Редки и изчезнали парфюми

• 218 909
  • 1 991
  •   1
Отговори
# 315
Като казахте Трусарди, сетих се за един парфюм, който преди години ми подариха и аз изобщо не го оцених, а всеки ме питаше с какво съм напръскана. Опаковката му беше страхотна: Бяла кожа.

https://www.fragrantica.com/perfume/Trussardi/Trussardi-885.html

# 316
  • някъде под слънцето...
Също е спрян.
Много красив шипър.
Харесвам го и си се пръскам с удоволствие.Мисля, че все още може да се намери на сносна цена.
Но абсолютния ми фаворит на Трусарди е този

https://www.fragrantica.com/perfume/Trussardi/Donna-Trussardi-882.html
Пръскам го много скъпернически

Последна редакция: пн, 11 мар 2019, 21:07 от sl

# 317
Също е спрян.
Много красив шипър.
Харесвам го и си се пръскам с удоволствие.Мисля, че все още може да се намери на сносна цена

Мъжът ми го донесе и изобщо не го оцених тогава. Изпръсках го с безразличие, но сега бих го изпробвала отново. Ще го потърся.

# 318
  • някъде под слънцето...
Като върл почитател на стари спрени парфюми, мога дс кажа, няма вепв такива парфюми
А не в като да нямам ниш .

# 319
  • Бургас
Много интересна тема сте събудили .Само преди седмица със сестра ми както казваме провеждахме разkопки в старата ни наследствена къща  и намерихме половин бутилка l'air du temps на Nina Ricci точно тази версия  Сестра ми си спомня, че са и го подарили за бала '92г май... но толкова дълго го  пазила да не свърши, че накрая  забравила за него. Намерихме още нещо, предполагам е било на майка ми, цяло, много плътно затворено шише, с капачка във вид на котка или пума, абе нещо от семейство котки.
 https://www.fragrantica.com/perfume/Gale-Hayman/Beverly-Hills-40452.html

# 320
Любимият ми парфюм, който е наистина странен и миришеше ужасно на тестер, но на кожата ми беше разкош беше Clinique simply. Все още се чудя дали да не си пробвам късмета в eBay за някоя стара бройка.

# 321
  • някъде под слънцето...
Съкровища Heart.
Имам един чист парфюм на
l'air du temps.
Приказен.
С него съм като на ревю на висша мода.
Всяка съставка дедулира наперено, завърта се и отстъпва мясро на следващата.
Невероятен е.
От този флакон на марката имам Фльор дьо Флор, Капричи и Фаручи
И една Нина в бяло гравирано шише.
От новите неща на Нина Ричи такаби нищо не харесах.Същото се случва и с Роша, Диор , Картие , Унгаро, Фенди , Ланком, Пако Рабан, Валентино и още много други брандове.
Малка част от колекцията с бабички

Последна редакция: пн, 11 мар 2019, 22:57 от sl

# 322
  • Бургас
Моя вкус за парфюми е застинал някъде до '98- '99 най късно, но дори старите класики, които още са на пазара са преформулирани и не са същите. Макар че в петък една колежка ме пита на какво мириша - на Дюн на Диор. Никога не го била чувала. Казах и да не се тормози и да си пръска Мон Герленчето.

# 323
  • Виена
Sl, коя е тая мъничка парфюмерия м центъра? Дори вече да няма скин, сигурно има други съкровища

# 324
  • някъде под слънцето...
Живея в Мадрид.Пардюмееията е до автогара "Авенида де Америка".
Имаше мниго малки семейни парфюмериу, където се намираха големи съкровища.
Но кризата от 2008 постепенно ги съсипа и затвориха.

# 325
Любимият ми парфюм, който е наистина странен и миришеше ужасно на тестер, но на кожата ми беше разкош беше Clinique simply. Все още се чудя дали да не си пробвам късмета в eBay за някоя стара бройка.
Ааа, много харесвам Simply. Тестерът да не е бил развален?
Аз тъгувам по XS Pour Elle Paco Rabanne. Не е истинска бабичка, по-скоро е млада лелка, която неизвестно защо затриха и на нейно място Paco Rabanne нарои няколко десетки компота с името XS.
Друг спрян мой любимец е Gianfranco Ferre /Ferre, който беше изграден около различните части на ириса - цвят, корен, стъбло. Той дори и лелка не е, май е от 2001 г., но е факт, че е спрян.
Не, от 2005 е: https://www.fragrantica.com/perfume/Gianfranco-Ferre/Ferre-Eau-de-Parfum-166.html

Последна редакция: вт, 12 мар 2019, 09:22 от Анонимен

# 326
XS на Пако Рабан съм го купувала 8 пъти. Голяма любов беше, но свърши след осмия път.

# 327
XS беше разкош.
Не е бил развален тестера, просто като се разгърне на кожа ароматът около мен беше прекрасен. Ще търся залежали бутилки из нета и ще докладвам дали е същият.

# 328
  • София
sl, прекрасна колекция! Heart
Някога в Парфюмната тема и аз съм страдала за Скин на Трусарди. Наскоро участвах в ebay на търг за Dune Sun на Диор, който си бях купила в далечната 2003 година от Италия, но за съжаление не го спечелих.
Някогашното Мазуми много харесвах. Преди 4 години, ако не и 5, намерих новото в една дрогерия във Враца. Нямаше тестер и го купих - нетърпимо е, за моя настоящ вкус, и пръскам с него в кухнята когато правя риба или морски деликатеси. Чудя се, дали няма да ни умори, ако пръсна повече от 3-4 пъти.
Има много парфюми, които ми липсват, но от сантимент най-много страдам за онази наша Джулия, която по времето на социализма майка ми имаше и ползваше, а нея отдавна я няма, но бих се радвала ако поне аромата й можех да усещам чрез Джулия.

Последна редакция: вт, 12 мар 2019, 09:06 от veka

# 329
  • някъде под слънцето...
Благодаря veka Heart.
Снимките са  стари и са само малка част от "старческия дом"  "Последна спирка".
За мое съжаление малките парфюмерии фалираха.Тук там има по някоя и отдавна не съм попадала на "съкровища"
Последното беше точно от спометото магазинче в центъра

https://www.fragrantica.es/perfume/Donna-Karan/Donna-Karan-2335.html

Имах една парфюмерия , която също фалира, където имаше невероятни неща , там ме оставяха да си ровя спокойнонпо рафтовете.
Дори  с консултантките вадехме парфюмите от кутийките(старите са без целофан) и сравнявахме кой е най тъмен, следователно най стар.
Там имаше прекрасни стари Герлени, Диори, Роша ,  Картие , Ерме, Нина Ричи.,
 , Гучи, Баленсиага , Ив Сен Лоран и  изобщо всякакви стари сбръчкани бабибички...

Ако на някой му е интетрсно.Снимките са стари , но  много отдавна не ми е идвала муза да правя нови
http://danysl.snimka.bg/other/perfumes.685715

Последна редакция: вт, 12 мар 2019, 09:41 от sl

Общи условия

Активация на акаунт