да поръчаш бебешка олекотена завивика за без пари или 1 евро (не помня) - само плащаш доставката от 6 евро за цялата поръчка.

MY NAME, по принцип ядат през 2-3 часа. Като през нощта почиват поне 4-5 часа. Ако е на адаптирано мляко яде през по-големи интервали.
В началото спи през почти цялото време. Може да го извеждаш и да спи в количката. Само трябва да намираш как да го храниш, когато огладнее.
Някои препоръчват да се къпе всеки ден, други през ден или 1 път седмично. Ако е паднало пъпчето се почиства. (но не помня с какво - май спирт и после се слагаше се нещо като пудра върху пъпчето).
Помня, че сменяхме памперси поне 4-5 пъти дневно. Сменяхме бебето преди или след като е яло. Защото често акаше докато се кърмим.
Аз предпочитах да го мия на чешмата и след това да го намажа с бебешко олио. Мокрите кърпички ги ползвах по-рядко.

Приклювам, за да не досадя. Сега сменям памперси по 3-4 пъти на ден и като си помисля как ще трябва да го правя поне по още 5-6 пъти и ми става лошо. Надявам се малкия ми син да започне да ползва най-накря гърнето, че с 2 бебета ще е весело.

Нощната смяна, тук ли сте?

Общи условия

Активация на акаунт