Редки и изчезнали парфюми

• 218 953
  • 1 991
  •   1
Отговори
# 285
Някой знае ли къде може да се намери Charlie? Мислих, че ще го намеря в Елитис, но го нямаше.

# 286
  • София
Charlie има в Enzo. https://www.enzo.bg/damski-parfyumi/?f=1-1-6362-3620-203

Последна редакция: ср, 16 май 2018, 14:51 от Chloe^

# 287
Да се оплача и аз. Любим мой беше, и още е, Max mara- Silk touch. Използвах го преди години и при покупка на поредното шишенце ми заявиха, че Макс Mара вече не произвеждат парфюми.... Сигурна съм, че и сега бих се вклюбила отново. Дори не съм срещала и подобие на този аромат, а освен него, обичам и милите спомени, с които го свързвам. Много ми беше криво, че го спряха...

http://parfiumbg.com/max-mara-c-110_140/maxmara-silk-touch-edt-9 … a-jeni-p-222.html
Има тук- таме залежали количества, но престоял толкова години, не мисля въобще, че има някаква стойност..

# 288
Знаете ли дали от някъде може да се намерят на Guerlain - Les Voyages Olfactifs?

# 289
  • Бургас
http://parfiumbg.com/max-mara-c-110_140/maxmara-silk-touch-edt-9 … a-jeni-p-222.html
Има тук- таме залежали количества, но престоял толкова години, не мисля въобще, че има някаква стойност..
Парфюма въобще не е толкова стар, излязал е преди 10 години, а не се произвежда вероятно от 5. Не виждам никакъв проблем, ако го намериш /оригинален и на приемлива цена/ да си го палзваш. Имам парфюми, които не се произвеждат от 10 год. т.е. моите са дори по-стари и им няма нищо на аромата.

# 290
Благодаря за съвета. Замисляла съм се, но н е бих използвала толкова стар парфюм, съобразно колко е чувствителна кожата ми. Пък и имам опит с един летен, който престоя една зима и аромата беше коренно различен. Зависи и от съставките, разбира се. Някой издържат, други не.

# 291
  • Пловдив
Аз  много харесвам Max Mara но класическия .Но този сайт който сте посочили ми се струват фалшиви парфюмите.

# 292
  • Бургас
И за мен са чисти ментета.

# 293
  • някъде под слънцето...
Благодаря за съвета. Замисляла съм се, но н е бих използвала толкова стар парфюм, съобразно колко е чувствителна кожата ми. Пък и имам опит с един летен, който престоя една зима и аромата беше коренно различен. Зависи и от съставките, разбира се. Някой издържат, други не.
Ако се съхранява правилно издържа.
Парфюм, който се поврежда за по-малко от 12 месеца и коренно се променя не може да бъде оригинален.
Няма начин.
Що се отнася за сайта....
Антонио Бандерас и Чеената орхидея на една цена.Бандерас ли е скъп или орхидеята е евтина?

Последна редакция: чт, 17 май 2018, 10:35 от sl

# 294
Сайта и на мен ми се струва фалшименто. Точно затова за мен той напълно пасва в графата "изчезнал". В магазините, на които имам доверие, отдавна е изчерпан. Намират се някакви смотани ментета из съмнителни онлайн магазини. Те какво, зареждали са повече бройки, отколкото Дъглас ли!?! Жалко наистина...
Съхранявала съм Bright crystal, закупен от Милано, на тъмно, сухо, с капачка..... Но да не се отклоняваме от темата... Grinning

# 295
  • някъде под слънцето...
Когато говорим за изчезнали парфюми  , споменаването  годността им не е отклонение от темата.
Любител на винтижи съм.
Имам парфюми от 70те години, а някои и от преди това..Поради размера на колекцията ми  , някои парфюми ползвам веднъж месечно, други веднъж годишно, някои и по рядко.
До сега не съм имала повреден парфюм. ( различни концентрации, спрей на винт (като Серж Лютен ) капсуловани и сплаш.)
Единствения повреден на който съм попадала беше от магазин.Черния Зен на Шисейдо., вероятно защото не беше капсулпван и е стоял на светлина и топлина (лампите по лавиците  на магазина)  но си беше зле още от началото.
Другата авария, която ми се е случвала.е да  се повреди помпичката на един Арпеж,  , също купуван от магазин.Съпругът ми успя да го разкапсулова и прехвърлих парфюма в друго шише.Беше си ок.
Разваляли ми са се отливки и самоделни пробички.

# 296
По повод трайността на парфюмите - една стотица Ноа на Кашарел я пръсках около 8 - 9 години. По никакъв начин ароматът не се беше променил, нито цветът на парфюма. Както казва  sl, ако се съхраняват на тъмно и хладно място, няма проблем.

# 297
Miracle forever на Lancome ? Не съм срещала от около 8 години...

# 298
  • Бургас
Miracle forever на Lancome ? Не съм срещала от около 8 години...
спряха го отдавна, всъщност се продаваше до преди 4-5 години и много съжалявам, че не го купих тогава /вече се водеше спрян, но не беше изчезнал от рафтовете/

# 299
Есента намерих в един антикварен магазин почти пълно шише Диорисимо на Кристиан Диор. Взех го заради спомени, имала съм такъв в края на 90-те.  За моето голямо учудване аромата му не беше променил. Само може би е станал малко по- слаб.
Има една специална програма за опроделяне на годината на произвеждането на парфюмите, пуснах през нея баркода, оказа се, че от 96 година. Или 86-та, което е по- съмнително.
Работата е там, че специално на Диор баркода се повтаря всеки 10 години, и програмата ми показа 2006. Което не може да бъде, защото тогава не се е произвеждал.
Спряли са го в края на 90-те, и има информация, че скоро са го пуснали пак, но нищо общо с тоя стария. Чела съм отзиви за него на Фрагрантика.
А аз се пръскам щастлива с него и е доста траен. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт